xenonun listesine göre süt veya yoğurt veya peynir diyor. 2 su bardağı. zaten o kadar süt içiriyorum her akşam. herhalde yeter, yoğurt için fazla kasmaya gerek yok. yoğurt yedirmeyi başarsam da akşama tıkanacak onu yemek sayacak.
bir de şunu deneyin çok az yiyor ama bazen bizde işe yarıyor. yoğurtu küçük bir kaseye koyuyorum önüne, çubuk krakerlerden veriyorum, ben batırıp yerken o da taklit edip batırarak biraz yiyor.
Merhaba canlarımm;
ŞULE'M aman dikkat elini ağzına sokmayı adet edinmesin. Bir izle bakalım neden ve ne zaman yapıyor. Sakın tepki verme ilk önce oyun sanıyor sonrada inatlaşmaya başlıyor bu fırlamalar.
MAYALIHAMUR'cum. Senin adına çok sevindim. Bakıcınızın birşeyler yedirebiliyor olması, sanırım birazda tecrübeli olması rahatlatıcı. Bende Çınar'da cc hesabıyla gidiyorum ve bu beni çok yoruyor. Bir belge var elimde. 1 yaş sonrası bebeklerin beslenme tablosu. Doktorumuza sormayı unuttum doğruluk payını ama dünyam şaştı görünce. Tablo aynen şöyle:
GÜNDE 2 porsiyon ET
1 porsiyon = 2 köfte veya 3-4 silme yemek kaşığı kuru bakliyat
GÜNDE 2 porsiyon SÜT veya YOĞURT veya PEYNİR
1 porsiyon = 1 Su bardağı süt= 1 su bardağı yoğurt= 1 Kibrit Kutusu peynir
GÜNDE 3-4 porsiyon SEBZE VE MEYVE
1 porsiyon SEBZE =5-6 Silme Yemek Kaşığı Sebze
1 porsiyon MEYVE= 1 Orto Boy Meyve = 3/4 bardak taze sıkılmış meyve suyu
GÜNDE 3 DİLİM EKMEK
GÜNDE 3 PORSİYON ÇORBA veya MAKARNA veya PİLAV veya PATATES PÜRESİ
1 PORSİYON = 1 Kase Çorba= 5-6 Silme yemek kaşığı makarna pilav= 3-4 Silme Kaşığı Patates Püresi
GÜnde 1 Yumurta === Düzenli et yiyen çocuk için gün aşırı
Benim oğlum için hayal ötesi bu beslenme miktarı. Umarım yiyebilen bebeklerimizi vardır. Onları Allah nazarlardan saklasın.
CASSER maşallah bebeğine. Üzülme hareketten kilo almıyordur. Tekrar maşallah
Lütfen güzel yemek yiyen bebeklerimize herkes maşallah desin. Defne'me, Taylan'ıma, Yiğit'ime ve daha nicelerine Maşallaaaahhhhhhh..
Merhaba canlarımm;
ŞULE'M aman dikkat elini ağzına sokmayı adet edinmesin. Bir izle bakalım neden ve ne zaman yapıyor. Sakın tepki verme ilk önce oyun sanıyor sonrada inatlaşmaya başlıyor bu fırlamalar.
MAYALIHAMUR'cum. Senin adına çok sevindim. Bakıcınızın birşeyler yedirebiliyor olması, sanırım birazda tecrübeli olması rahatlatıcı. Bende Çınar'da cc hesabıyla gidiyorum ve bu beni çok yoruyor. Bir belge var elimde. 1 yaş sonrası bebeklerin beslenme tablosu. Doktorumuza sormayı unuttum doğruluk payını ama dünyam şaştı görünce. Tablo aynen şöyle:
GÜNDE 2 porsiyon ET
1 porsiyon = 2 köfte veya 3-4 silme yemek kaşığı kuru bakliyat
GÜNDE 2 porsiyon SÜT veya YOĞURT veya PEYNİR
1 porsiyon = 1 Su bardağı süt= 1 su bardağı yoğurt= 1 Kibrit Kutusu peynir
GÜNDE 3-4 porsiyon SEBZE VE MEYVE
1 porsiyon SEBZE =5-6 Silme Yemek Kaşığı Sebze
1 porsiyon MEYVE= 1 Orto Boy Meyve = 3/4 bardak taze sıkılmış meyve suyu
GÜNDE 3 DİLİM EKMEK
GÜNDE 3 PORSİYON ÇORBA veya MAKARNA veya PİLAV veya PATATES PÜRESİ
1 PORSİYON = 1 Kase Çorba= 5-6 Silme yemek kaşığı makarna pilav= 3-4 Silme Kaşığı Patates Püresi
GÜnde 1 Yumurta === Düzenli et yiyen çocuk için gün aşırı
xenocum ne yaptın sen ya(( buna benzer bi tablo bendede vardı yok bu yanlıştır deyip avunuyordum.ben hamileyken bile bundan daha az kalorili bir diyet listem vardı onu yiyordum. şimdilerdede yiyemem bu kadar şeyi kaldıki oğlum hiç yiyemez. ( çok üzüldüm şimdi.
bugün yememe günümüz bizimde. sabah kahvaltıyı bir heves hazırladım.bir iki kaşık aldı karışımdan domates rendesine hazırlamıştı dün abla silip süpürmüştü bugün yemedi. neyse yattık uyuduk abla geldi o peynirinin yarısını bir zeytin ve yumurtanın yarısını yedirebildi.bir iki dilimde domates yedi. gene uyudu.kalkınca yayla çorbası vardı yediremedik sevmedi dedik kabak dolması vardı çok sever sözde bir dolmaın yarısını anca yedi mızıkladı. demin gene uyudu.kalkınca muhtemelen yoğurdunu yemez.ben gidip bi koşu tavuk çorbası yapayım bari. onuda yemezse kafayı yerim artık.(
bu tablonun aynısını hatta fazlasını yiyen bir yeğenim var hala 11 kg olamadı 18 aylık( yesinde zayıf olsun daha mantıklı gibi geliyor banada.
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:roflol::roflol:yine sayfayı komple kaplamışım. en iyisi kendime ayrı bir topik açayım, yemeyen çocuk annesinin günlükleri olsun adı
teşekkür ederim tebessüm,
ama yoğurtu karışık yemiyor tek başına olacak illaki. kavanoz mamalarından bugüne kadar hiç yemedi. ilkten ben vermedim rendeliyordum, sonra meyve yememeye başlayınca denedim kaç kez ama almadı.
Aslında ek gıdaya geçtiğimizde ne güzel yiyormuş şimdi anladım. bir kase çorba bir kase yoğurt bir çay bardağı meyve yediriyordum hergün. ben galiba hatayı doktorun dediğini dinleyerek yaptım. 3 ay boyunca çocuğa hergün aynı çorbayı içirdim, kıymalı sebze çorbası. şimdi de hiçbirşeyin tadına bile baktıramıyorum yemek olarak
kesinlikle. bu fotoğraflar 1 şubat, yani doğumgününden bir ay önce. ilk tabağı önüne koyduğumuz zamanlar, ilkten hoşumuza gidince fotoğraf çektik tabii ama şimdi hiç hoş gelmiyor. şu kaşığı tutuşa bakar mısınız, şimdiye çatal bıçağa geçmeliydi ama kaşıkla yemekleri sağa sola basket atma yönünde geliştirdi kendini.
http://img5.imageshack.us/img5/6605/dsc00498e.jpg