Beklenen son sanrm gerekleiyor...

evet haklısın herkes istediği yorumu yapmakta özgür ama bunun da bi dozu olmalı, daha farklı dillerle insanları incitmeden anlatılabilmeli bu da benim fikrim.. ben normal hayatımdaki insanlara bile kesin şöyle ya da böyle yapmalısın diyemiorken görmediğimiz, hayatını sadece bize anlattığı ölçüde bildiğimiz bi insana bu kadar net boşanmalısın ya da boşanmamalısın demeyi doğru bulmadım.. özgür bir platform olduundan ben de düşüncemi söledim okyerimseniben

işte siz bitmemeli dersiniz bir başkası bitmeli der. diyorsunuz ya yorum yapmalı ama bitsin yada bitmesin dememeli.
ama bitsin yada bitmesin demekte bir yorumdur.
burada incitici bir yazı görmedim ben. insanlar herşeye alınmak için bir kulp arıyorlarsa,o başka. her kelime batabilir ona..
ha bu arada özel hayatımdada netimdir ve kıvırmadan ne düşünüyorsam arkadaşıma dostlarıma söylerim.. bunu söyledim diye o arkadaşım bana bozulursa kendi bilir. doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış misali. kovsunlar valla. rol kesemeyeceğim. neysem oyum..:kahve:

bu net olmamamla alakalı diil ki, ben sadece arkadaşlarım özgür iradeleriyle etki altında kalmadan asıl istedikleri kararı alabilsinler die kesin yorumlar yapmam okyerimseniben neyse herkesin kendi düşüncesi...

bu net olmamamla alakalı diil ki, ben sadece arkadaşlarım özgür iradeleriyle etki altında kalmadan asıl istedikleri kararı alabilsinler die kesin yorumlar yapmam okyerimseniben neyse herkesin kendi düşüncesi...

bana sorarsa asla kıvırmam ve yalan söylemem. tabii sorarsa. neden soruyor ki o zaman. ben ona yalan söyleyeyim diye mi. üzgünüm kişiliğimde bu yok.:delphin:

bütün sayfaları okuyamadım.
ama konunun özünü biliyorum.
kimsenin amacı kimseyi kırmak, yada hayatını sorgulamak olmamalı elbet.
bizler sadece kişiler fikir istediği için yorum yapıyoruz.
ve kişisel fikrim eğer işe yarayacağını düşünüyorsam gerekirse konu sahibinin sert bir duvara çarpmasını sağlamak.
yani yazdıklarım belki ağır gelir ama bir parçada olsa kendine gelmesini sağlayabilir.
konu sahibi arkadaşla çok muhabbetimiz olmasada takip ederim.durumuna çok üzülüyorum.
Allah hiç kimseye yuvasında huzursuzluk vermesin.zordur çünkü.
lakin kopamamak banada garip geliyor artık.
geceyarıları çalışmasına ses etmeyecek kadar duyarsız,gerektiğinde şiddet kullanan,ilgisiz,sevgisiz ve defalarca boşanalım diyen bir adamdan kurtulmak anılarını kaybetmek uğruna bile olsa bu kadar zor olmamalı.
kendinize değer verdiğiniz ölçüde değer görürsünüz.
ve malesefki bu erkek denen odundan dönme arkadaşlar bizlerin anılarımızdan değil onlardan vazgeçemediğimizi düşünerek kendilerini dahada bir hint kumaşı kıvamına sokuyorlar.
önce biz.
hiç bir aşk,hiç bir sevda(evlat sevgisi hariç.evladınızı ne olursa olsun seversiniz çünkü.) kendime duyduğum saygının önüne geçmemeli.
chocolategirl umarım senin için iyi olanı yaparsın...

aslında verilebilecek yanıtlar var da arkadaşımızın konusunun sapmasını istemiorum.. chocolategirl cnm hakkında hayırlısı olur umarıma.s.

canım seninle aynı şeyleri bende yaşadım hissettim. şuan ki durumumu anlatayım da kendin karar ver yine de...birlikte bişeyler paylaşmayacaksak niye sürdürüyoruz evliliği dedim durdum. her tartışmada eşin gibi boşanalım dedim. ama kaybetme korkusuyla belki düzelir diye.olmadı ters tepti sürekli boşanmak istiyorum diye adam soğudu benden. sonunda iş ciddiye bindi. ailem yanına getirdi beni o kadar zor geldi ki. evimi eşyamı hatıraları herşeyimi bırakıp gelmek. belki o gitseydi o kadar dokunmayacaktı.bir hafta oldu evi terkedeli. benim eşimde bikaç sefer kiloma takmıştı.bir haftada 4 kilo verdim üzüntüden.yemek yiyemedim iki gün.şimdi sabah mide için ilaç kullanıyorum, gece uyuyabilmek için ilaç kullanıyorum. başa gelince çok zor oluyormuş.şimdi acaba diyorum hayatımda olsaydı da ilgilenmeseydi, ev işi yapmasaydı... ama geçti artık zor olanı atlattım.

bütün sayfaları okuyamadım.
ama konunun özünü biliyorum.
kimsenin amacı kimseyi kırmak, yada hayatını sorgulamak olmamalı elbet.
bizler sadece kişiler fikir istediği için yorum yapıyoruz.
ve kişisel fikrim eğer işe yarayacağını düşünüyorsam gerekirse konu sahibinin sert bir duvara çarpmasını sağlamak.
yani yazdıklarım belki ağır gelir ama bir parçada olsa kendine gelmesini sağlayabilir.
konu sahibi arkadaşla çok muhabbetimiz olmasada takip ederim.durumuna çok üzülüyorum.
Allah hiç kimseye yuvasında huzursuzluk vermesin.zordur çünkü.
lakin kopamamak banada garip geliyor artık.geceyarıları çalışmasına ses etmeyecek kadar duyarsız,gerektiğinde şiddet kullanan,ilgisiz,sevgisiz ve defalarca boşanalım diyen bir adamdan kurtulmak anılarını kaybetmek uğruna bile olsa bu kadar zor olmamalı.kendinize değer verdiğiniz ölçüde değer görürsünüz.ve malesefki bu erkek denen odundan dönme arkadaşlar bizlerin anılarımızdan değil onlardan vazgeçemediğimizi düşünerek kendilerini dahada bir hint kumaşı kıvamına sokuyorlar.
önce biz.
hiç bir aşk,hiç bir sevda(evlat sevgisi hariç.evladınızı ne olursa olsun seversiniz çünkü.) kendime duyduğum saygının önüne geçmemeli.
chocolategirl umarım senin için iyi olanı yaparsın...

kesinlikle katılıyorum..

uzun süredir konuyu takip ediyorum.. Bu kadar aşağılanmaya, huzursuzluğa neden bu kadar katlanılır merak ediyorum. Kimi insanlar vardır hayatlarını huzursuzlukla, mutsuzlukla beslerler. Fakat yazılarınıza bakıyorum böyle bir durumunuz da yok gibi..
Lütfen önce siz kendinize saygı gösterin artık. Biraz gücünüzü yerine toplayın..

ayrıca burda herkes sizi pohpohlamak zorunda da değil. Bazen insanı kendine getirmek için yüzüne tokat gibi çarpan sözler de söylemek gerekir. Yaşadıklarınız herkes için üzücü ve bilin ki bizler sizin olayınıza dışardan baktığımız için yeterince objektif kalabiliyoruz. Artık siz de içinde olduğunuz çemberden çıkıp yaşadılarınızı gözden geçirin lütfen.. Eğer kendinize yeterli değeri vermezseniz kimseden değer görmezsiniz..

Sevgili LaFebesi,
Sence bizim gibi düşünen neden bu kadar az insan var? Acaba kör mü bu arkadaşlar? Nasıl göremezler gerçekleri, Chocolate'nin yaşamadığı şey kalmamış, hala denemeye değer diyerek destek veriyorlar, alkış tutuyorlar alkisalkisalkis kızın arkasından!
Wala yakında ''çocuk yap,herşey yoluna girer '' demelerini bile bekliyorum şahsen ben kaydirigubbakcemile3

açılmış bir konuda düşünceni ifade edersin, olumlu ya da olumsuz yorum yapar
istiyorsan takip edersin
hatta düşüncenin doğruluğundan eminsen -ki genellikle inanmadığımız şeyi savunmayız-
karşındakini ikna etmeye de çalışırsın
buraya kadar her şey normal sorun yok
ama düşüncelerini birini yargılayarak, başkasının hayatıyla ilgili kesin hükümler vererek
"sen kör müsün, aptal mısın (kimse aptal yazmamış sadece ifade tarzı olarak yazıyorum)
şeklinde yaklaşamayız
buna hakkımız yok
ayrıca insanları bizim gibi düşünenler ve düşünmeyenler diye de ayıramayız
böyle bir ayrıma gidersek de işin içinden çıkamayız
siz fikrinizi söylediniz ve evliliği yüürütmenin doğru olmadığı belirttiniz
biz de fikrimizi söyledik ve arkadaşımızın bundan sonraki alacağı karara da saygı duyuyoruz
ne karar alırsa alsın arkadaşları olarak yanında olduğumuzu, ona değer verdiğimizi ifade ediyoruz
arkadaşın konusunu da çok dağıtmaya hakkımız yok zaten
olayları yaşayan da karar verecek olan da o
birilerinin gazına gelip hareket etmeyecek kadar da mantıklı biridir buradan tanıdığım kadarıyla

Hilal'cim,sana yaşattıklarını düşün ve yol ver gitsin, anılarında kalmayı bile haketmiyor bence...

katılıyorum.. bekara karı boşamak kolay olayı değil bu. çok üzülürüm biten evliliklere ve bi yolu olsa keşke derim hep.. ama erkeklerin bu bitarafları kalkıp kadını hiç yerine koymalarına dayanamıyorum. Bazı insanlar için yalvarmalar ağlamalar bozulmasın diye ne isterse yapmalar çekilir şeylerdir bazıları buna katlanamaz insanın yapısıyla ilgili. bana kalırsa ben hiçbir kadının erkek tarafından bu şekilde ezilmesini kaldıramıyorum.neden kadın değer görmek için savaş veriyor? evlilik zaten karşılıklı değer verilmesiyle yürüyen bir şey değil midir? hayat arkadaşınız eşiniz size değer vermiyorsa birlikte yaşamanın ne anlamı var? yıllar geçtikçe elinizde kaybettiğiniz özgüveniniz ve birbirinze kaşı değersizleşmenizden başka bişey kalmaz. üzücü ama bu kadar basit...

Canım yazılan tüm yorumları okuyamadım ama senin ilk mesajına bakarak söyleyeceğim tek bir şey var: KENDİNE YAZIK EDİYORSUN... Bu derece ilgisiz bir adamı haketmiyorsun (ha hiçbir kadın haketmez o ayrı ama)...Elinde mesleğin var,eğitimin var ve gördüğüm kadarıyla eli yüzü düzgün gayet hoş bir kadınsın.Kusura bakma ama sen eşine fazlasın ve adam bunu hazmedemedği için seni bu yolla ezmeye ve egosunu kurtarmaya çalışıyor.İzin verme. Hayat senin hayatın ve hiç kimse (ailen hariç) senden daha değerli değil. Hele bu adam. Sanırım bu durumda yapacağın en doğru iş öncelikle bir uzmandan yardım alman.Yanlış anlama sakın herkes hayatının bir döneminde destek alır ve sanırım senin için o zaman bu zaman. Çünkü seni bu derece inciten bir adamdan geriye normal olarak sadece kötü anıların kalması gerekirken sen iyi olanların peşindesin.Bak kendin söylüyorsun mutlu olduğum zamanlar çok az diye,Neden sende mutlu olmayasın,seni hakeden bir insanla hakettiğin ilgiyi görmeyesin.Yuva yıkmak kolay değil tabi ki katılıyorum.Ama yuva denen şey sana zarar veriyorsa o yuvadan çıkman gerek. Bunu en iyi sen görürsün ve karar verecek olan sensin.Ama karar verirken kendi değerinin farkına var ve ne olur seni incitmesine izin verme. SevgilerŞeniz

yorumlar,tartışmaya dönmüş...
kimseye kızmıyorum,burası herkesin fikrini belirtmekte özgür olduğu bir platform.
sadece tanımadan benim hakkımda yorum yapmanıza üzüldüm.
"bizi takmıyorsun" ve "gaza geliyorsun" yorumlarını kasdediyorum...bunları siz bilemezsiniz...
bir arkadaş da" kimse seni pohpohlamak zorunda değil" demiş,ilk kez buna kızdım işte!
pohpohlanmayı beklediğimi kim söyledi?nerden çıkardınız,pes!
yorumunuzu açık açık söylemek ayrı,kırarark söylemek ayrı...dobralığın adı kırıp geçirmekle eş değer tutuluyor,yapmayın arkadaşlar...
hepiniz ayrılmamdan ve bu adamla mutlu olamayacağımdan yanasınız.tartışmanız niye o zaman?
ben de bunu yapabilmek için kendimde o gücü arıyorum-ki eğer ki eşim bu şekilde devam eder ve bbir mucize olup değişmezse yapacağım-
herkese yorumları için çok teşekkür ederim

yani benim kafam karıştı
şimdi arkadaşımız sıkıntısını anlatmış
sabret gibi yorumlar olabileceği gibi bitir diyenlerde olacaktır ne olmuş
neden bu kadar olay oluyor
kişisel fikir değişebilir
yoruma göre değilde üyeye göre tartışma yaratılıyor yazık
konu sahibi arkadaşın en son istediği şeydir konusunda tartışma olması
bizim fikirlermizi soruyor yapmayın böyle yaa

sevgili chocolategirl tüm yazılanları okudum ve inan çok üzüldüm. Bende nişanlıyım ve 5 yıldır tanışıyoruz nişanlımla.Eylülde evleneceğiz. Evlilik maalesefki birazcıkta kumar aynı evde yaşamadan hakikaten tanıyamıyor insan. Allah yardımcın olsun. Kendimi senin yerine koyuyorum ki inan okurken benim başıma gelmiş gibi canım yandı. Ama hayat bu güçlü olmalısın zor ama geçecek inan bana. ılerde bu şekilde yıprandığına üzüleceksin. Bende aynen senin gibi yapardım sonuna kadar uğraşırdım. En azından ben elimden geleni yaptım diyebilmek için yapardım. Ama yapabileceğin birşey kalmamış canım ne yazıkki. Ve eşim değişmezse demişsin o değişse bile sen bu değişime inanabilecekmisin, güvenebilecekmisin çok zor. O yüzden belli olan sonu uzatmak yerine biran önce çekeceğin acıyı çekip önüne bakmalısın bence. Gayet hoş ve çok akıllı, düzgün bir insansın ve düzgün şeyler yaşamayı hakediyorsun kendine daha fazla haksızlık etme bence.Allah sabır ve güç versin canım...

chocolategirl ben yazılanlarda kırılacak gücenecek bir şey göremedim sanırım hassas bir dönemden geçtiğin için tepki veriyorsun.

konuyla ilgili bir detay hakkında kafam karıştı.

sonuçta eşin seninle evlenirken solist olduğunu da çalışma saatlerinin bazen gece saatlerine denk geleceğini de biliyordu.gece çalışmana göz yummasına kızmışsın ama şu anki durum bunu gerektirmiş senin gece çalışmana olur vermesi seni sahiplenmiyor manasına gelmez bence seni o saatte çalıştığın yerden almamasına kızmakta haklısın ama çalışmana engel olsa daha kötü olurdu. en azından şu an para kazanıyorsun ve kendine güvenin var.kariyerinde de ilerleyebiliyorsun bu durum lehine sonuçta.

eşinin davranışlarını onaylamak mümkün değil ama evlilikten beklentilerinizin farklı olduğu sürece orta bir yol bulamadığınız sürece bu böyle devam edip gidecek kısır döngü şeklinde.

hakkında hayırlısı olsun

chocolategirl ben yazılanlarda kırılacak gücenecek bir şey göremedim sanırım hassas bir dönemden geçtiğin için tepki veriyorsun.

konuyla ilgili bir detay hakkında kafam karıştı.

sonuçta eşin seninle evlenirken solist olduğunu da çalışma saatlerinin bazen gece saatlerine denk geleceğini de biliyordu.gece çalışmana göz yummasına kızmışsın ama şu anki durum bunu gerektirmiş senin gece çalışmana olur vermesi seni sahiplenmiyor manasına gelmez bence seni o saatte çalıştığın yerden almamasına kızmakta haklısın ama çalışmana engel olsa daha kötü olurdu. en azından şu an para kazanıyorsun ve kendine güvenin var.kariyerinde de ilerleyebiliyorsun bu durum lehine sonuçta.

eşinin davranışlarını onaylamak mümkün değil ama evlilikten beklentilerinizin farklı olduğu sürece orta bir yol bulamadığınız sürece bu böyle devam edip gidecek kısır döngü şeklinde.

hakkında hayırlısı olsun
arkadaşım eşi tabi ki biliyodu ama nitekim bazı yerlerde çalışmasını istemiyodu
yada gece onu alıyodu hilalin anlatmak istediği artık benimle ilgilenmiyor gece geç saattte ben taksiyle ece dönüyorum diyo eskiden olsa o kadar geç saate izin vermez ve beni almaya gelirdi diyo.........a.sa.s

arkadaşım eşi tabi ki biliyodu ama nitekim bazı yerlerde çalışmasını istemiyodu
yada gece onu alıyodu hilalin anlatmak istediği artık benimle ilgilenmiyor gece geç saattte ben taksiyle ece dönüyorum diyo eskiden olsa o kadar geç saate izin vermez ve beni almaya gelirdi diyo.........a.sa.s

tamam da eskiden izin vermeyip şimdi izin vermesi sevgisinin azaldığına delalet etmez bence her halükarda şu an Hilal in çalışması aleyhine değil değil mi?

bu kadar sorunlu bir evlilik yaşadığı eşi bir de çalışmasına müsaade etmese daha beter olurdu herşey şimdi çalışıyor kendine güveni yerine gelmiştir en azından bir yerlerden tutunmaya başlıyor eşinin kararttığı hayatına.

gece işyerinden almaması konusunda Hilal e hak veriyorum evet

yani Hilal in takıldığı noktalardan biri de geç saatlerde çalışmasına müsaade etmesi ve ben bu noktanın Hilal in sandığı gibi olmadığını düşündüğümü söyledim.

yani evliliğinin içinde Hilal in çalışmasına eşinin izin vermesinden önce gelen çok daha büyük sorunlar var bunu demek istedim

Back