Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Umutsuz ev kadınları dizisinde Yasemin karakteri vardı o yerli yersiz her şeyde "Anayım ben anaaaa" derdi.

Siz de kendi kendinize bunu telkin edin. Bebeğiniz henüz çok küçük babasını daha tam tanımıyor bile size ihtiyacı var miniğin sizin kokunuz sakinleştiriyor onu. Bunları düşünüp sakın kalın.

Eşinizi de fazla darlamayin bence gayet güzel yardımcı oluyor benim eşim bunların hiçbirini yapması mesela ama bana dokunmadı çünkü zaten ben bırakamıyordum kimselere.

Benim oğlum şu anda iki yaşında. Bu zamana kadar eşimin müthiş desteğiyle geldim ancak sizin düşünce yapısını hala kendi kafamda döndürüp dururum. Aslında bu biraz karakter yapısından kaynaklanıyor. Bebeğimi çok istedim isteyerek hamile kaldım ancak doğumdan itibaren anladım ki bebek sahibi olmak benim kaldırmakta zorluk çekeceğim bir sorumlulukmuş. En basitinden kafana estiği zaman dışarı çıkamıyorsun, eşin oturup tv izlerken sen bebeğin bakımıyla ilgilenmek zorundasın, geceleri uykusuz kalıp emzirirken onun uyuması gözüne batar, gün aşırı duşa girip keyif yapa yapa o banyodan çıkarken şimdi haftada bir belki ikiye düşmesi dakikalarla sınırlı kalıyor olması çok sinir bozucu cidden. Sizin sıkıntınız eşinizle değil zaten, bu sorumluluk ağır gelmiş sadece, bunun annelikle ya da bebeğinizi az sevip sevmekmekle bir alakası da yok aslında. Ben sizi çok iyi anladım ve hemen hemen aynı şeyleri hissettim. Bazen ara ara o kriz anları gelir mesela bana hala. Bu süreç geçecek merak etmeyin, bu tempo ilerleyen zamanlarda biraz yavaşlıyor, sizi rahat bırakıyor ya da siz alışıyorsunuz. Emzirmeye bıraktıktan sonra babada kalma süresi uzuyor, şu an ben koltuğa uzanmış telefonla meşgul olurken eşim oğluma yemek yediriyor sonra da oyun etkinlik saatinde bir saat yine babada ben moladayım. Duş rutinim de eskiye döndü keyif yapa yapa girip çıkıyorum :)) arkanıza yaslanın ve gevşemeye çalışın, bu zamanlar su gibi geçip gidiyor inanın, ben oğlumun bebeklik fotoğraflarına bakınca duygulanırım özlerim, o zamanlar depresyondan eşime takmaktan oğlumla yeteri kadar ilgilenebildim mi onu sorgularım hep. Sıkmayın canınızı. Geçecek

Boyle annelik yapmaya ne var
Bence beklentiniz ve size gosterilen tolerans oldukca fazla.
Anne olan sizsiniz, bebek annenin kokusunu arar, uyaninca hickirik tutunca vs is tabiki sizde bitecek

Son düzenleme:
Kendimi gördüm bu yorumda

Onu kucağıma aldığımda gergin olmuyorum ki aksine huzur doluyorum.Eşimden çıkarıyorum sadece.

Siz de beni bir türlü anlamadınız gitti.Kendimin farkındayım kişiliğimin de.Kaprisliyim,nazlıyım falan filan.Benim istediğim moral,benim istediğim geçecek bu dönemler denmesi.Benim istediğim tecrübeli annelerin bana yol göstermesi nasıl sakin kalabilirim bunu göstermesi.Sen şöylesin sen böylesin ben zaten söylemişim nasıl olduğumu.

Elbette geçecek ama siz çaba göstermezseniz böyle gelir böyle gider. Eskilerden dem vurulmasına kızarsınız ama kendinizle ve birinci derece yakınlarınızla bir problem bir çatışma hep yaşıyorsunuz. Bunun için de daha önce profesyonel yardım alsanız demiştim. Bence mutlu bir anne olmak için bunu yapın.

Yapmayin,kendinize yazik ama
Haklısınız elimde olsa..Umarım işe başlayınca ev ortamımdan biraz sıyrılınca şöyle bir havam değişir de.Kuaföre falan insem saçıma bi kırık fön çektirsem bile bi iyi gelirdi havam değişirdi ama koronadan hiçbir şeye cesaretim yok.Kendimi sakinleştirecek şeyler deneyeceğim bir yolunu bulacağım bu durumun.

Dönem dönem bunu herkes yaşamıyor mudur?Yani herkesin iniş çıkışları olmaz mı?Ben haftada bir konu açmıyorum ki

Dönem dönem bunu herkes yaşamıyor mudur?Yani herkesin iniş çıkışları olmaz mı?Ben haftada bir konu açmıyorum ki
Elbette yükseldiğimiz ve alçaldığımız zamanlar vardır hepimizin ama siz yakında eşinize senin niye gözünün üstünde kaşın var diye takılacaksınız. Onlarla yaşadığınız çatışmalar konu açtığınız zamanlardan mı ibaret? Olayları eşiniz ve anneniz tarafsız birine anlatsa neler neler çıkacaktır. Hataları farkediyorsunuz ama iş destek almaya gelince kendinizi normal görmeye başlıyorsunuz. Destek almak kötü bir şey değil ki.

Ben ilk gününü bile özlüyorum bebeğimin.Ben niye böyle gergin oldum bilmiyorum.Umarım geçer kısa zamanda.Sağ olun anlayışınız için

Ben sizin konularınızi balayı konunuzdan beri takip ediyorum düşünün ne kadar zaman geçmiş aradan. Siz yapı itibariyle olmayacak şeyleri büyüten birisiniz anladığım kadarıyla. Tamam şuan hormonlarınız da yüksek, yeni anne olmak kolay değil ama bu sizin doğumunuzdan dolayı değil ki, siz zaten boyleydiniz belki bu kadar değildiniz ama boyleydiniz yani. Adama laf sokmak yerine açık açık beklentilerinizi dile getirseniz olmaz mı? Kaç kadının kocası sabah kahvaltı akşam yemek hazırlıyo, annesi var nasılsa ben ise gidip geliyorum deyip cekile de bilirdi. Çocuğu oyalardi falan otururdu yani. Bu şekilde kim olursa olsun bi yere kadar çeker sizi.

Bebekten sonra ruh halim diye konu acmissiniz ama sizin ruh haliniz hep boyleydi. Actiginiz konularin ozeti hep ayni. Esinizi sabrinin sonuna getirip uzerinize sicratana kadarda ayni tarz konulari acip duracaksiniz gibi gorunuyor.
Benim ruh halimin hep böyle olduğunu nereden biliyorsunuz hep benim yanımda mısınız?Ayrıca eşim durup dururken bana değer veriyor olamaz değil mi?Demek ki ben de ona genel olarak güzel davranıyorum yoksa şimdiye kadar zaten aramız bozuk olurdu.Bazı dönemler asabi hallerim oluyor kim dört dörtlük ki.

Evet değil almayı düşünüyorum ben de.

Iyiki yaninizda degilim omur torpusu gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…