merhaba arkadaşlar bende bebek tarhanası yapılışını yazayım dedim hemen hemen tüm bebekler çok seviyor çünkü
1 soğanve 1 dometesi rendeliyoruz,1 yumurta 1 su bardağına yakın yoğurt ,biraz kuru maya ve alabildiği kadar un bunları yoğuruyoruz daha sonra küçük bezeler şeklinde koparıp tepsinin üzerine serdiğimiz tülbentin üzerine koyuyoruz ve kurumaya bırakıyoruz bu bezeler hem mayalaşıyor şişiyor hemde kuruyor ,kuruduktan sonra blenderdan geçiriyoruz
pişirirkende 1yk kadar tarhanayı suda eritip ocakta pişiriyoruz pişmesine yakın yarım çay bardağı kadar süt ekliyoruz ,tabiki içeriği zenginleştirebilirsiniz.
birde bugün yaptığım sebze çorbasını yazayım patates ,havuç,biraz kereviz ve kerevizin yaprakları ,pirinç ve bulgur ,1 tanede sarımsak haşlayıp blendırdan geçirdim ,içine çok azda keçi sütü koydum ,benim kızım çok sevdi ,umarım sizinkilerde çok sever .
bu arada soğuklar başladı hastalıklardan korumak için günde veya iki günde birde ıhlamur,elma ve ayva kabuğunu pişirip meyvelerini sulandırmada veya tek içirmede kullanıyorum