- 24 Aralık 2014
- 4.996
- 6.742
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yanlışınız var sadece Googledan araştırmiyorum sadece watsupp grupları da var demişti bir hastam aynı bu şekilde açıklama yapınca hayır neye sinirlenecegimi bilmiyorum, şimdi bir de topuk kanı karşıtlığı çıktı, bebeklere açıyorum ya başka değil, neymiş aşılanan çocuk hiperaktif olurmuş,benim çocuğum maşallah o kadar sakin ve aklı başında ki, bütün aşıları tam ve çok şükür anaokulu öğrencisi 3. Yılı daha antibiyotik kullandığımızi bilmem ama saçma sapan bir sürü otu da içirmem önemli olan daimi güzel beslenme ve en ufak burun akıntısında ilaca kosmamak, çocuklar grip için bile kendi bağışıklığıni geliştiremiyor, bırakalım biraz burnu aksın, öksürsun veya kussun zaten Dra ulaşamayacak yerlerde degiliz...çocuğm hasta olmaz değil olur ama kendi atlatır, geçen yıl vitaminler için hastaneye götürdüm Dr ayağa kalkıp tebrik etti bizi 5.5 yaş ve sadece 11 kez hastane girişi var yenidoğan kontrolleri de dahil dedi( ki en az 7-8 o zamandan )Acilin, ben herkesin evinde en az bir ilacin bulundugu global bir ilac sirketinde asi/ilac gelistiren bir ekibin direktoruyum.
Oncelikle sunu belirteyim: Bu teoriyi (!) ortaya atan doktorun hekimlik lisansi hem Ingiltere'de hem de sonradan kactigi Amerika'da (ben de burada yasiyorum) iptal edildi ve butun makalelerini yanlis sonuc vermekten dolayi geri cekmek zorunda kaldi. Aramizda akademisyenler varsa bunun akademide ne kadar buyuk bir utanc kaynagi oldugunu bilirler. Buldugu sozde sonuclarin arasinda gormeyi bekledigimiz sebep/sonuc iliskisi YOK , cunku otizmin ilk belirtileri ortalama olarak bu asilarin yapildigi zaman araligina denk gelebiliyor. Yani bu cocuklar asi olmasaydi da otizm belirtileri gostermeye baslayacaklardi.
Asi karsitlarinda en cok duydugum ve guldugum cumle 'arastirmanizi yapin'. Bunu derken zaten seneler suren klinik oncesi ve klinik arastirmalari reddediliyor, google arastirmasini kaynak olarak gosteriyorlar.
Isin icinde olan bir insan olarak size ilac sirketlerinin acimasizligi ile alakali 2 saat sunum yapabilirim. Menfaat ve kar amaci icin bircok sey dondugu dogru, ama evinizde olan en ufak bir agri kesici bile cok ciddi arastirmalardan gecip evinize geliyor. Kimsenin bilerek kimseye verecek bir zarari yok, zaten o kadar cok asama ve kontrolden geciyor ki bir noktada biri fark edip ya calismayi durdurur ya da piyasadan geri cekilir. Onlarca yildir hastalik yaptigi bilinen bir asinin piyasada olmasina imkan yok. (Bu demek degil ki yan etki yasamayacaksiniz. Malesef yan etki yasayan insanlar hep oldu ve olacak, burada kar/zarar hesabi yapacak olan size ilaci/asiyi veren hekiminiz).
Guvendiginiz bir hekim kontrolunde olun ve lutfen onun disinda hicbir instagram postuna guvenmeyin. Sizin ihtiyaciniz olan arastirmalar zaten bilimsel olarak yapildi, yapiliyor, ve dogru bilgiyi alabileceginiz tek kisi doktorunuz, eczaciniz.
Otizm zaten o yaşlarda belirti vermeye başlıyor. Çocuklarını sabahtan akşama kadar televizyon izlettirmekten geri kalmazlar ama ne hikmetse otizmi aşıya bağlarlar. En erken tanılar 18 aylık civarında konuluyormuş zaten. Sanırım bir tek otizm spektrum bozukluğu daha erken farkediliyor diğer türleri aşağı yukarı dediğim yaşlarda.Çok çekinerek yazıyorum. Ben bekarım, çocuğum yok. Sadece çok yakın büyük kuzenimin başına geleni ve onun suçlamalarını yazacağım.
Çocuğu 4 yaşına girecek otizmli. Almanya'da yaşıyorlar. 1.5 yaşına kadar gayet neşeli, hareketli olan bebeği, 1.5 yaşında inmemiş testis ameliyatı oldu. Ne olduysa ondan sonra oldu diyor. Ameliyat sonrası birden donuklaştı oğlum diyor. 2 yaşına girmeden otizm teşhisi aldılar, şu an 4 yaşına girecek hala bir gelişme yok. Şimdiki aklım olsa aşı falan yaptırmazdım diyor, psikolojik olarak bitik durumda.
Ama şöyle de bir şey var, her aşı yaptıranın çocuğu otizm olmuyor? Bilmiyorum işte, iyi araştırmak lazım. Pandemi zamanında da aşı karşıtlarına köylü dediler, cahil dediler. Şimdi herkes corona aşısının beyne pıhtı atmasını kalp krizini tetiklediğini falan konuşuyor. Televizyonlarda bangır bangır aşı olun diyen doktorlar, şimdi de diyor ki "o kadar kısa sürede yapılan aşıya güvenilmemeliydi"
O kadar kişi ne kadar güzel üslupla cevap yazmış, bir siz yanlış anlamış kendi çapınızda da iğneleyici üslupla laf yetiştirdiğinizi sanmışsınız. Ben aşı karşıtı falan değilim, yahu benim mesleğim zaten eczacılık. Çocuğum olsa tüm aşılarını eksiksiz yaptırırım. Sadece aşı ve otizm üzerine tartışıldığı için en yakın çevremdeki olayı yazdım. Ben zaten sizin dediklerinizi bizzat büyük kuzenime kendim söyledim. Tanıdığımda aşı çıktı vazgeçin diye bir anlamı nereden çıkardınız bilmiyorum. Cahil kadının teki anne olup benim yorumumla aşıdan vazgeçecekse ohooo... hayat boyunca nelere denk gelecek neler duyacak zaten çok yaşamaz oAynen dünyada milyonlarca bebek asi oluyor bir sizin tanidiginizda otizm çıkınca aşıdan vazgeçmek lazım . Çıkarım yaparak bilim taş devrinde ilerliyordu. Ayrıca otizm doğuştan gelen bir hastalık ve belirtiler iki yasa yakın zamanda belli oluyor. Üç yaşından sonra teşhis konuluyor .Korona asisiyla insanoğlunun yüz yıla yakındır yaptığı aşıları kiyasliyorsunuz. Şurada cahil bir kadin şu yazdıklarını okuyup çocuk felci aşısını yaptirmasa ve çocuğu ölse mesela vebalini kaldırabilir mısın? Bazı şeyler şaka ya da sizin bir hipotezinizle tuketeceginiz şeyler değil . Milyonlarca mülteci aşısız geldi ülkeye yıllardır görülmeyen hastalıklar yine arttı . Belki de asıl art niyet asi yaptırmamaktir ne dersiniz ? Komplo teorisi seviyorsunuz belli ki
Paragrafta okuduğum şeyi gayet anlıyorum . Akrabanizdan örnek verip asi vurdurdugu için pişman olduğunu söylemişsiniz . Birincisi bunun sonunda ben eczaciyim otizm öyle sonradan olan bir hastalık değil dememissiniz mesela . Televizyon izlmekle asi vurdurmakla otizm olunmaz dememissiniz .O kadar kişi ne kadar güzel üslupla cevap yazmış, bir siz yanlış anlamış kendi çapınızda da iğneleyici üslupla laf yetiştirdiğinizi sanmışsınız. Ben aşı karşıtı falan değilim, yahu benim mesleğim zaten eczacılık. Çocuğum olsa tüm aşılarını eksiksiz yaptırırım. Sadece aşı ve otizm üzerine tartışıldığı için en yakın çevremdeki olayı yazdım. Ben zaten sizin dediklerinizi bizzat büyük kuzenime kendim söyledim. Tanıdığımda aşı çıktı vazgeçin diye bir anlamı nereden çıkardınız bilmiyorum. Cahil kadının teki anne olup benim yorumumla aşıdan vazgeçecekse ohooo... hayat boyunca nelere denk gelecek neler duyacak zaten çok yaşamaz o
Ama korona aşısı konusunda tıp camiasında da doktorlar ikiye bölünmüş durumda. Otizmi tamamen ayrı tutuyorum.
İşin kötü tarafı bu tiplerle bizim cocuklarimiz muhattap olacakAşı karşıtı insanları anlamam mümkün değil bence doktorların onları reddeceği bir yasa olmalı çünkü ilaç da zehir bu mantıkla.O zaman korona içinde ıhlamur icselerd madem.Gitmesinler hastaneye boşuna yer işgal etmesin cahiller Evet ben onlar hakkında bunu düşünüyorum.Zamaninda aileleri de onlara çocuk felci aşısı yaptırmamış olsa görürdüm ben onları Bilim kadını sanki evdeki soğanla bilimi karıştıran tipler hayır yani bunu cocugunada yapmaya kanunen hakkın olmamalı.Kendin dişin curuyunce mesela uyusturmadan çektir mesela kocana madem tıp bilimine karşısın ya ağzına çîp takarkarsa dişin cekilirken öyle degilmi
Bexsero ilk dozu 3. Ayda değil mi abla bize öyle dendi amaBen ozel asilardan rotayi vurdurmadim iki kizimada, ilk kizim alerjik bir bebekti, doktorumuz durumunu cozmeden rota asisi oneremem dedi ve 2 yaşında cok agir bir sekilde rota gecirdi, 10 gun kadar hastanede yatti, tam o zamanlar 2.kizimin rota aşılama donemiydi ve hepimiz rota gecirdik haliyle onu da asilatamadim ama cok pismanim, buyuk kizimin hastanede ayak bileklerinden serum aldigi ve agzina tek lokma su dahi alamadigi o gunleri dusundukce icim yaniyor hala.
Menenjiti ise 2 kizima da 1 yas sonrasi minimum asi sayisi duzeninde vurdurdum (1 yas oncesi cok sayida menenjit asisi vuruluyor, evde okul cocugu yoksa 1 yas sonrasi seklinde vurdurmak en mantıklı secenek diye anlatti doktorumuz)
13.ay tek doz nimenrix
14.ay ilk doz bexsero
16.ay 2.doz bexsero seklinde.
12-18 ay arasi asilama olmadigi icin bebekler daha az yoruluyor bu sekilde asilama olunca.
Nimenrix'te hiçbir yan etki yasamadik 2 kizimda da ama bexsero'nun 2.dozu ilk kizimi surundurmustu, cunku henuz yeni bir atesli hastalik atlatmisti. Simdi ufak olan 1 doz bexsero vuruldu, onda sadece atesi 1 derece yukseldi o kadar baska hic birsey yasamadi, 2.dozu daha kucuge vurdurmadim.
Ozetle ben ozel ve devlet tum asilarin yapilmasi taraftariyim.
Rota virusu, 3.dunya ulkelerinde 2 yas alti bebek olumlerinin başlica sebebi, menenjitte hepimizin bildigi uzere korkunc sonuclari olan rahatsizliklardan biri. Ben bu riske giremezdim acikcasi.
İnsanoğlu ileriye bizim ülke geriye gidiyor . Aynen o kadar bilim insanı toplanmış yalan yanlış bir çalışma yapmış sosyal medyadaki iki tane akıllı daha iyi biliyor . İşin ilginc tarafi etrafimdan bunu o kadar duymaya başladım ki yakında belli asısiz çocuklar dolaşmaya başlayacak . Yıllardır uygulanan aşılamanın da önemi kalmayacak . Çocuk ölümleri artar. Gerçekten bazen diyorum ülkem benim ülkem gidersem mülteci olarak yaşamak çocuğum için de zor olacak . Sonra şu konuları görüyorum gercekten gitmek en güzeli . Sosyal medyada dünyanın düz olduğuna inanan insanlar da var dünya düz o zaman
Canim, her doktorun onerdigi menenjit asilama takvimi/programi farkli.Bexsero ilk dozu 3. Ayda değil mi abla bize öyle dendi ama
Teşekkür ederim ablacığımCanim, her doktorun onerdigi menenjit asilama takvimi/programi farkli.
Bizim doktorumuz ilk 1 yas ucretsiz asilar cok sayida oldugu ve evimizde okul cocugumuz olmadigi icin 13.ay ve ustu seklinde bir asi programi duzenledi. 1 yas sonrasi vurulacak menenjit asisi sayi olarakta az oldugu icin hem ekonomik hem de bebegi daha az yoran bir takvim olarak anlatmisti bize. Ben de iki kizima bu sekilde uyguladim.
Bu akim sadece Turkiyede yok, Hollandada ve Almanyadada var. Hollandada yasiyorum ordan biliyorum. Butun dunyada insanlarin bu konuda kafasi karismis durumda. Bundan emin olabilirsiniz.
Cocuklarin asidan otizm olmasina inanmak, genlerinde veya kendi dna'sindan kaynakli otizm olduguna inanmaktan daha kolay geldigi icin bence boyle bir akim olustu. Birde otizm spectrum bozuklugu, cok aslinda insanlarin dusundugunden daha genis bir kavram. Bazi cocuklarda 5 haftalikken fark edilirken, bazilarinda yetiskin olduklarinda cocuklardaki farkliliklarin kaynaginin otizm oldugunu anliyolar. Universteyi bitiren otizmli insanlar var.
Bende sahsen butun asilari yaptirmis bir anneyim. Gectigimiz yaz kizim Rota virusune yakalandi. Uc gun icerisinde toparlandi. Ondan sonra bana gecti, 4/5 gun yataklarda yattim. Adam akilli yemek yiyemedim. Ictigim suyu bile yarim saat icinde cikardim. Tuvaletten cikamadim. 4 kilo verdim, Emzirdigim icinde inanilmaz derecede halsizdim. Cocugum asi sayesinde surunmekten kurtulmus.
Ayrica corona asisi olmasa belki cok daha fazla kayiplarimiz olmustu. Insanlarin unuttugu sey sanirim bu. Yengemizin babasi, coronada yogum bakimda yatti ve dag gibi adam suan bakima muhtac bir durumda. Amcamiz asilar cikmadan hastalandi. Bunun disinda buyuk dayimizida kayip ettik. Insanlar binlerce insanin coronadan vefaat ettiklerini unuttular.