Bebek Beslenmesi Bebişlerimiz en sevdiği yemeklerin tariflerini paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sagol canım bılgılendırdıgın ıcın.yalnız bısey daha soracam kasık maması dedıgın kutunun üstünde devam sütü degılmı?

toz haldeki mama ve diğerlerini bir kasede karıştırıp ezip çok az su ekliyorum.,2 çorba kaşığı kadar.miktar artınca bitirmiyor.ayrıca zeytin tavsiye edilmiyor verme,tuzlu olduğundan

benimki de aynı durumdaydı,şimdi 7buçuk aylık oldu biraz daha fazla yiyor

sagol canım bılgılendırdıgın ıcın.yalnız bısey daha soracam kasık maması dedıgın kutunun üstünde devam sütü degılmı?

Yok devam sütü değil. Ben bebelac'ın sütlü muzlu tahıllı mamasını kullanıyorum. Çeşitlendirilebilir. Ama devam sütü de ilave edilirse olabilir. Ben eklemiyorum anne sütü aldığı için. Miktar da kasenin dibinde oluyor. Zaten o tahıllı mamalar doyurucu oluyor bitiremiyorlar.
Bizimkinin zaten bugünlerde iştahı yok zor açıyor ağzını o yüzden miktarlarını çok tutamıyorum. Akşamları da hiçbişey yemeden yatıyor.

Son düzenleme:
Kızlar, sıze bısey daha sormak ıstıyorum.Benım bebegımın dogdugundan berı yuzunde kırmızı kabartılar vardı.Zamanla cogaldı.herkes sıcaklardan ısılık olmus dedı.Bebegım 4 aylık oldu.Bu kırmızılıklar kasıntı yapmaya baslayınca ve ayaklarındada olunca doktora götürdüm.Alerjıden Dermatıt dedı.Eve geldım netten arastırdım egzama demekmıs.Bı krem verdı kullandık.Cok sükür simdı gectı.Ama ayak ve ellerının bazı yerlerınde böyle ufak parca seklınde kuruluk var.sankı derı gerılmıs gıbı.Basına gelen yada bılgısı olan varmı?Doktor yıkarken sabun kullanma dedı.bebek yagınıda önermıyoruz dedı.Pekı sızler bebegınızı neyle yıkıyosunuz.ben sade suyla yıkıyom.yıkadıktan sonra neyle yaglıyorsunuz?Cünkü banyodan sonra bebklerın cıldı kuru oluyor.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Benim başıma gelmedi ama ben hiç ne sabun ne bebe yağı kullanıyorum bebeğime. 2-3 günde bir bebe şampuanı kullanıyorum. Bazen hiçbişey kullanmadan yıkandırıyorum. Cildinde de bir kuruluk hissetmiyorum. Eğer çok kuruluk varsa hem gaza da iyi geliyor kakao yağı kullanabilirsin veya zeytinyağı. Ama bunları da doktora sorup kullansan iyi olur.

geçmiş olsun canım.benim oğlumunda yüzünde olmuştu o anlattığın,bizde isilik zannetmiştik,alerjiymiş.doktor kortizonlu bir krem verdi,çok iyi geldi ama çok az kullanmak gerekiyormuş.ben oğlumu doğduğundan beri hep bebe şampuanıyla yıkadım,sabun kullanmadım.kuruttuktan sonra da her seferinde bebe yağı sürüyorum.eğer bir zarar gözlemlemiyorsan kullanabilirsin.için rahat etmiyorsa biraz zeytinyağı da kullanabilirsin.ben bir süre kullanmıştım,biraz kötü kokuyor bebiş ama olsun.o alerji de bir süre sonra geçiyor zaten,birçok bebekte oluyor

avene krem nemlendirmek için iyi gelir,bizde çok çektik, şimdi çok şükür iyi

kafamçokkarıştıbu topik yemek topiği değilmiydikafamçokkarıştı
Tam diyorum heralde yeni tarif geldi, bi bakıyorum başka konu.CADIARZU

Canım sorunun cevabı için burayı takip edebilirsin http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...de-atopik-dermatit-olanlar-bakar-misiniz.html
bu konuda sorun olursa özelden mesaj yazabilirsin. Benimde oğlumda 4 aylıkken atopik dermatit olmuştu. Sonradan inek sütüne alerjisi çıktı mama veriyorsan senin bebeğinde de olabilir. Konuya bir gözat istersen..

Kızlar sevdiğimiz yemeklere yenilerini ekliyoruz. Bu hafta oğluşuma yoğurtsuz tarhana yaptık pişirdikten sonra özel mamasını ekledik çok severek yedi.
bezelye ve fasulye yemeğine bayılıyor artık normal yemek gibi yapıyorum soğan ve domates koyuyorum.
Brokoli çıktı bayıla bayıla brokoli yiyoruz.Brokoliyi patates ve havuç ile haşlıyorum. azcık zeytin yağı ile blendırdan geçirip veriyorum.
Dün pazardan balkabağı aldım onu deniycem beğenirse tarifin yazarım sizede :)

benim kızım da 8 aylık

şimdilik sebze çorbası,mercimek çlorbası ve tarhana çorbası yapıyorum

tarhanayı şöyle yapıyorum:

yağda domates rendesini birazpişiriyorum. bir kasede 1 yemek kaşığı tarhanayı suyla karıştırıyorum.

bu karışımı tencereye ekleyip pişiriyorum.

bizim en sevdiğimiz çorbamız:

kabak ve havucu rendeliyorum ve yağda çok az öldürüp, tereyağında daha önceden kavuduğum undan katıp biraz pişiriyorum. daha sonra yarı su yarı tavuk suyu koyuyorum ve pişiriyoum. sonra da içine tel şehiye ve 2 yaprak doğranmış ıspanak.

biz bu çorbayı kendimiz de evde içiyoruz Derin'e yapınca... oldukça besleyici ve lezzetli.malzemeleri çeşitlendirmek size kalmış.
bende buna benzer değişik tarifler çok.
bu bir başlangıç olsun, hem zaten foruma yazdığım ilk mesajım:))

benim kızım da tarhanayı seviyor. ben tarhanayı suya ekleyip, (1 kaşık tarhana göz kararı su) hazır çorba yapar gibi karıştırarak yapıyorum. kendimize yaparken salça ve sarmısak da koyarım ama bebişe olmaz. sadece azıcık sarmısak koysam ??? bilmiyorumkismile

yarın yoğurt çorbası deniycem. ilk sayfalarda tarifi vardı. teşekkürler...
bi de artık kış sebzeleri çıktı oh mis gibi..
arkadaşım havuç, pırasa ve pirinç haşlayıp yapmış bayıldı diyor. ben kaşığı götürürken ağzını kendi açıyor demişti. benim kız çok iştahsız olduğundan ağzını sıkarak açtığım için en kısa zamanda bende denemeliyim bunu...

ben henüz hiç köfte vermedim. bizim yediklerimiz baharatlı oluyor.

acaba siz veriyor musunuz? sizin yaptıklarınız nasıl?

arkadaslar kahvaltısına fındık&fıstık ezmesi ekleyeniniz var mı, dun dr.muz soyledı daha almadım denıycem daha 6 aylıgız yenı basladık kahvaltıya, mılupanın tahıllı ballı kahvaltılıgının ıcıne pekmez labne peynır ve nohut kadar yumurta sarısı koyuyorum cok severek yıyor, corbasınada bebek ekmegı ufalıyorum 1 tane , bızde tarhana corbasını cok sevıyoruz 1 yemek kasıgı haslanmıs tavuk etıde koyuyorum hatta suan bıryandan yedırıyorum kasıgı havada kapıyor:)

arkadaşlar bende kahvaltıda ülkerin kahvaltı setini kullanıyorum ancak yumurta verdiğim zamanlarda labne peyniri ve pekmezi katmıyorum,katmam gerekirmi siz katıyormusunuz?Besin degerini öldürü diye dumuştumda bilmiyorumkismile

dun sordum doktorumuza bende aynı seyı dedı kı; pekmez mutlaka verceksın hergun , yumurtayı de eger nohut buyuklugunde verırsen peynırıde aynı anda verebılırsın ama tam yumurta verıyosan donusumlu kullan dedı ayrıca cevız ve fındık ezmesıde ekleyebılırsın dedı

Ayrıca dun demır damlamızıda degısttırttım ferro san kullanıyorduk ıcmıyordu, ferrum verdı dr tadı daha guzel dudaklarını yalaya yalaya ıctı sbh oglum aynı sıkayetı olanlar ıcın soyleyım dedım

[Ayrıca dun demır damlamızıda degısttırttım ferro san kullanıyorduk ıcmıyordu, ferrum verdı dr tadı daha guzel dudaklarını yalaya yalaya ıctı sbh oglum aynı sıkayetı olanlar ıcın soyleyım dedım[/QUOTE

Demir ilacını aç karnınamı veriyorsunuz,yaladı derken nasıl veriyorsunuz ben ancak meyvelerine koyuyorum tok karnına yoksa içmiyor,kötümü yapıyorum bilmiyorum.

cay kasıgıyla ıcırıyorum sabahları emzırmeden once dedı dr.muz ama ben emzırdıkten sonra ıcırıyorum yarım saat sonrada kahvaltısını yaptırıyorum, vıtamın damlası ıcın yedıgının ıcersıne koyabılırsın dedı dr.

kıyma soğan havuç ve patetesi pişir harika oluyor kızım bilgesu bun Bayılıyor..birde az salça..miniklere afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…