- 28 Şubat 2019
- 4.690
- 11.194
- 208
Sanki bu yazıları siz değilde ben yazmişim gibi hissettim. Aynı şeyleri bende yaşamistim ama inanın bi anda geçiyor hepsi. Emin olun birkaç hafta sonra bunların hepsi geçecek ve anne olmanın tadını cikaracaksiniz. 3. Aydan sonra bebeğiniz sizinle daha çok iletişim kuracak sürekli gülücükler sacacak tatlı tatlı sesler çıkaracak ve siz şu an yaşadığınız olumsuz duyguların hepsini unutmuş olacaksınız.
Merhabalar aradan 3 sene geçmiş ama ben sizin hissettiklerinizi noktası virgülüne kadar hissediyorum. Şu an aşabildiniz mi acaba merak ediyorum
ben yapmadım. asla da yapmayacağım. kimse de umrumda değil. analık duygum pik noktada. aşırı anaçım ama huyumu da biliyorum. bu nedenle hormonlarıma yenilmedim. analık bana uygun değil. çocuk yapmadım. 40 yaşını geçtim. asla pişman olmadım. çocuk bakmak bence inanılmazzzzzzz zor. rahatına düşkün biriyim. sosyal baskıya yenilmedim çok şükür. bana sorana da gülüp geçiyorum. kısırım diyorum susuyorlar. bizim miller işi allah'a bıraktın mı susar.
Benim oglum da 3,5 aylik, ilk cocuk. G0n icinde birsürü uclarda duygular yasayabiliyor insan.Yine de onun bir gülüsü dünyalara bedel. Annelik acayip bir delilik yani kadinlar olarak nelere dayaniyoruz bazen sasiriyorum ben de. Senin bebisin daha 1 haftalik, henüz cok yeni. Ben bile daha yeni yeni anne oldugumu anlamaya basladim.
Merhaba,ben de yeni anne olarak aynı endişeleri yaşadığım bir gün yazınıza denk geldim. O kadar aynı ki sizin yaşadıklarınızla benim yaşadıklarım resmen yarama merhem oldu. Yalnız değilmişim benimle aynı duyguları yaşayan bir sürü insan varmış dedim.İnşallah yaşadığınız zorlukları aşmışsınızdır. Ben de şimdi aynı sorunları yaşıyorum ve inşallah ben de aşarım. Çok zor günler geçiriyorum anne olmayı çok istedim Rabbim çok şükür nasip etti ama korku endişe gelecek kaygısı 35 günlük bebeğime alışmamı güçleştirdi.Bana dönüş yaparsanız sevinirim.
böle düşünmeniz o kadar normalki bende ilk cocugumda çok ağlamıştım ben kendime ne yaptım dye şimdi 7 yasinda ve Bn kardeşini büyütüyorum oda 1 yaşına girdi ikinci çocukta bile rahatladigim günleri özlüyorum ama geçecek biliyorum sizde bunu bilerek ilerleyin hepimiz insanız duygu yükselmesi inislerimiz oluyor gerçekten annelik çok sabır ve fedakarlık istiyo ama bütün zorluklar öle böle geçiyor sağlıkla büyütün yavrunuzu
Şuan ne durumdasınız merak ettim doğrusu
Evet yazılanları okudum.
Bende katılıyorum.
Bebekli hayata geçiş ilk başlarda şaşırtıcı değişik farklı olabiliyor.
Ama bu zamanla düzene oturuyor .
Belli bi vakitten sonra o neden ağlıyor anlamaya
Başlıyorsunuz.
Alışılıyor .
benim oğlum 3 aylık oldu
Herkese merhabalar
Bu konuyu açalı 3 yıl olmuş ve bugün kızım artık 3 yaşinda.
Kolay olmadı ama bir şekilde adapte oldum.
Şimdilerde inatlaşmalarıyla, öfkesiyle başa çıkmaya çalışıyorum.
Öyle böyle geçecek geçiyor yani.
Yeni anne olanlara söyleyeceğim hissettikleriniz çok normal.
Eski hayatımıza tamamen veda edip yeni ve sorumlulukların arttığı bir hayata geçiş yapıyoruz
Herkesin bunu kabulleniş süreci birbirinden farklıdır ama sanırım ben hala içten içe yas tutuyorum.
Çocuklu hayat ve desteksiz büyütmek kendi psikolojik sorunlarımla birleşince zor günler geçirdim. Şuan antidepresan kullanıyorum. Yani yıkılmadım ama ayakta olduğumda söylenemez tabi bu tamamen benim şartlarım için böyleydi. Umarım sizler çok çok daha rahat atlatacaksınız. Büyüdükçe birçok şey kolaylaşıyor. Hem ağlatan hem de kahkaha attıran bir cadı oldu kendisi
Geçecek gerçekten düzelecek onunla da yaşamanın bir yolunu buluyor insan.