• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebişi olan anneler bakarmısınız lütfen :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
298
hanımlar çok dertliyiz çok
15 günlük bebişimiz var
yigenim oldu
yengemin hesabı olmadıgı için ben fikir alıyorum

sezeryanla dogum yaptı yengem. 2 günlükken havale geçirdi gözleri kaydı mosmor kesildi 1 hafta hastaneye yatırdılar herşeyine baktılar bişi çıkmadı. tabi bu süreç içinde de hep havale geçiriyor doktorların gözü önünde falan. ilaç vermişler b6 vitamini içeren bi ilaç o iyi gelmiş gibi neyse hastaneden çıkardık memleketimize getirdik başka bi araştırma hastanesine yatırdık

burda da kan alındı 3 ay sonra çıkacak sonuç 1 ay sonrada eeg çekilcek. bu süreç içinde şuan iki ilaç içiyor. biri bilindik havale ilaci Lu.. diğeri b6 ilaci Pri..

şimdi çocuk bişiler geçiriyor ama biz ne oldugunu anlamıyoruz. emmiyor zaten yengemde gögüs pompasıyla sağıp biberonla veriyor ve mama veriyor yetmiyor sütü.

biberonla içiyor sonra gözleri kapanıyor uyku moduna geçiyor. 5 dk sonra açıyor gözlerini . gözleri odaklanıyor sonra kasılmaya başlıyor geriniyor gibi sanki bi kolu çekme yapıyor itiyor gibi bu süre içinde gözleri hep odaklı sonra da hıçkırmaya başlıyor hıçkırık bitiyor geri uyuyor. bu gün içinde bi çok defa oluyor bazen emmeden uyku modundayken gözünü açar açmaz bu dediklerim oluyor kasılması çok korkutuyor bizi gözünü hiç kırpmadan odaklanıyor

bu ne demek anlamıyoruz çocuk hıçkırıyor mu yoksa havale geçiriyor sonrasında hıçkırıyor mu bu durumu yaşayan bile fikri olan varsa veya önerisi olan lütfen yazabilirmi napacagımızı şaşırdık kaldık.

Yengenin ictigi ilaclarin cocuga zarari ilmadigina eminmisiniz ?
Doktor emzirebilirmisin mi demisti ?

Cok gecmis olsun allah sifasini versin.bebek korkuyor olabilir mi hani kendini guvende mi hissetmiyorki.strestende olabiliyor cunku.birde hep dua okuyun nazar dualari.ayrica annede dikkat etsin kendine.sutunden dolayi gecebilir usutmesn kendini hic.

Gecmis olsun cok uzuldum. .. insallah gecici biseydir... mamadaki herhangi bir madde ya sa anne sutundeki bisey dokunuyor olabilir mi acaba.

Canım sana mesaj attım. İnş. kötü bişey çıkmaz,ilaç vermeleri iyi olmamış, farklı doktora götürseniz?

Canim spinal sivisina baktilarmi ?
Virus enfeksiyonu olabilir beyninde. Kaka tahlili yaptilar mi ? Bakteriel enfeksiyon olabilir. Bana Beyin beya spinada enfeksiyon gibi geldi cunku seizure geciriyor sanirim. Ama bebek vok kucuk spinal sivi alicak iyi doktor bulmak cok ama cok zor herkes o kunda egitimlu deyil. Yapmadilarsa kesinlikle bir sekilde yaptirmanizi tavsiye ederim, buyuk sehirlerde bulunabilir boyke bir doktor.

Mesela annede herpex virusu varsa bebege gecip boyle bir enfeksiyon olusturmus olabilir.

Son düzenleme:
Kıyamam daha 2 günlükken havale geçirmiş :(
Konu hakkında benim de bilgim yok. Çok geçmiş olsun.
Başka dr'lara da götürmenizi öneririm. İlaç için daha çok küçük :(

havale geçirirken ateşi kaç dereceye çıktı ? nörolog muayene etti mi bebeği ?

geçmiş olsun
sanki daha önce böyle bişey okumuştum bir yerde
nette biraz araştırma yapmakta fayda var

hanımlar çok dertliyiz çok
15 günlük bebişimiz var
yigenim oldu
yengemin hesabı olmadıgı için ben fikir alıyorum

sezeryanla dogum yaptı yengem. 2 günlükken havale geçirdi gözleri kaydı mosmor kesildi 1 hafta hastaneye yatırdılar herşeyine baktılar bişi çıkmadı. tabi bu süreç içinde de hep havale geçiriyor doktorların gözü önünde falan. ilaç vermişler b6 vitamini içeren bi ilaç o iyi gelmiş gibi neyse hastaneden çıkardık memleketimize getirdik başka bi araştırma hastanesine yatırdık

burda da kan alındı 3 ay sonra çıkacak sonuç 1 ay sonrada eeg çekilcek. bu süreç içinde şuan iki ilaç içiyor. biri bilindik havale ilaci Lu.. diğeri b6 ilaci Pri..

şimdi çocuk bişiler geçiriyor ama biz ne oldugunu anlamıyoruz. emmiyor zaten yengemde gögüs pompasıyla sağıp biberonla veriyor ve mama veriyor yetmiyor sütü.

biberonla içiyor sonra gözleri kapanıyor uyku moduna geçiyor. 5 dk sonra açıyor gözlerini . gözleri odaklanıyor sonra kasılmaya başlıyor geriniyor gibi sanki bi kolu çekme yapıyor itiyor gibi bu süre içinde gözleri hep odaklı sonra da hıçkırmaya başlıyor hıçkırık bitiyor geri uyuyor. bu gün içinde bi çok defa oluyor bazen emmeden uyku modundayken gözünü açar açmaz bu dediklerim oluyor kasılması çok korkutuyor bizi gözünü hiç kırpmadan odaklanıyor

bu ne demek anlamıyoruz çocuk hıçkırıyor mu yoksa havale geçiriyor sonrasında hıçkırıyor mu bu durumu yaşayan bile fikri olan varsa veya önerisi olan lütfen yazabilirmi napacagımızı şaşırdık kaldık.

Benim yegenim gibi desenize. Üzgünüm ama sanirim yegeniniz alerjik astim ve bir seylere fena alerjisi var. Bizimki 5 yasina geldi hâlâ cekiyor kuzum.
Allah şifa versin...
Dikkat edin bakalim neye alerjisi var..

Benim yegenim gibi desenize. Üzgünüm ama sanirim yegeniniz alerjik astim ve bir seylere fena alerjisi var. Bizimki 5 yasina geldi hâlâ cekiyor kuzum.
Allah şifa versin...
Cok gecmis olsun size de. Insan ne kadar uzulur kucucuk yavrusuna.
Yegeniniz de mi ateslenmisti kucucukken boyle ?

Cok gecmis olsun size de. Insan ne kadar uzulur kucucuk yavrusuna.
Yegeniniz de mi ateslenmisti kucucukken boyle ?
Sagolun. Hem de nasil atesleniyordu, saclari diken diken oluyordu, kendinden geçiyordu ve daha 1 2 gunluktu. Hastaneye yatirdik tonla tahliller falan en sonunda alerjik astim oldugunu öğrendik. Gorseniz hala canim acir. Bi gun ablam hava aletini getirmeyi unutmus cocuk nefessiz kalmis resmen kalbi cikacak kenarda cansiz cansiz uzanmis kendine gelemiyordu hemen kaldirdik goturduk tabi.
RABBIM kimseye gostermesin, ablam oturup agliyordu dua ediyordu, cok zor çok. Alerji testi de belli bir yaşta yapiliyor, o zamana kadar dikkat Allaha emanet yasadilar yani. Cok şükür biraz daha iyi ama kış aylarinda çok daha fena oluyor..

Allah şifa versin...

canım aynı anlattıgım gibi mi oluyor senin yegenin de kasılmaları falan ?

havale geçirirken ateşi kaç dereceye çıktı ? nörolog muayene etti mi bebeği ?

ateşi çıkmıyor soguk havale geçiriyor. 3 tane nörolog muayene etti bu çocuk havale geçirmiyo diyolar ee o zaman ne ? kimse doğru düzgün bi bilgi vermiyor. yengem anlatmaya çalışıyor böyle böyle oluyo diye dinlemiyor bile doktor napmak gerek hiç bilmiyoruz şuan eeg gününü bekliyoruz daha 1 ayı var :KK43:

Kıyamam ya çok geçmiş olsun kesinlikle farklı dr lara imkan varsa özel prof a gösterin çok üzüldüm

Canım sana mesaj attım. İnş. kötü bişey çıkmaz,ilaç vermeleri iyi olmamış, farklı doktora götürseniz?

canım zaten doguda bi şehirdelerdi abim orda görev yapıyor. o şehirde eeg yok demiş başk bi şehre yollamış o başka şehirde ayrı bi şehre daha yollamış daha 15günlük bebek şehir şehir geziyor heryer kan alıyor mosmos kolları
en son dayanamadık kendi memleketimize getirdik adanadayız bakalım bekliyoruz

canım aynı anlattıgım gibi mi oluyor senin yegenin de kasılmaları falan ?

Evet, hatta saclari diken diken oluyordu, gozleri gidiyordu, ateşi aşırı yukseliyordu. Biz de havale saniyorduk ama alerjisi oldugu maddelere karşı astim krizine giriyormus..

Back