- 9 Ağustos 2021
- 15.207
- 51.814
Şöyle bir durum var Türkiye'de olan ve yurt dışında olanların arasında yine fark var. Adamlar doğal yaşam ve ilaca karşı olarak bir yaşam sürüyor ve seçtiği yaşamın sonucu izole bir hayat yasiyabiliyor . Burada 80 milyon + farklı milletlerden gelen ve genellikle aşı politikası olmadığı için aşısız on milyon insan var . Son zamanlarda aşılarını yaptirmadigi için salgın hastalıklarda artis gorulmus . Yani buradaki insanların asi yaptirmamasinin sebebi dış mihraklar bize aşıyla çip takıyor , bizi kısır bırakıyor veya çocuklarımızı zehirliyor .Bu akim sadece Turkiyede yok, Hollandada ve Almanyadada var. Hollandada yasiyorum ordan biliyorum. Butun dunyada insanlarin bu konuda kafasi karismis durumda. Bundan emin olabilirsiniz.
Cocuklarin asidan otizm olmasina inanmak, genlerinde veya kendi dna'sindan kaynakli otizm olduguna inanmaktan daha kolay geldigi icin bence boyle bir akim olustu. Birde otizm spectrum bozuklugu, cok aslinda insanlarin dusundugunden daha genis bir kavram. Bazi cocuklarda 5 haftalikken fark edilirken, bazilarinda yetiskin olduklarinda cocuklardaki farkliliklarin kaynaginin otizm oldugunu anliyolar. Universteyi bitiren otizmli insanlar var.
Bende sahsen butun asilari yaptirmis bir anneyim. Gectigimiz yaz kizim Rota virusune yakalandi. Uc gun icerisinde toparlandi. Ondan sonra bana gecti, 4/5 gun yataklarda yattim. Adam akilli yemek yiyemedim. Ictigim suyu bile yarim saat icinde cikardim. Tuvaletten cikamadim. 4 kilo verdim, Emzirdigim icinde inanilmaz derecede halsizdim. Cocugum asi sayesinde surunmekten kurtulmus.
Ayrica corona asisi olmasa belki cok daha fazla kayiplarimiz olmustu. Insanlarin unuttugu sey sanirim bu. Yengemizin babasi, coronada yogum bakimda yatti ve dag gibi adam suan bakima muhtac bir durumda. Amcamiz asilar cikmadan hastalandi. Bunun disinda buyuk dayimizida kayip ettik. Insanlar binlerce insanin coronadan vefaat ettiklerini unuttular.
inanmadığınız için teşekkür ederim, gururum okşandı.^^ Gerçi tartışmanın da lüzumu yok, gerçekten yanlış anlaşıldıysam da açıklayayım. Aynı şeyi savunuyoruz çünkü, sadece ben anne olmadığım için daha bilimsel gözle yorumluyorum demek istemiştim. Bu yüzden kuzenimi örnek verdim. Belki yanılıyorumdur? diye. Anneler hep diyorlar çünkü bebeğimi hiçbir doktor benden iyi bilemez diye, bunu doktorlar da söylüyor.Paragrafta okuduğum şeyi gayet anlıyorum . Akrabanizdan örnek verip asi vurdurdugu için pişman olduğunu söylemişsiniz . Birincisi bunun sonunda ben eczaciyim otizm öyle sonradan olan bir hastalık değil dememissiniz mesela . Televizyon izlmekle asi vurdurmakla otizm olunmaz dememissiniz .
Ayrıca hala eczacı biri olduğunuza çokta inanmayarak mRNA aşısi olan corona aşıyla geleneksel aşılar arasındaki farkı ben size lise biyoloji bilgimle anlatayım mı ?
Aslında tv tablet sebep oluyor demek çok doğru değil. Tablete bakmaktan oluyor deyince otizmli çocukların ebeveynleri suçlanmış oluyor ama tablete bakmanın otizme sebep olduğu bilgisi kanıtlanmış değil.Bende bir soru sorayim
Otizm dogustan gelen birsey mi yoksa tv tablet vb seylere maruz kalmaktan mi meydana geliyor?
Dogustan gelir diyen birkac doktor aciklamasi okudum buraya da sorayim dedim
Ekrana uzun süre maruz kalmak belki gelisimini etkiler ama otizm yapar denmesini bende cok mantikli bulmuyorum acikcasiAslında tv tablet sebep oluyor demek çok doğru değil. Tablete bakmaktan oluyor deyince otizmli çocukların ebeveynleri suçlanmış oluyor ama tablete bakmanın otizme sebep olduğu bilgisi kanıtlanmış değil.
Hemen hemen butun ulkelerin buyuk sehirlerinde durum bu. Her buyuk sehir yabanci uyruklu insan kayniyor. Amsterdamda, Pariste yerlisiyle karsilasmak, Istanbulda yerlisiyle karsilasmaktan daha zor. Insanlar is bulabilmek icin buyuk sehirlerde yasamak zorunda. Oralardada dogal yasamla fazla alakaniz olmuyor. Ha dogal sekilde yasamak istiyorsaniz bu Turkiyedede mumkun ama oralardada is ve okul her yerde oldugu gibi s.kinti. Hatta sunuda ekleyim, Londrada, Hollandada, Almanyada ve Belcikada bir cok evler o kadar dogayla ic iceki, insanlar kuflu evlerde yasiyorlar. Ben gercekten bu Turkiyede durumlar cok kotu acitasyonunu anlayamadim. Sosyal medyada istisnai durumlari gorupte cok kotu bir durumda oldugunuzu dusunup uzulmeyin.Şöyle bir durum var Türkiye'de olan ve yurt dışında olanların arasında yine fark var. Adamlar doğal yaşam ve ilaca karşı olarak bir yaşam sürüyor ve seçtiği yaşamın sonucu izole bir hayat yasiyabiliyor . Burada 80 milyon + farklı milletlerden gelen ve genellikle aşı politikası olmadığı için aşısız on milyon insan var . Son zamanlarda aşılarını yaptirmadigi için salgın hastalıklarda artis gorulmus . Yani buradaki insanların asi yaptirmamasinin sebebi dış mihraklar bize aşıyla çip takıyor , bizi kısır bırakıyor veya çocuklarımızı zehirliyor .
Ahahah Türkiye çok kötü durumda acitasyonu mu ? Yok gurbetçi polemiği hiç çekmeyecegim gerçekten iyi günlerHemen hemen butun ulkelerin buyuk sehirlerinde durum bu. Her buyuk sehir yabanci uyruklu insan kayniyor. Amsterdamda, Pariste yerlisiyle karsilasmak, Istanbulda yerlisiyle karsilasmaktan daha zor. Insanlar is bulabilmek icin buyuk sehirlerde yasamak zorunda. Oralardada dogal yasamla fazla alakaniz olmuyor. Ha dogal sekilde yasamak istiyorsaniz bu Turkiyedede mumkun ama oralardada is ve okul her yerde oldugu gibi s.kinti. Hatta sunuda ekleyim, Londrada, Hollandada, Almanyada ve Belcikada bir cok evler o kadar dogayla ic iceki, insanlar kuflu evlerde yasiyorlar. Ben gercekten bu Turkiyede durumlar cok kotu acitasyonunu anlayamadim. Sosyal medyada istisnai durumlari gorupte cok kotu bir durumda oldugunuzu dusunup uzulmeyin.
Çok tatlısın yaSağ köşede şimşek işaretinin yanında arama kısmı var oraya dilediğin kelimeyi yazarsan bulabilirsin
Buradaki tüm yorumlardan bağımsız size bu sorunuzun cevabını bulabileceğiniz gerçek eğitimli bir 'doktor' un sayfasını tavsiye edeceğim. İnstagram'da homeopatikbebek hesabını takip edin... Çocuğum yok ancak aşıyla ilgili özellikle bazı aşılarla ilgili yaptığı paylaşımları ve araştırmaları gördüğümde çok şaşırmıştım. Ve şuanda gerçekten yapılan aşıların bizim çocukluğumuzdaki aşılarla alakası olmadığına sanırım inanıyorum. Ve çok iyi bir kitap aldım onu okuyorum. MILLER'IN ELEŞTİREL AŞI LİTERATÜRÜ DERLEMESİ kitabın adı. Bence herkes okumalı eğer bu tarz şeyleri merak ediyorsa. Aşı yaptırmayanları 'cahillikle' suçlamakta ayrıca bende 'cahillerin' işi olabilir. Tedavi bir tercihtir...Kızlar bebeğim 15 aylık şimdiye kadar tüm aşılarını yaptırdım ve aşı karşıtı değilim ancak sosyal medya beni korkutuyor çünkü 18. Ayy aşısı veya tüm aşıları karalama veya otizm ettiğine dair teorileri var karar vermekte zorlanıyor korkuyorum. Bir arta hamilelik döneminde sık ultrason da zararlı diyorlardı bana birkaç kişi özelden sordu öyle bir şey yokmuş boşu boşuna kendime zehir etmişim hayatı bebeğim doğunca kolik bir bebek olmuştu. Fikirlere ihtiyacım var
Sen daha tatlısın Bebek’imÇok tatlısın ya
Şimşek isareti
Şimşek isareti kız seni mi kırcam.Sen daha tatlısın Bebek’imşimşek işareti değil mi kızzz
Keşke evrende bir tek benim Bebek’im olsan beŞimşek isareti kız seni mi kırcam.
Sen bok dersen boka da okeyim ben, razıyım senden
gelengiden araya girmiş gibi oldum ama aşı takviminde olmayan aşılardan menenjiti özellikle vurdurmanı tavsiye ederim ablacım.Çocuklara tüm aşıları vurdurdun mu?
Bugün ebemize bexsero aşısını sordum(oğlanı geçici olarak bulduğum bir doktora götürdüm3.ay kontrolüne kendisi vuralım dedi) dilerseniz özel aşıyı alıp vurdurabilirsin dedi, devletin yapmadığı ebelerin takip etmediği tüm özel aşıları vurdurmaktan çekinmeli miyim çekinmemeli miyim? Ebe pek net cevaba yaklaşmadı sen bilirsin dedi yönlendirmesi olmadı
72 doğumluyum, bizim zamanımızda okula başlamadan önce çiçek aşısı olma zorunluluğu da vardı, KKK aşılarını da olurduk, o dönemin aşı takvimini bilmiyorum ama verem, KKK, Çocuk felci, çiçek, boğmaca gibi aşıları olduğumuzu bir kısmını annemden duydum, çiçek aşısını zaten kendim de hatırlıyorum, otizm olsaydık biz olurduk, benim kızım olurdu, kardeşimin kuzenlerimin çocukları olurdu.Kendi mesajima ek yapmak ihtiyaci duydugum icin alintiladim.
Asi karsitliginin onderi pozisyonundaki Wakefield'in makalesinde KKK asisinin otizme sebep oldugu vurgulanmis.
Su an (guncel asi takvimi) 9 ve 12.ayda KKK asisi yapiliyor ulkemizde.
Onceki yillarda sadece 12.ayda yapiliyordu, 2022'de artan kizamik vakalari sonrasi 9 ve 12.ay seklinde yapılması kararlastirildi.
Konu sahibi ve diger tedirginler icin bu eklemeyi yaptim, asi karsitlari hep 18.ay asisini sucluyorlar ama yayindan kaldirilan makalenin sahibi dahi 18.ay asisini suclamis degil, bilginize. (18.ayda yeni bir tek asi var o da hepatit a asisi, diger vurulan asilar 2.-4. ve 6.ayda vurulmus olan asilarin tekrar dozlari zaten)