- 22 Nisan 2016
- 312
- 804
- 43
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
canım kaplara koydum koku yaptı ve yer kapladı. sonra kilitli buzdolabı poşetine koydum. hem mis gibi çıktı hem de azYemekleri ve çorbaları nasıl kaplarla dondurdun canım?
az yer kapladı..Yemekleri ve çorbaları nasıl kaplarla dondurdun canım?
büyük marketlerde boy boy var. kilitli buzdolabı poşeti diye satılıyor. hava da almadığı için ilk günkü tazelik korunuyorAaa ilk defa duyuyorum ben bunu nerde ne diye satiliyo acaba ?
Ben de aventim buharlı pişiricisi var çok memnunum tüm sebzeyi kıymayı mercimeğini koyuyorum günlük taze pişiriyorum gıdalar kendi suyuyla pişiyor gayet sağlıklı bu ürünün ters çevirdiğinde rondolayabiliyorsun bizim dr istemediği için ben o özelliğini kullanmıyorum aventin dediğiniz ürününü bilmiyorumAvent wasabi ek gıdaya geçişte olmazsa olmaz bir pişirici mi? İlerde almalı mıyım? Katı meyve sıkacağım var, ek gıda döneminde işime yarar mı?
Pişmiş olarak attım çiğ olarak hiç pirinçlerim kırılmadı benim :)Sarmayi buzluga atma kismina katilmiyorum pirincler kiriliyor oyusden ya bir yada iki gun oncden sariyorum yapragi mesela bugunde misafirm var buzlukda puacam var pztesi yapraak sardim bu sekilde halledince güzel oluyo aslinda
Pogaca cig kofte kek mercimek koftesi fellah koftesi sultan lokumu havuclu toplar irmikli lokum taze fasulye koz patlican koz biber sarilmis yaprak serbetli tatlilar serbetsiz bir bicimde simdilik bunlar geldi aklima hatta saat 13 20 de bir misafir geliyorum dedi ben herseyimi hazirladim cok sukurNeler mesela canım?
Ya canım ben bu ikramlığı buzluğa koyup çıkarma konusunda beceriksiz miyim neyimherkes tadı değişmiyor at buzluğa diyor, kapaklı saklama kaplarıyla koyuyorum, dolabım bosch nofrost, poğaçalar ve kurabiyeler kokuyor sanki, ilk tat gibi olmuyor, nerde hata yapıyorum acep?
ek gıdaya geçince hiç meyve sıkacağı kullanmadım. meyveleri cam rendededen geçirdim. püre olarak verdim. sonra diş çıktı alttan iki tane. şimdi de elimle azıcık ezip taneli yediriyorum. meyveleri karpuz kavun elma şeftali neyse hep minik minik doğrayıp ağzına veriyorum. sadece kahvaltıda portakal suyu veririm. onu da limon sıkacağı ile sıkarım. bir de bebeklere yapılmış özel meyve sebze fileleri var. diş kaşıyıcı kadar bişey. ucundaki filenin içine soğuk salata elma sert şeftali erik havuç biber nemuz ne bulursam koyarım.. o fileden emerek bitirir. boğazına kaçma korkusu da yok. soğuk olunca dişlerine de iyi geliyor. meyve sebze sıkacaklarını çok yararlı bulmuyorum. ben hep posalı yediririm ve hiç kabız olmaz. hergün bir muz yediği halde..Avent wasabi ek gıdaya geçişte olmazsa olmaz bir pişirici mi? İlerde almalı mıyım? Katı meyve sıkacağım var, ek gıda döneminde işime yarar mı?
ben de pişirip tıyorum.. çok güzel oluyor. hiç kırılmıyor..Pişmiş olarak attım çiğ olarak hiç pirinçlerim kırılmadı benim :)
Aaa ben cig koyuyordum pisinc koyunca tadi hic degismiyor mu. Cok iyi fikir oldu. Cig lifter mercimek koftesini ilk kez duydumm. Ay irmikli top sultan lokum da mi konuyor ay cok ilginc hic tadi frgismiyor mu naasil yapiyorsunuxben de pişirip tıyorum.. çok güzel oluyor. hiç kırılmıyor..
dolmayı sar pişir. kilitli buzdıolabı poşetine bir pişimlik koy. at dondurucuya. biz bayramlarda gelenlere ikram etmek için 6 veya 7 poşet yapar atarız yaprakların lezzetli zamanında. bayramda da bayram sabahı dizerim tencereye. ısıtırım. ohh misss.Aaa ben cig koyuyordum pisinc koyunca tadi hic degismiyor mu. Cok iyi fikir oldu. Cig lifter mercimek koftesini ilk kez duydumm. Ay irmikli top sultan lokum da mi konuyor ay cok ilginc hic tadi frgismiyor mu naasil yapiyorsunux
ben de yediriyorum. parkta bahçede. hatta geçen akşam yemeğini coccuklarla lokantada yedik. kızımın da yemeğini yanıma aldım.. ona da bizle beraber yedirdım. bakıyorlar tabi ama hiç te umrumda olmuyor. kızım mutlu mu o bana yeter. gerisi boş..Cok iyi bi baslok olmus.
kizlar Benim gibi disarida yrmek yediren var mi ya. Yedirdigimde herkes Bize bakiyot. evde zor yiyor napayim
ben bazen evde yediremediğim zaman telefondan çizgi film açıyorum. aldanıyo. ama çok nadir. alışkanlık yapmayacak kadar..Cok iyi bi baslok olmus.
kizlar Benim gibi disarida yrmek yediren var mi ya. Yedirdigimde herkes Bize bakiyot. evde zor yiyor napayim
Aynen bende oyle yaparim. Ay birde bakanlarin elinde hazir birseylerin paketi var isin komik tarafi.ben de yediriyorum. parkta bahçede. hatta geçen akşam yemeğini coccuklarla lokantada yedik. kızımın da yemeğini yanıma aldım.. ona da bizle beraber yedirdım. bakıyorlar tabi ama hiç te umrumda olmuyor. kızım mutlu mu o bana yeter. gerisi boş..
Aaa güzel bi paylaşım olmus canim yazayım bende
Paşam artık 11 aylık oldu oyuncaklarla oynama süresi daha da uzadı odasında cok keyifle oynuyor ama beni yanında istiyor arada bi dokunur üstüme atlar yada sadece bakar :)
Sırtını kapıya çeviririm onun daldığı anda hop wc hop çay hop çamasır derim parça parça ev işlerini yapmaya çalışırım
Artık günde tek uyku yapıyor 12 den sonra o uyur uyumaz telsizi açarım ev süpürülecekse ilk süpürge yoksa yemeğe girişirim süpür sil yemek sıralamasında iki üç kez ağlar emziririm şansım varsa uyur memeyi bırakır yoksa alırım koynuma yatar uyurum beni bırakmazsa
Çünkü onun uykusunu alması keyifli uyanması herşeyden önemli
Eşimde sağolsun anlayışlı bazen laf atsa da bu ev ne olmus öğrenci evi gibi der ama biz kadınlar cok girişimciyiz valla bi girişirim eve 15 20 dk biter herşey
Parka ineriz hava güzel olursa hiç durmam evde apartmana Bebek arabasına koyuyorum oğlumu Oray'ı inceler sesler çıkartır ee anası boş dururum hemen bi corba salata hallederim
Ama gece uykusu fiyasko devamlı emmek istiyor beşiğinde bir saat kalıyor ancak sadece emiyor keşke süte alışsa ama yok almıyo keçiyi de denedim çık
Amooovv cok yazmışım Hakkı'nızı helal edin
Hep oyunla yiyor ya. Eline oyalanack birsey veriyorum. Pedagoglar ikimizin yontemine de yanlis demesde kotu yA. Ac kalsin yerler diyorlar ama yok icin elvermiuor. Ama bazen pes diyip yemiyorsa zorlamiyorumben bazen evde yediremediğim zaman telefondan çizgi film açıyorum. aldanıyo. ama çok nadir. alışkanlık yapmayacak kadar..
Cep telefonunu bebeğin yanında kullanmak çok zararlı değil mi cnm? Uçak moduna alıyor musun yoksa uzak mı tutuyorsun?ben bazen evde yediremediğim zaman telefondan çizgi film açıyorum. aldanıyo. ama çok nadir. alışkanlık yapmayacak kadar..