panik atağim var diyor, beden olarak saglikli bisey yok, korktugu için yaklaşmiyor ,annem müdahele ediyor yillardir52 yasinda ve evde olan ablan, epilepsili kardesine neden mudahale edemiyor? Onunda mi rahatsizligi var?
Hay Allah'im, yani kızcağız orda cirpinirken oyle durup bakiyor mu? Hayir zaten yillardir yasadiginiz bir problem, alisir insanin ici durmaz ki mudahale etmez mi, sokakta birisi hastalansa ben ne yapacağımı sasiriyorum.panik atağim var diyor, beden olarak saglikli bisey yok, korktugu için yaklaşmiyor ,annem müdahele ediyor yillardir
Böyle insanlar var malesef. Bir akrabamız var. Kadın çok güzeldi gençliğinde önce kafasına göre bulamadı. Kalabalık kardeşler ve hepsinin durumları çok iyi. Önce Anne yatalak oldu, kız yıllarca baktı. Diğerleri sadece maddi destek oldu. Derken bir abisi yatalak oldu, karısı bıraktı ona baktı, o bitti şimdi bir ablası yatalak ona bakıyor.Hay Allah'im, yani kızcağız orda cirpinirken oyle durup bakiyor mu? Hayir zaten yillardir yasadiginiz bir problem, alisir insanin ici durmaz ki mudahale etmez mi, sokakta birisi hastalansa ben ne yapacağımı sasiriyorum.
Kızcağız isyan etse artık bakamıyorum dese ondan kötüsü olmayacak, evlenip kendi hayatımı kuracağım dese yandin tutuştun ,azdin diye yaftalayacaklar.Sevap , cennetlik vb laflar iyi güzelde.... boşa geçen ,birilerinin uğruna harcanan hayat ne olacak ????Böyle insanlar var malesef. Bir akrabamız var. Kadın çok güzeldi gençliğinde önce kafasına göre bulamadı. Kalabalık kardeşler ve hepsinin durumları çok iyi. Önce Anne yatalak oldu, kız yıllarca baktı. Diğerleri sadece maddi destek oldu. Derken bir abisi yatalak oldu, karısı bıraktı ona baktı, o bitti şimdi bir ablası yatalak ona bakıyor.
Para vermekle görev bitti sanıyorlar. Kızın gençliği gitti. O kadar evladın olsun, biri merhamet etmesin, ne acı.
Bir gün ben oradaydım. Kadının hastane işi vardı ve annesini, geline emanet etti gitti. (2 kız var 1 abla zaten hastaydı) Gelini yemek verdi kadın yiyemiyor diye 10 dk uğraşıp bıraktı. Yüreğim acıdı konuşa konuşa ben yedirdim. İnsan sokaktaki kediye köpeğe merhamet ediyor, bunlar bir de evlat olacak.
Aile de olsa kardeş olsa sınır koymak lazım. Bu bencillik değil kendi hayatınızı kurtarın ayrı eve çıkın. Siz yokken mecburen ablanızın epilepsi nöbetinde yardımcı olacaklar öğrenecekler bunu. Anneniz biliyormuş zaten nasıl müdahale edeceğini. En baştan yanımda kimseyi istemiyorum,kimsenin derdi tasasıyla uğraşmak da istemiyorum deseniz iyi olur. Eşiyle tartışıp sizinle ayrı eve çıkmak isteyen ablanız da sizden yüz bulmasın. Bu sefer ablanız ve enişteniz arasında müdahale etmek zorunda kalabilirsiniz.herkese merhaba çok detay vermiycem ama uzun olursa kusura bakmayin.
33 yasimda ailemle yaşıyorum. atanalı 3 yıl oldu. ayrı eve çıkmakla ilgili birkaç kez konu açmıştım.
biz cok kalabalık bir aileyiz babam yok, annem sessiz sakin kendi halinde çok yaşlı. ablamlar yıllarca bekarken ve evliyken türlü olaylar,entrikalar,kavgalar,belalı sevgililer,etik dısi ilişkiler vs ile huzursuzluk yarattikları bir evde çocukluk ve ergenlik yasadim. panik atak ve anksiyetem olduğu icin sehir disinda okuyamadim. 2 üniversitemi de ailemle okudum. atandigim sehir de ayni yerdeyim hep aynı ev
şimdi olay şu benim hic evlenmemiş 45 yasimda ablam var epilepsi hastasi.diger ablam da 52 yasinda o da bekar ama o ablama nöbet esnasinda müdahele edemiyor gecen gün banyoda nöbet gecirdi ben mudahele ettim. ayrı eve ciksam kim ilgilencek dogrudan bir sorumluluk yüklendi bana ,bu ablamın emekliligi yok ve calisamiyor.hem de vicdan sorumlulugu yüklendi,tükenmiş gibi hissediyorum.(bu arada sorunlu olan kardesler evli olanlar,bu olaylari cekenler ise bekar olanlar
evde baska calisan yok abim calisiyor ama asla eve para vermeyip üstelik zorbalik yapan biri. bu sabah da sehir disinda yasayan ablam" kocamla kavga ettim sen ayrı eve cikmak istiyormussun beraber cikalim " demez mi. resmen halâ beynim zonkluyor.
ayrı eve çiksam bu sefer kocasiyla sorun yasayan herkes evime mi toplancak. tayin isteyip gitsem bu sefer nasil olsa yalniz yasiyor deyip yine yanima gelcekler. evli kardeslere kimse sormuyor.
yani ayrı eve ciksam bir dert kalsam başka dert. ne yapacagimi sasirdim. burda hayat tecrübesi fazla olan,bu yollardan gecmis biri belki bana akil verir.
yıllarca anksiyete icin tedavi oldum hem calistim hem okudum, hem terapilerle kendimi bir düzeye getirdim ama olmuyor yine aile olayı karsima cikiyor. ne yapmaliyim bencil gibi görünüp cikip gitmeli miyim, lütfen,akıl akıldan üstündür,kaybolmuş gibiyim. umarım hepimizi doğru yolumuzu buluruz,sevgiler
Uzak bir yere atansanız öyle çat pat gelemezler.yılda 1, 2 defa anca.herkese merhaba çok detay vermiycem ama uzun olursa kusura bakmayin.
33 yasimda ailemle yaşıyorum. atanalı 3 yıl oldu. ayrı eve çıkmakla ilgili birkaç kez konu açmıştım.
biz cok kalabalık bir aileyiz babam yok, annem sessiz sakin kendi halinde çok yaşlı. ablamlar yıllarca bekarken ve evliyken türlü olaylar,entrikalar,kavgalar,belalı sevgililer,etik dısi ilişkiler vs ile huzursuzluk yarattikları bir evde çocukluk ve ergenlik yasadim. panik atak ve anksiyetem olduğu icin sehir disinda okuyamadim. 2 üniversitemi de ailemle okudum. atandigim sehir de ayni yerdeyim hep aynı ev
şimdi olay şu benim hic evlenmemiş 45 yasimda ablam var epilepsi hastasi.diger ablam da 52 yasinda o da bekar ama o ablama nöbet esnasinda müdahele edemiyor gecen gün banyoda nöbet gecirdi ben mudahele ettim. ayrı eve ciksam kim ilgilencek dogrudan bir sorumluluk yüklendi bana ,bu ablamın emekliligi yok ve calisamiyor.hem de vicdan sorumlulugu yüklendi,tükenmiş gibi hissediyorum.(bu arada sorunlu olan kardesler evli olanlar,bu olaylari cekenler ise bekar olanlar
evde baska calisan yok abim calisiyor ama asla eve para vermeyip üstelik zorbalik yapan biri. bu sabah da sehir disinda yasayan ablam" kocamla kavga ettim sen ayrı eve cikmak istiyormussun beraber cikalim " demez mi. resmen halâ beynim zonkluyor.
ayrı eve çiksam bu sefer kocasiyla sorun yasayan herkes evime mi toplancak. tayin isteyip gitsem bu sefer nasil olsa yalniz yasiyor deyip yine yanima gelcekler. evli kardeslere kimse sormuyor.
yani ayrı eve ciksam bir dert kalsam başka dert. ne yapacagimi sasirdim. burda hayat tecrübesi fazla olan,bu yollardan gecmis biri belki bana akil verir.
yıllarca anksiyete icin tedavi oldum hem calistim hem okudum, hem terapilerle kendimi bir düzeye getirdim ama olmuyor yine aile olayı karsima cikiyor. ne yapmaliyim bencil gibi görünüp cikip gitmeli miyim, lütfen,akıl akıldan üstündür,kaybolmuş gibiyim. umarım hepimizi doğru yolumuzu buluruz,sevgiler
Yazık yani. Bazen annem "Biz yaşlanınca kimseye yük olmayalım bize bakıcı tutun" şeklinde konuşur. O kadın ise " Senin evlatların hele kızın seni bırakmaz. Ben ne olacağımı bilmiyorum. Bu kadar evlat, anneme bakmadı bana mı baksın? Maddi gücüm yok, bir evladım olmadı" diyor. İçim parçalanıyor. Bu sebeplerden izne gidince onunla çok vakit geçiriyorum, dünya iyisi birisi.Kızcağız isyan etse artık bakamıyorum dese ondan kötüsü olmayacak, evlenip kendi hayatımı kuracağım dese yandin tutuştun ,azdin diye yaftalayacaklar.Sevap , cennetlik vb laflar iyi güzelde.... boşa geçen ,birilerinin uğruna harcanan hayat ne olacak ????
Bazen bencil olcaksin bu hayatta yoksa başkaları icin yaşarsın. Birileriyle kötü olmayi goze alman gerekiyor, ben ayri eve tasininca tek yasayacagim zaten bunun icin gidiyorum kimseyi istemem diye soylemen lazim. Senin insanlari düşündüğün kadar onlar seni düşünüyorlar mi acaba?herkese merhaba çok detay vermiycem ama uzun olursa kusura bakmayin.
Herkes yükünü size vermek istiyor, sizin de bir hayatınız olmalı, tek başınıza kimseyi yanınıza almadan çıkınca hatta bir arkadaşla kalıyorum diye yalan söyleyin ki evinize yerleşmeye kalkmasınlar...herkese merhaba çok detay vermiycem ama uzun olursa kusura bakmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?