- 26 Eylül 2010
- 17.473
- 32.634
Canım benimki bunları yaklaşık iki haftadır yapıyor. Gülmeler hatta cevap vermeler başladı, garip sesler çıkartıyor. Tanıyor mu zannetmiyorum henüz. Yine de desen ki eski hayatını geri alacaksın düşünmez dönerim maalesef. Özellikle gece uykusunun uzun zaman boyunca deliksiz olmayacağını düşününce geliyorlar bana. Benim 4'ten 5'ten sonra sabaha kadar uyumuyor. Gözünü de açmıyor, mızık mızık yarım saattr bir ağlıyor, ıkınıyor, mızırdıyor bir şeyler. Bitmiyor günüm ve sabah olmuyor sanki. Direk aynı günden sonsuza devam ediyorum hissi ve günlük 3-4 saat uykular. Akşam eşim zaten 7'de geliyor, bebek uyusa da 2 saat oturabilsek bir bardak çay içsek düşüncesi...bebeğin gece yarısına kadar uyumayıp benim sinirlenmem, eşimi özlemem, uykusuz kalmam vs... Eminim bir çok anne de yaşamıştır ama işte ben fazla büyütüyorum veya dirayetsizim veya alışamıyorum aylardır.Canım çok sevindim, inşallah yeni gideceğin doktorlarla daha iyi anlaşırsınız. Hasta doktor uyumu çok önemli bence.
Şu rutine binme meselesi için yeğenlerimi örnek vermek istiyorum canım. Öyle bi oluyor ki onlardan önce yaşanmış bir olay için bile "2numara doğmuş muydu şu olay olduğunda" diye ikilemde kalabiliyoruz
Biz daha gezmek için dışarı çıkamadık Betülle, çok özledik Emirganı. Şu kar yağmasa gidecektik ama kar bizi evde kalmaya mecbur etti. Biz de şu rutini oturtmaya çalışıyoruz. Bir de @Spizella da demiş, 3.ay dolduğundan beri bi değişti bi değişti sorma. Beni görünce tanıyor, çok hoşuma gidiyor. Oyun yaptığımda farklı bir şey olduğunu anlıyor. Emerken memeyi ağzından atıp bana bakıyor, gülüyor, geri emmeye başlıyor. Eşim konuşursa bazen emmeyi bırakıp babasını odada bulmaya çalışıyor
Ben sanırım "olduğu kadar" kısmında da problemliyim. Daha iyisi olabilecekken neden olduğu kadarla yetineyim gibi düşünüyorum ister istemez. Neden rahatça gezmek varken bebeğin saatine uygun ve olduğu kadar gexebiliyorum gibi...
Ama şu an annemin yanındayım ve anladım ki etrafında anne baban ve kardeşin olunca her şey daha kolay. Bugün uzun zamandır ilk defa kahkaha attım mesela.