ya akadaşlar 1 yaşını geçmiş bebekler ne kadar pütürlü yiyebilir?daha bizim azı dişlerimiz yok.sabah ayrı kahvaltı yapmak istemiyor ama çiğnemeyi bilmediğinden değil;iştahsızlığından.diğer yemeklerini çatalla eziyorum ama bayağı bi eziliyor.arkadaş normal yemediği için yediklerine ekmek de ekliyorum.ekmek kaybolsun diye eziyorum.ama yanlış mı yapıyorum?işine gelen şeyi çiğneyip yutuyor ama bir öğünü çiğneyerek bitiremez.sıkılıyor hemen.
selam kızlar
bizim de kahvaltı problemimiz var oldu olası. karışım sevmiyor haşlanmış yumurta sevmiyor peynirli omletten de sıkıldı yemek istemiyor. bende bir deneme yaptım 10 gün kadar önce o gün bu gün kahvaltısını güzel yiyor maşallah. 1 kahve fincanı süt 1 tepeleme tatlı kaşığı un 1 kibrit kutusu beyaz peynir ve 1 yumurtayı karıştırıp az zeytin yağında omlet gibi pişiriyorum. krep yapıyorum yani. onu çok sevdi hem peynirin baskın tadını almıyor süt ve un yüzünden, hem yumuşak hemde üzerine bal yada reçel sürüp rulo yapıp verebiliyorum. birde yine 1 yumurtayı biraz sütle karıştırıp 1 dilim ekmeği içine batırıp iyice emdiriyorum o ekmeği tavada pişiyorum onu da sevdi.
ayrıca sütü ılıtıp ballı veriyordum ama içmiyordu. bende artık dolaptan çıkan soğuk sütü 15-20sn kadar cezvede ılıtıp veriyorum ama soğuk oluyor hafiften. içine de birşey katmıyorum. krepinin arasında sade veriyorum neredeyse 1 bardak içiyor. umarım hep böyle devam eder artık süt falan kalmadı bende alışması lazım.
bunlar bizde işe yaradı bir deneyin derim
Benim dana 15 aylık oldu hala ekmek dışında hiçbirşey yemiyor. Doktorumuza sordum. Çiğneme ve yutma refleksleri 2 yaşında tamamlanırmış. Ben blenderdan geçirdiğim halde benim tembel teneke oğlum sıkılıp yutmuyor kaldı ki çiğneyecek. Rüyamda görsem inanmam
Canım kullandığım balın adı dynabeılle ben bizim burada doğal ürünler satan bir bayan var ondan alıyorum ancak sen eczane ve nettende sipariş verebilirsin bebekler için üretilenden alıyorum.Kahvaltıdan önce bir talı kaşığı veriyorum.sevhancım hangi bal canım o
ben balı ıhlamura katıyorum 1 çay kaşığı
kahvaltının üstüne veriyorum, ıhlamuru görünce yemeğe bakmıyor çünkü
bugün dünden kalan kıymalı tarhanayı içti
gündüz taşınma arasında bi de misafirim vardı
uyutamadım akşam üstü de dereotlı taze soğanlı kuskus salatası yapmıştım zeytinyağlı
onu yedi
bira dışarı çıkmıştık dönüşte arbada uyuyakaldı sekiz gibi
altını açtım üsrtünü değiştirdim o hafifi uykulu kız uyanmadı
banyo da kaldı
Umarım sever bizimki bayılıyor mücvere.Canım hani sormuşsun ya bebeklerin iştahlı olması hakkında .İnan sen ne yaparsan yap bebeğinin işathlı olması senin elinde olan bir şey değil.oğlumda çekmedim ama ben anneme çok çektirmişim oradan biliyorum.Hem bak senin güzel bebeğinde yavaş yavaş açılmaya başladı dilerim hergün artark devam eder.ilk defa hayatımda mücver yapıyorum tariften, fırının başında bekliyorum pişmesini. bizimki de uyanmak üzeredir, bakalım deneyecek mi? tabii mücver de olacak mı? yoksa dünden yemediği şehriye çorbası ve tavuk var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?