Bu akim sadece Turkiyede yok, Hollandada ve Almanyadada var. Hollandada yasiyorum ordan biliyorum. Butun dunyada insanlarin bu konuda kafasi karismis durumda. Bundan emin olabilirsiniz.
Cocuklarin asidan otizm olmasina inanmak, genlerinde veya kendi dna'sindan kaynakli otizm olduguna inanmaktan daha kolay geldigi icin bence boyle bir akim olustu. Birde otizm spectrum bozuklugu, cok aslinda insanlarin dusundugunden daha genis bir kavram. Bazi cocuklarda 5 haftalikken fark edilirken, bazilarinda yetiskin olduklarinda cocuklardaki farkliliklarin kaynaginin otizm oldugunu anliyolar. Universteyi bitiren otizmli insanlar var.
Bende sahsen butun asilari yaptirmis bir anneyim. Gectigimiz yaz kizim Rota virusune yakalandi. Uc gun icerisinde toparlandi. Ondan sonra bana gecti, 4/5 gun yataklarda yattim. Adam akilli yemek yiyemedim. Ictigim suyu bile yarim saat icinde cikardim. Tuvaletten cikamadim. 4 kilo verdim, Emzirdigim icinde inanilmaz derecede halsizdim. Cocugum asi sayesinde surunmekten kurtulmus.
Ayrica corona asisi olmasa belki cok daha fazla kayiplarimiz olmustu. Insanlarin unuttugu sey sanirim bu. Yengemizin babasi, coronada yogum bakimda yatti ve dag gibi adam suan bakima muhtac bir durumda. Amcamiz asilar cikmadan hastalandi. Bunun disinda buyuk dayimizida kayip ettik. Insanlar binlerce insanin coronadan vefaat ettiklerini unuttular.