• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklenen kavga çıktı

Bahçe ortak olacak ama benim üzerime olan evi de ortak yapmamızı istedi
Zaten evlenince edilen mal mulk bosaninca esit oranda paylastirilmiyor mu eslere? Ev sizin uzerinize olsa bile bosanma durumunda yarisini almayacak miydi? Neden evi ortak yapmak istedi ki anlayamadim belki hukuki bir ayrintisi vardir da bilen bir uye beni aydinlatir.

Zaten evlenince edilen mal mulk bosaninca esit oranda paylastirilmiyor mu eslere? Ev sizin uzerinize olsa bile bosanma durumunda yarisini almayacak miydi? Neden evi ortak yapmak istedi ki anlayamadim belki hukuki bir ayrintisi vardir da bilen bir uye beni aydinlatir.

Yani kimin üzerineyse o avantajlı aslında. Diğeri ondan payını almak için epey uğraşmak zorunda kalıyor ve genelde durum kadının aleyhine işliyor demişti avukat arkadaşım. O yüzden mesela bizde de benim üstüme ev, eşime olası kötü senaryoda ben seninle uğraşacağıma sen benimle uğraş demiştim 😂

Kabul ettin mi evde ortak olacak mı peki? Yalnız zamanında evi nasıl senin üstüne yapmış şaşkınım şuan?
Kötü niyetim olsa evi senin üzerine yapmazdım, sen talep etmediğin halde sana yaptım dedi.
Ben de dedim ki iyi niyetli olsan diğer aldiklarimizi en baştan ortak yapardın. Evi de kendi üzerine yapsan artık ayıp olur, kavga çıkar diye beni susturmak için yapmissindir :)
Evi de ortak yapacağız mecbur. Burada çoğu kişi her şey ortak olsun da yeter ki senin adına da olsun dedi. Umarım hata etmiyorumdur

Ben evi bir başkasının üzerine gecirmeyeyim diye zaar. Bir nevi misilleme yapıyor, ben ondan şüphelendim ya.

Ben evi bir başkasının üzerine gecirmeyeyim diye zaar. Bir nevi misilleme yapıyor, ben ondan şüphelendim ya.
Ev sizde kalsın. Diğer her şeyde ortak tapu yapın.
Eşiniz laf ederse, ben senden habersiz ne yatırım yaptım, ne de aileme yedirdim senin gibi dersiniz.

Ne kadar kötü ama yaa. Bir kadının çalışıp para kazanması kolaymı. Hem iş hem ev hem çocuklar. İnsan kaç parçaya bölünüyor. Sikinti cekmemek icin çocuklarının gelecegi için çalışıyosun, bir taraftanda malın yagmalanmasın diye ugraşıyorsun.
Ya o kadar doğru bir tespit ki... Adam diyor ki sizin maliniz bizim malımız mi var? Tabii ki var, ne ben sizin evladinizim ne siz benim annem babam dedim

Kötü niyetim olsa evi senin üzerine yapmazdım, sen talep etmediğin halde sana yaptım dedi.
Ben de dedim ki iyi niyetli olsan diğer aldiklarimizi en baştan ortak yapardın. Evi de kendi üzerine yapsan artık ayıp olur, kavga çıkar diye beni susturmak için yapmissindir :)
Evi de ortak yapacağız mecbur. Burada çoğu kişi her şey ortak olsun da yeter ki senin adına da olsun dedi. Umarım hata etmiyorumdur

Ev bahçe başka ne var kuzum??

Bahçenin kullanım hakkı ailesinde ama sen ordan onlar gibi faydalanamayacaksın. Hala sinir bozucu ama onlar karda 😐

Evi ortak yapmamak için ayak mı diresen acaba? Boşanma durumunda çocuğunla oturursun bu evlilik bu ince hesaplarla çok yürümeyecek sanki bahçenin yarısını alman da sıkıntı olacak çünkü. Bilemedim ya.

Ev bahçe başka ne var kuzum??

Bahçenin kullanım hakkı ailesinde ama sen ordan onlar gibi faydalanamayacaksın. Hala sinir bozucu ama onlar karda 😐
99 model bir külüstür :)
Bahceyle ilgili şöyle söyledim. Bahçenin masrafları bizde, bakımı genelde onlarda. Eğer rest çekip ilgilenmiyoruz derlerse ben de etrafını çevirip kilidi değiştiririm dedim. Kendi işlerini kendi bahçelerinde halletsinler

Siz niye onun her şartını kabul ediyorsunuz ki?
Arkadan iş çeviren o ama yüzsüzce şart koşan o.
Sokma akılla bu evlilik nereye kadar gidecek merak ediyorum.
Elinden tutup zorla götüremeyecegime göre... Şerh işi yattı. Bir aya yakındır mücadele ediyorum ancak bu kadar.
Götürüp babasına devreder, acele et diyorsunuz

Evi ortak yapmamak için ayak mı diresen acaba? Boşanma durumunda çocuğunla oturursun bu evlilik bu ince hesaplarla çok yürümeyecek sanki bahçenin yarısını alman da sıkıntı olacak çünkü. Bilemedim ya.
Randevu gününe kadar diretecegim. Bakalım artik

Back
X