Ayıp olmamışMerhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?
Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum
Hiç ayıp değil bence.hem bebekli hem calisan bir insan.bir haftasonu var.buninsanlarida anlamıyorum kajvaltiya gelicez diye nasıl soyluyorlarEşime karşı ayıp oldu mu (misafirliğe gelmek isteyenlere ayıp olacağını sanmıyorum çünkü zaten eşim konuşup uygun bi dille anlattı )
Bikere zaten pazar günleri kimsenin evine de gitmek içime sinmez.hele sadece bir günü olan insanların evine ne gerek var.millettede bu kendini agirtlatma egosuda bambaskaİnsanlar ciddi ciddi oturup yarın pazar kime gitsek de yük olsak hizmet edilirken yiyip içsek diye düşünüyorlqr galiba pazar günü sana kahvaltıya gelicez bu kadar rahat söylenmez üstelik Bi hafta sonu olan çalışan bebek olan kişiye
Şimdi üzülsün esin boşver.ses çıkarmazsan görevin oluverir.sonra bir kere yapamazsın senden kötüsü olmaz.simdi bu onlara yeter.zamaninda böle durumlara hayır demedigim için sonrasinda bide güzel kazıklar yedim esimdenSiz de çalışan bir annesiniz, tatil gününüzde bebekle beraber dinlenmek en tabii hakkınız. Eşiniz de biraz bebeğinizin stresine ortak olsun o zaman. (Aile-akraba görüşmelerine kısıtlama getirerek)
Aman kimse kırılmasın diye yaşamaya kalkarsanız, memnun etmeye çalışmak görev haline gelir. Eşiniz içinden üzülüyor olabilir. Üzülsün, dünyanın sonu değil.
Size yansıtmadığı sürece her şey yolundadır.
Bu kadar hassas olmayın. Hayat kısa.
Şey, benim bebeğim yok. Konu da benim değil. Galiba alıntı yanlış olmuşŞimdi üzülsün esin boşver.ses çıkarmazsan görevin oluverir.sonra bir kere yapamazsın senden kötüsü olmaz.simdi bu onlara yeter.zamaninda böle durumlara hayır demedigim için sonrasinda bide güzel kazıklar yedim esimden
Eşim zaten pazar günü hariç her gün çalıştığı için bende hafta içi işten gelince ve haftasonlarında yani her zaman işleri ve bebek bakımını tek başıma yapıyorumO zaman siz ev işi yaparken eşiniz oturmayacak, siz yemek yaparken o bulaşıkları makineye koyacak yıkanınca makineden çıkaracak, oğlunuzu yıkayacak, siz süpürüyorsanız o silecek, ailesiyle görüşmenizi veya kahvaltıya gelmelerini istiyorsa kendi yapamıyorsa dışarıdan kek, börek, poğaça vs alacak.
Anladığım kadarıyla siz hafta sonları ev işi çocuk derken evin tüm işini tek başına yapıyorsunuz eşiniz koltukta oturup keyif yapıyor.
Olsun, sizde hem dışarıda hem evde çalışıp eşiniz kadar yoruluyorsunuz, yarın da iş yapacaksınız muhtemelen, eşiniz ne yapacak o arada?Eşim zaten pazar günü hariç her gün çalıştığı için bende hafta içi işten gelince ve haftasonlarında yani her zaman işleri ve bebek bakımını tek başıma yapıyorum
Ben zaten sürekli olarak misafire müsait değilim diyen bi insan değilim ama burada birincisi arayıp emrivaki yapar gibi gelmek istiyoruz demelerinden bi hoşlanmadım bir de daha önceleri zaten onları hem yatılı hem de günlük olarak fazlasıyla ağırladım hizmetlerini yaptım . Ama bu kez gerçekten yorgun şduğum için kabul edemedim maalesef9 yıldır evliyim daha hiç gelmek isteyeni geri çevirmedim.Bende çalışıyorum.Tek çocukluykende iki çocukluukende agirlarim.
Ben şuan iki çocukla bir eve gitmek yoruyor tam tersi.Ortamalri bozuluyor onalra orda durun oturun demek verilmek beni daha çok yoruyor.
tabi benimkiler biri 5 diğeri 21 aylık.
Aileden gelme bir aliskanlik.Gelmek isteyen buyursun,evde ne varsa o.Zaten bunu bilen gelir yani.
Keşke akşam çaya buyursaydiniz en azından.
Tamamen reddi bence ayıp.
Yada uygun olduğunuz bir vakit arayıp çağırın yine.
Eşinjzde mahçup olmasin
Ben onları yani teyzesini çocuklarını yatılı olarak da günlük olarak da bebeğim 2 aylık civarında ağırladım hizmetlerini fazlasıyla yaptım ama gerçekten yarın için kendimi hazır hissetmedim istemedim o nedenleBen açıkçası hayatımda hiç kimseyi arayıp ( bebek görmesi hoşgeldin vs vs özel bir durum yoksa ) size gelmek istiyoruz demedim ya . Bana garip geliyor . Zaten birisi bize gelmek istediği zaman ölsem de kabul ediyorum asla yok diyemiyorum eşimde benimle aynı maalesef ki . Bende tek başıma çok hareketli bir çocuk bakıyorum ama eşimin teyzesi gelmek istese yok demezdim . Fazla abartmadan sakin bir kahvaltı hazırlardım açıkçası kabul etmesem de eşim kırılırdı
Bu tarz emrivakilerde inanın insanların gerçekten beni görmeye gelmek istediklerini ve benimle sohbet etmeye gelmek istediklerini istesem de düşünemiyorum bilmiyorum anlayamıyorumBenim bildiğim birlikte vakit geçirilmek isteniyorsa davet edilir. Size gelelim denilmez. Ne saçma şeyler ya.
Eşim zaten pazar günü hariç her gün çalıştığı için bende hafta içi işten gelince ve haftasonlarında yani her zaman işleri ve bebek bakımını tek başıma yapıyorum