Corona aşısıyla bu çocukluk aşıları bir mi sizce? Ben de korona aşısı olmadım. Ama çocukluk aşılarım var, çocuklarımın da aşıları var.Çok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Çocuğu 4 yaşına girecek otizmli. Almanya'da yaşıyorlar. 1.5 yaşına kadar gayet neşeli, hareketli olan bebeği, 1.5 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldu. Ne olduysa ondan sonra oldu diyor. Ameliyat sonrası birden donuklaştı oğlum diyor. 2 yaşına girmeden otizm teşhisi aldılar, şu an 4 yaşına girecek hala bir gelişme yok. Şimdiki aklım olsa aşı falan yaptırmazdım diyor, psikolojik olarak bitik durumda.
Ama şöyle de bir şey var, her aşı yaptıranın çocuğu otizm olmuyor? Bilmiyorum işte, iyi araştırmak lazım. Pandemi zamanında da aşı karşıtlarına köylü dediler, cahil dediler. Şimdi herkes corona aşısının beyne pıhtı atmasını kalp krizini tetiklediğini falan konuşuyor. Televizyonlarda bangır bangır aşı olun diyen doktorlar, şimdi de diyor ki "o kadar kısa sürede yapılan aşıya güvenilmemeliydi"
Medeni ülkelere yerleşmek istediğin zaman ilk sordukları çocukların aşı kartı oluyor. Aşı karşıtıysanız oturum izni vermiyorlar. Orada yaşayan o ülkenin vatandaşıysanız da aşısız çocuğu kreşe oyun grubuna vs kabul etmiyorlar. Hatta bazı doktorlar aşısız çocukları muayenehaneye bile kabul etmiyor.
Benim kızlar 15-17 yaşında. Büyük kızım bebekken doktoru rota virüsü çok salgın aşılayalım dedi. Aşılamazsak ve kaparsa hastanede yatabilir ama aşılarsak evde geçirir dedi. Aynen dediği oldu. Ağır geçirdi ama hastanede yatmadı. Aynı oyun grubundaki çocukların çoğu 1 hafta 10 gün hastanede yattı. Şimdi nasıl bilmiyorum ama o zaman devlet karşılamıyordu ve ben bayağı bir para vermiştim aşıya. Böyle bir hastalık görmedim ben, emdiği süt 10 saniye içinde ishale dönüyordu. Diğer kızımı da aşılattım ama ya yakalanmadı ya da daha hafif geçirdi.
Kalabalık aileyiz, 27 kuzeniz. Hepimiz aşılandık, hepimizin çocukları aşılandı hatta ben çocukken okula hemşireler gelir aşılardı. Demek o zamanlar insanlar cool görünmek için böyle saçmalıklara prim vermiyormuş. Milletin kolu bacağı kırılsa doktora, modern tıbba, tedaviye teşhise koşuyor ama aşıya gelince yok ben karşıyım içinde şu bu maddeler var.
Bu hayatta en korktuğum şey kendi çocuğum dahil başkası hakkında karar vermek.
Yemeyi bırak suyu sütü bitki çayını ağızdan içiriyordum ve saniyesinde sanki hortumun diğer ucundan geri çıkıyordu. Kız kucağımda baygın yatıyordu ve altı ıslanıyordu devamlı. Annem gidip paket paket atlet almıştı, yaz günü bile yıkadıklarım kuruyana kadar dayanmıyordu çocuğun ishali. İyi ki doktoruna güvenip rota virüsü aşısını yaptırmışım. Kadın, çok ağır bir virüs, yakalanırsa kesin hastanede yatar, bütün hastalarıma haber verdim getirin aşılayalım dedim demişti. İthal aşıydı yurt dışından getirmiş doktor. Oyun grubu kapandı 2-3 hafta.. Öyle bir bela virüs hastalık görmedim hiç.7 gun ya 7 gun bir lokma yemek yemedi, su icmedi, damarlari oyle incelmisti ki kolundan damar yolu acamadilar, ayaklarindan acmislardi damar yolunu, oyle bir kaka yapiyordu ki altinda alez+alt degistirme ortuleri oldugu halde yatak sirilsiklam oluyordu, doktor kakasini sayiyordu kac kez yapti diye, ataklar gelirmis rotada belli sayıda, o sayiyi gecerse olumcul hale gelirmis, bana hic soylemediler o sayıları evhamlanir duramam diye. Yani o hic onemsemedikleri "ishal" olduruyormus cocuklari hele ki 2 yas altinda...
Çok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Çocuğu 4 yaşına girecek otizmli. Almanya'da yaşıyorlar. 1.5 yaşına kadar gayet neşeli, hareketli olan bebeği, 1.5 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldu. Ne olduysa ondan sonra oldu diyor. Ameliyat sonrası birden donuklaştı oğlum diyor. 2 yaşına girmeden otizm teşhisi aldılar, şu an 4 yaşına girecek hala bir gelişme yok. Şimdiki aklım olsa aşı falan yaptırmazdım diyor, psikolojik olarak bitik durumda.
Ama şöyle de bir şey var, her aşı yaptıranın çocuğu otizm olmuyor? Bilmiyorum işte, iyi araştırmak lazım. Pandemi zamanında da aşı karşıtlarına köylü dediler, cahil dediler. Şimdi herkes corona aşısının beyne pıhtı atmasını kalp krizini tetiklediğini falan konuşuyor. Televizyonlarda bangır bangır aşı olun diyen doktorlar, şimdi de diyor ki "o kadar kısa sürede yapılan aşıya güvenilmemeliydi"
Bu işin içinde biri olarak yazdıklarınız adına çok çok teşekkür ederim. İnanın sizin sunumunuzu saatlerce dinleyebilirim. Hem bir ebeveyn olarak hem de bu alanda bir eğitimci olarak bu konuda bilmem gereken çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir kitap da olursa (turkce, ingilizce farketmez) hemen temin etmeye hazırım. Ben genelde bilimsel yayinlari takip etmeye çalışıyorum. Özellikle öğrencilerimden çok fazla soru geliyor ve ben daha fazlasını bilmem gerektiğini düşünüyorum.Acilin, ben herkesin evinde en az bir ilacin bulundugu global bir ilac sirketinde asi/ilac gelistiren bir ekibin direktoruyum.
Oncelikle sunu belirteyim: Bu teoriyi (!) ortaya atan doktorun hekimlik lisansi hem Ingiltere'de hem de sonradan kactigi Amerika'da (ben de burada yasiyorum) iptal edildi ve butun makalelerini yanlis sonuc vermekten dolayi geri cekmek zorunda kaldi. Aramizda akademisyenler varsa bunun akademide ne kadar buyuk bir utanc kaynagi oldugunu bilirler. Buldugu sozde sonuclarin arasinda gormeyi bekledigimiz sebep/sonuc iliskisi YOK , cunku otizmin ilk belirtileri ortalama olarak bu asilarin yapildigi zaman araligina denk gelebiliyor. Yani bu cocuklar asi olmasaydi da otizm belirtileri gostermeye baslayacaklardi.
Asi karsitlarinda en cok duydugum ve guldugum cumle 'arastirmanizi yapin'. Bunu derken zaten seneler suren klinik oncesi ve klinik arastirmalari reddediliyor, google arastirmasini kaynak olarak gosteriyorlar.
Isin icinde olan bir insan olarak size ilac sirketlerinin acimasizligi ile alakali 2 saat sunum yapabilirim. Menfaat ve kar amaci icin bircok sey dondugu dogru, ama evinizde olan en ufak bir agri kesici bile cok ciddi arastirmalardan gecip evinize geliyor. Kimsenin bilerek kimseye verecek bir zarari yok, zaten o kadar cok asama ve kontrolden geciyor ki bir noktada biri fark edip ya calismayi durdurur ya da piyasadan geri cekilir. Onlarca yildir hastalik yaptigi bilinen bir asinin piyasada olmasina imkan yok. (Bu demek degil ki yan etki yasamayacaksiniz. Malesef yan etki yasayan insanlar hep oldu ve olacak, burada kar/zarar hesabi yapacak olan size ilaci/asiyi veren hekiminiz).
Guvendiginiz bir hekim kontrolunde olun ve lutfen onun disinda hicbir instagram postuna guvenmeyin. Sizin ihtiyaciniz olan arastirmalar zaten bilimsel olarak yapildi, yapiliyor, ve dogru bilgiyi alabileceginiz tek kisi doktorunuz, eczaciniz.
Su an rota asisi da menenjit asilari da hali hazirda devletin asi takviminde olmadigi icin dolar bazinda ucretli.
Ustte hikayemizi anlattığım mesajda da yazdim rota asisi yaptirmadigima cok pismanim, kizimin o halini hic unutamiyorum. Hastaneye yatirilirken onlarca fotografini cektim, yatis veren doktoru rotayi bana anlattığında kalbime oturan aciyi hic unutmuyorum, 7.gunu hastane yataginda gozunu acipta karninin aciktigini soylediginde doktoruyla sarilip aglamistik, tamam kizim artık geçti cocugun duzelecek demisti.
7 gun ya 7 gun bir lokma yemek yemedi, su icmedi, damarlari oyle incelmisti ki kolundan damar yolu acamadilar, ayaklarindan acmislardi damar yolunu, oyle bir kaka yapiyordu ki altinda alez+alt degistirme ortuleri oldugu halde yatak sirilsiklam oluyordu, doktor kakasini sayiyordu kac kez yapti diye, ataklar gelirmis rotada belli sayıda, o sayiyi gecerse olumcul hale gelirmis, bana hic soylemediler o sayıları evhamlanir duramam diye. Yani o hic onemsemedikleri "ishal" olduruyormus cocuklari hele ki 2 yas altinda...
Rota ve menenjitin etkileriyle alakali onlarca bilimsel calisma var, asi karsitlari bunlari okuyabilir.
Ya da devletin asilama takviminde yer alan kizamik, su cicegi, cocuk felci, hepatit gibi hastaliklarin cocuklara etkileri hakkinda da onlarca calisma var, bunlarda okunabilir.
Keza asilar ve otizm iliskisini inceleyen icerdikleri civa nedeniyle otizme sebep olabilir mi diye tartisilan ve sebep olamayacagini anlatan calismalarda var.
"2000’lerin başında İngiltere’de kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısının otizme neden olduğuna dair yalan yayın yapan ve bu nedenle hekimlik diploması iptal edilen Andrew Wakefield, ABD’de aşı karşıtı hareketlerin etkinliklerinde yer alarak açık bir yalanı dillendirmeye devam etmekte, ne yazık ki hâlâ taraftar toplayabilmektedir."
Turk Tabipler Birligi'nin sitesinden alintidir, okumak icin link> Aşı karşıtlarının iddiaları ve gerçekler
Andrew Wakefield kimdir?
Yani aşi karsitlariyla hicbir tartismaya girmem, cocuklarini tehlikenin kucağına atmak herkesin kendi özgürlüğü ama bende bu tehlikeye atilmis cocuklarla, gozumden sakindigim çocuklarımın ayni siniflarda ders almasini acikcasi istemiyorum, bu da benim hakkim.
Asi karsitlarina gore ben ve benim gibiler "bilim tapar, aşı perver ve cahiliz" onlarda benim gibilerin çocuklarından kendi cocuklarini koruyup kollasinlar ve ayri siniflar talep etsinler bence.
Zaten otizm belli bir yaştan sonra anlaşılıyor 1,5 yaş anlaşılması için çok erken. Kurduğu bağlantı çok mantıklı değil.Çok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Otizm zaten 1.5 yaş sonrası belirti veren bir bozukluk. Öncesinde hepsi normal çocuk gibi gelişiyor, 1.5 yaş civarı gerileme başlıyor. Yani aşıyla ya da ameliyatla ilgisi yok durumun. Sadece denk gelmiş.Çok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Aynen dünyada milyonlarca bebek asi oluyor bir sizin tanidiginizda otizm çıkınca aşıdan vazgeçmek lazım . Çıkarım yaparak bilim taş devrinde ilerliyordu. Ayrıca otizm doğuştan gelen bir hastalık ve belirtiler iki yasa yakın zamanda belli oluyor. Üç yaşından sonra teşhis konuluyor .Korona asisiyla insanoğlunun yüz yıla yakındır yaptığı aşıları kiyasliyorsunuz. Şurada cahil bir kadin şu yazdıklarını okuyup çocuk felci aşısını yaptirmasa ve çocuğu ölse mesela vebalini kaldırabilir mısın? Bazı şeyler şaka ya da sizin bir hipotezinizle tuketeceginiz şeyler değil . Milyonlarca mülteci aşısız geldi ülkeye yıllardır görülmeyen hastalıklar yine arttı . Belki de asıl art niyet asi yaptırmamaktir ne dersiniz ? Komplo teorisi seviyorsunuz belli kiÇok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Kızlar bebeğim 15 aylık şimdiye kadar tüm aşılarını yaptırdım ve aşı karşıtı değilim ancak sosyal medya beni korkutuyor çünkü 18. Ayy aşısı veya tüm aşıları karalama veya otizm ettiğine dair teorileri var karar vermekte zorlanıyor korkuyorum. Bir arta hamilelik döneminde sık ultrason da zararlı diyorlardı bana birkaç kişi özelden sordu öyle bir şey yokmuş boşu boşuna kendime zehir etmişim hayatı bebeğim doğunca kolik bir bebek olmuştu. Fikirlere ihtiyacım var