Bebekten sonra evliliğim,ruh halim..

Bence de. Psikologsunuz degil mi? Bence de bu dogru bir yorum.

Bütün konularınız aynı kaprisliklerle dolu Eşiniz işe gidiyor, yemek yapıyor, kahvaltınızı hazırlıyor, bebeğe bakıyor. Anneniz hizmetçi olmuş. Sizde tepede insanlara emir yağdırıyorsunuz. Valla şurda herkes nazlı büyütülmüştür. Sizin ki şımarıklık Ama benn nazlıııııı büyüdümmm böyle gördümmmmm te allahım

Evde sürekli üç kişi değiliz ayrıca 3 kişi varken duşa lavaboya giremedim evet

Öpesim geldi

Bence de. Psikologsunuz degil mi? Bence de bu dogru bir yorum.
Şuan mesleki deformasyon yaşıyorum zaten en büyük kk

Ya aneksa şuanki durumdan memnun değil annesi onu çok eleştirdiği için çok geriliyor, mecbur olduğu için de idare etmeye çalışıyor. Annesi genel olarak hayatı boyunca fiziksel olarak bakım vermiş ruhsal olarak yıpratmış aneksayı. Bence yine bu duruma maruz kalıyor. Eşini de bu yüzden bi kaşık suda boğmak istiyor. Aylar önce annesiyle ilişkisini anlatan birbirinin tam zıttı olan iki konusu var, birinde yerden yere vurmuş sonra vicdan azabıyla başka bi konu açmış bu sefer kendini harcamış.

Annesini istemediği için vicdan azabı çekiyor tüm konuları bu çaresizliğinden, ben de annemle güvenli ilişkiyi kuramayan bi kadınım, karşıt aktarımım da var ona karşı. Severim aneksayı.

Kızarmış patates olayindan sonrasını okumadim. Bence eşinizi öpüp başınıza koymaniz lazım. Yemekler ondan, temizlik annenizden. Bebegin sizin sinenizde huzur bulmasi apayri bir olay sizde uyuya kalmasi gayet dogal siz istiyorsunuz ki son iş sizde degil o da babada bitsin. Böyle bir dünya yok, gerçekten eşinize üzüldüm. Bide işe gireceksiniz anne cocuga bakacak muhtmelen. Yine yemekler eşten. Pardon neden cocuk doğurdunuz dönüp kendinizi elestireceginize adami sanki sinava tabii tutuyorsunuz.

Kızarmış patates olayindan sonrasını okumadim. Bence eşinizi öpüp başınıza koymaniz lazım. Yemekler ondan, temizlik annenizden. Bebegin sizin sinenizde huzur bulmasi apayri bir olay sizde uyuya kalmasi gayet dogal siz istiyorsunuz ki son iş sizde degil o da babada bitsin. Böyle bir dünya yok, gerçekten eşinize üzüldüm. Bide işe gireceksiniz anne cocuga bakacak muhtmelen. Yine yemekler eşten. Pardon neden cocuk doğurdunuz dönüp kendinizi elestireceginize adami sanki sinava tabii tutuyorsunuz.

Yasarken de aci degildi benim icin , yani cok yorucu hatta korkunc yorucu bir donemdi ama ben cok mutluydum , bilerek ve isteyerek yaptigim bir bebekti , başıma gelecekleri kabul ederek yaptim yani
Başıma gelecekleri kabul ederek yaptım diye bir şey yok.Bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor.Bilmek farklı yaşamak farklı.Ayrıca herkesin bebeğinin huyu bile farklı kimisi yorucu kimisinin belli hastalığı var kimisi dertsiz.Ayrıca her anne de aynı değil o zaman geldiği şartlar da aynı değil.Herkes farklı hayatlar yaşıyor.İnsanlar bir şeyler ister ve karar verir.Ama herkes bunu farklı tecrübe eder çünkü herkesin yaşadığı farklı şeylerdir.Basma kalıp cümleler kurmadan önce bu cümlem mantıklı mı diye düşünmek lazım gerisi boş konuşmak oluyor çünkü.

Ben anlamıyorum zaten eş bir yemek yapsa ev süpürse insanların vaaaaoooov diye çok büyük bir şeymiş gibi şaşmasını. Yapacak tabii ki onun da evi, onun da çocuğu. Bana yardım etmiş olmuyor zaten görevi yani evle ilgili işler.

Ben de severim kendisini. Dedikleriniz cok dogru. Simarik biri oldugunu da dusunmuyorum. Simarik bir kadin gelip ben de simarik yetistim esim harika annem cok iyi ama ben kotu deger bilmez simarik bi tipim diye konu acar mi bana da olasi gelmedi.

Bunu diyeceğimi hiç düşünmezdim Allah enişteye yardım etsinYazdıklarınıza bakılırsa eşimiz gerçekten süze destekçi üzmememeye çalışıyor lohusalığın etkisi bence duygu ve düşğncelerinz.Süt sağıyorum diyosunuz ya şükredin maşalarla emen bir bebeğiniz ve süt le taşan gögüsleriniz var ne güzel Eşinizin elinde olan bir durum yok bebeğiniz emerk besleniyor biberonla beslense babası doyururrdu adam süt verme imkanı olsa onuda verr gibiAnneniz de yanızda ikizi olup tek bakanlar hastaneye tek gidenler otobüste oo daha neler var neler arkadaşım oğlu bir buçuk yaşında iken ikizleri oldu anne yardım etmez gelmez evinde istemez eş izin alamaz bebekler prematüre kontrolleri çok biz üzülürdük haline elimizden bi şey gelmezdi

Bu arada kayınvalide de bende kaldı bir süre, eşim de gece yardımcıydı ama kayınvalide oğluma elini sürmemiştir. Gerçi isterse 10 kişi baksın anlaşılmıyor galiba sorun bu değil. Sorun senin kafana göre hadi ben kaçtım diyip çıkamıyor olman, kimse rahatsız etmeden istediğin kadar uyuyamaman, istediğin gibi yiyip içememen. Bin kişi de baksa bebeğin döneceği yer sensin ya, bu bir bağlamda rahatsız edici, pranga gibi bir his ve rahatsız edici olan bu.
Ama Aneksenamunnn zamanla geçiyor, alışıyorsun, o özlediğin çoğu şeyi tek tek geri alıyorsun (bazıları olmuyor yalan yok) ve sen öyle bir güçleniyorsun ki bunu da göreceksin. Ama bu zamanlarda yaşadığınız kırgınlık ve kızgınlıklar kalıyor maalesef. O yüzden tek tavsiyem lütfen sakin adımlar at ki sen nornal hayatına döndüğünde her şey de normale dönebilsin.

Tamam ben bunlara kesinlikle katılıyorum ama adam eşine yaranamıyor ne yapsa batıyor kadına

Annemle bebek her ağladığında aç sanmasıve sürekli üşür mü diye çift çorap çift battaniye örtmek istemesi dışında anlaşmazlık yaşamıyoruzAnnem açıkcası bu kadar iyi becereceğini düşünmüyordum çok iyi bir anne oldun dedi.Teyzemlere de aynı şekilde anlatırken çok duydum.Annemle iyiyiz yani.Arkadaşlarımla konuşuyorum onların da annesi aynı şekilde üşür ya da aç gibi müdahalelerde bulunuyormuş.Bu arada bir dönem senin yüzünden annemi narsist sanmışlığım da var.O konunun üzerine düşüp saçmaladığımı anladım.

bence zorunlu degilseniz yeniden degerlendirin bu kararinizi,

ben her zaman calismaya donme taraftari olsam da hazir olmadan yapacaginiz kariyer donusunun size zarar verecegini dusunuyorum.
Dogum yapmis bir kadinin once kendi kendine cocugu ile kalip ic huzurunu bulmasi daha oncelikli.
Hazir degilmissiniz gibi gorunuyor mesajlarinizdan, o yuzden yine hazir olmadiginiz ise donme surecini aceleye getirmeyin.
Bu sekilde aceleye getirilmis ise donme, kadinin ekonomik ozgurlugu demek degildir bence, kendinize zulmetmeyin, zor bir donemden geciyorsunuz, biraz durulup sakilemek, biraz evde bebekle yanliz kalmak en dogal hakkiniz, ve bu size iyi gelecek.

Bu erkekler neden boyle ya dünn aksam sut sagacam al ilgilen dedim bebek bir tarafinı yırttıyor niye ağlıyor diyor gezdir biraz dedim kalkip gezdirmedi ya . Caliştiği is yerinde de hep oturuyolar halbuki . Uykusu geldi salla dedim uyusun sadece bebege kizdi . Ben hem sagim yaptim hem bebegin emzigini tuttum aglamadi dursun diye hemde salladim uyuttum . Bana bakiyor cok fedakarsin diyor hepsi oyle galiba yaa

Tamam ben bunlara kesinlikle katılıyorum ama adam eşine yaranamıyor ne yapsa batıyor kadına
Batar çünkü sıkıntı çekmiyor ki adam. Bakın baba "boş vakitlerinde" ve "lütfen" çocuğuyla ilgileniyor. Rica ediliyor. Koşuya falan gidebiliyor. Annenin böyle bir vakti yok olsa da uyumaya harcar muhtemelen. Anne ilgilenmeye mecbur, istese de istemese de ilgilenecek. Baba şu an istese 2 günlük iş gezisine falan gidebilir anne ise bebeği bırakıp işe başlayacak diye linç yiyor. Aşırı farklı şeyler bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…