Su an rota asisi da menenjit asilari da hali hazirda devletin asi takviminde olmadigi icin dolar bazinda ucretli.
Ustte hikayemizi anlattığım mesajda da yazdim rota asisi yaptirmadigima cok pismanim, kizimin o halini hic unutamiyorum. Hastaneye yatirilirken onlarca fotografini cektim, yatis veren doktoru rotayi bana anlattığında kalbime oturan aciyi hic unutmuyorum, 7.gunu hastane yataginda gozunu acipta karninin aciktigini soylediginde doktoruyla sarilip aglamistik, tamam kizim artık geçti cocugun duzelecek demisti.
7 gun ya 7 gun bir lokma yemek yemedi, su icmedi, damarlari oyle incelmisti ki kolundan damar yolu acamadilar, ayaklarindan acmislardi damar yolunu, oyle bir kaka yapiyordu ki altinda alez+alt degistirme ortuleri oldugu halde yatak sirilsiklam oluyordu, doktor kakasini sayiyordu kac kez yapti diye, ataklar gelirmis rotada belli sayıda, o sayiyi gecerse olumcul hale gelirmis, bana hic soylemediler o sayıları evhamlanir duramam diye. Yani o hic onemsemedikleri "ishal" olduruyormus cocuklari hele ki 2 yas altinda...
Rota ve menenjitin etkileriyle alakali onlarca bilimsel calisma var, asi karsitlari bunlari okuyabilir.
Ya da devletin asilama takviminde yer alan kizamik, su cicegi, cocuk felci, hepatit gibi hastaliklarin cocuklara etkileri hakkinda da onlarca calisma var, bunlarda okunabilir.
Keza asilar ve otizm iliskisini inceleyen icerdikleri civa nedeniyle otizme sebep olabilir mi diye tartisilan ve sebep olamayacagini anlatan calismalarda var.
"2000’lerin başında İngiltere’de kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşısının otizme neden olduğuna dair yalan yayın yapan ve bu nedenle hekimlik diploması iptal edilen Andrew Wakefield, ABD’de aşı karşıtı hareketlerin etkinliklerinde yer alarak açık bir yalanı dillendirmeye devam etmekte, ne yazık ki hâlâ taraftar toplayabilmektedir."
Turk Tabipler Birligi'nin sitesinden alintidir, okumak icin link>
Aşı karşıtlarının iddiaları ve gerçekler Andrew Wakefield kimdir?
tr.m.wikipedia.org
Yani aşi karsitlariyla hicbir tartismaya girmem, cocuklarini tehlikenin kucağına atmak herkesin kendi özgürlüğü ama bende bu tehlikeye atilmis cocuklarla, gozumden sakindigim çocuklarımın ayni siniflarda ders almasini acikcasi istemiyorum, bu da benim hakkim.
Asi karsitlarina gore ben ve benim gibiler "bilim tapar, aşı perver ve cahiliz" onlarda benim gibilerin çocuklarından kendi cocuklarini koruyup kollasinlar ve ayri siniflar talep etsinler bence.