Bebeklik aşıları ve Otizm

Bu akim sadece Turkiyede yok, Hollandada ve Almanyadada var. Hollandada yasiyorum ordan biliyorum. Butun dunyada insanlarin bu konuda kafasi karismis durumda. Bundan emin olabilirsiniz.
Cocuklarin asidan otizm olmasina inanmak, genlerinde veya kendi dna'sindan kaynakli otizm olduguna inanmaktan daha kolay geldigi icin bence boyle bir akim olustu. Birde otizm spectrum bozuklugu, cok aslinda insanlarin dusundugunden daha genis bir kavram. Bazi cocuklarda 5 haftalikken fark edilirken, bazilarinda yetiskin olduklarinda cocuklardaki farkliliklarin kaynaginin otizm oldugunu anliyolar. Universteyi bitiren otizmli insanlar var.
Bende sahsen butun asilari yaptirmis bir anneyim. Gectigimiz yaz kizim Rota virusune yakalandi. Uc gun icerisinde toparlandi. Ondan sonra bana gecti, 4/5 gun yataklarda yattim. Adam akilli yemek yiyemedim. Ictigim suyu bile yarim saat icinde cikardim. Tuvaletten cikamadim. 4 kilo verdim, Emzirdigim icinde inanilmaz derecede halsizdim. Cocugum asi sayesinde surunmekten kurtulmus.
Ayrica corona asisi olmasa belki cok daha fazla kayiplarimiz olmustu. Insanlarin unuttugu sey sanirim bu. Yengemizin babasi, coronada yogum bakimda yatti ve dag gibi adam suan bakima muhtac bir durumda. Amcamiz asilar cikmadan hastalandi. Bunun disinda buyuk dayimizida kayip ettik. Insanlar binlerce insanin coronadan vefaat ettiklerini unuttular.
Şöyle bir durum var Türkiye'de olan ve yurt dışında olanların arasında yine fark var. Adamlar doğal yaşam ve ilaca karşı olarak bir yaşam sürüyor ve seçtiği yaşamın sonucu izole bir hayat yasiyabiliyor . Burada 80 milyon + farklı milletlerden gelen ve genellikle aşı politikası olmadığı için aşısız on milyon insan var . Son zamanlarda aşılarını yaptirmadigi için salgın hastalıklarda artis gorulmus . Yani buradaki insanların asi yaptirmamasinin sebebi dış mihraklar bize aşıyla çip takıyor , bizi kısır bırakıyor veya çocuklarımızı zehirliyor .

Paragrafta okuduğum şeyi gayet anlıyorum . Akrabanizdan örnek verip asi vurdurdugu için pişman olduğunu söylemişsiniz . Birincisi bunun sonunda ben eczaciyim otizm öyle sonradan olan bir hastalık değil dememissiniz mesela . Televizyon izlmekle asi vurdurmakla otizm olunmaz dememissiniz .

Ayrıca hala eczacı biri olduğunuza çokta inanmayarak mRNA aşısi olan corona aşıyla geleneksel aşılar arasındaki farkı ben size lise biyoloji bilgimle anlatayım mı ?
inanmadığınız için teşekkür ederim, gururum okşandı.^^ Gerçi tartışmanın da lüzumu yok, gerçekten yanlış anlaşıldıysam da açıklayayım. Aynı şeyi savunuyoruz çünkü, sadece ben anne olmadığım için daha bilimsel gözle yorumluyorum demek istemiştim. Bu yüzden kuzenimi örnek verdim. Belki yanılıyorumdur? diye. Anneler hep diyorlar çünkü bebeğimi hiçbir doktor benden iyi bilemez diye, bunu doktorlar da söylüyor.

mRNA aşıları virüsün tamamını değil, sadece onun bağışıklık sistemini tetikleyen genetik bilgisini taşır, vücudumuzda bu bilgiyi kullanarak virüsü tanıyıp savunma geliştirir. Klasik aşılar ise bizzat virisün zayıflatılmış halini vererek bu şekilde bağışıklığı alıştırır. Yani daha net konuşursak biri virüsü nasıl tanıyacağını öğretirken diğeri bizzat virüsle tanıştırır.
Ama mRNA ve çocukluk aşıları arasındaki tartışma çok yersiz, çünkü alakasız. Kaldı ki tekrar yineliyorum; aşı karşıtı asla ve asla değilim.

Eğer burayı okuyup benden etkilenecek zır cahil bir kadın varsa sana söylüyorum lütfen git ve tüm çocukluk aşılarını yaptır. Senin çocuğuna yaptırmadığın aşı yüzünden toplumdaki "sürü bağışıklığı"nı zayıflatıp başkalarının çocuklarını da riske atma. Çocukluk aşıları, çocukları ölümcül hastalıklardan koruyan kalkan gibi. Bugün kızamık, çocuk felci gibi hastalıklar aşı sayesinde unutuldu. Aşı yaptırmamak, o hastalıkları geri çağırmak demek.

Ben de otizm olmasa da pek çok endişeye sahiptim ama hastalanması riski daha tehlikeli olduğu için çocuğumun tüm aşılarını yaptırdım. Özel aşılar da dahil. Aşı karşıtlarını da bizim çocuklarımız koruyor bir nevi.

Aşıdan sonra otizm arttı deniyor ama aşılar öyle yeni falan da değil. Çok uzun zamandır uygulanıyor. Aşı olduk otizm arttı demek, internet çıktı alzheimer arttı demek gibi bir şey. İki şey beraber arttı diye ilişkili olmak zorunda değil. Binlerce faktör var.

Bende bir soru sorayim
Otizm dogustan gelen birsey mi yoksa tv tablet vb seylere maruz kalmaktan mi meydana geliyor?
Dogustan gelir diyen birkac doktor aciklamasi okudum buraya da sorayim dedim
Aslında tv tablet sebep oluyor demek çok doğru değil. Tablete bakmaktan oluyor deyince otizmli çocukların ebeveynleri suçlanmış oluyor ama tablete bakmanın otizme sebep olduğu bilgisi kanıtlanmış değil.

umarım nasıl ki covid aşıları olmayanlar bir yere gidemiyordu ilerde çocuğum da aşısız çocuklarla aynı yerde olmasın. Ne güzel iş reddediyorum diyorlar bi de içinde ne var belli değil diyorlar. Yahu aşı ne kadar pahalı bir şey aslında adamlar yıllarca araştırmış deneyler yapmış hastalığın kökünü kurutmuşlar aşıyla. Kalkmış diyor ki içinde ne var bilmiyorum 😂 Bilsen anlayacak mısın anlasan yorumlayabilecek misin 😂 adamların işi gücü yok bizi otizmli yapacak neden peki neden otizmli yapsın bizi ? Bunlara asla cevap alamadım. Biri bir sürü para döküp neden otizmli yapsın onun yerine aşı yapmasın zaten bir salgında ölür giderim en azından masrafım olmaz 😂 instagram sayfasında görüp aşı reddi yapan insanları görünce üzülüyorum. Yediği içtiğindeki kanserojeni düşünmez ucuz domates diye alır yer çocuğuna da verir ama aşı yaptırmaz içinde ne olduğu belli değilmiş diye. Ha şuna saygı duyarım sıfır ilaç sıfır aşı soyutlar kendini radyasyondan işlenmiş gıdadan falan derim ki bu hayat felsefesi kabul ederim. Ama çocuğunu ayağında sallarken bile telefon radyasyonuna maruz bırakan insanların bu fikirlerini asla anlayamıyorum

Aslında tv tablet sebep oluyor demek çok doğru değil. Tablete bakmaktan oluyor deyince otizmli çocukların ebeveynleri suçlanmış oluyor ama tablete bakmanın otizme sebep olduğu bilgisi kanıtlanmış değil.
Ekrana uzun süre maruz kalmak belki gelisimini etkiler ama otizm yapar denmesini bende cok mantikli bulmuyorum acikcasi

İlk kızıma hiçbir aşı özeller dahil yan etki yapmadı. 5 yasında cıvıl cıvıl bir çocuk. İkinci kızıma bugun 1 yaş aşılarını yaptırdım. Belki halsizlik olur diyordum butun akşam oyunlar oynadı hatta maymun sesi çıkarmayı öğrendi. Ne otizmi? Biraz mantıklı düşününce otizmli bebeklerin diğer bebeklerden ayrıldığı aylar 1,5-2 yaş dönemi zaten. Çünkü 1 yaşına kadar farklılıklar fazla belli olmuyor. Aileler genelde 18-24 ay civarı şüphelenmeye başlıyor. Konuşamaması, oyuncakları amacına uygun kullanamaması, istediğini işaret edememesi gibi. Aşı karşıtının biri bir kuyuya taş atmış. 18.ay aşısı çok ağır o yapıyor diye millette inanıyor. Zaten otizmli çocuklar 1 yaşına kadar da bazı küçük sinyaller verir aile tanıyı aldıktan sonra farkeder genelde. Yani 18. Ay aşısıyla alakası yok. Aşılarla ilgisi olsaydı çoğumuzun bebeği otizmli olurdu.
Ultrason olayına nasıl inandınız ona da ayrıca hayret ettim. Neyse, size aşı karşıtlığı yapanlara söyleyin tıp bilimine inanmıyorlarsa çocuklarının burnu aktığında hastaneye koşup acilleri doldurmasınlar. Evde kendi kendilerine doğum yapıp yüksek enfeksiyon kaptıklarında ot yesinler

Şöyle bir durum var Türkiye'de olan ve yurt dışında olanların arasında yine fark var. Adamlar doğal yaşam ve ilaca karşı olarak bir yaşam sürüyor ve seçtiği yaşamın sonucu izole bir hayat yasiyabiliyor . Burada 80 milyon + farklı milletlerden gelen ve genellikle aşı politikası olmadığı için aşısız on milyon insan var . Son zamanlarda aşılarını yaptirmadigi için salgın hastalıklarda artis gorulmus . Yani buradaki insanların asi yaptirmamasinin sebebi dış mihraklar bize aşıyla çip takıyor , bizi kısır bırakıyor veya çocuklarımızı zehirliyor .
Hemen hemen butun ulkelerin buyuk sehirlerinde durum bu. Her buyuk sehir yabanci uyruklu insan kayniyor. Amsterdamda, Pariste yerlisiyle karsilasmak, Istanbulda yerlisiyle karsilasmaktan daha zor. Insanlar is bulabilmek icin buyuk sehirlerde yasamak zorunda. Oralardada dogal yasamla fazla alakaniz olmuyor. Ha dogal sekilde yasamak istiyorsaniz bu Turkiyedede mumkun ama oralardada is ve okul her yerde oldugu gibi s.kinti. Hatta sunuda ekleyim, Londrada, Hollandada, Almanyada ve Belcikada bir cok evler o kadar dogayla ic iceki, insanlar kuflu evlerde yasiyorlar. Ben gercekten bu Turkiyede durumlar cok kotu acitasyonunu anlayamadim. Sosyal medyada istisnai durumlari gorupte cok kotu bir durumda oldugunuzu dusunup uzulmeyin.

Hemen hemen butun ulkelerin buyuk sehirlerinde durum bu. Her buyuk sehir yabanci uyruklu insan kayniyor. Amsterdamda, Pariste yerlisiyle karsilasmak, Istanbulda yerlisiyle karsilasmaktan daha zor. Insanlar is bulabilmek icin buyuk sehirlerde yasamak zorunda. Oralardada dogal yasamla fazla alakaniz olmuyor. Ha dogal sekilde yasamak istiyorsaniz bu Turkiyedede mumkun ama oralardada is ve okul her yerde oldugu gibi s.kinti. Hatta sunuda ekleyim, Londrada, Hollandada, Almanyada ve Belcikada bir cok evler o kadar dogayla ic iceki, insanlar kuflu evlerde yasiyorlar. Ben gercekten bu Turkiyede durumlar cok kotu acitasyonunu anlayamadim. Sosyal medyada istisnai durumlari gorupte cok kotu bir durumda oldugunuzu dusunup uzulmeyin.
Ahahah Türkiye çok kötü durumda acitasyonu mu ? Yok gurbetçi polemiği hiç çekmeyecegim gerçekten iyi günler

Kızlar hepinize tek tek cavap verememenin üzüntüsü içinde çok teşekkür ederim hepinize. Dediğim gibi 15 aylık ve aşıları tam bebeğimin ben hassas bir kadınım sanırım aşırı etkileniyorum anne olduktan sonra her şeyden zaten anksiyete bozukluğum var sanırım ölümden, herhangi bir yerim agriyinca acaba bu hastalık var demekten geri koyamıyorum kendimi bunun da psikolojik sebepleri var aslında erkek kardeşim beyin ameliyatı geçirdi 2 kez 3. Yu zorunlu tutuyor Doktorlar iyi bir dokror arayisindayiz babam keza kanser oldu bu sene . Hâl böyle olunca çok hassas bir hale geldim Rabb'im hepimizin evladına sağlık versin. Tabiki kimseden etkilenmeden yoluma devam ettim aşı yaptırmaya devam ettim suçlansam da kızsalar da bana takmadım ama içten içe acaba dediğim oldu hiçbir anne kendi eliyle bebeğine zarar verecek bir şey yapmak istemez eminim aşı karşıtlarının da bu konuda bir tezi vardır ne bileyim insan nasıl riske atabilir diye düşünüyor tabiki.

Çoğu kadın(Anne) aşılar yüzünden bebeğimin bağışıklığınım düştüğünü, anne sütü sayesinde bunun ona iyi geldiğini vs söylüyor bunu diyenler genellikle yakın arkadaşlarim veya iş arkadaşlarım değil ben ilk aşı yaptırsam mi yaptırmasam mi fikrini öğretmenler odasında bir öğretmen arkadaşlarımdan duydum arkadaşlara sordu o sıra hamileydim neyse onlar da tüm bebeklik aşılarını yaptırdıklarini söylediler hatta arkadaş dışarı çıkınca ona büyük bir kızgınlık duymuşlardi o sıra bana da sık ultrasona girdim diye kızıyorlardi otizm yapar diye. Ben tabi aşırı bir stres ve üzüntü ile kızımı doğurdum ve sürpriz 6 ay kolik bir bebekle tek başına cebelleş dur en ufak yardımcı olan yok şükür geçti o günler ama uykusuzluk baki kaldi

Kızlar bebeğim 15 aylık şimdiye kadar tüm aşılarını yaptırdım ve aşı karşıtı değilim ancak sosyal medya beni korkutuyor çünkü 18. Ayy aşısı veya tüm aşıları karalama veya otizm ettiğine dair teorileri var karar vermekte zorlanıyor korkuyorum. Bir arta hamilelik döneminde sık ultrason da zararlı diyorlardı bana birkaç kişi özelden sordu öyle bir şey yokmuş boşu boşuna kendime zehir etmişim hayatı bebeğim doğunca kolik bir bebek olmuştu. Fikirlere ihtiyacım var
Buradaki tüm yorumlardan bağımsız size bu sorunuzun cevabını bulabileceğiniz gerçek eğitimli bir 'doktor' un sayfasını tavsiye edeceğim. İnstagram'da homeopatikbebek hesabını takip edin... Çocuğum yok ancak aşıyla ilgili özellikle bazı aşılarla ilgili yaptığı paylaşımları ve araştırmaları gördüğümde çok şaşırmıştım. Ve şuanda gerçekten yapılan aşıların bizim çocukluğumuzdaki aşılarla alakası olmadığına sanırım inanıyorum. Ve çok iyi bir kitap aldım onu okuyorum. MILLER'IN ELEŞTİREL AŞI LİTERATÜRÜ DERLEMESİ kitabın adı. Bence herkes okumalı eğer bu tarz şeyleri merak ediyorsa. Aşı yaptırmayanları 'cahillikle' suçlamakta ayrıca bende 'cahillerin' işi olabilir. Tedavi bir tercihtir...

Sizde hepsini yaptırın bi 18 aylık aşısını yaptırmayın

Çocuklara tüm aşıları vurdurdun mu?
Bugün ebemize bexsero aşısını sordum(oğlanı geçici olarak bulduğum bir doktora götürdüm3.ay kontrolüne kendisi vuralım dedi) dilerseniz özel aşıyı alıp vurdurabilirsin dedi, devletin yapmadığı ebelerin takip etmediği tüm özel aşıları vurdurmaktan çekinmeli miyim çekinmemeli miyim? Ebe pek net cevaba yaklaşmadı sen bilirsin dedi yönlendirmesi olmadı
gelengiden araya girmiş gibi oldum ama aşı takviminde olmayan aşılardan menenjiti özellikle vurdurmanı tavsiye ederim ablacım.
Benim kız 95 doğumlu, o zaman aşı takviminde bu kadar çok aşı yoktu ama menenjit aşısı da takvimde yer almayan, ailenin kendisinin tedarik edip özel istekle yaptırdığı bir aşıydı.
Bir yakınımın oğlu menenjit geçirmişti o yüzden korktuğum bir hastalıktı, doktorumuza yaptırmak istediğimi söyledim aşıyı ne yapıp edip buldum ve yaptırdım, iyi ki yaptırdım kızım 15 aylıktan itibaren 40 derece üzeri ateşle hastalanmaya başladı, hastalığa ve geçirdiği havaleye bağlı olarak bağışıklık sistemi düştü, bence menenjit aşısı o süreçte kızımı korudu.
peroso peroso sizi de geçen benzer başlıkla açılmış konuya attığım linki atayım.
Bizzat otizm için açılmış vakıf dahi aşılarla otizmin ilişkisi olmadığına dair bir makaleyi yayınlamışken sosyal medyada yazılanlara itibar etmeyin.

Kaldı ki neredeyse her aşı topiğine yazdığımı yazacağım, Allah göstermesin ama aşısız bir kedi veya köpek çocuklarınızı ısırdığında otizm yapar deyip yavrularınıza kuduz aşısı yaptırmayacak mısınız?

Kendi mesajima ek yapmak ihtiyaci duydugum icin alintiladim.

Asi karsitliginin onderi pozisyonundaki Wakefield'in makalesinde KKK asisinin otizme sebep oldugu vurgulanmis.

Su an (guncel asi takvimi) 9 ve 12.ayda KKK asisi yapiliyor ulkemizde.

Onceki yillarda sadece 12.ayda yapiliyordu, 2022'de artan kizamik vakalari sonrasi 9 ve 12.ay seklinde yapılması kararlastirildi.

Konu sahibi ve diger tedirginler icin bu eklemeyi yaptim, asi karsitlari hep 18.ay asisini sucluyorlar ama yayindan kaldirilan makalenin sahibi dahi 18.ay asisini suclamis degil, bilginize. (18.ayda yeni bir tek asi var o da hepatit a asisi, diger vurulan asilar 2.-4. ve 6.ayda vurulmus olan asilarin tekrar dozlari zaten)
72 doğumluyum, bizim zamanımızda okula başlamadan önce çiçek aşısı olma zorunluluğu da vardı, KKK aşılarını da olurduk, o dönemin aşı takvimini bilmiyorum ama verem, KKK, Çocuk felci, çiçek, boğmaca gibi aşıları olduğumuzu bir kısmını annemden duydum, çiçek aşısını zaten kendim de hatırlıyorum, otizm olsaydık biz olurduk, benim kızım olurdu, kardeşimin kuzenlerimin çocukları olurdu.
Otizmli çocuklar özel çocuklar, burada da özel çocuk anneleri var onları kırmadan yazmaya çabalıyorum lakin aşıların otizm yapmadığı bilimsel araştırmalarla ortaya konmuşken, hamileyken geçirilen enfeksiyonlar, annedeki bazı vitaminlerin eksikliği, obezite, hipertansiyon, diyabet, yaş vs bazı faktörlerin otizm riskini arttırdığı, otizmin anne karnındayken veya doğum sırasındaki bazı komplikasyonlar sonucu olduğu söylenirken aşıları hedef göstermek komik oluyor, ağzı olan sosyal medyada bir şeyler yazıyor demek ki.
Ayrıca her tarafımız gsm wifi pestisitli gıdayla çevrili, hiiiiç biri anne karnındaki bebeğe zarar vermiyor da aşı mı otizm yapıyor😵‍💫
Kızamık vakalarının artış nedeni aşı karşıtlığı:

Dua edelim de bu kadar karşıtlığa yüksek ölüm oranına sahip çiçek hastalığı hortlamasın, son aşılanan nesil bizlerdik aşısı da bizden sonra kaldırıldı:KK43:

X