Kardeşim çıktı 25 yaş. Çalışıyordu..bir artı bire çıktı. Mis gibi hayatı düzeni vardı. Tavsiye ederimmerhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
Evlendi şimdi. Ben de başka ilde tek başıma evde yaşadım. O günleri özlüyorum arada çok efsane bir his. Kendi düzenin ve bireyselliğinKardeşim çıktı 25 yaş. Çalışıyordu..bir artı bire çıktı. Mis gibi hayatı düzeni vardı. Tavsiye ederim
Ben 29 yasındayım, 2 yıldır ayrı yasıyorum. Harika bir olay. Şiddetle tavsiye olunur.merhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
Şuan yazdığın şartları taşıyan kişi benimmerhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
30 yaşa kadar beklemek bile bence inanılmaz uzun bir süre. Birey kendini gerçekleştirmek ve hayatın sorumluluklarını tanımak/üstlenmek/öğrenmek için -bence- 19-20 yaşlarından itibaren aile evinden çıkmalı. Aileyle aynı şehirde olup/olmamak hiç fark etmez. Evet o evi artık siz silip süpürmek zorundasınız, evet siz pişirmezseniz yemek olmayacak, evet kiralar ve faturalar size ait ama zaten bunları gerçek hayatın içine atılıp yapmanız gerekiyor. Ben öğrenciyken eve çıktığımda aylık gelirim asgari ücretin altındaydı. Her işimi de hallediyordum üstüne her ay altın alıyordum mutlaka. Şuanda evliyim ve ne ekonomi yönetimi olarak ne de ev işlerinde hiç zorlanmıyorum. Kediler bile yavruları azıcık büyüyünce kendilerinden uzaklaştırıyorlar. Bu doğanın kanunumerhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
haklısınız daha genç yaşlarda çıkmak lazım ama şöyle bir durum da var yaş ilerledikçe ayrı eve çıkmak daha zor geliyor, konfor alanından mıdır alışkanlıktan mı ben de çözemedim30 yaşa kadar beklemek bile bence inanılmaz uzun bir süre. Birey kendini gerçekleştirmek ve hayatın sorumluluklarını tanımak/üstlenmek/öğrenmek için -bence- 19-20 yaşlarından itibaren aile evinden çıkmalı. Aileyle aynı şehirde olup/olmamak hiç fark etmez. Evet o evi artık siz silip süpürmek zorundasınız, evet siz pişirmezseniz yemek olmayacak, evet kiralar ve faturalar size ait ama zaten bunları gerçek hayatın içine atılıp yapmanız gerekiyor. Ben öğrenciyken eve çıktığımda aylık gelirim asgari ücretin altındaydı. Her işimi de hallediyordum üstüne her ay altın alıyordum mutlaka. Şuanda evliyim ve ne ekonomi yönetimi olarak ne de ev işlerinde hiç zorlanmıyorum. Kediler bile yavruları azıcık büyüyünce kendilerinden uzaklaştırıyorlar. Bu doğanın kanunu
"evin bir odasına sıkışmak" ne kadar doğru bir ifade. sanırım yaşadığımız tam da bu. sanki aile ile ev arkadaşı gibi oluyoruz çünkü duygusal bağlar birinci anlamını yitirebiliyor yetişkinliğe geçince.Bekarım ailemden ayrı yaşıyorum. Yılda iki kere ailemi ziyarete geliyorum. O zaman bile düzenimi özlüyorum.
İnsanın kendi alanı olması, evin bir odasına sıkışmadan yaşaması kadar güzel bir şey yok.
Ben. Eksisi yok. Artısı çok :)merhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
Eviniz masumlar apartmanı değilse oturun yamerhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
Bence 30 yaş üstü için ayrı eve çıkmanın hiçbir eksisi yok. Kendi parasını kazanan koca bir insan aile evinde kalmamalı bence, ailesi ne kadar iyi olursa olsun. Tabi maddi durumunuz kötüyse o başkamerhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud
merhaba, bekar olduğu dönemler ailesiyle aynı şehirde yaşamasına rağmen ayrı eve çıkan, bundan memnun olan var mı?özellikle 30 yaş üstü için, artıları ve eksikleriyle yorumlar mısınız..
memud