Canım burada taşlanır mıyım mükemmel anneler tarafından bilmiyorum ama bu dediklerini ben hiç yapmıyorum. Yüz üstü yatırıp dakika tutmadım hiç ya da zeka kartı filan almadım bile. Biz izlerken de arada televizyonu görüyor. Hem sadece oradaki ışıkları görüyor. 1-2 dakika gördü diye de otizmli olacağını düşünmüyorum.
Bu günler geri gelmeyecek, neden kendine iş gibi, hatta askeriye gibi kurallar koyuyorsun canım? Eğlenmene bak. Sling veya kanguru aldın mı bilmiyorum ama almadıysan mutlaka bir tane temin et. Aç evde müzik, koy bebeğini slinge, dans edin beraber. Ya da spor yapmayı sever misin bilmiyorum ama bir dizi aç kendine, bebek slingdeyken sağa sola adımla. Benim bebeğim 2,5aylıkken diş çıkarttı, hem de 4tane birden geliyor, çıkarırken çok ağrısı oluyor. Normalde de çok ağlardı ama özellikle son üç haftadır morarana kadar ağlıyor. Bi kucakta sustuğu için koyuyorum slinge, müzik açıp dikkatini dağıtıyorum, hemencecik uyuyor. Ben de sonrasında ister dans edeyim, ister ev toplayayım :) bir de kart göstermek yerine genelde ev içinde yaptığım işleri anlatıyorum. Bebeğim slingde mesela hadi çay koyalım annem, şimdi bardakları diziyoruz, su içeyim bi vs vs kendi kendime konuşur gibi yapıyorum
genelde ona da elletiyorum. Bak annem cam şişe, bu peçeteyi alıp salyalarımızı silelim diye, hissetsin istiyorum farklı materyalleri..
Sen rahatladıkça bebeğin de rahatlayacak. Üstelik günden güne büyüyor, akıllanıyorlar. Geçen gün kızımla ce-e oynadık ilk defa. O oyunu anladı mı bilmiyorum ama ben yüzümü kapatınca beni araması, yüzünün düşmesi, beni görünce gözlerinin patlayıp gülmesi bambaşkaydı.
Sen 69 gün deyince saydım, bizim kız da 88 günlük olmuş. Gün, hatta hafta bile tutmuyorum. Takvimime ara ara şu haftalık olacak yazmıştım, o günler geldikçe haberim oluyor kaç hafta olduğu.. Aşı günlerini bileyim yeter benim için..
Dışarı çıkma meselesiyse bizde hassas bir konu şu an. Önceden çıkmak istesem buzlukta süt var, en olmadı zaten mama da kullanıyoruz, çok bunalırsam anneme bırakırım bebeğimi diyordum. Şimdi bebeğimde süt alerjisi çıktı, hem buzluktaki sütleri kullanamıyoruz hem de mamayı kestik. Önceden istesem bırakır sinemaya konsere giderim ama ben istemiyorum modundaydım. Bu moddan çıkıp, kızım bensiz duramaz düşüncesi beni çok yıprattı ilk günler ama buna da alıştım. Boncuk gözlerine, minik ellerine baktıkça, kalabalıkta beni fark edip bakışlarını bana kitlediğinde filan içimi öyle bir duygu kaplıyor ki tarifi yok
dediğin doğru yani canım, zamanla artıyor annelik duygusu da aşkı da
Gece herkes uyurken benim uyanık olmam canımı çok sıkıyordu, boşluğa bakıp bebeğimi emziriyordum. Sonra aklıma geldi, gece emzirirken dizi açmaya başladım şöyle 15dklık olanlardan. Emzirirken de ne vakti anlıyordum, ne sıkılıyordum geceleri. Artık alıştığım için dizi açmasam da sıkılmıyorum bu arada :)
Çok uzattım canım ama son iki haftadır eşimle dört beş tane film bile izledik keyifle, bebeğimin o kadar huysuz olmasına rağmen bulduk boşluklar. Ya biz ona alıştık ya da o bize alıştı. Yine klişe olacak ama hepsi geçecek
akışına bırak önce, mükemmel olmaya çalışma, gerisi çok güzel olacak. Ablam
Emira SY hep diyor; annelik lastikli çarşaf katlamaya benzer, kimse nasıl yapılmasını gerektiğini bilmez ama herkes kendi yöntemini bulup bir şekilde yapar.
Kendi yöntemimizi bulacağız, az kaldı