Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Yani.
Acıların en büyüğünü yaşamışsınız ve gayet sağlıklı bir düşünce tarzınız var.
Allah mekanlarını cennet etsin bu arada.

Alıntı yaptığım arkadaş da zor zamanlar geçirmiş gerçekten, ama yazdıkları rahatlatacak cinsten değil, ne derdin var demenin ötesine geçememiş bence.
Kayınvalidemin yaşadığı zorlukları dinlemekten gına geldi bize, çocuk bu gece uyutmadı diyecek ol, birinci çocuğundan beşinci çocuğuna kadar anılarını dinle.
Kolay değil uykusuzluk yavrum de, sadece bunu de, kolay mı annelik diye başlayıp ben neler çektime bağlamaya ne gerek var her seferinde.

Bebek uyurken sen de uyuyosan ozlemiyosun tabi ki de..az daha uyusun ben de uyuyayim diyoruz..
Hee cocuk uyurda anne uyanik ve yapicak iş yoksa
o zmn ozleniyo iste

Yok o daha ılımlı. Sağlıklı çocuk şükret ağlaya ağlaya başımıza bir şey gelecek modunda. Öyle bir aşk hissetmiyormış hhenüz ama gece duyarsa kalkıp alt değiştiriyor. Ben emzirdiğim için eşimin çok bir işi yok aslında.

O konuya ben de sinir olmuştum. Çoook güzel söylemişsiniz, ağzınıza sağlık:)

Beklemediğim bir hamilelikti. Bazen keşke aldırsaydım diye düşünüyorum sonra bebeğime bakıp inanılmaz üzülüyorum dünyaya gelmesini engelleyecektim diye. O kadar mutsuzum ki anlatamam...
Merhaba. Aynı şeyleri yaşadım. Bebegimi gordugum an büyük bir aşk yasayacagimi dusunmustum ama onu gordugumde hissettigim tek şey merhametti.

Beni görünce gulmesi gibi benimle iletisim kurmaya baslamasiyla ona gerçekten bağlanmaya basladigimi hissettim. Zamanla anne olunduğunu, evladin bile zamanla sevildiğini yine zamanla anladim. Şu an 16 aylık onu günden güne büyüyen bir sevgiyle seviyorum. Onun öğrenirken ve öğrendiklerini kimseyle değil benimle paylaşırken duyduğu heyecandan çok daha yoğun bir heyecanla izliyorum onu. O dunyayi kesfederken ben her gün onu keşfediyorum. Yorucu fakat inanılmaz heyecan verici bir kesif bu.

Bir aydan sonra size gulecek. İki aydan sonra yumruklarini keşfedip onlara odaklanacak ve bir süre şaşı kalan gozlerini düzeltmek için mücadele verecek biliyor musunuz? :) Kendinize ve ona zaman verin. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak fakat yeni siz de bir şeyleri kaybetmiş bir kadın olmayacaksınız. Kaybettiği şeylerin bir şeyler kazandırdığı, zayıf ve guclu yanlarini dahi daha net gorebilen dönüşmüş bir kadın olacaksınız. Hicbir şeyin eskisi gibi olmayacagi neden her şeyin çok kötü olacağı anlamına gelsin ki? Sadece biraz zaman. Kendini ve hayatı algılama kabiliyeti gelişmiş bir insanın böyle dönüm noktolariyla yuzlesmesi carpici ve şok edici olabilir. Siz de böyle bir dönemden geçiyorsunuz sadece. Biraz zaman.

Geçecek bu günler Allah sağlık versin alışılıyo duruma. Lohusa sendromu. Ağırlaşırsa destek almaktan çekinmeyin.

İlk haftalar buna benzer duyguları hemen hemen herkes yaşıyordur sanırım. Sonrasında zaman geçtikçe bebeğiniz büyüdükçe dünyanın en değerli hazinesine sahip olduğunuzu anlayacaksiniz.

Sizinle benzer sekilde bir hamilelik (ben iki) ve lohusalik yasadim ve esim de ayni sizinki gibiydi. Bebek 1-1,5 aylikti bir gece emdikten sonra dikti gozlerini babaya bakiyor, ne yaptiysam beni takmiyor. Ben de esimi uyandirdim (zaten yari uyanikti) ve sanirim seninle iletisim kurmak istiyor, bi bakar misin bu gence dedim esim o gun kurdu o bagi buyuk oglumla. Kucukle hala tam kuramadilar, bebe 2 yasina yaklasti

Ben geçecek demeyeceğim ana olmak zordur derdi hiç bitmez büyüdükçe dertleride büyür küçükken doyur altını al oyna tamam ama o aşk varya işte yapamam dediğin herşeyi yaptırır

Bebekken çocuğun karnını doyuyorsun,
Biraz daha büyüyünce ruhunu iyi şeylerle doyurman gerekir, ömür boyu mutlu olabilsin diye en zor olan da bu

5.5 yildir sadece sinema yüzü bile görmemek....
Enteresan bir durum...
Istesem o ortami yakalardim yazmışsınız. Bazı kadınlar bebekten sonra sadece anne olarak kalıyor demek ki...

5.5 yildir sadece sinema yüzü bile görmemek....
Enteresan bir durum...
Istesem o ortami yakalardim yazmışsınız. Bazı kadınlar bebekten sonra sadece anne olarak kalıyor demek ki...

Ama herkesin şartları bir değil

Haftada 6 gün çalışıp çocuğu sadece akşamları bir kaç saat görünce evde bırakayım sinemaya gideyim demek de makul olmuyor

Ya da günün 11 saatini bakıcı ile geçiren çocuğu biz sinemaya gidelim diye küme bırakalım

Bunun yerine alternatifler geliştirmek evde aktivite yapmak da bir seçenek

Kesinlikle haklisiniz ama o üye bunu kasdetmemis
Ve bu yorumlarin bu tarz konulara yapilmasina ayrica deli oluyorum
Kadin diyor ki ben depresyondayim
Bebekli hayat bana gore degilmis
Alisamadim vsvsvs
Olumlu yazip gececek diyecegine
5.5 yildir sinema yüzü görmedim demek...
Bilemedim ;(

Bende 5 .5 aylik hamileyim. Kendime guvenmiyorum. Cocuklari nornalde cok severim kendi cocugumu dusunemiyorum ama bi yandan da acaba ne kadar surede eski halime donerim. Uyku duzenim nasil olur cocuk cok aglar mi. Kiyamam aglarsa kendimk birakir ona bakarim ama bu durum aile yasantimi etkiler kocam benden sogur mu gibi dusunceler simdiden aklima geldi. Tek guvencem annem. Iyi ki yanimda.

cok tesekkur ederim, amin.
cocuklari buyuttukten sonra gecmisi tebessumle anmak lazim, sonucta gecmis gitmis. Ve de cogu bebek bir muddet uykusuz birakiyor, normal yani, bir onun basina gelen bir durum degil.

Allah bağışlasın. Kızım 6 aylık olmak üzere. Hiç düşünmediğim bi anda hamilr kalmıştım. Hamileliğim dert tasayla hep ağlayarak geçti diyebilirim. Kızım doğdu. Oda hep ağlıyor sadece ağlıyor. Hastanede başladı ağlamaları. Ağlayan bebek diye kaldı adı diğer hastalar ebeler doktorlar geliyor gidiyor sürekli odaya. Kolik belli bi haftadan sonra ortaya çıkarmış ama biz doktor doktor gezdik. Hiç bişeyi yok kolik dediler. Allah düşmanımın başına vermesin. Günde 5-6 saat ağlıyordu. Doğar doğmaz kolik çıktı bizimki :) 40 gün annem yanımda kaldı. Kızım ağladı ben ağladım. Hergün benim ne haddime bebek doğurmak annelik benim neyime niye doğurdum bakamıycam nasıl büyüycek diye düşündüm durdum. Annem gidince ne yapıcam diye ağladım. Geçecek dediler inanmadım. Şimdi sadece 6 ay geçmiş ama gülerek yazıyorum çünkü geçip gitmiş. Şimdi kıkır kıkır gülmesi, beni görünce heyecanlanması, sarılması, hergün yeni bişey öğrenmesi kendi kendine bıdırdanması numaradan ağlaması ilgi istediği için değişik hareketlerle kendini ifade etmesi o kadar heyecanlı ki. Çok büyük aşk. Neden doğurdumdan iyi ki doğurmuşuma çok hızlı bir geçiş oluyor. Şimdi burda herkes geçecek desede inanmıycaksın çünkü bende inanmıyordum ama 3-4 ay sonra dünyadaki en güzel şeyi yaptığını farkedeceksin. Sadece sakin ol bol bol bebeğini kokla :))

evet anne olmak zor.. rahatlık yok.. bireysellik yok.. hayatının ekseni çocuk oluyor... özerklik yok.. dışarı adımını atmadan kendini değil onu ve onun için gereklilikleri düşünüyorsun.. Ama bebek 6 ayı devirsin o gülüş her şeye bedel.. dünyada ondan daha değerlisi ve anlamlısı yok.. bu zor ama normal döneminin geçici olduğunu hatırında tut. bolca şükret ve anne/baba olmak için göz yaşı döken, yıllarını veren/paralar harcayan/bir umut bekleyen insanları düşün. Sağlıkla büyüt inşallah.

R
sakin sakin oyle dusunme bak benim 2 tane oglum var 1 ve 2 yasinda olmalarina ragmen dun hamile oldugumu ogrendim bi da ve esim ciddi derecede psikopat ama asla bu durum evladimi kucagima alma isteginden vazgeciremez annelik bambaska inan hele bi biraz buyusun otursun yurusun dillensin o zaman daha da kendini anne hissetceksin bu yasadigini hepimiz yasadik canm geciyo emin ol ama degismeyen tek istek o eski duzeni ozluyosun ,)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…