Bebekli eve misafirr

Bence gelmek isteyen misafir o gün kabul edilemiyorsa size uygun başka bir zaman dilimi teklif edilmeli. Diğer türlü ben olsam bir daha görüşme talebinde bulunmazdım. Bebekli eve kahvaltıya gelinmek istemesi hoş değil ama kahvaltıya kabul etmeyip başka bir zaman çağırarak da orada sınırınızı ifade etmiş ve kırıcı olmamış olurdunuz..

Bence ayip degil. Kendi kendini davet etmek ayip. Yemekli misafiri ev sahibi cagirir, misafir kendi kendini degil.

Size yaşadığım bir durumdan örnekle bir tavsiye verebilir miyim?
Benim çok sevdiğim bir arkadaşım doğum yapmıştı ve sonrasında görüşmelerimiz çok nadir oldu. Evlerimiz yakındı. Bir gün hatırını sormak için aradım ve onu özlediğimi söyledim ama o kadar. Bir ihtiyacın var mı dedim, evet var dedi.
Bana gelir misin dedi ve gittim.
Evini süpürdüm, temizlik yaptım, yemek yaptımz sonra oğlu ile oyunlar oynadım ve annesi doyasıya banyo yapıp cilt bakımı yaptı. O da gurbette yalnızdı. Sonra bize birer kahve yaptım, içtik ve mutfağını toparlayıp gittim.
O kadar mutlu olmuştu ki. Yine gelirim, söylemen yeter dedim. Sarılıp ağladı.
Siz de sizi arayan ve davet ettiren kişiye böyle söyleyin.

Gelip bana biraz yardım eder misiniz, çocukla bir şeye yetişemiyorum. Yabancı değilsiniz, yanlış anlamazsınız diye söyleyebiliyorum. Arada gelip temizliğe yemeğe falan yardımcı olabilir misiniz gibi sorular sorun. Kimse bir daha aramaz zaten sizi. Ya da iyi niyetli insanlarda, gelip yardım ederler.

Durumu görüyor fakat o beni kırmadan da olsa içten içe her koşulda onun ailesinden birileriyle görüşmemi bir Arada olmamı ister

Size kahvaltıya gelmek istiyoruz ne ya?
Ev sahibi isterse davet eder böyle şeyleri. Niye illa kendilerini davet ettirmişler enteresan.
İstemiyorsanız gelmesinler, yapacak bir şey yok

bebekli eve gelmek istemeleri ayrı, kahvaltıya gelmek istemeleri apayrı. gözünü açıyorsun çocuğu mu emzireceksin/yedireceksin, çocuğa kendine üst baş mı değiştireceksin, eve mi çeki düzen vereceksin nerden baksan elinde kalıyor yahu.. birine sana geleceğiz demek, kendini davet ettirmek de çok ayıp geliyor bana. görüşmek isteyen kendisi teklif eder zaten. arayıp gelicez demek nedir?

kendi yaptığımı tavsiye edeyim; böyle emrivaki ile gelene o gün hiç müsait değilim cuma akşamı çaya buyurun derim. bütün hafta akşamdan işimi/ hazırlığımı yapar ağırlarım. sizin gibi temizlik de sofra da içime sinsin isterim. bu huyuma gıcık oluyorum ah bir salabilsem..

Kendi ağırlasın o zaman beyimiz.

İnsanlar ciddi ciddi oturup yarın pazar kime gitsek de yük olsak hizmet edilirken yiyip içsek diye düşünüyorlqr galiba pazar günü sana kahvaltıya gelicez bu kadar rahat söylenmez üstelik Bi hafta sonu olan çalışan bebek olan kişiye

Bende insanları anlayamıyorum.
Emrivaki ile gelmek isteyenlere zaten ayrı sinir oluyorum

Bende öyle yapacağım teşekkür ederim

Bebekli ve çalısan insanların evine kahvaltıya gitmek istemek abes bence. Gidilecekse bile en fazla akşam çaya gelmek istiyoruz denir.
Eşinize de karşı da kendinizi neden kötü hissedecekmişsiniz? Sizi en iyi anlaması gereken o, anlamıyorsa bile kendi sorunu.

Kendi ağırlasın o zaman beyimiz.
Ya eşimin hakkını yemek istemem gerçekten anlayışlı bi insan ama ailesiyle olan ilişkilerimi hep sıkı tutmamı istiyor bende de birine karşı yakınlık samimiyet zamanla onu tanıyıp sevdikçe oluşuyor maalesef sevmediğim yanlarını gördükçe (örn kayınvalıdemin sürekli kendini eşini oğlunu övmesi ) aşırı samimi olasım gelmiyor sınırlar dahilinde iletişim kuruyorum

Siz ben olabilirsiniz. Evim kucuk, bebegim 9.5 aylik. Gecen hafta esimi kirmamak icin misafir kabul ettik. Ustelik eve gelen misafir yaninda 4 kisi daha getirmisti. Evden gittiklerinde esimin sekeri benim tansiyonum tavan yapmisti. Damdan dusenin halini damdan dusen anlar. Bence esiniz sizi anlıyordur. Bebekli ev zaten karmakarisik oluyor, ustelik calisiyorsunuz. Onlarin sizi kahvaltiya cagirmasi gerekiyor bence onlar ayip etmis.

Çocuklu olunca kahvaltıya misafir ağırlamak öyle zor oluyorki.
Gözünü açıyorsun evin her yerinden oyuncak fışkırıyor zaten ev temiz olsa da bir duzeltmek gerekiyor. Çocuk aç onu doyurman lazım. Üstüne kahvaltılık hazirlamak lazım.
Bunu düşünemeyip kendini davet ettiren insan da ister darılsın ister küssün umrumda olmazdı gerçekten.

İnanın ben bugüne kadar hiç kimseye sana gelmek istiyoruz demedim kalan hayatım boyunca da diyeceğimi sanmıyorum çünkü tarzım bu değil . O nedenle de bahsettiğim tarzdaki insanları asla anlayamıyor ve anlayışla karşılayamıyorum

Herkes kendi açısından bakarak bir şeyler talep eder. Size uymamış, uygun bir üslup kullandıysanız sıkıntı değil. Bir başka zaman çaya davet edebilirsiniz. Ben de bu tip akraba oturmaları için haftasonumun yenmesini hiç sevmem. Haftaiçi uygun zamana çağırır yada giderim.

Durumu görüyor fakat o beni kırmadan da olsa içten içe her koşulda onun ailesinden birileriyle görüşmemi bir Arada olmamı ister
O zaman siz ev işi yaparken eşiniz oturmayacak, siz yemek yaparken o bulaşıkları makineye koyacak yıkanınca makineden çıkaracak, oğlunuzu yıkayacak, siz süpürüyorsanız o silecek, ailesiyle görüşmenizi veya kahvaltıya gelmelerini istiyorsa kendi yapamıyorsa dışarıdan kek, börek, poğaça vs alacak.

Anladığım kadarıyla siz hafta sonları ev işi çocuk derken evin tüm işini tek başına yapıyorsunuz eşiniz koltukta oturup keyif yapıyor.

Kahvaltiya gelmek istiyoruz ne demek ki zaten. Davet edilmeden biz size kahvaltiya gelecegiz, yok yemege gelecegiz denmesi çok saçma geliyor bana.
Asla davet edilmedigim yere şunu bunu yemege gitmem. Gelmek istiyorum dediysem en fazla bir kahvesini icer cok uzatmadan kalkarim.

İyi yapmişsiniz, hiç sevmem şöyle şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…