- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Davet için teşekkürler. Biz 6 aylık olduk. Son iki aydır. Rutini oturtdum. Sabah 5:30 6:30 arası uyanıyor ilk iki saat onunla ilgileniyorum. Sonra Emme ve uyuma 45 dk uyuyor o arada kahvaltı sonra uyanıyor bir saat onunla ilgileniyorum. Sonra yürüteç aldık onu çok seviyor kendisini bir sağ bir sola ittiriyor. Yanıma alıyorum. O arda mutfak yemek işlerini hallediyorum. Süpürge işlerini kanguru ile hallediyorum çok seviyor. Akşam baba geliyor biraz da oyun oynuyor sonra uyku saati geliyor bizde yemek yiyoruzama bir günü bir diğerine benzemiyor hiç bir zaman xD
Evet benim bebiş beş aylık ben de diyorum bunlar iyi günlerim diye :) o kadar işin içinde hergün dışarı çıkmak da bir marifet valla. Benim oğlum sevmiyor dışarıyı. Basbas bağırıyor. Kucakta durmayı sevmez çünkü daralıyor heralde. Arabasıyla çıkarınca iyi biraz daha... henüz küçük pek anlamıyor büyüsün evde durmaz diyorum ama bunun yaşıtlarından komşular var hergun çarşı market dolaştırıyorlar kucaklarında.Mehaba kizlar. 13 aylik kizim var. Henuz yuruyemiyor hep Ben yuruteyom yada kucagimda olsun. Onunla ilgileneyim istitor. Supurgrden iki aydir tutu icin ya esimlr parka gonderip yapiyorum yada kucagimda yapiyorum mecbur. Yoksa feryat figan aglayip sinirimi Bozuyo. Yemek hep enpratik ne varsa onuyaparim. Firn izgara dudukluyle kardes olduk. yeni yenu sarma sariyorum o da o gece yatinca Sarip pisirmeden buzluga atarim. Hamurislrride oyle yapip buzluga. Sogan biber havuc buzluga atilck ne varsa toplu dograyip atarim ihyiyac halinde ordan hemen atarim. Mercimek corbasi mi yapicm. Hemen sogan havuc balkabaginu atsrim ustune su mercimek kapat dudukluyu oh mis. Buzluga yesil mercimek bugday nohut fasulye fasla haslar atsrim . Eti aldigimda haslayip suyunu etinI hemen buzluga yollarim. Ihtiyac halinde hop bi paket et yemege. Yada kofteler yapip buzluga atarim pratik olmak zorundayim. Eskiden Yemen yaparken azicik dururdu simdi ya is karistirack diye gozum hep ustunde olmali. Marulu yikar kurutup dograrim.havuc rendelerim maydanozu rokasini Koyarim java almayan kapta bekletirim. Iki uc gunluk salatam hszir olur. Kalan Bazi yemeklerimide sonra yemek uzere buzluga atsrim. Ama cocuga hep Taze uyaparim.
Haftads iki gun temizlik. Ne kadsr olduysa o kadsr kendimi cok zorlamam Cunku uykusuz bi Bebehim var Gunduz bile kesik uyuyO.
Her gun parka carsiya cikariz. Topraga oturturum. agac cicek dpkundurup farkli dokulari hissettiririm.
Oglen yemegini parkta yediririm. Cunku evde bin turli oyunla yiyo.
Kendime cok Az zmaan ayiriyorum Cunku yakinda kimsem yok. Esimin islrride yogun 7/24 Ana kiz vakit geciriyoruz. Boyle istee ve hep dedigim sey kucikken ne kolaymiisss :)
Evet benim bebiş beş aylık ben de diyorum bunlar iyi günlerim diye :) o kadar işin içinde hergün dışarı çıkmak da bir marifet valla. Benim oğlum sevmiyor dışarıyı. Basbas bağırıyor. Kucakta durmayı sevmez çünkü daralıyor heralde. Arabasıyla çıkarınca iyi biraz daha... henüz küçük pek anlamıyor büyüsün evde durmaz diyorum ama bunun yaşıtlarından komşular var hergun çarşı market dolaştırıyorlar kucaklarında.
Ben dışarı çıkmadığım halde zor yetiştiriyorum çıksam ev ne hal olur acaba. :))
Biraz zahmetli olacak ama tek başına olumca tabi arabayı indirmek için bebeği evde kaguruya koy. Apartmandan arabayı indirdikten sonra çıkarıp arabaya koy. Bizim de basamak var ama basamak daireden çıkınca var bebek Beşikteyken indiriyorum arabayı sonra bebeği alıp arabaya koyup çıkarıyorum.Biz bebek arabasıyla dışarı çıkınca eşim hep bizimleydi.
Tek başıma hiç çıkmadım, apartmanın önünde basamak çok, rampa da yok.Bir türlü cesaret edip gidemiyorum.Anca eşimi bekliyorum haftasonu gelsin diye gün sayıyorum.
Önceden de hep okuduğum ve çalıştığım için hiç evde oturmadım, sıkılıyoruz.
Anası gibi seviyor gezmeyi bizim kız ama anası gezdirmek konusunda beceriksiz
bizimki evde olunca tum odalar dagiliyor toplasamda iki dakkaya cekmeceler bosaltiliyotn bende sbaah uykusundan sonra atiyorum.arabasina ve bende merdivenden indiriyoeum arabayi yani. Hic gozunUzdeR buyutmeyin. Cikiyoruz bir bucuk saat.falan. Banada cok iyi geliyor. Ayrica d vitamini cok onemli. Cikarin hic kormauin ciktikca alisiyorlar. Onceleri kisa mesafe giderdim korkardim aglarsa cabuk donetim diye. Simdi yanima meyve slatalik yemegini oyincagibi alip cikariyOrUm. Cok rahat oluyor o zamaN. Hem sosyallesiyorda. Hep evde hep evde olmuyor.Evet benim bebiş beş aylık ben de diyorum bunlar iyi günlerim diye :) o kadar işin içinde hergün dışarı çıkmak da bir marifet valla. Benim oğlum sevmiyor dışarıyı. Basbas bağırıyor. Kucakta durmayı sevmez çünkü daralıyor heralde. Arabasıyla çıkarınca iyi biraz daha... henüz küçük pek anlamıyor büyüsün evde durmaz diyorum ama bunun yaşıtlarından komşular var hergun çarşı market dolaştırıyorlar kucaklarında.
Ben dışarı çıkmadığım halde zor yetiştiriyorum çıksam ev ne hal olur acaba. :))
Biraz zahmetli olacak ama tek başına olumca tabi arabayı indirmek için bebeği evde kaguruya koy. Apartmandan arabayı indirdikten sonra çıkarıp arabaya koy. Bizim de basamak var ama basamak daireden çıkınca var bebek Beşikteyken indiriyorum arabayı sonra bebeği alıp arabaya koyup çıkarıyorum.
Eğer kanguruyla da zor olur diyorsan benim gibi yapabilrain bebeği beşiğinde bırak arabayı indir geri çıkıp bebeğini al. Her gün zor olur ama arada yapabilrsin...
Doğru valla.. şuan mutakta iş beni bekliyor ama oğlum sallamazsan uyanıyor. Uysun uykusunu alsın diye bir saatren fazla duruyorum başında. Önce evlat sonra ev işi prensip bu olmalıBirde bencw ev Isi diye cok takmayin ya zatencocuklu ev surekli Temiz tutuluyo Geri kalsn daginiklikda olsun Varsin. Bence hic bir is cocuk yetistirmekten onemli degil. Hoc bir isIn dort dortluk olmasini beklemeyIn. Ozellikle tek basiniza cocuk bakiyorsaniz birakin dagonik kalsIn bugubler Geri gelmeyecek.