-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Ay ne kadar guzel. Bende kizimla is yapip oyun oynamanin hayaliyle yasiyorum. Dediginiz cok Dogru ama birlikte yapma konusunda cok katiliyorum. Ben bir suredir bunu yapmiyordum. Bugun hatta onuda isin icine kattm. Baktm camasir asmaya calisiyor. Bulasigi bosaltirken zararli herseyo cikardiktan sonra onunda kurcalamasima izin verdm.hem o kesif yapti Epey oynadi. Hem Ben derledim topladm. Loyal okumaya ne zamandir devam ediyorsunuz. Ben okuyaym diye elime alinca hemen alip kurcaliyo ac laps birseyler yapiyo sonra hop agza. Dinleme kisminda pek basarili degiliz :) Birde ne gibi oyunlar oynatabilirim Siz daha tecrubelisiniz. 13 aylik kizomMerhaba becerikli ve hamarat hatunlar.
Benimde 2 yasinda kizim var. Sabah kalkariz kizima kitapta gorduklerimi anlatarak kahvalti yapariz. Sonra kizimla oyun oynariz 20 dk kitap okurum kizimda kitaptan hatirladiklarini yapmaya calisir.
Sonra onune meyva koyarim catalla kendisi yer.
Temizlik konusunda hic zorlanmadim kucuklugunden beridir boyle kizim uykuyu cok sever. Elektrik supurgesi tutarken pesimden gezer. Yerleri silerken ona da bez veririm oda siliyomus gibi yapar.
Kizlar ben sizin aksinize kizim uyurken biseyler yapayim demem
Tam tersine camasir asma toplama utuleme yemek yapma zamanlarinda kizimin uyanik olmasina dikkat ederim. Anlatirim ki o da ogrensin diye.
Kac kere camasir toplamak icin kizimin uyanmasini bekledigimi bilirim.
Camasir asarken minicik elleriyle seleden aldigi camasirlari bana alll diyerek uzatir verir de verir asmaya yetistiremem en sonunda da kocaman seleyi alip all diyerek verir.
Yemek yaparken yaninda yaparim patates sogan soyarken isimlerini soylerim ne yaptigimi anlatirim.
Utu yaparken sicak oldugunu bilir hic yaklasmaz.
Ogle uykusuna yattigi zamn en az 2 saat uyur 3 saat uyudugu da olur dedim ya uykuyu sever.
Bu zamanda tv izlerim kizimin yaninda acmam esim gelince illa acik oldugunu bildigim icin zamani iyi degerlendirmeye calisirim.
Haftanin 3 4 gunu disari cikariz.
Yani kisacasi benim ev temizligi yemek falan yapmam benim icin cok eglenceli hele kizimla birlikte ogreterek daha da eglenceli. Size de tavsiyem boyle hanimlar.
Ama 2 cocuk 3 cocuk oldugunda nasil olur bilemem. Tek kziim oldugu icin hayat kolay geliyor simdilik.
1.5 ay sonra tuvalet egitimine baslicaz. Simdilik on hazirlik yapiyoruz arada otutturuyorum.
Oyle yani yaprak sarma hamur acma hep kizimin yaninda yaparim.
Hee buyuk isler yapacaksam zamanimi alacaksa sos yapimi gibi kizimin uyudugu zamnlari tercih ederim.
Bazen yemek yaparken sikilirsa eline biseyler veririm oyalanir.
Simdilik bu kadar...
Hoşgeldin canım elbettemerhaba kızlar . bende bebekli sayılır mıyım ?
Sonucunu söyle bizde yapalımKızım kahvaltıdan sonra 1 saat şekerleme yapıyor, o vakitte, elimdeki soğanların hepsini küp küp çiğden buzluğa atmayı düşünüyorum, superfreshin sebzeleri gibi... Bi de elimde 5 kilo patates var, 2 kilosunu haşlayıp buzluğa, diğer geri kalanları da kızartmalık doğrayıp tavada azıcık kavurup öylece buzluğa atacağım. Sonucun nasıl olacağı hakkında hiçbir fikrim yok ilk defa yapacağım çünkü, daha önce deneyenler yardımcı olabilir mi?
Kozlar degisok.tarifkeriniz var mi aksam misafir geliyor degisik.seyler yapmak istiyorum
Canim bak sana tavsiyem kucuk kitaplar alip kitap okumaya basla seni oyle guzel dinler ki erken konusmasina bile katki saglar. Ah ahh keske zmninda bende erken den baslasaydim kitap okumaya biraz gec kaldim4 aylık bebekler nasıl oyun oynarlar, ne yapabilirim kızlar?
1.5 yasindan beri hergun ama hergun 2 tane kitap yada 3 tane okuyorum. 20 dk suruyo sabah 1 tane aksam 1 tane. Cok katki sagliyor cocuklara cok faydali ben biraz gec kaldim. Ama ikinci cocugumda allah kismet ederse 4 5 aylikken baslicam. Cocugun hayal dunyasini genisletiyor.Ay ne kadar guzel. Bende kizimla is yapip oyun oynamanin hayaliyle yasiyorum. Dediginiz cok Dogru ama birlikte yapma konusunda cok katiliyorum. Ben bir suredir bunu yapmiyordum. Bugun hatta onuda isin icine kattm. Baktm camasir asmaya calisiyor. Bulasigi bosaltirken zararli herseyo cikardiktan sonra onunda kurcalamasima izin verdm.hem o kesif yapti Epey oynadi. Hem Ben derledim topladm. Loyal okumaya ne zamandir devam ediyorsunuz. Ben okuyaym diye elime alinca hemen alip kurcaliyo ac laps birseyler yapiyo sonra hop agza. Dinleme kisminda pek basarili degiliz :) Birde ne gibi oyunlar oynatabilirim Siz daha tecrubelisiniz. 13 aylik kizom
o zman iki bebekli sayılırım köpeğim var :)Hoşgeldin canım elbette
Canim bak sana tavsiyem kucuk kitaplar alip kitap okumaya basla seni oyle guzel dinler ki erken konusmasina bile katki saglar. Ah ahh keske zmninda bende erken den baslasaydim kitap okumaya biraz gec kaldim
allah kalbine göre versin canım. inş kazanır eşin sınavı.Ne guzel bizde ankaradayiz.ins bizde gorev icabi biyerlede oluruz rabbim ogunleridee bize gosterir
Esim uni.okuyo ocakda bitiyo ayni zmanada kpssyr girricek bakalim rabbim isteyen herkese nasio etsin
evet canım.. sen gene iyisin. bizimki de şükür ki gündüz uyku saatlerini 1 saate düşürdü. günde iki kez. 4 saat kucağımda uyuduğunu bilirim.Halime şükrettim benimki en azından beşikte bir iki dakkalık kalk otur yapıyorum hiç olmazsa :)
sakın zorlama canım. iyice soğutursun yemekten. istediği kadar yesin. emziriyor musun bilmiyorum ama emiyorsa gıdasını alıyordur. sen azar azar katı gıdavermeye çalış..Meraba kızlar topiğiniz harika bütün sayfaları okudum hepiniz çok samimi geldiniz sevdim burayı:) benimde 10aylık oğlum var aşağı yukarı aynı dertlerle boğuşuyorum anasınıfı öğretmeniyim anneme bırakıp geliyorum iki tane alttan dişimiz çıktı bu aralar huysuzlaştı en büyük sorunum oğlum katı gıdayı sevmedi bi türlü pütürlü hiçbişe yiyemiyor anında kusuyo püre yapıyorum mecburen onu da yemek istemiyor öğüre öğüre yedirebiliyorsam yiyo bazense tam yedi bitti derken hepsini birden kusuyo kriz geçiriyorum o zaman ne yapmam gerek bilmiyorum iyice üstüne gidip yedirmeli miyim serbest mi bırakmalıyım şaşırdım ne yapacağımı yorumlarınızı bekliyorum kızlar
merhaba kızlar . bende bebekli sayılır mıyım ?
Allah razi olsun güzel sözlerin icin canim benimallah kalbine göre versin canım. inş kazanır eşin sınavı.
Emziriyorum canım bugün ne yediyse kustu sinirlerim çok bozuldu ben zorladıkça o kustu haklısın yani zorlamıcam bundan sonra ama hiç katı bişe vermiyecek miyim yani napiyimsakın zorlama canım. iyice soğutursun yemekten. istediği kadar yesin. emziriyor musun bilmiyorum ama emiyorsa gıdasını alıyordur. sen azar azar katı gıdavermeye çalış..
6ayında başladım ek gıdaya ilk ayında çok fazla kusma filan yoktu ek gıdayı çok az veriyordum zaten bazen yemiyodu bile ondan sonra nasıl olduysa kusmaya başladı mesela kıyafet giydiriyorum giymek istemedi bi an önce kalkıp oynamak istedi öğürdü kustu