Ben bu başlıkları nasıl bulacağım? Bu forumu kullanmayalı baya oldu daForumda bununla ilgili onlarca baslik var sevgili anne, 18.ayda yeni bir tek asi var, digerleri 2.-3.doz asilar zaten bu arada.
BuyrunBen bu başlıkları nasıl bulacağım? Bu forumu kullanmayalı baya oldu da
Sağ köşede şimşek işaretinin yanında arama kısmı var oraya dilediğin kelimeyi yazarsan bulabilirsinBen bu başlıkları nasıl bulacağım? Bu forumu kullanmayalı baya oldu da
Ablacığım aşı konusu açıkken sana bir şey sorabilir miyim?Hazir konusu acilmisken kendi dusuncemide eklemek istiyorum aşı karşıtları beni lincleyebilir umrumda olmaz.
Ben asi karsiti ailelerin belirlenmesini (ki zaten asilama istemiyorum diye imza veriyorlar) ve cocuklarini ayri siniflarda okutacak bir duzen oluşturulmasi gerektigine inanıyorum.
Cunku asi karsitligi bilimsel hicbir temele dayanmazken cıg gibi buyuyor ve asilanan cocuklarla olusan aşilama kalkani (bilimsel adi baska olabilir) kiriliyor, haliyle yillar yıllar once sifirlanmis hastaliklar tekrar peydah oluyor. Neden asi karsiti olmayan ailelerin asilanmis cocuklari mesnetsiz bir asi karsitligi sebebiyle risk altina girsinki? Tamam egitimde esitlik var ama bu aileler bastan esitligi reddederek zaten birseyleri kabullenmisler, bunuda kabullenmeliler.
(Bu kisisel dusuncemdir, doğrudur yanlistir acikcasi umrumda degil, yillardir bu durum gercek degil, bilimsel degil diye insanlar yirtiniyor yahu)
TabikiAblacığım aşı konusu açıkken sana bir şey sorabilir miyim?
Tabiki
Çocuklara tüm aşıları vurdurdun mu?Tabiki
Çocuklara tüm aşıları vurdurdun mu?
Bugün ebemize bexsero aşısını sordum(oğlanı geçici olarak bulduğum bir doktora götürdüm3.ay kontrolüne kendisi vuralım dedi) dilerseniz özel aşıyı alıp vurdurabilirsin dedi, devletin yapmadığı ebelerin takip etmediği tüm özel aşıları vurdurmaktan çekinmeli miyim çekinmemeli miyim? Ebe pek net cevaba yaklaşmadı sen bilirsin dedi yönlendirmesi olmadı
Aşı karşıtı olan insanlar şunu anlamıyor,onların çocukları biz çocuklarımızı aşı yaptırdığımız için hasta olmuyor,doğal bir bağışıklık kazanmıyorlar çünki hasta olmuyorlar,biz aşı yaptırmazsak onların çocuklarıda dahil hepsi bulaşıcı hastalıklarla mücadele edecek,otizm vs gibi hastalıklar sonradan olmaz,zaten otizmlidir bir sebep ararsınız iki üç çok bilmişte aşılar yüzünden,tv yüzünden vs der,sosyal medyadaki insanlar tam olarak kimdir ne iş yaparlar,bütün dünya aşı olurken doktorlar bunu önerirken,önermeyenler tam olarak bu bilgiye hangi donanımla sahip olup tavsiye veriyorlar ve siz neden ciddiye alıyorsunuz kafanızı karıştırıyorsunuz,boşverin onları anne olmanın keyfini çıkartın.Kızlar bebeğim 15 aylık şimdiye kadar tüm aşılarını yaptırdım ve aşı karşıtı değilim ancak sosyal medya beni korkutuyor çünkü 18. Ayy aşısı veya tüm aşıları karalama veya otizm ettiğine dair teorileri var karar vermekte zorlanıyor korkuyorum. Bir arta hamilelik döneminde sık ultrason da zararlı diyorlardı bana birkaç kişi özelden sordu öyle bir şey yokmuş boşu boşuna kendime zehir etmişim hayatı bebeğim doğunca kolik bir bebek olmuştu. Fikirlere ihtiyacım var
Ben ozel asilardan rotayi vurdurmadim iki kizimada, ilk kizim alerjik bir bebekti, doktorumuz durumunu cozmeden rota asisi oneremem dedi ve 2 yaşında cok agir bir sekilde rota gecirdi, 10 gun kadar hastanede yatti, tam o zamanlar 2.kizimin rota aşılama donemiydi ve hepimiz rota gecirdik haliyle onu da asilatamadim ama cok pismanim, buyuk kizimin hastanede ayak bileklerinden serum aldigi ve agzina tek lokma su dahi alamadigi o gunleri dusundukce icim yaniyor hala.
Menenjiti ise 2 kizima da 1 yas sonrasi minimum asi sayisi duzeninde vurdurdum (1 yas oncesi cok sayida menenjit asisi vuruluyor, evde okul cocugu yoksa 1 yas sonrasi seklinde vurdurmak en mantıklı secenek diye anlatti doktorumuz)
13.ay tek doz nimenrix
14.ay ilk doz bexsero
16.ay 2.doz bexsero seklinde.
12-18 ay arasi asilama olmadigi icin bebekler daha az yoruluyor bu sekilde asilama olunca.
Nimenrix'te hiçbir yan etki yasamadik 2 kizimda da ama bexsero'nun 2.dozu ilk kizimi surundurmustu, cunku henuz yeni bir atesli hastalik atlatmisti. Simdi ufak olan 1 doz bexsero vuruldu, onda sadece atesi 1 derece yukseldi o kadar baska hic birsey yasamadi, 2.dozu daha kucuge vurdurmadim.
Ozetle ben ozel ve devlet tum asilarin yapilmasi taraftariyim.
Rota virusu, 3.dunya ulkelerinde 2 yas alti bebek olumlerinin başlica sebebi, menenjitte hepimizin bildigi uzere korkunc sonuclari olan rahatsizliklardan biri. Ben bu riske giremezdim acikcasi.