Bebekli eve misafirr

Lopetitt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2018
91
101
29
Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏

Kabul etmeme hakkınız var. Bunu nasıl dile getirdiğinizi bilmiyorum ama usulünce söylediyseniz, içiniz rahat olsun. Kimse sizin yaşadığınızı düşünmez, şımarık bile diyebilirler. Eşiniz de sizi anlıyor ve yanınızda durup kararınızı destekliyorsa, bence hayır. Ayıp etmediniz.

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏

Yok bence hic ayip olmamis. Ortada bir ayip varsa size kahvaltiya gelmek istiyoruz diyenin ayibidir.

Misafir bana da cok zor geliyor ama bugune kadar hic hazirlanmak zor geldigi icin kabul etmedigim olmadi. En fazla baska zaman davet ederim. (Bebek kucukken de, hanileyken de, yeni bir yere tasinmisken de) Yani kolay degil, sizin gibi zorlanan cok kisi var ama kabul etmemek de cok kaba bence. (Evim hic musait degil, sadece 4 sandalyem var ama bunun sikinti oldugunu dusunmuyorum.)

Kabul etmeme hakkınız var. Bunu nasıl dile getirdiğinizi bilmiyorum ama usulünce söylediyseniz, içiniz rahat olsun. Kimse sizin yaşadığınızı düşünmez, şımarık bile diyebilirler. Eşiniz de sizi anlıyor ve yanınızda durup kararınızı destekliyorsa, bence hayır. Ayıp etmediniz.
Eşim uygun bi dille söyledi , o konuda bi sıkıntı yok. Eşim de beni anlıyordur umarım, çünkü genelde kırılsa bile bana kırıldım demez , ama ailesine de çok düşkündür .

Ben kabul ederdim. Kahvaltı illa özel bir şeyler yapmak değil ki bi çay demler zeytin zeytin çıkarır eşime de simit poğaça aldırırdım. Çocuklu kadından kimsenin tertemiz ev, harika sofralar istmeye hakkı yok. Kabul etmesenz de hakkınızdır tabi ama eşiniz üzülür. Öyle olmasındansa gelin bi çay için demek daha mantıklı geldi bana

Misafir bana da cok zor geliyor ama bugune kadar hic hazirlanmak zor geldigi icin kabul etmedigim olmadi. En fazla baska zaman davet ederim. (Bebek kucukken de, hanileyken de, yeni bir yere tasinmisken de) Yani kolay degil, sizin gibi zorlanan cok kisi var ama kabul etmemek de cok kaba bence. (Evim hic musait degil, sadece 4 sandalyem var ama bunun sikinti oldugunu dusunmuyorum.)
Ben misafirliğe gelen insanların da zaten aa evi ne kadar dar vs bişey diyeceğini sanmıyorum ama sanırım bu benim kendim takıldığım bi konu. Ama asıl mesele dediğim gibi çalışmayan biri olsaydım evet ama hem çalışmak hem ev işleri hem bebek hem de misafir … istemedim bilmiyorum 😢

5 kişiler . Misafir istememekten ziyade kendime bile vakit ayıramıyorum, yarın pazar ve bir sonraki gün işe gidicem. O nedenle kabul etmek istemedim

Bence misafir kabul etmemek gayet hakkiniz. Orda kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Kaldi ki bana göre kücük bebekli kadinlar kahvaltiya davet edilir, ekstradan o kadar kisi gidip yük olunmaz. Ama o kadar düsünceli olmuyorlar iste

Ben kabul ederdim. Kahvaltı illa özel bir şeyler yapmak değil ki bi çay demler zeytin zeytin çıkarır eşime de simit poğaça aldırırdım. Çocuklu kadından kimsenin tertemiz ev, harika sofralar istmeye hakkı yok. Kabul etmesenz de hakkınızdır tabi ama eşiniz üzülür. Öyle olmasındansa gelin bi çay için demek daha mantıklı geldi bana
İşte benim gelen misafire illa temiz bir ev ve illa güzel hazırlık yapmak gibi takıntılarım var asla içim rahat etmiyor ve bebeğim 2 aylıkken gelmişlerdi temizlik hazırlık derken kendimi parçalamıştım

Çalışan ve küçük bebeği olan biri beni kahvaltıya davet etse ilk söyleyeceğim şey zaten bir pazarın var birde küçük beneğin var hiç yorulma olmadı akşam üstü çaya geliriz derdim. Yani kahbaltıya size gelelim hiç demezdim sanırım. Çünkü bebekle hazırlık yapmak zaten çok, zor oluyor bilirim. Yani en azından benim oğlımla cidden zordu hala da çok kolay değil. Bugün tüm gün yorulmuşsunuz tabiki ertesi gün dinlenmek istemek en doğal hakkınız. Uyhun bir dille yarın çok müsait değilim başka bir gün çok daha rahat ve uygun olur derisniz. Böyle bir cevapta da kimsenin alınıp gücenmemesi lazım. Müsaitseniz kabul edersiniz değilseniz etmezsiniz. Bu en doğal hak.

Eşim uygun bi dille söyledi , o konuda bi sıkıntı yok. Eşim de beni anlıyordur umarım, çünkü genelde kırılsa bile bana kırıldım demez , ama ailesine de çok düşkündür .
Siz de çalışan bir annesiniz, tatil gününüzde bebekle beraber dinlenmek en tabii hakkınız. Eşiniz de biraz bebeğinizin stresine ortak olsun o zaman. (Aile-akraba görüşmelerine kısıtlama getirerek)
Aman kimse kırılmasın diye yaşamaya kalkarsanız, memnun etmeye çalışmak görev haline gelir. Eşiniz içinden üzülüyor olabilir. Üzülsün, dünyanın sonu değil.
Size yansıtmadığı sürece her şey yolundadır.
Bu kadar hassas olmayın. Hayat kısa.

X