- 8 Haziran 2016
- 922
- 1.915
- 113
- 30
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Neyse ki doğum, ölüm, hastalık gibi ekstrem durumlar için verilmiş sözlerinden dönmeyecek, "eşim normalde böyle değil, düzelecek" diyen ve birbirine destek olan çiftler var. Çünkü evlilik böyle bir şey, kim düşüyorsa diğeri var gücüyle tutar.En sonunda adamın canına nasıl okurum diye sormuş birde. Farkında olsa ne olacak ki?erkekler de kendilerini mutsuz eden kadınlardan kurtulmalı. Dünyaya bir kere geliyoruz.
Konu Sahibi arkadaşım1,5 aylık kızım var.Eşim bebeği evlendiğimizden beri çok istemesine rağmen ben evliliğimizin nasıl gittiğini gözlemlemek için 1,5 sene bekledim.4-5 sene de sevgiliydik.Annem yanımızda olduğu için çok yorulmuyorum.İlk günler enerjim vardı iyiydim eşim de bebek ağlar ağlamaz alırdı dinlen derdi.Şimdilerde bakıyorum da ağlasa da telefonuna bakmaya devam edebiliyor al diyince alıyor ama kendiliğinden kalkmıyor.Bebeği gezdirmesi lazımken üşendiğini yüz ifadesinden anlıyorum.İki dolaştırıyor oturuyor.Dün akşam bilerek uyutur musun dedim aldı.Sonra da ben çay keyfi yaptım ağlasa da içim de gitse pek dönüp bakmadım.Uyuttu yerine koydu kızım her zamanki gibi yerine koyunca ağladı.Bi kaç kere yine aynı şekilde oldu son uyandığında eşimin suratı asıldı üzülerek daha yeni uyutmuştum dedi.Ben de işte böyle der gibi kafa salladım.Derken kızım acıktı yine ben emzirirken uyudu.Ya da eşim yine bakarken hıçkırık tutuyor yine ben alıyorum.Yine iş bende bitiyor.Ne sanıyordun diyeceksiniz ama işte insan yaşayınca daha bi anlıyo.Eşime aşırı ters davranmaya başladım.Haftaya işe de başlayacağım.Ev işlerini annem yapıyo genelde,eşim akşam yemekleri sabah kahvaltıyı hazırlıyo..Bunlar olmasa demek ki ne halde olurdum bilmiyorum.Evet çok nazlı büyütüldüm belki o yüzden böyleyim.Mesela eşimden sabah patates kızartması istedim bebegi anneme verdim uyudum.Kahvaltıya oturduk adama laf sokuyorum son bi kaç patatesi o yedi diye.Ya da bebeği içeri götürüyor ağladığı için ben diyorum ki yine görüntülü sizinkileri ararsın kesin baş başa kalıyorsunuz diye.O da bana biliyorum yorgunsun sıkıldın diyor kırılsa da susuyor uzatmıyor.Bugün hastaneye gittik geldik daha eve girdim elimi yıkadım hemen çocuğu emzirdim.Beyefendi üstünü giydi koşuya gitti bana çıkıyorum bile demeden.Anneme demiş çıktığını.Aradım niye haber vermeden çıkıyosun seni evde sanıyorum,bilinçli yaptığı bir şey değilmiş niye takılmışım emziriyormuşum uyurmuş belki çocuk kapatalımmış.Ben afedersiniz lavaboya giremedim adam koşuya gidiyor adaletli bulamıyorum.O çayını keyifle içerken,ya da alışverişe çıktığında kafası rahatken benim banyoyu ertelemem banyodayken bile aklımın kızımda olması,koyduğum her çayın soğuması moralimi bozuyor.Eşim ruhumu okşuyor sevgi gösteriyor alttan alıyor ama yine de onun rahatı benim sinirimi bozuyor.Dün gece bir şeyler yaşadık güzeldi de ne bileyim o bile ağırıma gidiyor Hem annelik hem kadınlık hem çalışıyorum daha ne yapayım diyorum..Çocuktan sonra evlilik derlerdi doğruymuş.Eşime aşırı bir sinir var içimde ne yapmalıyım bilmiyorum.Şimdi o koşuyor ben işe gitceğim günler için bebek uyumuşken süt sağacağım.Daha üstümü değişemedim.Üstelik haber vermeden çıktığı için de kızgınım ben çat kapı cıkamıyorum bu evden adamın aklına esiyor hop gidiveriyor.Akşama da görevde zaten gece de olmayacak.Hayatta erkek olmak varmış...Nasıl sakin kalabilirim?Eşimin daha da rahatlamaması için neler yapabilirim?Telefonuna asla bakmazdı böyle şimdi ergen gibi elinde sinir oluyorum.Böyle icim icimi yiyor ona laf sokasım geliyo napayım
Niye boşanmıyorsunuz? Size yazık değil mi? Eşiniz insan değil.Şuan lohusasiniz varsayiyorum ama bende lohusayim oğlum 2 aylık yatağım 3 gün kaldı yerde üstelik sezeryan olmama rağmen o günden sonra kv kp hergun ama hergun evime geldiler her gün yemek yaptım onlara ne eşim ne annem ne bir başkası yardım etmedi esim her gece kahveye gitmeye basladi gunduz iste aksam kahvede 12 gün önce korona oldum çok çok kötüydüm eşime bir çayı koyarmısın dediğim için isitmedigim laf kalmadı yerden kalkamazken hem oğluma baktım hem yemeğimi temizligimi yine yapmaya devam ettim şuan sizi görünce kendi halime üzüldümbu kadar kadın böyle değer görüyorken ben neden zerresini göremedim diye eşiniz yemekleri yapıyor anneniz evi temizliyor ve hala sikayetcisiniz ne desem bilemedim..sadece gördüğüm değere üzüldüm...
Valla bencede fazla naz aşık usandırır..
Yazdım yazdım sildim, neyse...
Tek diyeceğim annenizin ve eşinizin kıymetini bilin, zorlamayın insanları.
Avukat değil ama sadece kilolu insanları sevmiyor. Onları tembel buluyor.Avukat mısın ?
Ayrıca onunkisi lohusalıktan değil, herkes etrafında pervane olurken, bebeği ağlarken konu sahibi çay peşinde.
Patates kızartması peşinde.
Soruyorum kaçınız lohusayken sıcak çay içip, patates kızartması yediniz?
Bu bildiğin şımarıklık.
1.5 aylık bebeği anneye bırakıp işe başlayan, kocası söylemeden spora gidiyor diye kavga edecek duruma gelen benim sanki.
Ben o kadar istekli anne oldugum halde kendımı kesesım gelmıstı lohusayken,cok farklı bır duygu durum bozuklugu oluyor ya ınsanda. Sanırım uykusuz alısılan duzenın eskısı gıbı olmaması esnek gezıp tozma hatta bır bardak cay ıcmek bıle lüks oluyor ınsan bı bocalıyor. Ama kocam hızaya gelsın dıye evladımı da asla aglatmam yanı ki bebekler en cok anneye ıhtıyac duyarZannediyorum ki aslinda istekli anne olmadiniz. Esinizin bu kadar kaprisli birini de anne yapmasi. Bilemedim yani. Hepinize kolay gelsin. Ek not: Babayi terbiye ediyim diye cocugu da bosuna aglatip durmayin bos yere
Adam napabilirki daha heralde işe gidiyor erkeklere babalık izni bi hafta diye biliyorum başka izni yoksa kadında sağsın sütünü gitsin arkadaş bunu yapabilir işe de başlayınca annesi bakıcak şimdi de bakabilir eşine desin bir sonrakinde yürüşe beraber çıkalım ama konu sahibi daha çok eşine kızmaklq meşgul eşide yeni baba olmuş bilmeyebilr anlatsın söyylesin.Konuşmazsa daha çok kızıp söylenecek uzayacak ve eş kişisi uzaklaşacakBatar çünkü sıkıntı çekmiyor ki adam. Bakın baba "boş vakitlerinde" ve "lütfen" çocuğuyla ilgileniyor. Rica ediliyor. Koşuya falan gidebiliyor. Annenin böyle bir vakti yok olsa da uyumaya harcar muhtemelen. Anne ilgilenmeye mecbur, istese de istemese de ilgilenecek. Baba şu an istese 2 günlük iş gezisine falan gidebilir anne ise bebeği bırakıp işe başlayacak diye linç yiyor. Aşırı farklı şeyler bence.
Neyse ki doğum, ölüm, hastalık gibi ekstrem durumlar için verilmiş sözlerinden dönmeyecek, "eşim normalde böyle değil, düzelecek" diyen ve birbirine destek olan çiftler var. Çünkü evlilik böyle bir şey, kim düşüyorsa diğeri var gücüyle tutar.
Yakın zamanda pedagog görüşmemde bu ağlatmama düşüncesinin çoğu zaman yanlış olduğunu öğrendim, bilginize...Ben o kadar istekli anne oldugum halde kendımı kesesım gelmıstı lohusayken,cok farklı bır duygu durum bozuklugu oluyor ya ınsanda. Sanırım uykusuz alısılan duzenın eskısı gıbı olmaması esnek gezıp tozma hatta bır bardak cay ıcmek bıle lüks oluyor ınsan bı bocalıyor. Ama kocam hızaya gelsın dıye evladımı da asla aglatmam yanı ki bebekler en cok anneye ıhtıyac duyar
Konu sahibinin şu an duyguları inişli çıkışlı, bu tarz şeyleri hissetmesi normal bence. Ama konuşma konusunda katılıyorum kendisi de zaten öyle yapacağını yazmışAdam napabilirki daha heralde işe gidiyor erkeklere babalık izni bi hafta diye biliyorum başka izni yoksa kadında sağsın sütünü gitsin arkadaş bunu yapabilir işe de başlayınca annesi bakıcak şimdi de bakabilir eşine desin bir sonrakinde yürüşe beraber çıkalım ama konu sahibi daha çok eşine kızmaklq meşgul eşide yeni baba olmuş bilmeyebilr anlatsın söyylesin.Konuşmazsa daha çok kızıp söylenecek uzayacak ve eş kişisi uzaklaşacak
Nereye gideyim Ne yapayım küçücük oğlumla dusunmedim mi her gece aklımda olan o degilmi sanıyorsunuzNiye boşanmıyorsunuz? Size yazık değil mi? Eşiniz insan değil.
Ben açlıktan mı gaz sancısından mı yoksa sevgı ve ılgı eksıklıgınden mı oldugunu cozebılmek ıcın bır mıktar aglamasına ızın verıyordum fakat banane babası alsın bıraz aglasın dıyememYakın zamanda pedagog görüşmemde bu ağlatmama düşüncesinin çoğu zaman yanlış olduğunu öğrendim, bilginize...
Şimdi bizde durum şuydu. Baba işten en erken 7de geliyor. Oğlum en geç 9 da uyuyor. Bu süre babaya ait gibi ama oğlum yine de beni istiyor hatta bazen onlar oyun oynarken gitmem için ağlıyor. Bazen de boğuşma oluyor, eşim biraz hırpalıyor oğlum beni istiyor, ağlamasın diye gidiyordum, neticede beni istiyor neden ağlatayım. Pedagog şöyle söyledi; siz kendiniz hariç herkesin tehlikeli olabileceği imajını vermişsiniz çocuğa, gerektiğinde babadan bile korumuşsunuz. Baba tutamaz, baba düzgün oynayamaz, baba ilgilenemez mesajını çocuk anlıyor tabii ki ve sizi bir kurtarıcı gibi görüyor. Babası biraz sert davransa size koşacak tabii ki çünkü siz kurtaracaksınız; durumla mücadele etmesine izin vermiyorsunuz dedi bana. Ama ağlıyor dedim. Elbette ağlayacak, sizin yapmanız gereken ağlatmamak değil üzüldüğünde, kızdığında, korktuğunda kendini nasıl telkin edeceğini göstermek dedi. "Oğlum şu an benim işlerim var, babanla oyun vakti" gibi durumu açıklayıp sarılıp sevdiğini söyleyip odadan çıkmak gibi mesela. Hatta orada bir konuda problem yaşadık ve bize uygulamalı gösterdiBen açlıktan mı gaz sancısından mı yoksa sevgı ve ılgı eksıklıgınden mı oldugunu cozebılmek ıcın bır mıktar aglamasına ızın verıyordum fakat banane babası alsın bıraz aglasın dıyemem
En sonunda adamın canına nasıl okurum diye sormuş birde. Farkında olsa ne olacak ki?erkekler de kendilerini mutsuz eden kadınlardan kurtulmalı. Dünyaya bir kere geliyoruz.
Koltuk altlarını değil ama yatak altını silen kişi olduğum için cevap hakkımı kullanayım.Pek iyi etmişsiniz hanımlar..Sezeryanlıyken koltukları kaldırıp altlarını silmekle, lohusayken kp ve kv'ye mantılar börekler yapmakla, uzun ücretsizler alarak kariyerinizi ziyan etmekle. Hepiniz kocalarınız için saçlarınızı süpürge etmişsiniz. Ben ikna oldum. Umarım siz de bunların karşılığını almışsınızdır ya da en azından bir takdire bile muhtaç değilsinizdir...Ne diyeyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?