Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

Kızlar minnak uyudu şimdi üçüncü raunt başlıyor öbür bebelere yemek hazirlamaca mutfak toplamaca pazarliklari buzdolabına yerleştirme ya işler bitmiyor ama bu bebelerle çok ballı ya benim en büyük 12 yaşında ama hala bebek gözümde kızlar çok çocuk zor ama sofraya oturildumuda sohbetlerine duyulmuyor .valla öyle çok kosturdumki bugün kısa zamanda az iş yapayım diye en son eşime salata yaparken bayilcaktim.Ya ben hem ev işi olsun diyorum hem park gıdıklamaca koşturmaca olsun hep iş yapınca yada hiç yapnayinca gönlüm rahat olmiyor anne olunca denge kurmak ne zor oluyor
sende kaç çocuk var canım? kalabalık sofraları ben de çok seviyorum. biz de kalabalık bir aileyiz. 4 çocuğum var. oğullarım üçüz. bir de 10 aylık kızım var. hepimizin en güzel vakit geçirdiği yer yemek masası oluyor. allah evlatlarımıza uzun ömür versin..

Temizlik yapanlra temiz ewin sefasini sorenlere ne ala:KK50:

Masalah hanimlar aslinda cocuk var diye cok is yapilmiyo gibi duruyo ama hepinizide ayri ayri tebrik ediyorum cok becerikli annelersiniz:süslü:

Genel olarak memleketler neresi bayanlar yada yaşadığınız yerler neresi:KK68:
ben erzurum palandökendeyim. görev icabı iki yıldır burdayız.

Ben evlendiğimde öğrenciydim, dersler de yoğun olunca buzluğu aktif olarak kullanma başladım. Oğluma hamileyken de, doğumdan sonra da aynı şekilde dondurucu kurtarıcım oldu.
Mesela hem yaprak hem lahanayla sarmayı sarıyorum, pişireceğim tencereye dizip donduruyorum. Bir akşam öncesinden çıkarıp çözdürüp pişiriyorum. (Etlide de zeytinyağlıda da pirinçlerimde kırılma olmadı benim hiç)
Dr oetkerin kurabiye unlarından alıp yoğurup dondurucuya atıyorum. Yassı halde donduruyorum 3-4 saatte çözünüyor, çabuk oluyo hazırlaması. Misafir için kurtarıcı oluyor.
Yufkadan su ve zeytinyağlı harç ile ıslatıp sardığım börekleri de donduruyorum. Onlar da 3-4 saate çözünüyor ortalama.
Köfteleri hazırlayıp donduruyorum. Hem hamburger köftesi, hem tavada kızartmalık köfte, hem sulu köfte ya da ekşili köfte çorbaları için köfteleri ayrı ayrı yapıp poşetlerini ayrı ayrı koyuyorum.
Parça etleri tek pişirimlik streçleyip gene yassı halde paketleri inceltip dondurucuya atıyorum. (Ne kadar yassı olursa poşetler; çözünmesi için o kadar az zaman kaybediyorum) aynı şekilde antrikot gibi etleri de tek pişirimlik paketleyip atıyorum dondurucuya.
Dondurucumda barbunya, bamya, bezelye, haşlanmış nohut, haşlanmış buğday, taze fasülye oluyor. (Taze fasülyeleri doğrayıp renkleri dönene kadar haşlayıp atınca kokmuyor) Ha yıkanmış doğranmış ıspanak veya pazıyı mutlaka bulunduruyorum, hemen bi soğan kavurup pazı ya da ıspanağı çözdürmeden üstüne atıp pişince de bi yumurta kırdım mı öğünü kurtarıyor :) Yazın domates doğrayıp gene dondurucuya yolluyorum.
Bu sene közlenmiş patlıcan da atmayı planlıyorum ama bakalım.. Tüm bu dondurucu hazırlığı ya oğlum eşimdeyken ya da annem babam oğlumu sevmeye geldiklerinde yapabiliyorum..

Temizlik için haftada bir gün yardımcım geliyor. Bir gün de ben süpürüp toz alıyorum. Oğlum öğlen uykusuna yatmadan genelde temizliği yapıyorum. Beni her odada görebileceği tek yerim giriş antrem. Önce orayı süpürüp oğlumu oyun halısıyla oraya oturtuyorum. Hızlı hızlı odaları süpürürken arada oğluma görünüyorum ben burdayım demek için, eğer durmazsa kucağımda ev süpürdüğüm de oldu.. :)

Çamaşır işi için de akşam yatmadan çamaşırları ayırt ediyorum. Sabah eşimi işe yollayınca hemen ilk postayı atıyorum. Çıkardığım çamaşırları oğlum uyuyorsa asıyorum, yok bekleteceksem çamaşır sepetini alıp oğlumun yanına geçip katlıyorum ıslak çamaşırları ve o uyuduğunda (en kötü gece) asıyorum. Eğer ıslakken katlarsam ütüm az çıkıyor. Ütüyü ben yapacaksam vakitten kazanıyorum, yardıma gelen abla yapacaksa da ütü çabuk bitiyor başka iş yapmaya vakti kalıyor.

Bende böyle işte :) gün içerisinde oğlum uyanıkken hep onunla ilgilenmeye çalışıyorum. İlgilenmem gereken projem falan varsa ya oğlum uyurken bakmaya çalışıyorum, ya eşim geldiğinde oğlumu ona atıp bakıyorum, ya da en olmadı bebeyi ve baba kişisini uyutup ver elini bilgisayarım diyorum :) Oyunmuş, parkmış, arabasıyla hava aldırmakmış falan günümüz bitiyor. Benim işler tamam da, benim kendime vaktim kalmıyor işte.. Arada denk getirip arkadaşlarla bi kahve molası verebilirsem ne ala..

Amma uzun yazmışım :oops: ama ya en önemlisini yazmamışım. Elime ne geçerse üşünmeden ait olduğu yere koymaya çalışıyorum. Yapamazsam da en azından hepsini tek odada oturma odamda tutuyorum. Gece yatmadan önce herşeyi yerine yerleştiriyorum. Yoksa dağılmış dağınıklığı toplamaktan hiç bir iş yapmaya vaktim kalmıyor..
:KK9: süpersin valla okurken yoruldum ben :KK70:
Ben de ıspanağı yıkayıp doğrayıp dondurucuya atarım. Eşim ıspanaklı böreği çok sever ansızın börek yapmaya karar verdiğimde harika oluyor. Çok pratik :KK28:

Masalah hanimlar aslinda cocuk var diye cok is yapilmiyo gibi duruyo ama hepinizide ayri ayri tebrik ediyorum cok becerikli annelersiniz:süslü:

beypazarlımısın canım.. bizim memleket ankara. beypazarında akrabalarımız var.

Ya millet bebiş uyurken iş yapar ben de tam tersi o uyuyunca yanında bağlı kalıyorum gündüz ilk yarım saatten sonra sallamadan uyumuyor... o yarım saatte ne yaparsam artık. Mesela az evvel balkonları yıkayıp çamaşır astım. Mutfağı toplamaya fırsat kalmadan bıcırık mızırdadı.

sende kaç çocuk var canım? kalabalık sofraları ben de çok seviyorum. biz de kalabalık bir aileyiz. 4 çocuğum var. oğullarım üçüz. bir de 10 aylık kızım var. hepimizin en güzel vakit geçirdiği yer yemek masası oluyor. allah evlatlarımıza uzun ömür versin..
Üç erkek bebeği :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:aynı anda büyütmek nasıldı?:KK57: Depresyon yaşadın mı? Ben ikizim olsun çok isterdim ama oğlumdan sonra isteğim gitti birer birer iyi iyi aman:KK17::KK70:

Ya millet bebiş uyurken iş yapar ben de tam tersi o uyuyunca yanında bağlı kalıyorum gündüz ilk yarım saatten sonra sallamadan uyumuyor... o yarım saatte ne yaparsam artık. Mesela az evvel balkonları yıkayıp çamaşır astım. Mutfağı toplamaya fırsat kalmadan bıcırık mızırdadı.
ben de senin gibiyim. kızım 2 ay önce gündüz uyurken üst kattaki komşunun düşürüp bişey kırmasıyla korkup uyanan kızım artık gündüz kendi başına uyuyamıyor. kolumdan indirdiğim an sanki bebeği 15. kattan atarken yaşadığı korku gibi korku yaşıyor. tir tir titriyor. gündüz iki posta uyuyor sabah ve öğlenden sonra olmak üzere. onu da kucağımda uyuyor. alıştıramıyorum bir türlü. ben de imreniyorum kızı uyutup iş yapan annelere. şu anda bile kızım kucağımda uyuyor.

Ben Sivaslıyım canım :cool:

Üç erkek bebeği :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:aynı anda büyütmek nasıldı?:KK57: Depresyon yaşadın mı? Ben ikizim olsun çok isterdim ama oğlumdan sonra isteğim gitti birer birer iyi iyi aman:KK17::KK70:
üçüzlerde görümcemlet kayınvalidemler aynı apartmandaydık. hiç zorlanmadım. bi de uysaldılar... nereye koysam orda dururdular.. uyurdular kendi kendine. ama kız on bebeğe bedel çıktı. sağolsun..tam bir küçük canavar..

ben de senin gibiyim. kızım 2 ay önce gündüz uyurken üst kattaki komşunun düşürüp bişey kırmasıyla korkup uyanan kızım artık gündüz kendi başına uyuyamıyor. kolumdan indirdiğim an sanki bebeği 15. kattan atarken yaşadığı korku gibi korku yaşıyor. tir tir titriyor. gündüz iki posta uyuyor sabah ve öğlenden sonra olmak üzere. onu da kucağımda uyuyor. alıştıramıyorum bir türlü. ben de imreniyorum kızı uyutup iş yapan annelere. şu anda bile kızım kucağımda uyuyor.
Halime şükrettim benimki en azından beşikte bir iki dakkalık kalk otur yapıyorum hiç olmazsa :)

üçüzlerde görümcemlet kayınvalidemler aynı apartmandaydık. hiç zorlanmadım. bi de uysaldılar... nereye koysam orda dururdular.. uyurdular kendi kendine. ama kız on bebeğe bedel çıktı. sağolsun..tam bir küçük canavar..
Ay bi de derler erkekler fena kızlar akıllı oluyor diye... kalabalık aile olmak bi yandan da iyi işte böyle çocuk olunca. Ben yalnızım bi doğru düzgün kapını çalacağım komşum bile yok. :KK43: dedeli neneli evlerde çocuk büyütmek daha kolay evet o zaman da iş bitmiyor ama bebek bakımı da kolay değil. Aha şimdi bi dede olaydı verirdim beşiğin ipini eline gider yemek yapardım en zahmetlisinden... :KK16:

Kız uyanmadan acil yemek yapmam lazım, aklıma bişey gelmiyor, dünkü artan pilavdan yayla çorbası yapsam, yanına ne? Bi de salata, bi ampul yansın beynimde şipşak, ayy zaman dar

Az zamanda çok iş yapmak gerek. Hadi DilberiRana, koş mutfağa :KK70:

sadevehuzurlu sadevehuzurlu kabak yemegi yap cnm. Bendebugun kabak yapicam :)
bende kostur kostur is yapanlarsanim. Simdilik cocuk uyurken dolabi duzenledim. Onceden kalan eriklerm varfi hemen cekirdekleri cikartip ustune su cektim. Ocaga attimn meyve suyu olmayi bekliyor. Kabak yemegi ve yapabilirsem cig Kofte yapicm bugum cacikda var Dunden oh. Cig Kofte hazirlama da dahil 20 dk. Hazir tadinda

sadevehuzurlu sadevehuzurlu kabak yemegi yap cnm. Bendebugun kabak yapicam :)
bende kostur kostur is yapanlarsanim. Simdilik cocuk uyurken dolabi duzenledim. Onceden kalan eriklerm varfi hemen cekirdekleri cikartip ustune su cektim. Ocaga attimn meyve suyu olmayi bekliyor. Kabak yemegi ve yapabilirsem cig Kofte yapicm bugum cacikda var Dunden oh. Cig Kofte hazirlama da dahil 20 dk. Hazir tadinda
Nasil erikleri meyve suyu yapacaksin bende dusundum ama nasil olur bilemedim

ben erzurum palandökendeyim. görev icabı iki yıldır burdayız.
Ne guzel bizde ankaradayiz.ins bizde gorev icabi biyerlede oluruz rabbim ogunleridee bize gosterir

Esim uni.okuyo ocakda bitiyo ayni zmanada kpssyr girricek bakalim rabbim isteyen herkese nasio etsin

Bende ispanagi haslar posetlere koyar o sekilde atarim buzluga cok güzel olur vala

Bilen varmi bilmiyorum fellaglh koftesini
Iste onun bulgurlu olan kofte kismini yogurur buzluga atarim yapacagim zamn cikarir yaparim güzel olur

Bilmeyen ler icin icli kofte nin aynisi

Kız uyanmadan acil yemek yapmam lazım, aklıma bişey gelmiyor, dünkü artan pilavdan yayla çorbası yapsam, yanına ne? Bi de salata, bi ampul yansın beynimde şipşak, ayy zaman dar

Az zamanda çok iş yapmak gerek. Hadi DilberiRana, koş mutfağa :KK70:

Tarhana çorbası, pilavdan kadınbudu köfte-patates salata :) Sizin yerinizde olsam öyle yapardım ...

Bende ispanagi haslar posetlere koyar o sekilde atarim buzluga cok güzel olur vala

Bilen varmi bilmiyorum fellaglh koftesini
Iste onun bulgurlu olan kofte kismini yogurur buzluga atarim yapacagim zamn cikarir yaparim güzel olur

Bilmeyen ler icin icli kofte nin aynisi

Fellah köftesini çok severim, tarif verebilir misiniz? Nasıl yapılacağını bilmiyorum, ıspanağı da ben yıkar, ayıklar, doğrar öyle kaldırırım hiç haşlamam...

X