Bebeklik aşıları ve Otizm

Ha bu arada sadece bebeklik asilari hakkinda bunu düsünüyorum covid dönemi asilari icin maalesef böyle düsünemeyeceğim

Kimin ne dediğinin ne düşündüğünün önemi yok. Bilimsel verilere göre hareket edeceksiniz.
Prospektüslerini okuyabilirsiniz.

Bilmem kimin komşusunun kaynının çocuğunun başına gelmişmişlerle hareket etmeyin.

Yanlışınız var sadece Googledan araştırmiyorum sadece watsupp grupları da var demişti bir hastam aynı bu şekilde açıklama yapınca hayır neye sinirlenecegimi bilmiyorum, şimdi bir de topuk kanı karşıtlığı çıktı, bebeklere açıyorum ya başka değil, neymiş aşılanan çocuk hiperaktif olurmuş,benim çocuğum maşallah o kadar sakin ve aklı başında ki, bütün aşıları tam ve çok şükür anaokulu öğrencisi 3. Yılı daha antibiyotik kullandığımızi bilmem ama saçma sapan bir sürü otu da içirmem önemli olan daimi güzel beslenme ve en ufak burun akıntısında ilaca kosmamak, çocuklar grip için bile kendi bağışıklığıni geliştiremiyor, bırakalım biraz burnu aksın, öksürsun veya kussun zaten Dra ulaşamayacak yerlerde degiliz...çocuğm hasta olmaz değil olur ama kendi atlatır, geçen yıl vitaminler için hastaneye götürdüm Dr ayağa kalkıp tebrik etti bizi 5.5 yaş ve sadece 11 kez hastane girişi var yenidoğan kontrolleri de dahil dedi( ki en az 7-8 o zamandan )

Bir de otizm şimdi çıkmadı arkadaşlar yıllardır vardı sadece tanı koyulmuyordu, her köyde her beldede bir iki tane köyün delisi derlerdi eskiden böyle insanlar vardı, hatta daha fazla bunları dra veya fizik tedaviye götüren ilgilenen olmadığı için tanı vs yok...misal benim teyzem 50 yaşında ve bence otizm tabi bu sebeple hiç dra götüren olmamış köyle yaşamış yıllarca, bunun gibi bir sürü var....evet otizm artışı var ama buna aşılar sebep demek kolaya kacmaktir, beslenme ve ekran çok çok etkili, çoğu çocuk otizm bile değil ama kötü beslenme ve ekrana maruz kaldıkları için o şekilde tanı alıyorlar, ailelerin de kolayına geliyor bazı şeyler....evet ekran veya şeker her çocuğu aynı etkilemez ama bazı çocuklar hassas ve daha çok etkilenir....ayrıca 18 ay aşısı genelde otizm tanısı konulan zamana denk geldiği için onu kafaya takmışlar ama değil, 18. Ayda çocuğun konuşması, anlaması, yurumesi vs yapması gereken şeyleri yapmayınca sorun olduğunu düşünüyorlar...çocuğu otizm olan arkadaşım şey demisti ' 4 aylık falandi hiç başkasını yabancilmaz herkese giderdi, sessiz uslu bie çocuktu herkes ne kadar güzel falan derdi ama o kadar güzel değilmiş aslında yapması gereken şeyleri, vermesi gereken tepkileri vermiyormuş ' demişti...

cocuklari asil otizme goturen sey uyaran eksikligi, tv telefona maruz kalma.
nerede asi zararli diyen tayfa görsem cocuklari tablet bagimlisi, telefona bakip hipnoz olmadan yemek yiyemiyorlar.
bence çok takilma. takilacaksan da bu konuda egitimli insanlarin sözlerine, makalelerine falan takil.

Otizm zaten o yaşlarda belirti vermeye başlıyor. Çocuklarını sabahtan akşama kadar televizyon izlettirmekten geri kalmazlar ama ne hikmetse otizmi aşıya bağlarlar. En erken tanılar 18 aylık civarında konuluyormuş zaten. Sanırım bir tek otizm spektrum bozukluğu daha erken farkediliyor diğer türleri aşağı yukarı dediğim yaşlarda.

İkincisine gelecek olursak yapılan diğer araştırmalara göre de beyne pıhtı atma olayının aşıyla değil korona geçirmekle ilişkisi olduğu daha yüksek ihtimal. Çünkü hiç aşı olmamış ama korona geçirmiş insanlara da pıhtı atmış. Ya da hem aşı vurdurup hem korona geçirmiş insanlar var bunlara direkt aşıdan pıhtı attı diyemeyiz. Ancak yine de korona aşısını diğer aşılardan ayrı tutuyorum çünkü çok uzun süreli bir aşı değildi ama gerekliydi. Komplo teorileri bana çok saçma geliyor. Dünyanın nüfusunu azaltmak isteseler belli bölgelerdeki sulara bir şey katarlar oldu bitti. Bu kadar aksiyona ne gerek var.

Yani cocuk aşıları farklı bir şey ortalıkta konuşulan aşılar korona aşısıyla alakalı durumlar bak ona bişey diyemem orda haklı oldukları çok nokta var ama çocuk aşılarını yaptırmak zorundasın cocuğun bağışıklığı için koruma amaclı tüm tetiklerini yaptırmalısın. Ben yurtdışında yaşıyorum 6-7 yaşına kadar cocuğu doktora aşılarına götürmesen cocuğu devlet alıyor düşünün bukadar önem taşıyor. Demek ki yaptırmamak daha kötü. İğnenin aşıların yan etkileri olabilir onlar ayrı mesele her ilaçta olabilecek durumlar da var

Bende bir soru sorayim
Otizm dogustan gelen birsey mi yoksa tv tablet vb seylere maruz kalmaktan mi meydana geliyor?
Dogustan gelir diyen birkac doktor aciklamasi okudum buraya da sorayim dedim

Aşı karşıtı insanları anlamam mümkün değil bence doktorların onları reddeceği bir yasa olmalı çünkü ilaç da zehir bu mantıkla.O zaman korona içinde ıhlamur icselerd madem.Gitmesinler hastaneye boşuna yer işgal etmesin cahiller Evet ben onlar hakkında bunu düşünüyorum.Zamaninda aileleri de onlara çocuk felci aşısı yaptırmamış olsa görürdüm ben onları Bilim kadını sanki evdeki soğanla bilimi karıştıran tipler hayır yani bunu cocugunada yapmaya kanunen hakkın olmamalı.Kendin dişin curuyunce mesela uyusturmadan çektir mesela kocana madem tıp bilimine karşısın ya ağzına çîp takarkarsa dişin cekilirken öyle degilmi

Kaç çocuk öldü sakar kaldı bu kafalar yüzünden bu gerçekten bilmem kaç sene okumuş doktor olmuş su çiçeği kızamık kabakulak çocuk felci gibi birçok hastalığın aşısı bulunmuş bunun için yaşamını buna adamış insanlara çer çöp demek gibi birşey.Komik .Evet onlar bilmiyor uzaydan bizler biliyoruz otutdugumuz yerden okumak yetiyor sanki.Okuyarak ameliyatda yaparlar yakında uçakda uçururlar.

O kadar kişi ne kadar güzel üslupla cevap yazmış, bir siz yanlış anlamış kendi çapınızda da iğneleyici üslupla laf yetiştirdiğinizi sanmışsınız. Ben aşı karşıtı falan değilim, yahu benim mesleğim zaten eczacılık. Çocuğum olsa tüm aşılarını eksiksiz yaptırırım. Sadece aşı ve otizm üzerine tartışıldığı için en yakın çevremdeki olayı yazdım. Ben zaten sizin dediklerinizi bizzat büyük kuzenime kendim söyledim. Tanıdığımda aşı çıktı vazgeçin diye bir anlamı nereden çıkardınız bilmiyorum. Cahil kadının teki anne olup benim yorumumla aşıdan vazgeçecekse ohooo... hayat boyunca nelere denk gelecek neler duyacak zaten çok yaşamaz o

Ama korona aşısı konusunda tıp camiasında da doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Otizmi tamamen ayrı tutuyorum.

Paragrafta okuduğum şeyi gayet anlıyorum . Akrabanizdan örnek verip asi vurdurdugu için pişman olduğunu söylemişsiniz . Birincisi bunun sonunda ben eczaciyim otizm öyle sonradan olan bir hastalık değil dememissiniz mesela . Televizyon izlmekle asi vurdurmakla otizm olunmaz dememissiniz .

Ayrıca hala eczacı biri olduğunuza çokta inanmayarak mRNA aşısi olan corona aşıyla geleneksel aşılar arasındaki farkı ben size lise biyoloji bilgimle anlatayım mı ?

İşin kötü tarafı bu tiplerle bizim cocuklarimiz muhattap olacak

Bende önyargılı olarak korona konusunda kendimi yonlendirdim.O saçma akıma bir an inandım birde saf saf savundum .İtiraf ediyorum Bekledim .Fakat kendim için kendimi riske atarak.Sonra dedimki ya kendine gel noldu senin mantıklı kafana sen nasıl algı yönetiminde bu kadar zayıf olursun saçmalama.Hemen döndüm gerçek dünyaya..Bilim gerçektir .Bu inanmayanlar sonra eli kolu ağrıdığında ilacı iğnesi varmı diye senden benden önce koşanlar zaten hep bunu görüyorum çoğunlukla.Zamaninda kuduz aşısı da yaptirmiyorum diyenlere ne oldu acaba kuduz köpek ısırdı iğnesine karşıyım .Tabiki kuduz bir hayvan isirdiginda zamaninda aşısı yokken kimbilir kaç kişi öldü.Yoksa kim buna hayır diyebilir.Yada tetanos olda gör bakalım.O iğneyi olmadan ne oluyor.Sicak lapami koyacak iyi olmak için

Bexsero ilk dozu 3. Ayda değil mi abla bize öyle dendi ama

Bu akim sadece Turkiyede yok, Hollandada ve Almanyadada var. Hollandada yasiyorum ordan biliyorum. Butun dunyada insanlarin bu konuda kafasi karismis durumda. Bundan emin olabilirsiniz.
Cocuklarin asidan otizm olmasina inanmak, genlerinde veya kendi dna'sindan kaynakli otizm olduguna inanmaktan daha kolay geldigi icin bence boyle bir akim olustu. Birde otizm spectrum bozuklugu, cok aslinda insanlarin dusundugunden daha genis bir kavram. Bazi cocuklarda 5 haftalikken fark edilirken, bazilarinda yetiskin olduklarinda cocuklardaki farkliliklarin kaynaginin otizm oldugunu anliyolar. Universteyi bitiren otizmli insanlar var.
Bende sahsen butun asilari yaptirmis bir anneyim. Gectigimiz yaz kizim Rota virusune yakalandi. Uc gun icerisinde toparlandi. Ondan sonra bana gecti, 4/5 gun yataklarda yattim. Adam akilli yemek yiyemedim. Ictigim suyu bile yarim saat icinde cikardim. Tuvaletten cikamadim. 4 kilo verdim, Emzirdigim icinde inanilmaz derecede halsizdim. Cocugum asi sayesinde surunmekten kurtulmus.
Ayrica corona asisi olmasa belki cok daha fazla kayiplarimiz olmustu. Insanlarin unuttugu sey sanirim bu. Yengemizin babasi, coronada yogum bakimda yatti ve dag gibi adam suan bakima muhtac bir durumda. Amcamiz asilar cikmadan hastalandi. Bunun disinda buyuk dayimizida kayip ettik. Insanlar binlerce insanin coronadan vefaat ettiklerini unuttular.

Bexsero ilk dozu 3. Ayda değil mi abla bize öyle dendi ama
Canim, her doktorun onerdigi menenjit asilama takvimi/programi farkli.

Bizim doktorumuz ilk 1 yas ucretsiz asilar cok sayida oldugu ve evimizde okul cocugumuz olmadigi icin 13.ay ve ustu seklinde bir asi programi duzenledi. 1 yas sonrasi vurulacak menenjit asisi sayi olarakta az oldugu icin hem ekonomik hem de bebegi daha az yoran bir takvim olarak anlatmisti bize. Ben de iki kizima bu sekilde uyguladim.

Teşekkür ederim ablacığım

Benimde ailemden 4 kisinin canini aldi covid, ayrica eşimde covid sebepli zaturre sonrasi kalici hasarlar birakti, baska bir akrabam 3 ay yogun bakimda yatip cikti hali hazirda oksijen destegi aliyor.

Ama mesela ben covid'i okuz gibi atlattim tabir-i caizse, ilk geçirdiğimde 37 haftalik gebeydim (ben covid gecirmeden 2 ay once bir ogretmen hamileyken covid gecirip ölmüştü inanilmaz korkmustum mesela) ikincide 5 aylik anneydim, 3.de neredeyse anlamadim, zaten test yapmadan doktor covidsin dedi. Yani herkese ayni seyleri yapmadi bu meret, kimisi aşili diye hafif atlatti, kimisi iyi besleniyor diye kolay atlatti, kimisi hep kotu beslendigi icin zor atlatti, kimisi iyi beslense dahi öldü. 90 yasindaki ananem mesela covid oldu, biz ölür bu sefer herhalde dedik sadece koku kaybi yasadi kadin, burnu dahi akmadi.

Yani bence asi reddi konusunda covid asilari bambaska bir pencere covid aşisi olmayanlara (su an) kizamiyorum ben, ama bebeklik&cocukluk cagi aşilarinin reddi resmen cocugunu bile isteye bir canavarın agzina atip ya belki cignemez diye umut etmek. (Tabirim için kusura bakmayin bir cocuk icin bu tabiri kullanmak istemem ama anlatmaya calistigim seyi baska turlu anlatamadim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…