diger severek yedigi yiyecekler ekmek, pide, humus, cacik, tavuk, kuru dut (az suyla 2 dk kaynatip yumusatiyorum), yaban mersini...
Canım ne kadarlık bebeğin ?
canım senin bebeğin ne kadarlık merak ettim bende diğer arkadaşınki baya bi büyümüş sanırım pidelere bile geçmiş imrendim yani :))
canım senin bebeğin ne kadarlık merak ettim bende diğer arkadaşınki baya bi büyümüş sanırım pidelere bile geçmiş imrendim yani :))
Buğün tarifini bir siteden aldığım çorbayı biraz farklı olarak yaptım .Severek içti tarifi ise şöyle;
Bir çay bardağı taze bezelye
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ben 1 yemek kaşığı dolusu yulaf unu ekledim)
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
(bir tutam da brokoli ekledim)
Bezelyeleri 2 su bardağı su ile önceden 20 dakika pişirin. Blendırdan geçirin.İçine 1yemek kaşığı dolusu yulaf ununu yarım bardak suda karıştırıp ilave edin ve bir taşım kaynatın. 2 kaşık yoğurdu yarım su bardağı su ile çırparak kaynamakta olan çorbaya katın. Bir iki taşım kaynatın.Bezelyelerin kabukları hisediliyor diye tekrar ezerek süzgeçten geçirdim.Tüm bebişlere afiyet olsun..........................
muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz bana bi tarif yazarmısınız.birde kızın 4,5 aylık yedirmemde bi sakınca varmı
benim kızım 6 aylık,yaklaşık 2 aydır meyve suyu içiriyodum,1 aydır meyve püresi ve yoğurt yiyor,20 gündür kahvaltı yaptırıyorum(labne,biberon maması,cici bebe bisküvi arada da yumurta sarısı) gece de muhallebi yapıyorum pirinç unu ve biberon maması kullanarak...ama çorbayı bi türlü sevdiremedim...ne sebze ne tarhana...bebekler için tarhana varmış,ondan aldım,baharatsız ve sütlü,ama sevmedi..kendim az kabak,yarım patates,1 küçük havuç ve zaytinyağıyla sebze çorbası yapmıştım hiç sevmedi...ben de çok zorlamadım,şimdi sebzeyi tekrar deniycem ne vereyim kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?