• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarligimi geri istiyorum evlilik ne kotu:(

Elseven

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
904
500
18
36
Esimle evlenmeyi cok istedim aptal gibi hergun agliyodum zehir ettim kendime en guzel bekarlik yillarimi evlilik sevdam yuzunden ve erken yasda evlendik esimle ama evliligi sevemedim ben 3 seneyi zor ettim resmen....ah kafami kullansaydim da bekarligimi doya doya yasasaydim gezip tozsaydim calisip istedigini alsaydim anamla babamla daha cok vakit gecirseydim suan bekarlik gozumde kaybettigim.koca bir servet.....bekarken cennetteydim simdi cehennemde ,yahu bekarlik gibi bir nimetin kiymetini bilemedim daha ne olsun...neguzeldi bee sorumluluk yok hergun ne pisircem derdi yok bayramda seyranda once esinin bitnek bilmez akraba aile ziyateri yok ,kaynana gorumce k.p derdi yok karisan yok , halbuki bekarken esimi surunduruyodum pesimde az bi canimi slksa tekmeyi basiyodum:KK43:simdi resmen boyun egip oturuyorum sorumluluk cok cunku simdide ipler onun elinde sanki ve omur boyu bu boyle surecek ahhhh bekarlik kiymetini bilemedim bir daha asla geri gelmeyeceksin...suan son istegin ne deseler bekarligimdan sadece birguncuk yasamak isterdim..30 yasinda evlenseydim keske hayata daha cok doysaydim daha cokkkkk

Evlendin diye bu dertleri çekmek zorunda değilsin ;) ben 32 de evlendim ama şükür ne kp ne kv derdi var evlilik gibisi yok bencede :KK51: hayatımın en huzurlu zamanlarını yaşıyorum mesela bayramda öyle akraba akraba gezemem ben kv annemlere giderim bide teyzesine hop tamam :KK49: kvlerde canım istediğinde giderim eşim zorlamaz zaten hoş kendi annemede sık sık gitmem evimi pek seviyorum. Eşinle konuştunmu bu durumları bide kaç yaşında evlendin o_O

Evlendin diye bu dertleri çekmek zorunda değilsin :KK66: ben 32 de evlendim ama şükür ne kp ne kv derdi var evlilik gibisi yok bencede :KK51: hayatımın en huzurlu zamanlarını yaşıyorum mesela bayramda öyle akraba akraba gezemem ben kv annemlere giderim bide teyzesine hop tamam :KK49: kvlerde canım istediğinde giderim eşim zorlamaz zaten hoş kendi annemede sık sık gitmem evimi pek seviyorum. Eşinle konuştunmu bu durumları bide kaç yaşında evlendin o_O
Oo sen cok sanlsin ozaman
Boyle davranilmaliki bekarlik ozletilmemeli iste
Benim durum cok vahim koca sulaleyo idare ediyorum bosver bir suru dert 22 de evlendim hayatin baharinda:(

Oo sen cok sanlsin ozaman
Boyle davranilmaliki bekarlik ozletilmemeli iste
Benim durum cok vahim koca sulaleyo idare ediyorum bosver bir suru dert 22 de evlendim hayatin baharinda:KK43:
22 şimdi bana çocuk yaşı gibi geliyor ne kadar küçük evlenmek için :( bizde 7 sene ev bekledik ama ben genede 25 26 dan önce evlenmezdim hoş eşimle 25 yaşında tanıştım zaten

22 şimdi bana çocuk yaşı gibi geliyor ne kadar küçük evlenmek için :KK43: bizde 7 sene ev bekledik ama ben genede 25 26 dan önce evlenmezdim hoş eşimle 25 yaşında tanıştım zaten
Evet canim bu devir icin banada cocuk yasi gibi geliyor 22 ..dugun cd lerini izlerken cocuk gelin evlendiriyorlar gibi hissediyorum offff sen en iyisini yapmissin

Mesele kaç yaşında evlendiğin değil bence. Evliliğe hazır olup olmaman. Evet kimsenin derdini çekmek zorunda değilsin ama ev işi,yemek,evin ve evliliğin sorumlulukları,bazen istemesende bazı ziyaretler yapmak,çocuk sahibi olup onun her şeyini ustlenmek gibi gibi sorumluluklarda evliliğin olağan getirileri. Evleneyim ama hiçbişey yapmayım dersen ya ağzından lokmasını alacağın sessiz ve zengin bir koca bulacaksın yada ayaklarının üzerinde duracaksın.
Ha her evlilik kötü mü değil. Ayrıca bende 23 yaşında evlendim. Üniversite bitti mesleğime başladım,doyasıya gezdim,arkadaşlarımla eğlendim,yapmak istediğim her şeyi yaptım ve geriye kalan arzun sevdiğimle yuva kurmaktı ve kurdum. 6 seneyi aşkındır evliyim bana sorarsan evlenmek yaptığım en doğru şeydi

22 şimdi bana çocuk yaşı gibi geliyor ne kadar küçük evlenmek için :KK43: bizde 7 sene ev bekledik ama ben genede 25 26 dan önce evlenmezdim hoş eşimle 25 yaşında tanıştım zaten
18 de evlendim çok şükür rabbime eşimi de ailesini de seviyorum o da benim aileme saygı duyuyor çocuklarımızı rabbim başımızdan eksik etmesin şu an 21 yaşındayım çokşükürbinşükürsenibanaverene
Belki sen tahammül edemediğin için zor geliyor
Belki çok rahat yetiştiğin için öyle geliyor ben kalabalık aileyi seviyorum
Ne kadar saygı gösterirsem o kadar saygı görüyorum sevgi de aynı şekilde
Şu an onlardan çok uzaktayım ama o sıcaklığı özledim
Allah sana sabır versin herşeyi gönlünüze göre versin

Son düzenleme:
18 de evlendim çok şükür rabbime eşimi de ailesini de seviyorum o da benim aileme saygı duyuyor çocuklarımızı rabbim başımızdan eksik etmesin şu an 21 yaşındayım çokşükürbinşükürsenibanaverene
Dur madalya takayım :KK53: şaka biyana şükür iyi bir evliliğin var ama 18 çok çok ufak :KK51: Allah bozmasın

Ben 21 yaşında evlendim, hazırmıydım? Hayır ama eşimi cok seviyordum onla aynı evde yaşamak beni cok heveslendiriyordu, ilk 6ay alışamadım pisman oldum zorluk cektim hala aşık olsamda eşime, annem gile donmek istedim ve ilk zamanalr esim fazla kiskancti beni biraz sikti, ve sorumluluk almak ne kadarda zormus... Yemekmi pişecek evmi temizlenecek, eşimin ailesine ziyaretmi edilecek, onlarda tabi yeni gelin olarak benden hizmetmi bekliyor falan derken baya bi kasmışım kendimi...ilk aylar depresyondaydim :) :) esim cok cok yardimci oldu ve benim rahat etmem icin elinden geleni yapti sagolsun, Simdi diyorum hepsi bosunaymis cok mutluyum evlendigim icin alismam sure istedi ama alistim simdi 3yil oldu :) ve istedigimi yapiyorum arkadaslarimla gezmek istiyorsam onlarla geziyorum, esimlede geziyoruz canimizin istedigi yere gidiyoruz arada sırada kaçamaklar falan, sorumluluk desen zaten evlilikten oncede sorumsuzdum, simdide hala oyleyim malesef :( kabullendim,, temizlik ve yemek desen pek yapmayı sevmiyorum ve elimden fazla is gelmez ama esim bana destek temizligimizi de yemegimizide beraber yapiyoruz, kv gillerede haftada bir kez ugruyoruz 1-2saat misafir gibi gidip misafir gibi kalkiyorum okadar , yani kendini fazla kasma sonucta cocugun yok, hala ozgursunn, esinle konus paylas dusuncelerini aranizda sevgi varsa zaten anlayis gosterecektir ve seni biraz daha serbest birakmak istiycektir, evlilik okadar kotu bişey degil, kocanla aktiveteler yap, ben kocamı sanki arkadaşım gibi goruyorum herşeyi berabet yapıyoruz ve cok keyifli, gezin konuşun eğlenin, akşamları evde keyif yapın film seyredin beraber mutfağa girişin yemeğinizi hazırlayın, ona kücük suprizler hazırla, ilgi goster sev, oda sana karşılık verecektir ailesiymiş gorumceymiş falan amaaannn boşver onları gencsiniz ve gencliğininizin tadını cıkarın

Ben 22 yasimdayim. Bu yasta evlenmeyi dusunuyordum fakat son anda yirttim:KK76:
Ben hazir hissediyordum kendimi evlilige. Karsimdaki insan hazir degildi. Ve o 28 yasindaydi. Cocuk cocuk hareketler, ailesinin yaninda benim uzerimde yaptigi govde gosterileri derken attim nisani. Simdi bu evlilige giden yolda 28 yasinda bi adamin yaptigi hareketler. Iliskide olgun taraf hic o olmadi. Yasla ilgili bi mesele degil olgunlukla alakali. Bazi insanlar hic buyumuyor. Bazilariysa cok farkli.

30 yasina da gelsem kotu biriyle evlensem ayni cileyi cekersim diye dusunuyorum. Evlilik 2 kisilik mesele. Eger esin kalbine, fikrine kalibina uyuyorsa nefis bi evlilik yasarsin yasin kac olursa olsun.

O yuzden "hayirlisi" istenmeli diye dusunuyorum.

Ev isleri falan evde de yapiyorum. Bu agir gelmiyor. Size de aslinda agir gelmez fakat esinizin kalibi size uymadigi icin psikolojik olarak yuk gibi geliyor. Bi teyzem var. Harika evliligi var. 2 tane cocuk. Onlarin odevi, ev isleri, isi, ozel dersleri derken oyle yogun bi hayat yasiyor ki. Bazen diyorum ki teyze bi yardimci tut mahvoluyorsun. Kesinlikle istemiyor. Ben bu isleri yapmaktan zevk aliyorum diyor.
Esiniz gonlunuzu hos tutsa o evlilik size tat verse eminim bunlari soylemezdiniz. Sizi evliliginiz bunaltmis. Evliligin kotu bogan bi hadise degil. Iki insanin hayat arkadasligi kadar ne guzel olabilir:KK36:

son zamanlarda evliliğe kafayı takmış biri olarak şu an bekarlığıma sevindim sanırım :)
zamanında tekmeyi atan siz şimdi boyun eğer oldunuz. ne değişti ki? lütfen bari şu saatten sonra daha fazla ipleri kocanızın eline vermeyin. dengeyi sağlayın. bir imza mı size boyun eğdiren? çalışıyor musunuz? çalışmıyorsanız bir an önce iş bulun, ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın. kimseye boyun eğmek zorunda değilsiniz, o zaman dilediğiniz gibi gezer, istediğinizi alırsınız. eşinizi gezmeye teşvik edin, bayramlarda kv falan ziyaret edin tamam ama diğer akrabalarını da telefonla ararsınız, zaten işe başlarsanız beklentiler de azalır. vaktim yok, yorgunum ders sıyrılırsınız ki öyle olur zaten.

Ben 20 yaşım da üstelik okurken evlendim bir kere bile asla ama asla keşke evlenmeseydim demedim elbette az çok bizimde sorunlarımız oldu ama ne eşimin ailesinden ne de eşimden aman aman bir sıkıntı görmedim şimdi yeri geliyor kendi ailemin yanına gitmek istemediğim zaman lar oluyor ama kayinvalidemi çok özlüyorum. Her evlilik bir değil ve evlendiğin kişide bir değil tabi hayatımın hiç bir döneminde eşim için pesimden koşturayim canım isteyince tekmeyi basayim falan gibi bence korkunç olan şeyleri yapmadım yaklaşık 2 yıllık sevgili+ nişanlı lik surecimiz oldu tekefonunu açmadığım bir zaman bile olmamıştır eğer bir sorun varsa onu çözmeye çalışmak lazım trip atarak yok kapı orda deyip küs mekle bir şey değişmez Allah insanlar a akıl vermiş oturup konuşacak kabiliyette yaratmış iki akıl gönül bir olup evliliğin tadını cikarmaya çalışın, siz evliliği hata olarak görüyor ken zaten düzelme olması çok zor.

Ben 20 yaşım da üstelik okurken evlendim bir kere bile asla ama asla keşke evlenmeseydim demedim elbette az çok bizimde sorunlarımız oldu ama ne eşimin ailesinden ne de eşimden aman aman bir sıkıntı görmedim şimdi yeri geliyor kendi ailemin yanına gitmek istemediğim zaman lar oluyor ama kayinvalidemi çok özlüyorum. Her evlilik bir değil ve evlendiğin kişide bir değil tabi hayatımın hiç bir döneminde eşim için pesimden koşturayim canım isteyince tekmeyi basayim falan gibi bence korkunç olan şeyleri yapmadım yaklaşık 2 yıllık sevgili+ nişanlı lik surecimiz oldu tekefonunu açmadığım bir zaman bile olmamıştır eğer bir sorun varsa onu çözmeye çalışmak lazım trip atarak yok kapı orda deyip küs mekle bir şey değişmez Allah insanlar a akıl vermiş oturup konuşacak kabiliyette yaratmış iki akıl gönül bir olup evliliğin tadını cikarmaya çalışın, siz evliliği hata olarak görüyor ken zaten düzelme olması çok zor.
Sozlerinizin herbirine hak veriyorum. Hepsi cok dogru. Iliskim boyunca hep sizin gibi dusundum, sizin gibi hareket ettim. Problemleri buyutmedim, naz kapris yapmadim, " tekmeyi basmak" gibi bi fiili hep cirkin buldum, kisacasi egom yok. Iliskimin hicbir evresinde egoyla hareket etmedim. Allah benim karsima benim gibi birini cikarsin diyecek kadar eminim kendimden.
Fakat bu halim oyle suistimal edildi ki. Cok yiprandim. Butunuyle o da kotuydu diyemem fakat benim uysalligimi " vazgecilmezlik" olarak algiladi. Su an canimin yanisinin verdigi etkiyle bazen ask egodan da besleniyor diyorum. Dogrularim sasiyor. Nasil yasanir bi iliski bilmez haldeyim. Sanki o tekmeyi basan olsaydim boyle olmazdi gibi geliyor. Nisanlanmadan once vazgecilmezlik hissi olmadi onda. Flort donemimde saygiyla giden iliski nisanliliktan sonra cehenneme dondu. Hatamin burda fazla uysal olmamdab kaynaklandigini dusunuyorum hatta ailem de bu kanaatte. Fakat Bende de degisen bisey olmadi nisanlilikta oncesinde de. Ep ayni zeholdum.
Artik dogrularim sasti dedigim gibi. Sanki tekmeyi basan "vazgecebilir" korkusuyla el ustunde tutulur gibi hissediyorum. Sizin fikirlerinizi kendime yakin buldum. Oyle midir sizcede?

Sozlerinizin herbirine hak veriyorum. Hepsi cok dogru. Iliskim boyunca hep sizin gibi dusundum, sizin gibi hareket ettim. Problemleri buyutmedim, naz kapris yapmadim, " tekmeyi basmak" gibi bi fiili hep cirkin buldum, kisacasi egom yok. Iliskimin hicbir evresinde egoyla hareket etmedim. Allah benim karsima benim gibi birini cikarsin diyecek kadar eminim kendimden.
Fakat bu halim oyle suistimal edildi ki. Cok yiprandim. Butunuyle o da kotuydu diyemem fakat benim uysalligimi " vazgecilmezlik" olarak algiladi. Su an canimin yanisinin verdigi etkiyle bazen ask egodan da besleniyor diyorum. Dogrularim sasiyor. Nasil yasanir bi iliski bilmez haldeyim. Sanki o tekmeyi basan olsaydim boyle olmazdi gibi geliyor. Nisanlanmadan once vazgecilmezlik hissi olmadi onda. Flort donemimde saygiyla giden iliski nisanliliktan sonra cehenneme dondu. Hatamin burda fazla uysal olmamdab kaynaklandigini dusunuyorum hatta ailem de bu kanaatte. Fakat Bende de degisen bisey olmadi nisanlilikta oncesinde de. Ep ayni zeholdum.
Artik dogrularim sasti dedigim gibi. Sanki tekmeyi basan "vazgecebilir" korkusuyla el ustunde tutulur gibi hissediyorum. Sizin fikirlerinizi kendime yakin buldum. Oyle midir sizcede?
Açıkçası ne desem bilemedim size belki ben bu düşüncelere eşim sayesinde sahip oldum iki tarafta birbirine olabildiginin en iyisi davranınca oluyor bazi şeyler. Ben eşim böyle olmasa kendinden önce beni dusunmese ben onun için elimden geleni yapmasam böyle olabilirmiydim bilemiyorum. İnanın her evliligin kendince bir reçetesi oluyor size şöyle yapsaydiniz diyemem ama sunuda bilin ki nişanlılık dönemi dünyanın en zor şeyi aileler olabildiğince gergin oluyor eş adayları da öyle iki tarafta oluruna bakmazsa iplerin kopması çok normal umarım Allah gönlünüze göre verir ...

Açıkçası ne desem bilemedim size belki ben bu düşüncelere eşim sayesinde sahip oldum iki tarafta birbirine olabildiginin en iyisi davranınca oluyor bazi şeyler. Ben eşim böyle olmasa kendinden önce beni dusunmese ben onun için elimden geleni yapmasam böyle olabilirmiydim bilemiyorum. İnanın her evliligin kendince bir reçetesi oluyor size şöyle yapsaydiniz diyemem ama sunuda bilin ki nişanlılık dönemi dünyanın en zor şeyi aileler olabildiğince gergin oluyor eş adayları da öyle iki tarafta oluruna bakmazsa iplerin kopması çok normal umarım Allah gönlünüze göre verir ...
Maddi bircok yuk bindi ustumuze bir suru kulfet coktu. Onun ailesinin sorumsuzlugu, bazi kisilerin haddinden fazla "burnunu sokusu" ve benim ailemden de annemin isteksizligi iliskinin kalitesine zarar verdi. Bu sikintilari kulfetleri bende onunla paylastim. Fakat onun gibi saygisizca davranmadim, dusturumu bozmadim,annemi dahi karsima aldim. Saygisizlik cok ayri bisey. Ve hicbirsey bunun nedeni olmamali. Dedigim gibi nisanliligimda "artik benle evleniyor. Vazgecemez" zihniyetinde oldugu icin boyle davrandi. Yanildi.
Bu iliskinin bi recetesi var mi emin degilim.

Duaniza binkez amin diyorum. Iliskiyi savas gibi yasayan biriyle olmayi egoyla bi iliski surdurmeyi hic istemem. Allah evinize yuvanizin huzurunu daim etsin. Sizin gibi ciftlerin olusu mutlu ediyor herkesi

Back