• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebişlerimiz en sevdiği yemeklerin tariflerini paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Kızlar ek gıdaya geçtik geçeli ne yedireceğimizi şaşırdık. Denediğiniz ve bebeklerinizin sevdiği çorba kahvaltı vs. tariflerini paylaşalım.

ılki benden olsun...
1 enginar 1 havuç bir avuç kadar bezelye (biz ilk denemede koymadık) isteyen pirinç irmik koyabilir. Haşlayıp blendırdan çekin. hafif sulu püre kıvamında oğlum çok sevdi...

bir tanede benden

1 orta boy patates ve 2 küçük havuçu 3 su bardağı suda haşladım. pişince içine 2 tatlı kaşığı irmik koydum.sonra 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı..birazdaha pişirip tel süzgeçten geçirdim.güzl bi çorba oldu kızımda yedi :)) bu arada benşm kızım 5.ayın içinde..ya sizinkiler ne alemde arada ateşi çıkan varmı kızlar benim kızım dururken ateşleniyorrrrr

benim kizimin da tek severek yedigi corba un corbasi.

biraz zeytinyaginda (bazen tereyagi kullaniyorum) un, irmik, pirinc un, misir unu ve cevizi biraz kavurup su ekleyip biraz kaynatiyorum.
bazen kiyma da katiyorum.

Son düzenleme:
diger severek yedigi yiyecekler ekmek, pide, humus, cacik, tavuk, kuru dut (az suyla 2 dk kaynatip yumusatiyorum), yaban mersini...

canım senin bebeğin ne kadarlık merak ettim bende diğer arkadaşınki baya bi büyümüş sanırım pidelere bile geçmiş imrendim yani :))

:))
yok arkadaslar, yanlis anlasildim... burda (ingiltere) bizdeki pideleri nerde bulacagiz; kiymali falan:)
benim dedigim sade pide; burda pita ya da naan diye satiliyor belki bilenler vardir, bizdeki sade pideler gibi, eline veriyorum yiyebiliyor, cok yumusak oluyorlar cunku.
bebegim 10 aylik bu arada...

bebeğim 6,5 aylık

biz tarhanaya bayılıyoruz
bi kaşık tarhanayı bir çay bardağı suda haşlıyorum ezip bi tatlı kaşığı zeytinyağ ekliyorum
bazen bu karışıma 1 tatlı kaşığı pirinç, mercimek, irmik de ekliyorum
dün bir de haşlanmış patates koydum ezerek.
başka sebzeler de eklenebilir bence bayılıyor bizimki.

bi de eline ekmek simit verince mutlu oluyor çok.

yoğurt çorbasını da seviyor bir kepçe yoğurtu sulandırıp pirinçle pişiriyorum karıştırarak. zeytinyağ ekliyorum.

bizim muhallebiyle pek aramız yok pirinç unundan da gogly den denedim içine biberon maması da kattım elma püresi bile kattım ama inatla yemiyor.) ben de zorlamıyorum

bizim sebze çorbamız da:
1 patates
yarım havuç
yarım kabak
1 tk pirinç
1 tk mercimek
1 tk irmik var bunları haşlıyoruz zeytinyağ da ekliyoruz eziyorum iyice yiyor
ben sarmısak dövmede kullandığımız ahşap tokmakla eziyorum metal değmesin die.

aslında bu çorbaya kıyma da ekliycem ama daha alamadım

bunun haricinde elma suyuna bayılıyor bir bardak içiyor bardak kullanıyor içerken

kahvaltısında da pekmez labne (yumurta sarısıyla dönüşümlü) ekmek içi bıçağın ucuyla tereyağı ve biberon maması veriyorum

bu kadar bizim şimdilik.

bende bu gün başladım ek gıdalara azar azar tattırıyodum bu gün ve dün yoğurt yaptım evde ve sevdi oğlum yedi öğlende tarhana çorbası yaptım sütle ondanda baya yedi çok fazla ydirip tiskindirmek istemedin bundan sonra yavaş yavaş başlıcam artık

benim kızım 6 aylık,yaklaşık 2 aydır meyve suyu içiriyodum,1 aydır meyve püresi ve yoğurt yiyor,20 gündür kahvaltı yaptırıyorum(labne,biberon maması,cici bebe bisküvi arada da yumurta sarısı) gece de muhallebi yapıyorum pirinç unu ve biberon maması kullanarak...ama çorbayı bi türlü sevdiremedim...ne sebze ne tarhana...bebekler için tarhana varmış,ondan aldım,baharatsız ve sütlü,ama sevmedi..kendim az kabak,yarım patates,1 küçük havuç ve zaytinyağıyla sebze çorbası yapmıştım hiç sevmedi...ben de çok zorlamadım,şimdi sebzeyi tekrar deniycem ne vereyim kızlar?

cnm sebze çorbası yoğurt çorbası veya tarhana içirilebilir içmiyorsa yoğurtla karıştır madem yoğurt seviyor öyle dene bi sebze çorbasına mutlaka bi tatlı kaşığı pirinç bi t.k. bulgur bi tatlı kaşığı mercimek ve irmik de koy tadı baya değişiyo ben dün patatesi haşladım labne ekledim öyle yedirdim mesela ne seviyosa onla karıştır bi de bisküvi yerine ekmek kırıklayabilirsin. pekmez ve az tereyağ ekleyebilirsin bizim kahvaltımız böyle.

Buğün tarifini bir siteden aldığım çorbayı biraz farklı olarak yaptım .Severek içti tarifi ise şöyle;
Bir çay bardağı taze bezelye
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ben 1 yemek kaşığı dolusu yulaf unu ekledim)
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
(bir tutam da brokoli ekledim)
Bezelyeleri 2 su bardağı su ile önceden 20 dakika pişirin. Blendırdan geçirin.İçine 1yemek kaşığı dolusu yulaf ununu yarım bardak suda karıştırıp ilave edin ve bir taşım kaynatın. 2 kaşık yoğurdu yarım su bardağı su ile çırparak kaynamakta olan çorbaya katın. Bir iki taşım kaynatın.Bezelyelerin kabukları hisediliyor diye tekrar ezerek süzgeçten geçirdim.Tüm bebişlere afiyet olsun..........................

Buğün tarifini bir siteden aldığım çorbayı biraz farklı olarak yaptım .Severek içti tarifi ise şöyle;
Bir çay bardağı taze bezelye
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ben 1 yemek kaşığı dolusu yulaf unu ekledim)
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
(bir tutam da brokoli ekledim)
Bezelyeleri 2 su bardağı su ile önceden 20 dakika pişirin. Blendırdan geçirin.İçine 1yemek kaşığı dolusu yulaf ununu yarım bardak suda karıştırıp ilave edin ve bir taşım kaynatın. 2 kaşık yoğurdu yarım su bardağı su ile çırparak kaynamakta olan çorbaya katın. Bir iki taşım kaynatın.Bezelyelerin kabukları hisediliyor diye tekrar ezerek süzgeçten geçirdim.Tüm bebişlere afiyet olsun..........................

Canım güzel bir tarif ben yoğurt kullanamıyorum. Yoğurtsuz deneyeceğim bakalım nasıl olacak.. Yulaf seviyor bizim ki..

Umarım afiyetle yer.Bu tarifler de güzel oluyor deneyebilirsin;

1 havuç rendesi
1 küçük kırmızı pancar rendesi
1 yemek kaşığı pişmiş pirinç
sebzeleri pişirip pirinci ekliyorum.Blendırdan geçiriyorum.Bu tarife bence tuz yakışmıyor onun için tuz eklemiyorum.

1 ince dilim balkabağı rendesi
2 doğranmış kuru kayısı
4 tane kuru üzüm
3 tane yaban mersini
hepsini pişirip süzgeçten geçiriyorum 1 bebe bisküvisi ekliyorum.Kahvaltıya yedirdim.
(Bu tarifler de başka siteden alıntı)...........................

hmm sebze çorbamız:
patates
havuç
kabak
bezelye
taze fasulye
irmik,
bulgur
pirinç
kırmızı mercimek
zeytinyağı
kıyma:)

Bizim sebze çorbamız:

Havuç
Patates
Kabak
Taze fasülye
Biber
Bamya
Soğan
Domates
İrmik veya pirinç veya şehriye
Arada azıcık makarna
Sızma zeytinyağı
Kıyma veya tavuk

muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz bana bi tarif yazarmısınız.birde kızın 4,5 aylık yedirmemde bi sakınca varmı

100ml suya 1tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip kısık ateşte pişiriyorsun.pişince içine 3ölçek devam sütü ekleyip karıştıryorsun bu kadar.şeker eklenmiyor.1yaşından önce yasak.benim oğlum 7aylık olacak yemiyor sevmiyor.daha önce başka bişey vermediysen direk muhallebiyle başlama bence

benim kızım 6 aylık,yaklaşık 2 aydır meyve suyu içiriyodum,1 aydır meyve püresi ve yoğurt yiyor,20 gündür kahvaltı yaptırıyorum(labne,biberon maması,cici bebe bisküvi arada da yumurta sarısı) gece de muhallebi yapıyorum pirinç unu ve biberon maması kullanarak...ama çorbayı bi türlü sevdiremedim...ne sebze ne tarhana...bebekler için tarhana varmış,ondan aldım,baharatsız ve sütlü,ama sevmedi..kendim az kabak,yarım patates,1 küçük havuç ve zaytinyağıyla sebze çorbası yapmıştım hiç sevmedi...ben de çok zorlamadım,şimdi sebzeyi tekrar deniycem ne vereyim kızlar?

bebek tarhanasını nerden buldun?bizde tarhana yapılmaz,kimse bilmez hazır da almak istemiyorum.

Back