- 5 Ağustos 2015
- 6.328
- 24.985
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Bi arkadasimin bebegi boyleydi goturmedikleri dr kalmadi Ankaraya sevkettiler orda da bisey cikmadi psikolojik oldugunu soylediler 1 yasinda yeni vermeye basladi annesiGötürdüm canım hiçbişeyi yok dedi sana şartlanmış dedi kilosu iyi dedi ama katı yemiyor yutmuyo bana karşı bunu kullanıyor bile kucağıma gelmek istediğinde almayınca kusuyo mesela
Bencede yavaştan başlayın kızlar ben 6aylıkken başladım tam meyve suları püreleri yoğurt filan bunları yemesi 1 ayı buldu zaten sonrada yiyemedi katı yiyecekleri bilmiyorum ki burda mı hata yaptım herkes geç başladın diyosadevehuzurlu yavaş yavaş ye bence dört aydan sonra gaz sorunu kalmıyor. Ek gıdaya geçmeyi düşünüyor musun? Benim oğlum da 8 haziranda beş aykık olcak. Bu hafta elma suyuna başladım. Anne sütü almadı malesef kilosu da düşük hafta sonu biberon mamasıyla pirinç unlu muhallebiye başlayacağım inşallah sever :)
Sanırım bizimki de psikolojik tehdit ediyor beni bildiğin ve kusuyo daBi arkadasimin bebegi boyleydi goturmedikleri dr kalmadi Ankaraya sevkettiler orda da bisey cikmadi psikolojik oldugunu soylediler 1 yasinda yeni vermeye basladi annesi
AynenAkşamdan kalan yemeklerden yerdim yoksa ekmek arasıyla geçiştiriyor insan...
Vala canim brnim hala duzenli deil oglen yemekleri aksma esimle ewet ama gunduzde bazen abur cubur aslidna iyi deil ama bazrn dsardan yeriz kizimla bu sekilde yani tek oluncada insan bisey yapmak iatemiyoki ozel olarakHanımlar ben ilk defa bu aralar evdeyim, hep okul ve iş hayatım oldu, evde durmaya ve öğle yemeği yemeye alışık değilim, hep dışarda yerdim. Şimdi eşim de işte, tek başına öğle yemeği yapmak cazip gelmiyo, ne bulursam öylesine atıştırıyorum, bundan kurtulup düzenli yemeliyim, siz tek başınıza öğlenleri neler yapıp yiyosunuz?
Canim misafirin her zamn gelen birisimi yoksa agir misafir mi ona gore fikir vereyimKozlar degisok.tarifkeriniz var mi aksam misafir geliyor degisik.seyler yapmak istiyorum
sadevehuzurlu yavaş yavaş ye bence dört aydan sonra gaz sorunu kalmıyor. Ek gıdaya geçmeyi düşünüyor musun? Benim oğlum da 8 haziranda beş aykık olcak. Bu hafta elma suyuna başladım. Anne sütü almadı malesef kilosu da düşük hafta sonu biberon mamasıyla pirinç unlu muhallebiye başlayacağım inşallah sever :)
Kozlar degisok.tarifkeriniz var mi aksam misafir geliyor degisik.seyler yapmak istiyorum
Kizlar ramazanda geliyo genel olarak ozel gunelrinizdemi misafir alirsiniz yoksa orucluykende alirmisniz
Esim gelince ramazn alisveriisi yapcaz bizde ins.rabbim hakkiyla eda etmeyi nasil etsin zor durum da olanlarinda yardimcisi olsun ins.
Ben ozel gunumde misafir almayi dusunuyorum bide dis cektirmem laizm2 nasil yapsam bilemedim
Agir bayagi bi hazirlik yaptim ama sanki daha da olsa iyi olur gibi olk defa geleceklerCanim misafirin her zamn gelen birisimi yoksa agir misafir mi ona gore fikir vereyim
Bebis kucuk tutmaya calisacagim misafir isini bilemiyorum ama ramazanda yatili 2 aile gelecek onu biliyorum zaten haala bir ozel gunum yokKizlar ramazanda geliyo genel olarak ozel gunelrinizdemi misafir alirsiniz yoksa orucluykende alirmisniz
Esim gelince ramazn alisveriisi yapcaz bizde ins.rabbim hakkiyla eda etmeyi nasil etsin zor durum da olanlarinda yardimcisi olsun ins.
Ben ozel gunumde misafir almayi dusunuyorum bide dis cektirmem laizm2 nasil yapsam bilemedim
Bugu kebabi cok guzel bir yemek hem pratik hem goruntusu cok guzel oluyor. Firin makarna yufkali yapiyorum cok guzel. Yalanci su boregi diye arama yaptirirsnMuhallebili kemal pasa veya incirli etimek tatlisi. Tek bir yemek sitesinden bakiyorum bunlara ve tarifler tutuyo.Agir bayagi bi hazirlik yaptim ama sanki daha da olsa iyi olur gibi olk defa gelecekler
Ilk defa panik oldum yaa normalde yapar takmazdim da bunlari hic tanimadigim icin panikledimBugu kebabi cok guzel bir yemek hem pratik hem goruntusu cok guzel oluyor. Firin makarna yufkali yapiyorum cok guzel. Yalanci su boregi diye arama yaptirirsnMuhallebili kemal pasa veya incirli etimek tatlisi. Tek bir yemek sitesinden bakiyorum bunlara ve tarifler tutuyo.
Daha nolsun maşallah canımMerhaba becerikli ve hamarat hatunlar.
Benimde 2 yasinda kizim var. Sabah kalkariz kizima kitapta gorduklerimi anlatarak kahvalti yapariz. Sonra kizimla oyun oynariz 20 dk kitap okurum kizimda kitaptan hatirladiklarini yapmaya calisir.
Sonra onune meyva koyarim catalla kendisi yer.
Temizlik konusunda hic zorlanmadim kucuklugunden beridir boyle kizim uykuyu cok sever. Elektrik supurgesi tutarken pesimden gezer. Yerleri silerken ona da bez veririm oda siliyomus gibi yapar.
Kizlar ben sizin aksinize kizim uyurken biseyler yapayim demem
Tam tersine camasir asma toplama utuleme yemek yapma zamanlarinda kizimin uyanik olmasina dikkat ederim. Anlatirim ki o da ogrensin diye.
Kac kere camasir toplamak icin kizimin uyanmasini bekledigimi bilirim.
Camasir asarken minicik elleriyle seleden aldigi camasirlari bana alll diyerek uzatir verir de verir asmaya yetistiremem en sonunda da kocaman seleyi alip all diyerek verir.
Yemek yaparken yaninda yaparim patates sogan soyarken isimlerini soylerim ne yaptigimi anlatirim.
Utu yaparken sicak oldugunu bilir hic yaklasmaz.
Ogle uykusuna yattigi zamn en az 2 saat uyur 3 saat uyudugu da olur dedim ya uykuyu sever.
Bu zamanda tv izlerim kizimin yaninda acmam esim gelince illa acik oldugunu bildigim icin zamani iyi degerlendirmeye calisirim.
Haftanin 3 4 gunu disari cikariz.
Yani kisacasi benim ev temizligi yemek falan yapmam benim icin cok eglenceli hele kizimla birlikte ogreterek daha da eglenceli. Size de tavsiyem boyle hanimlar.
Ama 2 cocuk 3 cocuk oldugunda nasil olur bilemem. Tek kziim oldugu icin hayat kolay geliyor simdilik.
1.5 ay sonra tuvalet egitimine baslicaz. Simdilik on hazirlik yapiyoruz arada otutturuyorum.
Oyle yani yaprak sarma hamur acma hep kizimin yaninda yaparim.
Hee buyuk isler yapacaksam zamanimi alacaksa sos yapimi gibi kizimin uyudugu zamnlari tercih ederim.
Bazen yemek yaparken sikilirsa eline biseyler veririm oyalanir.
Simdilik bu kadar...
Ya ne biliyim tanimiyorum ya acikcasi kim ne yer bilemiyorumCanim bi suru sey yapmissin daha ne yapacaksinchocolate19
Misafir umdugunu degil buldugunu yer cAnm hem o kadar cesit arasindan elbet sevip birseyler yerler. Ben aksam yemegine geliyorlar sandm:) makarna salatasI yapabilirsin.suzmr yogurtla yapip icine kornison misir bezelye havuc koyarM. Oluklu kek kalibina bastirark doldurup ters cevirirsin istersEn gorunumude guzel olur. Yada menune uymaz belki ama bulguru sicak suyla isltaip iyice sisip soguyunca icine suzme yogurt sarimsak dereotlu dograrim..yine kek kalibinA koyarim. TeRs cevirip ustune salcali sos hazirlayip dokerim. Bu da guzel oluyor. En son dilersen maydanozla suslersinYa ne biliyim tanimiyorum ya acikcasi kim ne yer bilemiyorum