-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
Biz daha yeni 4 aylık olucaz, ek gıdaya geçmedik ama zorlama bence canım, baskıyla yemesin, zamanla alışır inşallah :)Meraba kızlar topiğiniz harika bütün sayfaları okudum hepiniz çok samimi geldiniz sevdim burayı:) benimde 10aylık oğlum var aşağı yukarı aynı dertlerle boğuşuyorum anasınıfı öğretmeniyim anneme bırakıp geliyorum iki tane alttan dişimiz çıktı bu aralar huysuzlaştı en büyük sorunum oğlum katı gıdayı sevmedi bi türlü pütürlü hiçbişe yiyemiyor anında kusuyo püre yapıyorum mecburen onu da yemek istemiyor öğüre öğüre yedirebiliyorsam yiyo bazense tam yedi bitti derken hepsini birden kusuyo kriz geçiriyorum o zaman ne yapmam gerek bilmiyorum iyice üstüne gidip yedirmeli miyim serbest mi bırakmalıyım şaşırdım ne yapacağımı yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Ya ne biliyim gerçekten çok zorlanıyorum kusuyo diye de püre şeklinde veriyorum aç kalmasın diye bu seferde hiç katı bişe yiyemiyor eline verince de hevesleniyo ağzına alıyo kusuyo hemen önceki yedikleri de çıkıyo kafam karışıyo valla ne yapmam gerektiğini şaşırıyorumBiz daha yeni 4 aylık olucaz, ek gıdaya geçmedik ama zorlama bence canım, baskıyla yemesin, zamanla alışır inşallah :)
Ya ne biliyim gerçekten çok zorlanıyorum kusuyo diye de püre şeklinde veriyorum aç kalmasın diye bu seferde hiç katı bişe yiyemiyor eline verince de hevesleniyo ağzına alıyo kusuyo hemen önceki yedikleri de çıkıyo kafam karışıyo valla ne yapmam gerektiğini şaşırıyorum
hence zorlama al cikar disari yedir . Ikinizede iyi gelir . Yemeyeb cocuk zor bilirimMeraba kızlar topiğiniz harika bütün sayfaları okudum hepiniz çok samimi geldiniz sevdim burayı:) benimde 10aylık oğlum var aşağı yukarı aynı dertlerle boğuşuyorum anasınıfı öğretmeniyim anneme bırakıp geliyorum iki tane alttan dişimiz çıktı bu aralar huysuzlaştı en büyük sorunum oğlum katı gıdayı sevmedi bi türlü pütürlü hiçbişe yiyemiyor anında kusuyo püre yapıyorum mecburen onu da yemek istemiyor öğüre öğüre yedirebiliyorsam yiyo bazense tam yedi bitti derken hepsini birden kusuyo kriz geçiriyorum o zaman ne yapmam gerek bilmiyorum iyice üstüne gidip yedirmeli miyim serbest mi bırakmalıyım şaşırdım ne yapacağımı yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Tarhana çorbası, pilavdan kadınbudu köfte-patates salata :) Sizin yerinizde olsam öyle yapardım ...
Fellah köftesini çok severim, tarif verebilir misiniz? Nasıl yapılacağını bilmiyorum, ıspanağı da ben yıkar, ayıklar, doğrar öyle kaldırırım hiç haşlamam...
Kızımın gaz sancıları yüzünden 4 aydır kuru fasulye, nohut ve mercimek tüketmedim, çok özledim, yersem bişey olucak diye korkuyorum.
Ramazan da geliyo, insan ne yapacağını şaşırıyo hergün
Zaman da yok ki buzluğa sulu köfte filan atsam
Fellah koftesi ;Bekliyorum...
Fellah koftesi ;
Koftelik bulgur miktari cay bardagiyla kisi sayisa gore koyuyorum 5 kisiyse 5 cay baragi koftelik bulgur
1 bardak irmik
Baharatlar kirmizi biber, kimyon, tuz istege bagli hangisini seviyosaniz
Biber salcasi
Yogurma isleminde baya un koyun yaniza su alin suyla yogurmaya başlayın yumuşak birsey olcak zaten umarim eksik yazmamisimdir
Daha sonra biraz dinlensin bir kapa yag koyun elinizi yaga banin kucuk koparip yuvarlak yapip ortasına parmaginzla bastirin
Sonraki islem haslama kismi ayni makarna haslar gibi olcak islem o sekilde yani korkmayim sikinti olmz ins.
O haslanirken bir yandan
5 6 adet domatesleri koyun ocaga genr baharatlandirin ve bol sarimsak koyun sarimsak tadini getiriyo yagini koyun dedidgim gibi goz karari yine bunlar ocakda pissin
Kofteler haslaninca genis bir kapa alin birazda suyuyla alin cunku suyuna banip yemek güzel oluyo cok deil ama
Uzerine yaptiginiz sosu dokun istege bagli maydonozda atabilirsiniz
Servise hazir
(Eksik yazdiysam kusura bakmayin akliniza takilna olursa sorun lutfen)
Afiyet olsunEn kısa zamanda deneyeceğim...
Yutkunma problemi var sanırım. Benim yeğenim de öyleydi bademcikkeri normalden büyükmüş. Sulandırıp vetiyorduk yada küçük parçalar halinde peşine su içerken yiyordu.Ya ne biliyim gerçekten çok zorlanıyorum kusuyo diye de püre şeklinde veriyorum aç kalmasın diye bu seferde hiç katı bişe yiyemiyor eline verince de hevesleniyo ağzına alıyo kusuyo hemen önceki yedikleri de çıkıyo kafam karışıyo valla ne yapmam gerektiğini şaşırıyorum
Akşamdan kalan yemeklerden yerdim yoksa ekmek arasıyla geçiştiriyor insan...Hanımlar ben ilk defa bu aralar evdeyim, hep okul ve iş hayatım oldu, evde durmaya ve öğle yemeği yemeye alışık değilim, hep dışarda yerdim. Şimdi eşim de işte, tek başına öğle yemeği yapmak cazip gelmiyo, ne bulursam öylesine atıştırıyorum, bundan kurtulup düzenli yemeliyim, siz tek başınıza öğlenleri neler yapıp yiyosunuz?
Götürdüm canım hiçbişeyi yok dedi sana şartlanmış dedi kilosu iyi dedi ama katı yemiyor yutmuyo bana karşı bunu kullanıyor bile kucağıma gelmek istediğinde almayınca kusuyo meselaYutkunma problemi var sanırım. Benim yeğenim de öyleydi bademcikkeri normalden büyükmüş. Sulandırıp vetiyorduk yada küçük parçalar halinde peşine su içerken yiyordu.
Doktora götürdünüz mü?