Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Hoşgeldinnnn annelik bu işte. İstediğin kadar eşin destek olsun, istediğin kadar kıyasla çocuğun için daha fazla emek veren, daha ince düşünen hep sen olacaksın. Eşin süper destek ve anlayışlı bir koca olsa da bu böyle olacak.
Bek benim eşimde Allah’ı var yardım istediğim konularda kırmaz. Ama yine de ev idaresi, çocuklar anlamında yükün büyüğü yine bende. Çünkü ayrıntı düşünemezler kodlarına işlenmemiş.
Benim kuzular 18 ve 13 yaşında ama hala daha arkadaşlarla çıkmak gibi planlarımı yaparken çocuklarımı öncelik alırım. Okulu, kursu, hastalığı vs vs
Eşim baba olduğu ilk günden bu yana “cumartesi şu işim var’ der. Ha ailemizle ilgili bir durumdan iptal etmek zorunda kaldığı olmuştur ama planı yaparken evi, çocuğu düşünmez bir anne gibi.

Bazen çok darlandığımda erkeklerin daha large olan yaşam alanları gözüme batar ama yapacak bir şey yok. Ya düşünsene bir insan oluşurken bile annenin vücudundan faydalanıyor. Rahme düştüğü anda değişim başlıyor zaten.
Ama bak ne güzel annen, eşin sana destek oluyorlar. Nazını, kaprisini, depresyonunu anlıyorlar. Kendinden bezdirme insanları “aman sende” dedirtme. Öncelikle kafandan şu eşinle kendini kıyaslamayı bırak. Yukarıda yazdıklarımı kabullen.
Zaten biraz daha büyüdüğünde sende kendine daha fazla vakit ayıracaksın. Baba kız günleri yapacaklar vs vs

Çok teşekkür ederim iyi geldi yazdıklarınız

Soğutursunuz eşinizi böyle giderse. Ne bebk sahibi olmaktan keyif alır ne de eş. Yakında bekarlara özenecek ben olsam öyle olurdum. Senin gıcık olduğun eşin değil bence. Eski halini özlüyorsun ve ne yaptım ben diyorsun belki. Ama geçecek emin ol. Sadece ınsanları zorlama. Bu zorluklar geçer ama ilişkiniz yıpranırsa eskisi gibi olmaz.

Ilk cocukta ne oluyor diyor insan bu ne ya diyorsun ben yasiyor muyum simdi o eski ozgir gunlerini ozluyorsun kuafore gitmek disari cikip saatin farkina varmadan sorumsuzca gezmek alisveris yapmak....arkadaslarinla saatlerce sohbet etmek..
Sonra geciyor gercekten zamanla bebegin sana olan bagimliligi azaldikca degisecek her sey..
Hatta o bebeklik zamanlarini cok ozluyorsun bir bakiyorsun yillar gecmis buyumus ya diyorsun dursun su zaman buyumesin boyle kalsin ozgurluk falan istemiyorum..
Gercekten gecicek biraz sabret ve bugunlerinde tadini cikarmaya calis oldugun bulundugun yerden keyif almaya bak elindekiler icin sukret bak ben ikinciye hamileyim dogumda annem olmayacak cunku hasta..annen yaninda anlayisli bir esin var lutfen sukret mutlu olmaya calis bebegini bol bol emzir gulumse ona bakarken bunu kendine de cevrene de yapma..

Siz son prenseslerdensiniz sanırım.

Aylardır insanlara anlatmak istedigi yazmışsın. Sorun zaten bebege bakmak değil sorun insanın içinde bulunduğu durum ve bu durumun çözümü olmaması mecbur olman herkesin donup sana eeeee yapcak bisey yok anasi sensin diye söylenmesi yoksa tabiki evlat bu can feda. 9 gun olmus uyumamışım geçmiş karşıma eee nolcakti ne bekliyordun analık oyle kolay değil diyen bir arkadaşım beni hem hayiflandigim için suçlu hissettirdi hemde beni dahada gerdi o yüzden yazdıklarınız kelimesi kelimesine o kdr dogruki

Anne bebegi bırakıp markete gidemez heleki ilk 3ay jet hızıyla gidip gelmesi lazim

Benim de en sinir olduğum buydu zaten, eski konumu okumanı tavsiye ederim:) her şey geçiyor geçmeyecek olsa benimki geçmezdi...

Istemsizce guldum adam daha ne yapsin diyecegim ama milletin hisimina ugrarim diye korkuyorum

Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.
Biz esimle 4 yildir ne yemek yersek yiyelim beni takip eder ben doydum mu tamam kendisi az yer mesele etmezdi
Taki isin sirrini 89 kilo olunca anladim canim
Dikkat et ileride cooookkk yaga donusuyor maalesef

Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?
Sakin kalamazsin psikolojik biraz zamana ihtiyacin var esinle konus hergun yada 2 gune bir uyku saatleri belirle kendine esinde o sirada bebege baksin yoksa daha cok basin agrir
Tamam sen rahat deilsin ama birakta adam biraz dinlensin bunlar daha iyi gunleriniz fazla usteleme ileride daha vurdumduymaz olur
Sana ileride daha cok destek olmasi lazim esinin planli hareket et

Kizimda o kadar cabaladim hatta ilk baba dedirtip aglarken bile babasina gitmesini sagladim yine anne anne diyip yanima geliyor
Yapacak birsey yok anneler her zaman daha onde ve daha ilgili

Canım şimdi seni burada pek çok kişi taşlayacaktır ama ben çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de öyle hissetmiştim. Ve bu kadar sinir olduğuna göre eşin de sana pek de yardımcı olmuyor.

Bence şöyle düşün; Bu bebeğin hayatta senden başka kimsesi yok. Tamam baba var ama onda da süt yok anne kokusu yok. Bebeğin tamamen sana muhtaç. Bebeğin sadece seni istiyor. Ve biliyor musun bebekler için zaman kavramı da yok. Yani annem şimdi yanımda yok ama birazdan gelecek gibi bir düşünceleri yok. O an ya varsın ya yoksun. Bebeğin için daha güçlü olmalı ona huzurlu bir yuva içinde olduğunu hissettirmelisin. Elinden ne kadarı gelirse....

Eşinle konuş hep düşüncelerini söyle. İçinde birikmesin. Zaten söylemedikçe de anlamıyorlar. Bazen de işlerine gelmediği icin salağa yatıyorlar . Her sorumluluğu kadının üstüne yığma eğilimleri var.

Ben sana söylüyorum ama kendim başaramadım. Bebekten sonra eşimin bencilliğini kaldıramadım. Başka şeyler de eklendi biz boşandık. Eğer kocanı seviyorsan içinde biriktirme söyle. Kendi psikolojini ve tabii ki bebeğini düşün.

Annelik çok zor ve bazı anneler evlatları rahat olduğu için diğer annelerin sıkıntılarını anlayamıyorlar. Hatta gözüyle şahit olduğu halde bazı kocalar bile bencilliklerinden eşlerini anlayamıyorlar. Ben 2 küçük çocuğu olmasına rağmen akşama yaprak sarması yapan arkadaşımı gördüğümde hüngür hüngür ağlamıştım . Bir arkadaşım bugünlerde çok fena olduğunu oğlu hasta olduğu için iki gündür uyuyamadığını söylediğinde de ağlamıştım. Sadece iki gün uyuyamamış!!. Napalım... Allah sabır versin.

Allah tan evim iki oda bir mutfak
Bende bugun kisliklari tamamen cikarip yazliklari kaldirdim evi supurdum bulasiklari yikadim banyo wc yikandiktan sonra aksam yemegini hazirladim 2 cocukla ve esim yeni isten geldi yesillik toplamis bahceden onlari yikayacagim simdi de yeterince yoruldum derken
Ve boyle yeni anneler ileride ne kadar yorulucaklarini bilmeden eslerini usteliyorlar 6 ay sonra adam cayi bile demlemeyecek haberi yok

Konunuzu nasılsın bulabilirim

Allah eşinize sabır versin. Ne diyelim. Ne yapacağınızı söyleyim. Boşanın da eşiniz kurtulsun. O bir piremsese layık değil.

eşim her şeye ama her şeye yardımcı olmasına rağmen günlerdir saçımı ilk kez dün taradım. o da banyo yaparken. seni hem anlıyorum hem de dikkatli olmanı diliyorum. bu günlerin tadını çıkar çünkü bebeklerimiz bi daha bu kadar küçük olmayacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…