Bebek Beslenmesi Bebişlerimiz en sevdiği yemeklerin tariflerini paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ben hiç ayırmadım hepsini birden verdim.1tam yumurta sarısı veriyorum

bu da oğlumun tarhana çorbası:
2kaşık tarhanayı suda eritip tencereye alıyorum,
üzerine yarım soğan ve 1havuç rendeliyorum,
yarım bardak yoğurdu sulandırıp ekliyorum
yarım avuç kadar tel şehriye
1tatlı kaşığı irmik
gaz yapmasın diye biraz kimyon,biraz da kuru nane ekleyip karıştırarak pişiriyorum
en son üzerine 1tatlı kaşığı zeytinyağı döküyorum.

katı kıvamlı bir çorba oluyor.bugün yaptım oğlum severek yedi

bu tarifi de kk da buldum,mükemmel bir çorba oldu,bende içtim
bir tencereye 1havuç
yarım patates
yarım soğan
yarım patates kadar kereviz doğradım
üzerine 1tatlı kaşığı pirinç
1tatlı kaşığı irmik ekleyip üzerini geçecek kadar suyla pişirdim.
ayrı bir kapta 1kase yoğurt
1yumurta sarısı
1tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı zeytinyağı
biraz kimyon ve naneyi karıştırıp yayla çorbasındaki gibi kaynayan sebzelerin suyundan azar azar ekleyip ılıtarak tencereye ekleyip pişirdim,
en sonunda blendırdan geçirdim

SABAH KAHVALTISI:
1 ADET (en az 10 dk) HAŞLANMIŞ YUMURTANIN SARISI
1 TATLI KAŞIĞI LABNE PEYNİRİ
1 TATLI KAŞIĞI BEYAZ PEYNİR VEYA LOR
2 ADET ETİ CİCİ BEBE BEBEK EKMEĞİ(dr.lar bebe bisküvisini çok önermiyorlar diye)
BİR MİKTAR KAYNAMIŞ ILIK SU
HEPSİNİ BLENDER DAN GEÇİRİYORUZ AFİYETLE YİYOR :)

ÇORBA :ÇOK ÇEŞİTLİ ÇORBALAR YAPIYORUM MESELA
TAVUK GÖĞSÜNÜ SUYLA HAŞLIYORUM,İÇİNE HAVUÇ,BEZELYE EKLİYORUM.
DAHA SONRA TEREYAĞINDA UNU HAFİF PEMBELEŞTİRİP BU KARIŞIM EKLİYORUM,ÖNCE SUYUNU TABİ TOPAKLANMASIN DİYE BLENDERDAN GEÇİRİP YEDİRİYORUM.

BİRDE KEMİK ALIYORUM KASAPTAN HAŞLIYORUM.KÜÇÜK KAPLAR HALİNDE BUZLUKTA SAKLIYORUM.TARHANA,YOĞURT,ŞEHRİYE GİBİ ÇORBALARA İLAVE EDİYORUM..

MEYVEYİ İSE HEPSİNİ ZATEN TEK TEK DENEMİŞTİK O SEBEBLE;

YARIM ELMA
YARIM MUZ VEYA ARMUT
YARIM ŞEFTALİ
YARIM ERİK
PİRİÇLİ KAŞIK MAMASI VE BİRAZ ILIK SU İLE BLENDERDAN GEÇİRİYORUM BUDA BİR ARA ÖĞÜN İÇİN HARİKA OLUYOR ŞİMDİLERDE ZEKA GELİŞİMİMİZ İÇİN CEVİZ DE İLAVE EDİYORUZ...
TÜM ANNELERİMİZE KOLAY GELSİN..

Bende oğlum tavuk eti vermeye yeni başladım 1 tane tavuk bacagını kaynatıyorum güzel bir şekilde,başka bir yerde 1 patates ve soğanı doğrayıp kaynatıyorum birazda zeytinyağ katıyorum pişmeye yakın haşlamış olduğdum tavuk etini bıcakla ince ince doğruyorum ve sebzelerin içine katıyorum birazda böyle pişiyorlar sonrada catala ezip içine bebe ekmeğin de katıyorum ufalayıp ve afiyetle yiyoruz.

Arkadaşlar bebeğim 7,5 aylık genelde yoğurdu evde kendim yapıyorum ama yapamadığım zamanda oluyor,arkadaşımı dr. danino yoğurdunu önermiş arada bende veriyorum bayıla bayıla yiyiyor oğlum merak ettim sizlerdende kulanan varmı ahır yoğurt

ben hiç hazır yoğurt kullanmadım,içime sinmiyor.ilk başladığında sütaş bebek yoğurdu vermiştim çok dokundu, çok gazı oldu ağladı hemde kustu

Bizde 6. aydan sonra ek gıdaya başladık.
Ben Sabahları meyve püresi. Ben cam rendede rendeleyip veriyorum içine birşey katmıyorum. Pirinç unu mama katmak gerekiyor mu? Ben hiç katmadım.
Öğlen sebze püresi. Evde ne varsa. Patates- kabak- havuç- pirinçle başladım. İçine bazen brokoli, yeşil fasülye, pırasa... ekledim. Bal kabağı denedim.
Bal Kabağı + kuru kayısı + kuru üzüm haşladım tel süzgeçten geçirdim.
İkindinde yoğurt. Keçi sütünden kendim mayalıyorum.
Bazen yoğurt mayalamadıysam muhallebi verdim. Tahıllı çeşitlerden. Birkaç kez. Ama çok içim rahat etmedi. Hazırlar ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
Aralarda akşam ve geceleri emiyoruz.
Tavuk denedim sebze çorbasında. Artık yavaş yavaş et ve balığa geçmek istiyorum. Henüz menümüzde tarhana, yoğurt, şehriye çorbası yok.

benim bebegim henuz cok kucuk ek gidaya gecmeye cok var ama bir arkadasimin bakicisi cok basit bir tiyo vermisti paylasayim dedim.Her zaman bulunabilen ve besleyici bir gida,alistir bebegini hic zorluk cekmezsin demis,arkadas da o gun bugundur aralarda veriyorum,bi yere gezmeye gitsek hemen buluyorum iyi oluyor diyor.Domateslerin kabuklarini soyup ezeceksiniz ve icine beyaz peynir ekleyeceksiniz.Cok basit ama doyurucu.Afiyetle.

kızlar benimde oğlumun 5 ayına girmesine 2 gün var bende meyve suyu veriyorum öğlende ve aksamalrı pirinç unu yapıp içine devam sütü katıyorum öyle veriyorum bugünde hero baby nin irmikli meyveli kasık mamasını aldım o da devam sütüyle hazırlanıyo onu besledim artık kahvaltıya ve çorbaya baslamak istiyorum çok karasız kaldım nasıl bi çorbayla baslamalıyım birde yoğurtta vermelimiyim emziriyorumda bana güzel bi liste yaparmısınız çok tarifleriniz var hangisinden baslıyım diye kararsız kaldım birde hangi saattelerde ne veriyosunuz ilk bebeğim çok tecrübesizim yardımınıza ihtiyacım var

canım ilk önce sebze çorbasından başlayabilirsin.İlk haftalarda azar azar alacaktır belki de beğenmeyip ağzını kltleyecektir ama sabırlı olman lazım.çorbası bir öğün oluştaracak kadar olduysa kahvaltısına başlayabilirsin.yoğurdu da vereblirisin tabi.
Ben çorbasını 2-3 arası yoğurdu da ya 5 gibi yada akşam çorbasının yanında veriyordum.
Tabi öğün saatlerini bebişinin uyku saatleri belirleyecektir .Kolaylıklar sana.

Ya ne güzel saat saat ne verdiğini tek tek yazmışsın. Ek gıdaya yeni başlamış bir anneye güzel örnek olur listen. Ellerine sağlık

benim oğlum da 4,5 aylık. anne sütü ve mama takviyesi ile gidiyorduk, dr. bir hafta önce ek gıdaya geçirdi. meyve suyu ile başladım, elmayı cam rende ile rendeledim tülbentle suyunu süzüp ilk 4 gün suyunu verdim, tadına alıştıktan sonra püre halinde vermeye başladım, şimdi içine biraz da havuç suyu katıyorum, çok seviyor bizimki. tarhana çorbası denedim çok gaz yaptı sanırım henüz erken daha ileride vermeyi düşünüyorum. pirinç unu ile yaptığım muhallebiyi hiç sevmedi, öğürdü. ona da bir süre ara verdim. patates-havuç ve pirinçle çorba yaptım, onu da öğürdü. yoğurdu henüz denemedim. kahvaltıya başlamamıza da biraz zaman var sanırım. ben de sizden ayrıntılı bir şekilde ilk kez bebeğime pişirebileceğim çorba tarifleri rica ediyorum..

merhabalar.. benim kızım çorbanın her çeşidini ayıla bayıla içiyor ilk verdiğim çorba patates havuç ve pirinç çorbasıydı. mümkün oldugunca günlük yapmaya çalışıyorum onun ıçın cezvede pişiriyorum. küçük bir patates ve havucun yarısı, ve biraz pirinci haşlayıp blendırdan gecırıp verıyordum. sonra değişik sebzeler ve baklıyatlar eklemeye basladım. mesela ıspanak, kereviz, pırasa, soğan, taze fasulye, kabak, domates,... o hafta pazara ne geldıyse artık. patatesi genelde kullanıoyrum kıvam veriyor cunku. sebze corbalarının yanında tarhana, yogurt corbası, mercimek corbası, ezogelın corbası, etli çorbalar, şehriye corbası da veriyorum. mümkün oldugunca değişik lezzetler sunmaya calısıyorum.

kızım 6,5 aylık. çorba ve meyve püresiyle başladım ama pürelerle arası nedense pek iyi değil. meyveleri küçük küçük doğrayıp veriyorum öyle daha çok sevdi.
sabah kahvaltıda pınar beyaz (labneyi sevemedi) birazcık ekmek ve minik minik doğranmış domates veriyorum. domatesi oldukça ince doğruyorum boğazına kaçmasın diye.
öğlenleri sebze çorbası..tariflerimiz farklı farklı oluyor. ama en çok yaptığım tarif:
1 tavuk bageti
1 küçük patates
1 havuç
biraz brokoli
biraz karnıbahar
soğan
(mevsim sebzelerinden ne varsa)
pişiriyorum.
son olarak blenderdan geçiriyorum. tavuk olduğu için içine ekstra yağ eklemiyorum. çok azcık tuz ilave ediyorum (doktorumuz az tuz koy dedi)
şimdilik severek içiyoruz. tabi hepsini tek seferde içemiyor. şimdilik daha miniğiz.
ikindi de meyve suyu ama bunu biraz zor içiyor yada içmiyor. o yüzden genelde örneğin üzümden minik parçalar keserek veriyorum yada azıcık kavun (kavuna bayılıyo)
akşamları
50ml suya 1 tatlı kaşığı irmik 1 çay kaşığı şeker koyup pişiriyorum. yarım muzu rendeliyorum. yarım da dövülmüş ceviz ilave ediyorum. son olarak 1 ölçü de devam sütü ekliyorum.
hepimizin kuzularına afiyetler olsun.

merhaba benim bebğim 4 aylık.doktora yarın gideceğiz ek gıdaya geçer miyiz bilmiyorum. her ihtimale karşın tarifleri araştırıyorum. ilk bebeğim çok acemiyim.havuç, patates bunları haşlarken doğruyor musunuz bütün mü haşlıyorusunuz.arkadaşlar ben yemek konusunda da acemıyım de.sorum size garip gelebilir ama bana daha detaylı aşama aşama tarif verirseniz çok sevinirimmm

Kızlar bebeği 8. aydan büyük olanlar için yeni bir kahvaltı tarifi vereyim..
1 küçük dilim bal kabağı
1 ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
60 cc anne veya devam sütü..

Bal kabağını az suda haşlayın. Haşlandıktan sonra ceviz ile beraber blendırdan geçirin. Sonra süt ve pekmezi katın kıvamı cıvık bulursanız tahıllı kaşık maması da ekleyebilirsiniz..

Kızlar bir tarif dah vereyim sizlere..7. aydan itibaren bebeğinize balık vermeniz çok önemli ve bende de çok güzel bir tarif var..

1 patates
1/2 soğan
1 havuç
1 küçük kereviz
un,zeytinyağı
Mevsim balığı tercihen büyük balık

tüm sebzeleri yeteri kadar suda haşlayın. sebzeler pişerken başka bir tavada yada ızgarada balığı pişirin. (piştikten sonra hem daha kolay ayrılıyor kılçıkları hemde koku yapmıyor çorbada)Sebzeleri ocaktan almadan önce pişmiş ve ayıklanmış balıkları katın bir taşım kaynatın. Sonra başka bir tencerede yada balığı pişirdiğiniz tavada unu kavurun ve çorbaya dahil edin. Hepsini blendırdan geçirin işte size süper bir çorba. Walla ben bile tadını beğendim. Afiyet olsun bebişerinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…