bekar olunca, bir birey olamıyor muyuz, neden sorumluyum? lütfen bir fikir verir misini?

• Konu Sahibi Konu Sahibi isis33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

isis33

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2023
61
82
8
33
herkese merhaba çok detay vermiycem ama uzun olursa kusura bakmayin.

33 yasimda ailemle yaşıyorum. atanalı 3 yıl oldu. ayrı eve çıkmakla ilgili birkaç kez konu açmıştım.
biz cok kalabalık bir aileyiz babam yok, annem sessiz sakin kendi halinde çok yaşlı. ablamlar yıllarca bekarken ve evliyken türlü olaylar,entrikalar,kavgalar,belalı sevgililer,etik dısi ilişkiler vs ile huzursuzluk yarattikları bir evde çocukluk ve ergenlik yasadim. panik atak ve anksiyetem olduğu icin sehir disinda okuyamadim. 2 üniversitemi de ailemle okudum. atandigim sehir de ayni yerdeyim hep aynı ev

şimdi olay şu benim hic evlenmemiş 45 yasimda ablam var epilepsi hastasi.diger ablam da 52 yasinda o da bekar ama o ablama nöbet esnasinda müdahele edemiyor gecen gün banyoda nöbet gecirdi ben mudahele ettim. ayrı eve ciksam kim ilgilencek dogrudan bir sorumluluk yüklendi bana ,bu ablamın emekliligi yok ve calisamiyor.hem de vicdan sorumlulugu yüklendi,tükenmiş gibi hissediyorum.(bu arada sorunlu olan kardesler evli olanlar,bu olaylari cekenler ise bekar olanlar

evde baska calisan yok abim calisiyor ama asla eve para vermeyip üstelik zorbalik yapan biri. bu sabah da sehir disinda yasayan ablam" kocamla kavga ettim sen ayrı eve cikmak istiyormussun beraber cikalim " demez mi. resmen halâ beynim zonkluyor.

ayrı eve çiksam bu sefer kocasiyla sorun yasayan herkes evime mi toplancak. tayin isteyip gitsem bu sefer nasil olsa yalniz yasiyor deyip yine yanima gelcekler. evli kardeslere kimse sormuyor.

yani ayrı eve ciksam bir dert kalsam başka dert. ne yapacagimi sasirdim. burda hayat tecrübesi fazla olan,bu yollardan gecmis biri belki bana akil verir.

yıllarca anksiyete icin tedavi oldum hem calistim hem okudum, hem terapilerle kendimi bir düzeye getirdim ama olmuyor yine aile olayı karsima cikiyor. ne yapmaliyim bencil gibi görünüp cikip gitmeli miyim, lütfen,akıl akıldan üstündür,kaybolmuş gibiyim. umarım hepimizi doğru yolumuzu buluruz,sevgiler

bencil gibi görünüp çıkıp gitmelisiniz evinize geleni de almayin. Bu da sizin elinizde bu kadar toksik insanları ailen dahi olsa hayatında tutma epilepsi olana müdahale edemiyormus da neden. ogrenemiyor mu öğrensin bu ailede seni en fazla kullanırlar sonra da yapmasaydın napalm derler sen de bitik bir hayatla ortada kalırsın.

52 yasinda ve evde olan ablan, epilepsili kardesine neden mudahale edemiyor? Onunda mi rahatsizligi var?
panik atağim var diyor, beden olarak saglikli bisey yok, korktugu için yaklaşmiyor ,annem müdahele ediyor yillardir

Valla bazen kardeş bile olsa sınır çekilmeli. Benim kumandalı bir kardeşim var. Ruh hastası bir eş tercih etti ve kendisi çeksin bu kısmı beni bağlamaz ama mesela bana sıçrayacak veya sıçrayan durumlar için kardeşimle küsmedim ama mesafem çok fazla.

Asla evine gitmem, annemlere gelirler bir şey demem. Onun da annesinin evi sonuçta.

Gercek bir mağduriyet var ise kendi hayatımı mahvetmeden elbet destek olurum. Ama bütün uyarılara rağmen halen avellik yapıyorsa herkes işine baksın. Evlenmeyi bilen insanın dadısı, ağlama duvarı değiliz.

Sağlık sorunları, diğer mağduriyetler için boşverin diyemiyorum. Hele anneniz yaşlıymış, atamazsınız. Bu sorumsuz kardeşler yüzünden gerçekten mağdur olan aile bireyleri üzülüyor.

panik atağim var diyor, beden olarak saglikli bisey yok, korktugu için yaklaşmiyor ,annem müdahele ediyor yillardir
Hay Allah'im, yani kızcağız orda cirpinirken oyle durup bakiyor mu? Hayir zaten yillardir yasadiginiz bir problem, alisir insanin ici durmaz ki mudahale etmez mi, sokakta birisi hastalansa ben ne yapacağımı sasiriyorum.

Zor oyunu bozar diye bir laf var. Yapan kimse olmayınca sizin üstlendiğiniz görevleri mecbur diğer kardeşleriniz üstlenecek
Ayri eve çıkma konusundaysa bende kardeşime beraber ayrı eve çıkalım dedim kafayı mı yedin dedi bı miktar kırıldım ama geçti
Siz kiyamazsiniz ama size kiyarlar gerekli yerde bencil olmak da fayda var

Hay Allah'im, yani kızcağız orda cirpinirken oyle durup bakiyor mu? Hayir zaten yillardir yasadiginiz bir problem, alisir insanin ici durmaz ki mudahale etmez mi, sokakta birisi hastalansa ben ne yapacağımı sasiriyorum.
Böyle insanlar var malesef. Bir akrabamız var. Kadın çok güzeldi gençliğinde önce kafasına göre bulamadı. Kalabalık kardeşler ve hepsinin durumları çok iyi. Önce Anne yatalak oldu, kız yıllarca baktı. Diğerleri sadece maddi destek oldu. Derken bir abisi yatalak oldu, karısı bıraktı ona baktı, o bitti şimdi bir ablası yatalak ona bakıyor.

Para vermekle görev bitti sanıyorlar. Kızın gençliği gitti. O kadar evladın olsun, biri merhamet etmesin, ne acı.

Bir gün ben oradaydım. Kadının hastane işi vardı ve annesini, geline emanet etti gitti. (2 kız var 1 abla zaten hastaydı) Gelini yemek verdi kadın yiyemiyor diye 10 dk uğraşıp bıraktı. Yüreğim acıdı konuşa konuşa ben yedirdim. İnsan sokaktaki kediye köpeğe merhamet ediyor, bunlar bir de evlat olacak.

Durumunuz zor, kimseyi kırmamak için bunca yıl hep alttan almış kendi hayatınızı ertelemişsiniz,Net olduğunuz anda çok laflar duyup çok kapılar suratıniza kapanacak buna hazır mısınız? Yumuşak geçiş olayını kacirmişsiniz . Gelişine vura vura ilerleme zamanı.İki yolunuz var ya tepkilerden korkup bu hayata devam edecek,ya da bir şeyleri feda edip kendinize sıfırdan hayat kuracaksınız......

Kızcağız isyan etse artık bakamıyorum dese ondan kötüsü olmayacak, evlenip kendi hayatımı kuracağım dese yandin tutuştun ,azdin diye yaftalayacaklar.Sevap , cennetlik vb laflar iyi güzelde.... boşa geçen ,birilerinin uğruna harcanan hayat ne olacak ????

Hatayı o evden çıkıp özgür olmamakla en baştan yapmışsınız. Siz bakiciligi kişilik olarak kabul etmişsiniz bakın böyle kişilerin nasipleri de hep kapalı olur kim ister bu kadar sorumluluğu üzerine vazife edinmis biri ile evlenmek. Hayatınıza bakın. İnsanlara hayır demeyi ogrenin

Aile de olsa kardeş olsa sınır koymak lazım. Bu bencillik değil kendi hayatınızı kurtarın ayrı eve çıkın. Siz yokken mecburen ablanızın epilepsi nöbetinde yardımcı olacaklar öğrenecekler bunu. Anneniz biliyormuş zaten nasıl müdahale edeceğini. En baştan yanımda kimseyi istemiyorum,kimsenin derdi tasasıyla uğraşmak da istemiyorum deseniz iyi olur. Eşiyle tartışıp sizinle ayrı eve çıkmak isteyen ablanız da sizden yüz bulmasın. Bu sefer ablanız ve enişteniz arasında müdahale etmek zorunda kalabilirsiniz.

Uzak bir yere atansanız öyle çat pat gelemezler.yılda 1, 2 defa anca.

Kendinizi seçmelisiniz artık. Bakmişsınız yeterince biraz da diğer kardeşleriniz ilgilensin. Yarın evlenip gidince ne yapacaklar. Ailenize destek olun tabiki ama sonradan pişman olmayın çünkü inanın kimse sağol bile demeyecek size. Kırılan kırılsın gücensin. Tayin isteyip kendi hayatınızı şekillendirin. Ablaların hiç düşünmeden evlenmiş gitmiş onların da annesi ablası madem evlenmeselerdi ya. Lütfen kendi hayatına odaklan. Siz olduğunuz için rahatlar gidin bakalım ne oluyor gözlemleyin. Kendinizi feda ediyorsunuz şu anda.

Yazık yani. Bazen annem "Biz yaşlanınca kimseye yük olmayalım bize bakıcı tutun" şeklinde konuşur. O kadın ise " Senin evlatların hele kızın seni bırakmaz. Ben ne olacağımı bilmiyorum. Bu kadar evlat, anneme bakmadı bana mı baksın? Maddi gücüm yok, bir evladım olmadı" diyor. İçim parçalanıyor. Bu sebeplerden izne gidince onunla çok vakit geçiriyorum, dünya iyisi birisi.

Allah kimseyi, kimseye muhtaç etmesin ama yaşça zaten büyük. Olurda zorda kalırsa müdahil olurdum muhtemel. Benim için çok değerli bir insan ve durumu beni çok üzüyor.

Bazen bencil olcaksin bu hayatta yoksa başkaları icin yaşarsın. Birileriyle kötü olmayi goze alman gerekiyor, ben ayri eve tasininca tek yasayacagim zaten bunun icin gidiyorum kimseyi istemem diye soylemen lazim. Senin insanlari düşündüğün kadar onlar seni düşünüyorlar mi acaba?

Benim büyük teyzem de anne babasiyla kaliyordu annem ve kucuk teyzem evlenmis 18-20 olunca. Bu buyuk teyzem bakici rolunu ustlendi ve 50 yasinda ilk evliligini yapti onda da 2 sene sonra kanser oldu ne evliligini yasayabildi ne cocugu var(belki de istemiyordu onu bilmiyorum) kendini feda etti ve hayatini yasamadi. Bazilari istemeden de olsa kurtarici rolu ustleniyor umarim bu rolden çıkarsın.

Herkes yükünü size vermek istiyor, sizin de bir hayatınız olmalı, tek başınıza kimseyi yanınıza almadan çıkınca hatta bir arkadaşla kalıyorum diye yalan söyleyin ki evinize yerleşmeye kalkmasınlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…