• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bekar erkekle ikinci evlilik ve ailemin tepkisi

superisi2006

hoşgeldin miniğim
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
609
4
318
Diğer
merhabalar...
içinde durup kıvrandığım bir durumdan bahsedip nacizane fikirlerinizi bekliyorum.
34 yaşındayım boşandım ve iki kızım var. Şuan hayatımda birisi var arada ayrı geçirdiğimiz zamanlarla toplamda 5 yıl oluyor. erkek arkadaşım bekar hiç evlenmemiş ve 35 yaşında fakat geçliğin verdiği cahillik ve kan kaynaması sonucu diyelim bir kızı var bu sene üniversiteye başlayan...sevgilimin annesi beni öğrenince önce hiç istemedi sütümü helel etmem falan dedi fakat daha sonra sevdiğimin çabalarıyla ikna oldu kardeşleri de... Şuan sadece babasının haberi yok.
önümüzdeki yaz evlenelim diyor. Bende yavaş yavaş aileme açılmaya başladım işe önce erkek kardeşimden başladım ama veto yedim. Senin dengin değil o da bir evlilik geçirseydi daha iyi olurdu. sonra laf söz eder yada ailesi eder yine çok kırılırsın denge çok önemli falan gibi şeyler söyledi... aşkından ölse elde edince hevesi geçer bazen erkekler inada bindirir falan dedi ama hevesi geçecek kişinin 5 yılda geçerdi diye düşünüyorum kaldı ki biz birlikte oluyoruz zaten...
sizler ne düşünüyorsunuz
ailemin bile layık görmediği bekar erkekle evliliğe toplum ne der korkusu yaşamak istemiyorum ama milletin sözlerinin de eşimi rencide etmesini istemem... ama mutlu olmak benim de hakkım diyorum
o yüzden dışardan gözler benim için önemli şu aşamada

Eger sevgilinin annesi ilk basta sutumu helal etmem lafini kullandiysa daha degismesini bekleme o kadinin.
Evlenecekseniz buyukleri fazla karistirmayin. Zaten sevgilin de sutten cikmis ak kasik degil, evlilik disi cocugu var. Bakir sayilmaz yani, bosver:KK53:
Bence evlenme karari aldiginiz anda aileleri bi kenara birakin.

neden sıkıntı yapıyosun ya yanlış anlamadıysam sevgilinin evlilik dışı çocuğu var e yani bi imza olmadı diyemi bekar oda evlenmiş sayılır bence durumunuz eşit millete bakarsan kaba tabirle dulların yaşamaya hakkı yok sanki evlenmesen daha çok laf ediyolar bizim burada böyle sen kendini geleceğini artı çocuklarının geleceğini düşün birde seviyosunuz yani kimseyi takma derim umarım çok mutlu olursun :nazar: :KK66:

Erkek kardeşiniz de haksız değil bu konuda bir tartışma sırasında bunu sorun edebilirler,üzülen siz olursunuz

fakat onunda daha önce evlenmese bile bir kızı varmış bu durumda şartlar eşit sayılır.

şartlar eşit o bakımında sıkıntı olacağını sanmam ama kayınvalideniz başta böyle dediyse değişeceğini de pek sanmıyorum.sizin için asıl problem bu bence

Eger sevgilinin annesi ilk basta sutumu helal etmem lafini kullandiysa daha degismesini bekleme o kadinin.
Evlenecekseniz buyukleri fazla karistirmayin. Zaten sevgilin de sutten cikmis ak kasik degil, evlilik disi cocugu var. Bakir sayilmaz yani, bosver:KK53:
Bence evlenme karari aldiginiz anda aileleri bi kenara birakin.

Bende annesinin o lafına takıldım sanki kendi oğlu el değmemiş gonca gül de layık göremiyor en azından konu sahibi evlenipte çocuk sahibi olmuş onun oğlu gibi evlilik dışı değil.

Benim dayım bekardı kendisi 31 yaşındaydı.
Birini bulmuş kadın boşanmış 3 çocuğu vardı kaçmış gelmiş dayıma. Kadın 37 yaşında.
Sonra yerleşti falan daha evlenmemişlerdi hamile kaldı dayımdan.
2-3 aylıkken evlendiler şuan gayet mutlular. Bunu neden anlattım bilmiyorum ama :D
Sen kararını verdiysen pek bir öenmi yok diye düşünüyorum. Olabilir yani.

Erkek arkadaşının evlilik dışı çocuğu kendisinin yanında yaşamıyor ama sanırım. Bir de o kız üniversiteye başlayacakmış, sizin kızlar kaç yaşında?
Eğer adam şimdiye kadar hiç kızıyla birlikte yaşamadıysa, babalık görevlerini tam olarak yerine getiren bir insan değilse o açıdan da denk olmayabilir size. Sonuçta kızlarınızla aynı evde yaşayacaksa bence biraz babalık ne demek, bir genç kıza babalık etmek ne demek, kız çocuğuna nasıl yaklaşılır bunlardan haberdar olması lazım.

Oda Sende Aileleri veto edip kenetlenirseniz Konuşup konuşup Susarlar.. Güveniyorsan Eşine evlenin.. Zaten karıkoca olmussunuz Geriye imza kalmış

Son düzenleme:
Aileniz sevgilinizin çocuğuoolduğunu bilerek mi olmaz diyor? Kardesiniz büyük ihtimal senin üzülmeni istemediği için öyle demiştir. ..onunla zor şeyler atlatsaniz da mutlu olabileceğinize ikna etmeniz lazım. Bu yola cikiyorsaniz kulaklarını zi tikayip herkesin her dediğini onemsememeniz lazım. .durumlar karışık. ..çok şey söyleyen olacaktır. ..siz birbirinize vazgeçmeyin yeter...yalnız kayinvalideniz oğlunun durumlarını bilmiyor da mı konuşuyor? Sonuçta onun durumu daha karışık. ..bir şey merak ettim sevgiliniz çocuğu nüfusa kaydetti mi baba olarak görevlerini yaptimi yapiyor mu?

çocuğu var evet ama anladığım kadarıyla adamın annesi oğlulun evlilik hayatına dair bilgisi tecrübesi olmadığını düşünüp ondan karşı çıkıyor,çocuğu olması onun da sütten çıkma ak kaşık olmadığını gösterir, cinsel hayatınızın olması da evlilik için yeterlimidiro_Obelki oğlunun sorumluluk sahibi olmadığını düşünüyordur..ama bu onu haklı yapmaz tabi..sizin bir arkadaşın dediği gibi iyi değerlendirmeniz lazım size karşı evlatlarınıza karşı sorumlulukları olacak bunu başarabilir mi

Vallahi 35 yasinda adam hala anasinin sozunu dinliyorsa eyvahlar olsun.........Zaten bir kere mutsuz olmussunuz, bu sefer bence seviyorsaniz mutlulugu birakmayin derim, evlenin gitsin. Yalniz o kadin da deli mi ne, siz adam gibi evlenmissiniz, bu adamin gayrimesru bir cocugu var?!!

Evet denk degilsiniz sen helal yoldan cocuk sahibi olmussun o haram yoldan.bunu sevgilinizi kinamak icin falan soylemiyorum ama denk degil denmesine sinir oldum. O da bakir degil ki. Bakir ya da bakirelik siftlari sadece medeni durumunda evli yazinca kaybolmuyo. Allahim yarabbim ya
hani bi yazar demis ya bir bakirle bir bakire birlikte oldu erkege milli dediler kadina f...e. cok dogru demis.nefret ediyorum toplumumuzun şu sacma anlaşılmaz anlayisindan

hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim... toptan cevap vereyi sorularınıza
evet nüfusuna kayıtlı başka ilde yaşıyor kızı ona karşı sorumluluklarını yerine getirdiğine inanıyorum. sürekli tel.le görüşüyorlar maddi ihtiyaçlarını da karşılıyor kızına düşkün bir baba... Özel üniveritede okuyacak ve babası okutacak. Benim kızlarım 5.5 ve 9 yaşlarında... Onlar rahatsızlansa aklı sürekli kızlarımda çocuklarımı daha tanıştırmadım bile... ve gece onlar hastayken telefonun diğer ucunda hazır olur beni de uyutmaz aniden ateşleri falan çıkarsa diye tetikte durmamı ister.. gece acile götürsem eskortluk yapar kızlara çaktırmadan hep yanımdadır. Hatta dip not eski eşimde bizimle aynı ilde ama ona birkaç kere haber vermeme ragmen bırakın gelmeyi ertesi sabah nasıl diye sormadı bile çocuklarını... buda hanesine sevgilimin + koymama sebep oluyor

Sevgilin hic evlenmemis sayilmiyor , Evlilik disi bir cocugu var oda evlenmis sayiliyor evlilik bir imzadan ibaret degildir....

Annesi basta hakimi helal etmem dediyse , o kadin birdaha asla degismez ve seni kabullenmez .
Senin ailenin senin icin daha hasas olduklarini unutma evlilik konusunda , bir kere evlenip bosanmissin cok kirilmissin tabiki endiseleri vardir Ailenin...
Eger evleneceksen bence aileleri karistirmayin cunku iki tarafinda sorun cikaracagi belli....

Sende iyi dusun bence her kararini iki kere gozden gecir....

Back