Bebekli eve misafirr

Çalışan ve küçük bebeği olan biri beni kahvaltıya davet etse ilk söyleyeceğim şey zaten bir pazarın var birde küçük beneğin var hiç yorulma olmadı akşam üstü çaya geliriz derdim. Yani kahbaltıya size gelelim hiç demezdim sanırım. Çünkü bebekle hazırlık yapmak zaten çok, zor oluyor bilirim. Yani en azından benim oğlımla cidden zordu hala da çok kolay değil. Bugün tüm gün yorulmuşsunuz tabiki ertesi gün dinlenmek istemek en doğal hakkınız. Uyhun bir dille yarın çok müsait değilim başka bir gün çok daha rahat ve uygun olur derisniz. Böyle bir cevapta da kimsenin alınıp gücenmemesi lazım. Müsaitseniz kabul edersiniz değilseniz etmezsiniz. Bu en doğal hak.
Allah bağışlasın çocuğunuzu. Benim de oğlum var maşallahı var çok hareketli şimdiden sürekli herşeye dokunmak istiyor kucak istiyor diş çıkarıyor derken tatlı tatlı yoruyor gerçekten 😄

Siz de çalışan bir annesiniz, tatil gününüzde bebekle beraber dinlenmek en tabii hakkınız. Eşiniz de biraz bebeğinizin stresine ortak olsun o zaman. (Aile-akraba görüşmelerine kısıtlama getirerek)
Aman kimse kırılmasın diye yaşamaya kalkarsanız, memnun etmeye çalışmak görev haline gelir. Eşiniz içinden üzülüyor olabilir. Üzülsün, dünyanın sonu değil.
Size yansıtmadığı sürece her şey yolundadır.
Bu kadar hassas olmayın. Hayat kısa.
Keşke şunu tüm hayatıma daha doğrusu kafamın içine yerleştirebilsem , ben kendime sürekli bişeyleri dert edinmeyi çok seviyorum sanırım o kadar olmayacak şeyleri dert ede ede , ince düşüne düşüne sinir hastası olmaktan çok korkuyorum
Eşim ailesine karşı kısıtlama getirebilecek potansiyelde değil maalesef 😄

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏
Çok iyi yapmışsınız.Hiç ayıp olur mu diye düşünmeyin.çalışıyorsunuz ayrıca çalışmıyor olsaydınız bile kabul etmek zorunda değildiniz ki.Her zaman müsait olmayabilirsiniz bundan daha doğal ne var.Güle güle büyütün bebeğinizi🙏

Keşke şunu tüm hayatıma daha doğrusu kafamın içine yerleştirebilsem , ben kendime sürekli bişeyleri dert edinmeyi çok seviyorum sanırım o kadar olmayacak şeyleri dert ede ede , ince düşüne düşüne sinir hastası olmaktan çok korkuyorum
Eşim ailesine karşı kısıtlama getirebilecek potansiyelde değil maalesef 😄
Ama bakın getirmiş. Sizi anlamış ve teyzesine usulünce gelmeyin demiş. Öğreniyor bunu.
Siz de kendinize değer vermeyi öğrenin ve kendi kul hakkınıza girmeyin lütfen.
Ben de insanlarla sürekli görüşmeyi pek sevmem hatta genel anlamda insan sevmem. Çok kolay hayır derim. Biraz izole bir yaşam ama kendi tercihim bu.
Siz de nasıl mutlu oluyorsanız, öyle yaşayabilirsiniz.

Allah bağışlasın çocuğunuzu. Benim de oğlum var maşallahı var çok hareketli şimdiden sürekli herşeye dokunmak istiyor kucak istiyor diş çıkarıyor derken tatlı tatlı yoruyor gerçekten 😄
Sizin dr inşaallah. Ya bir de büyüdüklerinde daha fena, ne zaman misafir için hazırlık, yapdam hiç dökmediklerini o gün döket, hiç kırmadıklaronı o gün kırar 😂 kek çıparken hoop dönüp salon süpürmeye geçiyorum mesela

Ama bakın getirmiş. Sizi anlamış ve teyzesine usulünce gelmeyin demiş. Öğreniyor bunu.
Siz de kendinize değer vermeyi öğrenin ve kendi kul hakkınıza girmeyin lütfen.
Ben de insanlarla sürekli görüşmeyi pek sevmem hatta genel anlamda insan sevmem. Çok kolay hayır derim. Biraz izole bir yaşam ama kendi tercihim bu.
Siz de nasıl mutlu oluyorsanız, öyle yaşayabilirsiniz.
Çok teşekkürler yorumunuz için , kendi kendime değer vermeyi umarım bi gün öğrenirim 🙏

Sizin dr inşaallah. Ya bir de büyüdüklerinde daha fena, ne zaman misafir için hazırlık, yapdam hiç dökmediklerini o gün döket, hiç kırmadıklaronı o gün kırar 😂 kek çıparken hoop dönüp salon süpürmeye geçiyorum mesela
Muhtemelen beni de böyle bir dönem bekliyor 😂😂

Çok haklısınız. Ne güzel eşiniz de sanırım sorun çıkarmamış. Çaya gelmek tamam da yani kahvaltıda misafir ağırlamak cidden işkence. Hayır demeyi öğrenmek ve uygulamak müthiş bir şey, tabi kırmadın usulünce. Zaten bir kere hayır deyince artık pat biz geliyoruz yapamazlar. Biz birçoğumuz asla hayır diyemiyoruz maalesef. Eşin de anlayışlı olması en büyük etken.

Ya ben bu Türk aile yapısından bıktım vallahi.
Maksat sadece gorusmekse birbirini gormekse şu yeme icme olaylarını kaldırsak ne güzel olur.
Yani sizi bebeği özledik bı uğrayıp çayınızı içelim demek başka size pazar günü kahvaltıya geliyoruz demek başka şey.

Belki yanlış bir düşünce belki bazıları için çok ters ama bana göre birini arayıp (kim olursa olsun isterse çok çok yakın olsun) haydi size gelelim demeyi günümüz şartlarında çok yanlış buluyorum. İnsanlar artık karı koca çalışıyorlar üzerine bir de çocuklar vs herkesin çok yoğun stresli hayatları var, misafir ağırlama durumunda olanlar zaten arayıp sizi çağırırlar çağırılmadıktan sonra birine kendini davet ettirmek çok ayıp geliyor bana.
Ev sahibinin de kabul etmeme hakkı zaten var kendini davet ettirmeye çalışıyorsan karşı tarafın müsait olmama durumunu da anlayışla karşılamak zorundasın.
Açıkçası ben evim müsait olsa bile bu şekilde teklifle gelen kimseyi mümkün mertebe kabul etmiyorum aradan biraz süre geçince başka bir tarihe şu zaman musaitiz buyurun gelin istiyorsanız diyerek davet ediyorum sonradan çünkü o an onların teklifini kabul edersem iş bir süre sonra geçiyorduk uğradık, müsaitseniz yarım saat sonra sizdeyiz gibi çat kapı gelmelere kadar gidiyor ki hiç ama hiç sevmem. Bu sebeple baştan sınırı çiziyorum ki kimse aşamasın.

İnsanlar çeşit çeşittir herkes misafir sevmek zorunda değil, herkesin planı programı hayat düzeni var hele de siz çalışan bebekli bir annesiniz o yüzden lütfen siz rahatsız olmayın

Çok haklısınız. Ne güzel eşiniz de sanırım sorun çıkarmamış. Çaya gelmek tamam da yani kahvaltıda misafir ağırlamak cidden işkence. Hayır demeyi öğrenmek ve uygulamak müthiş bir şey, tabi kırmadın usulünce. Zaten bir kere hayır deyince artık pat biz geliyoruz yapamazlar. Biz birçoğumuz asla hayır diyemiyoruz maalesef. Eşin de anlayışlı olması en büyük etken.
Çok şükür eşim beni kırmaz , anlayışlıdır. ama içten içe de benim hep onun ailesiyle içli dışlı olmamı onlarla bir arada olmamı ister .

Ben misafirliğe gelen insanların da zaten aa evi ne kadar dar vs bişey diyeceğini sanmıyorum ama sanırım bu benim kendim takıldığım bi konu. Ama asıl mesele dediğim gibi çalışmayan biri olsaydım evet ama hem çalışmak hem ev işleri hem bebek hem de misafir … istemedim bilmiyorum 😢
Hiç kendini suçlama, bebeklerin en zor olduğu dönemler 9 ay civarı bence, insan bebekle kendi bile rahat kahvaltı yapamıyor misafirle nasıl ilgileneceksin, çok istiyorlarsa bir tatlı alıp çaya gelebilirlerdi kahvaltı bence zor iş, dediğin gibi çalışırken de çok çok zor yanı, insan haftasonu kendine bile zaman ayiramiyor ki,eşinin gönlünü almak istersen haftaici bir akşam çaya çağır, hazır birşeyler al hem haftasonun gitmemiş olur hem de eşinin gonlu plur

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏
Eger kendi teyzeniz arayip boyle bi teklif sundugunda kabul edip esinizinkine yorgunum vs dediyseniz esinize ayip olmus olabilir. Ama genel misafire bakisiniz boyleyse niye ayip olsun. Sonucta calisiyosunuz kucuk bebeginiz var

Belki yanlış bir düşünce belki bazıları için çok ters ama bana göre birini arayıp (kim olursa olsun isterse çok çok yakın olsun) haydi size gelelim demeyi günümüz şartlarında çok yanlış buluyorum. İnsanlar artık karı koca çalışıyorlar üzerine bir de çocuklar vs herkesin çok yoğun stresli hayatları var, misafir ağırlama durumunda olanlar zaten arayıp sizi çağırırlar çağırılmadıktan sonra birine kendini davet ettirmek çok ayıp geliyor bana.
Ev sahibinin de kabul etmeme hakkı zaten var kendini davet ettirmeye çalışıyorsan karşı tarafın müsait olmama durumunu da anlayışla karşılamak zorundasın.
Açıkçası ben evim müsait olsa bile bu şekilde teklifle gelen kimseyi mümkün mertebe kabul etmiyorum aradan biraz süre geçince başka bir tarihe şu zaman musaitiz buyurun gelin istiyorsanız diyerek davet ediyorum sonradan çünkü o an onların teklifini kabul edersem iş bir süre sonra geçiyorduk uğradık, müsaitseniz yarım saat sonra sizdeyiz gibi çat kapı gelmelere kadar gidiyor ki hiç ama hiç sevmem. Bu sebeple baştan sınırı çiziyorum ki kimse aşamasın.

İnsanlar çeşit çeşittir herkes misafir sevmek zorunda değil, herkesin planı programı hayat düzeni var hele de siz çalışan bebekli bir annesiniz o yüzden lütfen siz rahatsız olmayın
Ağzınıza sağlık. İnanın bende böyle emrivakileri hiç sevmiyorum , müsait olduğum zaman bile böyle emreder gibi yarın misafirliğe gelicez ya da gelmek istiyoruz gibi şeylerden hoşlanmıyorum. Zaten karşı taraf müsaitse davet eder .

X