• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebişlerimiz en sevdiği yemeklerin tariflerini paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
çok teşekkür ederim.2 haftadır milupanın sütlü pirinçli ve armutlu portakallı ek gıdasından veriyorum.sabahlarıda fındık büyüklüğünde yumurta sarısı,aynı ölçüde labne peynir,bir tane eti cicibebe , yarı süt yarı su karışımı ile mama yapıyorum ,veriyorum.bunları doktorumuz söyledi vermemi. ama içimde hep kaygı var,sizin gibi tecrübeli annelerden bilgi almak çok güzel.birde meyve veriyorum bir hafta suyunu verdim,biraz kabız olduk lifli gıda alsın diye şimdi püre halinde veriyorum ve kızım bunların hepsini yiyor.bende öğlenleri çorba, muhallebi versem mi diye düşünmeye başladım.ne yapayım vereyi mi?

çok teşekkür ederim.2 haftadır milupanın sütlü pirinçli ve armutlu portakallı ek gıdasından veriyorum.sabahlarıda fındık büyüklüğünde yumurta sarısı,aynı ölçüde labne peynir,bir tane eti cicibebe , yarı süt yarı su karışımı ile mama yapıyorum ,veriyorum.bunları doktorumuz söyledi vermemi. ama içimde hep kaygı var,sizin gibi tecrübeli annelerden bilgi almak çok güzel.birde meyve veriyorum bir hafta suyunu verdim,biraz kabız olduk lifli gıda alsın diye şimdi püre halinde veriyorum ve kızım bunların hepsini yiyor.bende öğlenleri çorba, muhallebi versem mi diye düşünmeye başladım.ne yapayım vereyi mi?

Ne zaman veriyorsunuz bu hazır mamayı? Acaba ben de sabahları versem mi diye düşünüyorum. Yani besleyiciliği varmıdır acaba? Ben hazır hiçbirşey vermiyorum. Arada dışarda olduğumda kavanoz meyve mamalarından veriyorum.

kızlar bana dr sabah kahvaltısına mama da kat dmeişti katmasam diye sordum sen bilirsin ama alması gerekn tüm vitaminleri başka nasıl sağlacaksın dedi
organik mama veriyorum ben ama bi kaşık zaten onu da pek yediği söylenemez
akşam muhallebisinin de amacı doyması ve rahat uyumasıdır bebekler uykuda büyür. ben muhalelbiye devam maması meyve yoğurt gibi şeyler de katıyorum bisk de ufalıyorum içine.
pirinç ununun sadece bi faydası tabii ki yok ama içine meyve ekleyin daha rahat olursunuz bir d eben pirinç unu yerine pirinci iyice haşlayıp ezip sıcak suyla karıştırıp öyle hazırlıyorum bazen su yerine yoğurtla yapıyorum
yani alternatif çok aslında

sabahları yumurta,labne peynir,cicibebe kaşımını veriyorum.öğlen meyve püresi elma,armut,kayısı başka bişey vermedim daha.akşamları 21:30 gibi mama veriyorum.22:30-23:00 gibide uyuyor.ama gün içinde de yine sürekli emiyor, ek gıdalara başlayınca biraz azalır dedim ama azalmadı aynı hızla devam emiyo.öğlenleri de çorba vermek istiyorum bugün nasipse deniyecem.

valla muhallebinin besleyiciliği hakkında hiçbir fikrim yok.kime sorsam verdik,veriyoz diyolar.diğer verdiklerimi doktor söyledi ver diye.bende başka neler verebilirim diye düşünüyorum.

Oğlum 2 gün önce 7 aylık oldu. 1 aydır öğleleri sebze çorbası veya püresi yediriyorum. Maşallah severek yiyor. Bugün yaptığım çorbaya maydonoz ve yeşil biber ekledim dahada severek yedi. Çorbamızın tarifi şöyle; 1 havuç, 1 kabak, 1 tatlı kaşığı arpa şehriye, 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı, 1 yeşil biber, 4-5 dal maydonoz .2 günde bir değişiklik yaparak sebze çorbası veriyorum. Kabak yerine patates, biber yerine soğan, şehriye yerine pirinç,irmik v.s.,taze mevsim sebzeleri...

ben meyve püresini sade olarak vermiyorum,genelde içine devam sütü,bir tanede bebe bisküvisi ekliyorum.oğlum zayıf olduğu için böyle veriyorum,kalorisini yükseltmek için.

1 domates
tel şehriye
su
biraz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

bir cezvede domates rendesi,su ve tavuk suyunu kaynatıyoruz,içine biraz tel şehriye atıyoruz yumuşadıktan sonra altını kapatıp zeytinyağını ekliyoruz.blendırdan geçiriyoruz,kızımın en sevdiği çorba bu.

slm kızlar dikkatimi çekti de herkes labne veriyor ben normal ezine falan verdim hep labne daha mı iyi kibilmiyorumkismile

1 domates
tel şehriye
su
biraz tavuk suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

bir cezvede domates rendesi,su ve tavuk suyunu kaynatıyoruz,içine biraz tel şehriye atıyoruz yumuşadıktan sonra altını kapatıp zeytinyağını ekliyoruz.blendırdan geçiriyoruz,kızımın en sevdiği çorba bu.

Ben de bunu denemeyi düşünüyorum. Akşamları tarhana yemekten bıktı sanırım bizimki ağzını açmıyor 2 gündür.

Bu arada tarhanayı nasıl yapıyorsunuz? Yani içine yağ vs. neler katıp veriyorsunuz? Ben gündüzten kalan sebze çorbasından biraz ekliyordum ama artık onu da yemiyor. Yoğurt koydum içine yine yemedi. Yağ da koyuyormusunuz tarhanaya?

slm kızlar dikkatimi çekti de herkes labne veriyor ben normal ezine falan verdim hep labne daha mı iyi kibilmiyorumkismile

Labne kolay eridiği için tercih ediliyor. Aslında lor peyniri daha fazla kalsiyum içeriyormuş ama biz evde kendimiz yaptık kahvaltıda pütürlü olduğu için öğürdü bizimki yemedi.

ben akşamdan tuzu alınmış beyaz peynir veriyordum ama bir baktım ki yediği şekliyle bezine çıkıyor,hiç öğütülmemiş.o yüzden artık labne veriyorum zaten oğlumda çok seviyor

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sabah kahvaltıda mesela labne,yumurta sarısı,cıcıbebe bırde mama katıyoruz demıssınızı.Pekı bu mama toz halındemı katılıyor.yoksa suyla mama karıstırılıp sonra ıcıne dıger yumutra sarısı,cıcıbebe,labne katılıyor.aydınlatırsanız sevınırım.bız daha yenı gececez ek gıdaya.Hanı tüm mamalar toz halınde...

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr sabah kahvaltıda mesela labne,yumurta sarısı,cıcıbebe bırde mama katıyoruz demıssınızı.Pekı bu mama toz halındemı katılıyor.yoksa suyla mama karıstırılıp sonra ıcıne dıger yumutra sarısı,cıcıbebe,labne katılıyor.aydınlatırsanız sevınırım.bız daha yenı gececez ek gıdaya.Hanı tüm mamalar toz halınde...

İlk önce o toz halindeki kaşık mamasını sulandırıp hazırlıyorsun. Sonra yumurta katıyorum iyice eziyorum ( bizim oğlanın ağzına azıcık gelse öğürüyor) , sonra peynir ve pekmezi ekleyip veriyorum. Bisküvi katmıyorum bugünlerde. Ya 2 tatlı kaşığı kaşık maması ya da 3-4 bebe bisküvisi koyuyorum.

kızlar benim oğlum çok az yiyor...gerçi neye göre az diyorum bilmiyorum..6 buçuk aylık bir bebek neleri yemeli?mesela sabah kahvaltı hazırladım..3 bisküvi, peynir, zeytin, üzüm, pekmez ve biraz cevizi karıştırdım..ama bir kaseinin yarısı bile dolmadı bizimki yedi ama hepsini değil...sebze çorbası yemiyor zaten......napacağım bilmiyorum..moralim bozuluyor yemeyince bana bir akıl verin..

Back