Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Evet ben zaten hep nazlıydım.Tek çocuk olmamın annemin babamın bana aman bir şey yapma biz yaparız sen dersini çalış diye diye böyle nazlı bir hal aldığımı düşünüyorum.Babam bile şakasını yapar telefonda ah sen nasıl uykusuz kaldın nasıl yapsak şimdi diye.Bebeğim uslu üstelik.Hiç susmayan bebekler var.İşte her şeyin farkındayım ama tatminsizlik var işte.Şuan iyiyim eşimi güzel yolculadım telafi etmek istedim.Ama yarın yine aynı olacak istemesem de yüzüme yansıyacak yorulduğumda ve sinirli bir ifadem olacak.Evet psikologla iletişime geçmem iyi olacak.

1.5 aylık bebek ağlamaktan katılırken çay keyfi yapabildiğinize göre bu durum vermeyi aşmış
Ağlamaktan katıldı komşular geldi hatta bir şey yok defolun gidin dedim.Bir zevk aldım anlatamam.Kimseler kurtaramadı bebeğimiNapayım kötü annelerdenim ben.

Bence de. Psikologsunuz degil mi? Bence de bu dogru bir yorum.
Evet psikolog.Çözdü oradan burayı iki konumla.Allah böyle psikologları başımızdan eksik etmesin böyle psikologlar olduğu sürece gidip bir sürü seansa para vermeye gerek yok nasılsa şip şak anlıyorlar olayı

Zaten sizin psikologluk bir durumunuz yok ki. Begenelim veya begenmeyelim sizi,bu onemli degil. Sizin de huyunuz boyle. Psikologa gitmekle degismez insan.

Tek çocuk olmanın etkileri vardır da yapınız da nazlıdır, kızım da tek çocuk, bizde üstüne titriyoruz ve gerçekten nazlı ama başkaları tek çocuk olmasına rağmen daha bir dirayetli olabiliyor.
Aktif hayatınızın monotonlaşması da etkilidir, velhasıl birçok sebep bir araya gelmiş bunalmışsınız, ki lohusalıkta ister istemez duygusal iniş çıkışlar oluyor, ilk bebeklerde anneler için yeni bir durum çünkü bu, yetecek miyim endişesiyle, eski alışkanlıkların artık değişeceği fikri, bir yandan hormonların hamilelik sürecinden çıkması derken an gelir ağlarken, an gelir birine patlarken bulursunuz kendinizi.

Psikolog yardımı almaya karar vermekle en doğrusunu yapıyorsunuz, işe başlayacağınız için bebeği evde bırakma fikri de zorlayacak sizi, çalışma hayatınıza yeniden başlama sürecinde de faydası olur.

Tmm şımarığım o zaman Allah Allah yapım bu olanı söylüyorum.Nazlı değilsem şımarıkmışım tamam.Kaprisliyim ayrıca.Napayım elimde mi içim sıkılıyor diyorum içimden geliyor bu sinir basıyor.Ben böyle olsun mu istiyorum kırayım ilişkimiz zamanla bozulsun mu istiyorum sanki

Zaten sizin psikologluk bir durumunuz yok ki. Begenelim veya begenmeyelim sizi,bu onemli degil. Sizin de huyunuz boyle. Psikologa gitmekle degismez insan.
Evet yapım bu.İçime sinir basıyor isyan edesim geliyor napayım elimde değil.He kırmamaya çalışıcam sakin kalmaya çalışıcam o ayrı.Ben de istemiyorum eşimi bıktırayım zamanla aramız soğusun.

Eşine çok fazla yükleniyorsun. 1.5 aylık çocuğu alıp emziremeyeceğine göre tam olarak ne yapmasını bekliyorsun? Anne kuzusu daha o, bu dönemde ağırlığın sende olması gayet normal. İleride böyle davranırsa o zaman haklısın ama şuan haksızsın. Hele adam son patatesi yedi diye sinirlenmek... Eşinle aranda onarılamayacak mesafeler açarsın dikkat et.

Ne demek neden çocuk doğurdunuz?Sanki çocuğuma mı bakmıyorum

Ben sizi anlıyorum, benzer duyguları taşıyorum içimde. İstemiyorum böyle düşünmek ama bir yerde eşime sinirlenirken buluyorum kendimi. 26 ve 3 aylık iki çocuğum var, eşim de evden çalışıyor çoğu gün, mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyor ama yine de çocukların çoğu sorumluluğu bende. O yapmak istese de oğlum illa annem yedirsin, annem uyutsun diye beni zorluyor.2 yıldır ücretsiz izindeydim şimdi yeniden aldım, evden çıkamıyorum çok bunaldım. O spora gidiyor, işine gidiyor, koltuğa uzanıp telefonuyla oynuyor. Ben emzir, uyut, gazını çıkar, oyun oyna, diğer çocukla ilgilen. İnan 2. Bebeğin kız olacağını öğrenince ağladım off ya o da çekecek benim çektiklerimi diye ama işte anneliği kutsal yapan da bu fedakarlıklarımız. O sinir halini yansıtmak istemiyorum ben de ama bazen yansıtıyorum benim eşim de çok alttan alıyor bir gün patlamasını istemiyorum. Ama bu ruh halini nasıl engellerim bilemiyorum

Ben sana yazmamistim bu yorumu , baska bir arkadasla birbirimizi alintilamamiz sonucunda soylediklerim bunlar , elbet her kadinin gucu farkli , anneligi farkli , iki bebegimin de zorlugu farkliydi ama ben bilerek ve isteyerek anne oldum ve yasadiklarim beni rahatsiz etmedi o yuzden , dedigim gibi kimsenin ustune alinmasina gerek yok , senin icin ya da badkasi icin yazmadim herkesin gucu , annelige , bebege bakis acisi vs farkli birbirinden

Ben sana ilk yorumumu yazmistim zaten , logusa depresyonundasin buyuk ihtimalle , destek alirsan en iyisini yaparsin

Bana yazabilir misin gecicek dimi hersey

Eşini öp başının üstüne koy. Bencede yaptıgın şımarıklık. 2 cocuk büyüttüm doğumdan sonra kimse kalmadı yanımda kocam olacak 2 günlük lohusayken beni birakir 2 cocukla sevgilisine gidiyormuş. Cidden ne kadar şanslı olduğunuzu oturun vir düşünün ve bence kendinize acilen çeki düzen verin...

Çok güzel yazmışsın beni çok iyi anlamışsın kesinlikle haklısın bu kırgınlıklar kalır zarar verir kendimi engellemem lazım

Ne demek neden çocuk doğurdunuz?Sanki çocuğuma mı bakmıyorum
Neden cocuk dogurdunuz diyemem belki ama,cocuga bakmak kismini biraz acalim su sekilde; cocuga bakmak demek ayni zamanda sakin olmak,asla gergin olmamak,cocuga huzur ve guven vermek demek bence. Yani siz gergin olunca o hissediyor. Sadece karnini doyurup altini temizlemek cocuga bakmak olmuyor maalesef. Cocugunuz icin yapmak zorunda oldugunuz seylerin basinda ona huzur vermek geliyor. Siz ne kadar huzurlu ve mutlu rahat bir anne olursaniz bebeginiz de o kadar huzurlu bir cocuk olarak buyuyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…