Bebekten sonra işe dönmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kariyer odaklı biri iseniz çocuk dusunmeseydiniz keşke.

Çocuk büyüyünce okul toplantıları programlar ya da beraber gecirmaniz gerekn anlar olacak ozaman onlarada katılamayacak siniz .

kimse kimsenin hayatını bilemez fakat maddi durumunuz çok iyi iken proje kariyer vs demeniz bencil olduğunuzu gösteriyor kusura bakmayın.
Hxhshsjjs kariyer odaklı kişiler çocuk düşünmemeli mi? Sadece sabit çalışan ya da ev hanımları mı doğursun? Alemsiniz.
konu sahibi işinde ne başarılara imza atıyor belli ki okul toplantılarını vs şimdiden sizin düşünmenizde ayrı bir ileri görüşlülük
Konu sahibi maddi durumunun iyi olduğunu yazmış çünkü ” çalıştığı için “ kimse yatana para vermiyor o açıdan da düşünmenizi tavsiye ederim

Sürekli ofise gidilecek olsa ücretsiz izin kullan bebek biraz büyüsün derdim ama zaten 3 gün ev, 2 gün ofis. Ben olsam 1 yaşına kadar full remote için şirketle görüşürüm, zaten süt izninde oluyor. Kabul edebilirler.

Maddi durumum çalıştığım için iyi zaten, neden bencil oldum şimdi? Çalışmazsam tek maaşla bu kadar imkanım olmaz ki. Tabi ki kariyer vs diyeceğim.

Merhaba kimseyi kendi durumunuzla kiyaslamayin. Izin alma hakkiniz varsa ve bu sizi cok geriye götürmüyor ise alirsiniz zaten. Alamiyorsaniz da kimse sizden cok dusunemez evladini sartlarinizi buna uygun hale getirirsiniz. Hic evden calismiyor da olabilirsiniz. Tamamen bakiciya da verebilirsiniz kimsenin haddi degil bunu yargilamak. Bende 4 aylik ücretliden sonra ise donmek durumundayim bebegim 2.5 3 aylik oluyor. Kimsenin sizi yargilamasina izin vermeyin. Ha kv de mevzusu zor ama enniyi seçenek ise insan katlanir mi katlanabilir. Ben ilk cocugumda cok guzel bir bakiciya denk gelmistim mesela. Simdiden dusunmeyin zaten

2 gün ofise gitmek bence çok iyi. Kayınvalide ile sorun da olmayacaksa valla mis bir durum. Düşünmeyin derim. İnsan bazen bebekten biraz uzaklaşmak istiyor. Deşarj olup daha büyük bir şefkatle geri dönüyorsunuz. Eğer evde düzeninizi güzel kurar, sorun yaşamadan verimli çalışabilirseniz bence 6 aya kadar remote takılmak daha iyi. Hatta yapabiliyorsanız 1 yaşa kadar. Ofis gününü 1 güne bile çekebilirsiniz sorun yapmayacaklarsa. Benim eşim 3 gün olarak başladı 1 e çekti. Gayet de güzel çalışıyor evde. Ev düzenine ve size bağlı tamamen.

Mühendis ve hali hazırda 1.5 yaş çocuk sahibi, çalışmayan bir anne olarak söylüyorum, düzeniniz nasıl başlarsa öyle gider. Zorlanmadan da hiçbir şey olmaz. Ben de boş durmadım Yüksek lisans yaptım tabi. Ama duvarlarla bakıştığım da çok oldu, eşimle desteksiz büyüttüğüm için bulduğum her fırsatta çalıştım. Bitince iyi ki diyor insan. İyi ki boş geçirmedim.

Bu arada MissCherryBlossom Müge Anlı da izlediğim doğrudur. Çalışmayan her anne yüksek ihtimalle, ister okumuş olsun ister okumamış, gündüz kuşağında işi yoksa Müge Anlı izler. Malesef

Yorumun çok iyi geldi özellikle son paragraf. teşekkür ederim.
ayrıca tam remote için konuşsam belki bir süreliğine kabul ederler. yöneticim bunu ima etmişti aslında senin için özel bir şeyler ayarlarız sen yeter ki dön diye.

Evet bir süre tam remote için konuşabilirim. kesin değil ama muhtemelen kabul edeceklerdir çünkü şirket de benim hemen dönmemi bekliyor projenin aksamaması için. remote istiyorum desem olur derler büyük ihtimalle.

Aynen öyle...Benimki de 16 yaşında, arada bir yokluyorum "annecim ev kadını olsaydım ,evde hep seninle ilgilenseydim daha iyi olmaz mıydı, hoşuna gitmez miydi? " diye, aldığım cevap hep aynı "Ay hayır anneee, ben gurur duyuyorum annen ne iş yapıyor diye sorduklarında, hemen söylüyorum ..." Yani olay sadece maddi olarak temel ihtiyaçlarını karşılamak da değil, ne iş yaptiginizin bile önemi yok, her çocuk, kendi ayakları üzerinde duran, gurur duyabileceği,örnek alabileceği güçlü bir anne istiyor aslında ...

Anne olmadığım için mi cazip gelmiyor acaba, her gördüğümde değiştiriyorum. Sürekli bir bagrış çağrış ve kavga var hem stresli hem sıkıcıAnnem izliyor, bugünlerde cinayet değil başka heriflere kaçan evli hanım ablalar varmış hiç ilgimi çekmiyor bu k.hpe ve g.vat takımı da baydı artık Gündüz kuşağı gerçekten berbat, hiçbir şey yok. Eskiden yemekteyiz izliyordum artık o da kavga dövüş ve polemiğe döndü kaldı mı 0

O kadar haklısınız ki. Es geçemedim. Birebir aynı düşünüyorum

Hayat sizin hayatiniz. Keyfiniz nasil istiyorsa oyle yapin. Ben ise geri donmenizi dogru buluyorum. Hem 3 gun evde olacakmissiniz. Calismak sizi maddi manevi guclu kilacaktir. Bebeginiz buyudukce artan masraflari goreceksiniz. O zaman iyi ki calisiyorum diyeceksiniz. Ayrica calismak is arkadaslarinizla bir arada olmak sizi sosyal acidan da daha iyi hissettirecek. Hep evden calisan biri olarak soyluyorum. Keske bebekken guvenebilecegim annem, k.validem olsaydi da ben de haftada 2 gun sirkete gidip kafa dagitsaydim. Hergun asla istemezdim. O da ayri bi zor.

Hayat sizin hayatınız siz öyle uygun görüyorsanız o şekilde yaşarsınız ama 4 aylık bebek evet küçük anneye ihtiyacı olan bir dönem. Tamamen sizin tercihiniz hayatınızı siz belirlersiniz milletin yorumuna göre üzülmenize gerek yok bence

Bende hamileyim ve benim de yaklaşık o sürede işe başlamam gerekiyor yapacak bir şey yok haftanın 3 günü çalışacakmışsın zaten ayrı

Esim yazilim muhendisi hatta buyuk bir sirkette mudur sizin dediginiz gibi oyle bir sene ara verirsem bu pozisyona donemem gibi bir sey soz konusu degil siz kendinizi bu sekilde kandiriyor olabilirmisiniz? Teknolojide oyle 6 ayda bir degismiyor guncel konulari makaleleri falan takip edersiniz evde durmaya gonlunuz yok yani. 2 gun ise gideceginiz icin cok sanslisiniz evde oldgunuzda istediginiz gibi emzirir aralarda gorup vakit gecirebilirsiniz zaten

Esim yazilim muhendisi hatta buyuk bir sirkette mudur sizin dediginiz gibi oyle bir sene ara verirsem bu pozisyona donemem gibi bir sey soz konusu degil

Gayet söz konusu dostum, teknoloji işleri gayet hızlıdır, hem bireysel olarak, hem de şirket olarak kalan herkesten hızlı olman gerekir. Bizim işin %90ı hız kesinlikle, ilk yapan çizgiyi geçer.

Sizinki amcacığının forsuyla yönetici olmuş göbekli amca falan mı, öyleyse işe gitmesine bile gerek yok onu müdür yaparlar

Çok çok doğru bi tespit bu ya gerçekten.
Her çalışan kadın bile farklı deneyimler anlatır. Ben memurum, iki sene ara verdim. Geri döndüğümde bir arpa boyu yol anca gidilmişti
Kendi sektörünüzü en iyi siz ve sizinle benzer işi yapanlar bilir.

öncelikle eşiniz yazılım mühendisi siz değilsiniz, yani benim alanımı ve alanımın gerekliliğini muhtemelen bilmiyorsunuz. Ben de yazılım alanında ama daha niş projelerde yer alıyorum. yenilenme hızımız da 6 ay bile değil.

Anneyim, ücretsiz izin de kullandım ama beş dk bile Müge Anlı izlemişliğim yok ömrümde. Benim guilty pleasure'ım moda programlarıydı. Ama şu an yoklar. Üzgünüm.

Anneyim, ücretsiz izin de kullandım ama beş dk bile Müge Anlı izlemişliğim yok ömrümde. Benim guilty pleasure'ım moda programlarıydı. Ama şu an yoklar. Üzgünüm.

Keşke gelse moda programları, en azından dükkankar geziliyor farklı semtler görülüyor ekranda şimdi varsa yoksa kavga.

Gülbeyaz kanka sen sıkılıyordun memuriyetten yanlış mı hatırlıyorum? Valla haklısın bence sıkıcı ve bayık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…