Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

Cep telefonunu bebeğin yanında kullanmak çok zararlı değil mi cnm? Uçak moduna alıyor musun yoksa uzak mı tutuyorsun?

Ayrıca görüntülü konuşma konusunda fikriniz ne kızlar? Ben çok korkuyorum olumsuz etkisi olur diye
canım çok nadir açarım çizgi filmi ve uzak tutarım. ama uçak moduna almam. ona kaldıysa biz wifi yi kapatmıştık evde. doktor dedi ki siz istediğiniz kadar kapatın alt katın üst katın yan tarafın wifi leri de sizleri etkiler. evde üç oğlumun eşimin benim telefonlarımız var yetmedi iki bilgisayar ve tabletler. hangi birini uzak tutabilirim ki.. biz gurbetçiyiz. erzuruma tayinle geldik. tüm ailem ankarada. yyeri geliyor her akşam görüntülü konuşuyoruz. özlüyorlar memlekettekiler. teknolojiden kaçamıyorum..

canım çok nadir açarım çizgi filmi ve uzak tutarım. ama uçak moduna almam. ona kaldıysa biz wifi yi kapatmıştık evde. doktor dedi ki siz istediğiniz kadar kapatın alt katın üst katın yan tarafın wifi leri de sizleri etkiler. evde üç oğlumun eşimin benim telefonlarımız var yetmedi iki bilgisayar ve tabletler. hangi birini uzak tutabilirim ki.. biz gurbetçiyiz. erzuruma tayinle geldik. tüm ailem ankarada. yyeri geliyor her akşam görüntülü konuşuyoruz. özlüyorlar memlekettekiler. teknolojiden kaçamıyorum..

Empati kurdum ve sana hak verdim canım, devir kötü, kaçamıyoruz doğru.
Biz de gurbetteyiz:KK43:

Kızlar hafta sonu eşiniz evdeyse bebeği bir iki saatlik ona bırakıp yemek hazırlayın dondurucuya atın hafta içi çok işe yarıyor. Mesela kurı fasulye, barbunya nohut gibi bakla gilleri haşlayıp poşetleyip kaldırınca pratik oluyor pişirmesi. Köfte hazırlıyorum plastik kaplara yerleştirip dondurucuya atıyorum. Gerek sade gerekae yemeklere karıştıraeak zahmetli lezzetli yemeği pratik hale getiriyorum. Yufkayla muska ya da sigara böreği şeklinde börek yapıp dondurucuya yerleştiriyorum. Çıkarıp çözülmesini bile beklemeden fırına verebiliyorsunuz.

Temizliği oda oda yapıyorum :temizlik: bebekten önce hepsini bir yapardım ama bebekle yetişmiyor. Bir gün oturma odasını, bir gün yatak odasını temizliyorum. Bebiş uyuyorken ya da eline oyuncak veriyorum yarım saat oyalanırken yapmaya çalışıyorum zaten uykusu da kısa sürüyor. Ama yarım saatte dünyanın işini yapma gücü var biz hanımlarda :KK6:

Haa bi de cam bezi keşfettim geçen ay. Elastiki bişey camları yalandan silsem de kurulama derdi yok daha çabuk oluyor tabi.

Sürekli toplamayınca ev alıyor başını gidiyor valla özellikle mendil ve önlük oyuncak vs ufak ufaklar ama çok kalabalık gösteriyor odayı ortalıkta bırakmamaya çalışıyorum.

Bulaşıkları bebeği mutfağa getirip toparlıyorum. Bi yandan şarkı söylüyor oyalamaya çalışıyorum ama on beş dakika ancak duruyor. Işık hızında ne yapıyorsam artık :KK55:

Ayy bazen aynaya bakıyorum bu ben miyim diyorum yaaa saç baş darma duman. Kendime anca beş on dakika ayırabiliyorum :süslü: hızlı bir makyaj o da bir sürme bir maskara... saçımı tarasam ne ala :21:

Ayyy amma yazmışım bebek uyurken bazen de napsam napsam der hiç bişey yalmafan kk ya dalarım böyle :ukala:

bu arada eski usul gırgır benim kurtarıcım tavsiye ederim :KK9:

Valla helal olsun, ben bunları bebeğim yokken çalışırken yapardım :) Şimdi tekrar aklıma geldi bakalım :)

kızım bugün beni çok korkuttu. hiç sebep yokken kucağımdan yere koydum diye ağlamaktan katıldı kaldı. kollarımın arasında nefes alamadı. eli kolu düştü yanlara. çığlık çığlığa esmanur diye bağırdım sarstım da neden sonra nefes almaya başladı. çocuklar ağlamak için mutlaka sebep buluyor

Aaa ben cig koyuyordum pisinc koyunca tadi hic degismiyor mu. Cok iyi fikir oldu. Cig lifter mercimek koftesini ilk kez duydumm. Ay irmikli top sultan lokum da mi konuyor ay cok ilginc hic tadi frgismiyor mu naasil yapiyorsunux
Eger poset kaliteli olursa kokmaz ben birsuru sey koyuyorum cnm poset.iui olacak yoksa kokular karisiyor

Esmanur18 Esmanur18 göğüs ucundaki sızı için bi çözüm bulabildin mi? Benim oğlanın görünürde dişi yok ama ben de aynı dertten muzdaribim.. Lansinohun şu lanolin kreminden sürdüm biraz iyi geldi gibi ama henüz tam geçmedi..

Kızlar minnak uyudu şimdi üçüncü raunt başlıyor öbür bebelere yemek hazirlamaca mutfak toplamaca pazarliklari buzdolabına yerleştirme ya işler bitmiyor ama bu bebelerle çok ballı ya benim en büyük 12 yaşında ama hala bebek gözümde kızlar çok çocuk zor ama sofraya oturildumuda sohbetlerine duyulmuyor .valla öyle çok kosturdumki bugün kısa zamanda az iş yapayım diye en son eşime salata yaparken bayilcaktim.Ya ben hem ev işi olsun diyorum hem park gıdıklamaca koşturmaca olsun hep iş yapınca yada hiç yapnayinca gönlüm rahat olmiyor anne olunca denge kurmak ne zor oluyor

Benim de 2 Kuzum var biri 4.5 yaşında diğeri 4.5 aylık :)
Düzenli olarak yaptığım tek iş her ikisi de gece uykusuna daldığında her akşam 1 saatte evdeki tüm esyalari (kıyafet, oyuncak, kirliler, yikananlar, bulasiklar ...) derlemek ve toplamak.

Ben evlendiğimde öğrenciydim, dersler de yoğun olunca buzluğu aktif olarak kullanma başladım. Oğluma hamileyken de, doğumdan sonra da aynı şekilde dondurucu kurtarıcım oldu.
Mesela hem yaprak hem lahanayla sarmayı sarıyorum, pişireceğim tencereye dizip donduruyorum. Bir akşam öncesinden çıkarıp çözdürüp pişiriyorum. (Etlide de zeytinyağlıda da pirinçlerimde kırılma olmadı benim hiç)
Dr oetkerin kurabiye unlarından alıp yoğurup dondurucuya atıyorum. Yassı halde donduruyorum 3-4 saatte çözünüyor, çabuk oluyo hazırlaması. Misafir için kurtarıcı oluyor.
Yufkadan su ve zeytinyağlı harç ile ıslatıp sardığım börekleri de donduruyorum. Onlar da 3-4 saate çözünüyor ortalama.
Köfteleri hazırlayıp donduruyorum. Hem hamburger köftesi, hem tavada kızartmalık köfte, hem sulu köfte ya da ekşili köfte çorbaları için köfteleri ayrı ayrı yapıp poşetlerini ayrı ayrı koyuyorum.
Parça etleri tek pişirimlik streçleyip gene yassı halde paketleri inceltip dondurucuya atıyorum. (Ne kadar yassı olursa poşetler; çözünmesi için o kadar az zaman kaybediyorum) aynı şekilde antrikot gibi etleri de tek pişirimlik paketleyip atıyorum dondurucuya.
Dondurucumda barbunya, bamya, bezelye, haşlanmış nohut, haşlanmış buğday, taze fasülye oluyor. (Taze fasülyeleri doğrayıp renkleri dönene kadar haşlayıp atınca kokmuyor) Ha yıkanmış doğranmış ıspanak veya pazıyı mutlaka bulunduruyorum, hemen bi soğan kavurup pazı ya da ıspanağı çözdürmeden üstüne atıp pişince de bi yumurta kırdım mı öğünü kurtarıyor :) Yazın domates doğrayıp gene dondurucuya yolluyorum.
Bu sene közlenmiş patlıcan da atmayı planlıyorum ama bakalım.. Tüm bu dondurucu hazırlığı ya oğlum eşimdeyken ya da annem babam oğlumu sevmeye geldiklerinde yapabiliyorum..

Temizlik için haftada bir gün yardımcım geliyor. Bir gün de ben süpürüp toz alıyorum. Oğlum öğlen uykusuna yatmadan genelde temizliği yapıyorum. Beni her odada görebileceği tek yerim giriş antrem. Önce orayı süpürüp oğlumu oyun halısıyla oraya oturtuyorum. Hızlı hızlı odaları süpürürken arada oğluma görünüyorum ben burdayım demek için, eğer durmazsa kucağımda ev süpürdüğüm de oldu.. :)

Çamaşır işi için de akşam yatmadan çamaşırları ayırt ediyorum. Sabah eşimi işe yollayınca hemen ilk postayı atıyorum. Çıkardığım çamaşırları oğlum uyuyorsa asıyorum, yok bekleteceksem çamaşır sepetini alıp oğlumun yanına geçip katlıyorum ıslak çamaşırları ve o uyuduğunda (en kötü gece) asıyorum. Eğer ıslakken katlarsam ütüm az çıkıyor. Ütüyü ben yapacaksam vakitten kazanıyorum, yardıma gelen abla yapacaksa da ütü çabuk bitiyor başka iş yapmaya vakti kalıyor.

Bende böyle işte :) gün içerisinde oğlum uyanıkken hep onunla ilgilenmeye çalışıyorum. İlgilenmem gereken projem falan varsa ya oğlum uyurken bakmaya çalışıyorum, ya eşim geldiğinde oğlumu ona atıp bakıyorum, ya da en olmadı bebeyi ve baba kişisini uyutup ver elini bilgisayarım diyorum :) Oyunmuş, parkmış, arabasıyla hava aldırmakmış falan günümüz bitiyor. Benim işler tamam da, benim kendime vaktim kalmıyor işte.. Arada denk getirip arkadaşlarla bi kahve molası verebilirsem ne ala..

Amma uzun yazmışım :oops: ama ya en önemlisini yazmamışım. Elime ne geçerse üşünmeden ait olduğu yere koymaya çalışıyorum. Yapamazsam da en azından hepsini tek odada oturma odamda tutuyorum. Gece yatmadan önce herşeyi yerine yerleştiriyorum. Yoksa dağılmış dağınıklığı toplamaktan hiç bir iş yapmaya vaktim kalmıyor..

Cep telefonunu bebeğin yanında kullanmak çok zararlı değil mi cnm? Uçak moduna alıyor musun yoksa uzak mı tutuyorsun?

Ayrıca görüntülü konuşma konusunda fikriniz ne kızlar? Ben çok korkuyorum olumsuz etkisi olur diye
Çizgi film değilde cocuk şarkılarına bayılıyor internet paketim bitti diye o şarkıları videoya cektım dısarıda cok acil birşey olursa durmazsa açıp eline verıyorum
Uçak modunu falanda kullanmadım hiç ama yakınlarına koymuyorum gerekmedikçe onun yanındayken telefonu elime almıyorum ve şarjım azken kendim bile kullanmıyorum en cok o Zaman zararlı olurmus

kızım bugün beni çok korkuttu. hiç sebep yokken kucağımdan yere koydum diye ağlamaktan katıldı kaldı. kollarımın arasında nefes alamadı. eli kolu düştü yanlara. çığlık çığlığa esmanur diye bağırdım sarstım da neden sonra nefes almaya başladı. çocuklar ağlamak için mutlaka sebep buluyor
Bende çocukken cok katılırmışım canim devam ederse Demir'ine baktırın kan seviyesine falan
Katıldığı sırada yüzüne hafifçe üfle
Geçmezse topuguna cimcik at

Tavsiyeler kısmını konudaki tüm yorumlarımokuduktan sonra yapacağım. Tekrar tekrar olmasınlar :KK66:

son hafta hiç iş yapmadım. Şuan annemlerdeyim :cool:

Sabah 8-9a kadar zorla yatakta yarı uykulu oluyoruz. Sonrası 11e kadar çocukla uğraşmak.
Uyuduğu an kahvaltı:rapci:
Sonra uyuduğu veya ana kucağında oyalandığı sıralar ortalığı toparlıyorum. Ama bıktım:sinirli:

Size şükür sebebi anlatayım:KK45:
Erkek kardeşim bende kalıyor.
Beyaz koltuklarımda çarşaf sermeden:oha: her sabah koltuklarda kıl süpürüyorum:olamaz:

Eşim oturma odaısnda kalıyor:oha: eh o odada kıllı:oha:
Çarşaf sermeye de vallahi yetişemiyorum :ruh:
Ee tabi çarşaf yok ama yorgan var:lülülü: ortalık yorgan yastık dolu:mapus:

Mutfak ayrı terane zaten. Alerji diyetinden sebep sürekli acıkıyorum, ekmeği bile kendim yapınca oluyor mu sana sürekli bulaşık sürekli karışıklık:KK47:
Bzim yattığımızodadan bahsetmiyorum bile:olamaz:
Birtek çocuk odası toplu demek isterdim amaaaaaaa orada da kardeşiöin eşyaları ve evin ütülenecekleri vs derken:kızgın:
Vallahi banyoda oturasım var:işsiz: bi toplu alan orası :deli:

Neyse şükredin halinize :dua:bende benden kötü durumda olanlardan sebep şükredeyim :KK66:

Rica ederim ne demek:)
Ben de geçen hafta kanguru aldım.Süpürge açamıyordum uyanıyor diye, akşam yapmaya çalışıyordum.Bugün kanguruyla deneyeceğim.Teşekkürler.Ancak kanguru biraz omuzlarımı ağrıtıyor, yanlış da giymiyorum aslında.Sende de ağrı oluyor mu canım? (Kraft domino 12 kg kapasiteli)

@alaimisemaa ayy gırgırı ben de çok seviyorum :) bu arada paylaşımın için teşekkürler.

kızlar topiğim sessiz kalmıyor sayenizde, bebekler fırsat verdikçe çıkın çıkın, gelin, yazın :KK70:

Bende de Kraft ın ki var iki ay öncesine kadar çok iyidi ama artık benim de omuzlarımı ağrıyor

Kızım kahvaltıdan sonra 1 saat şekerleme yapıyor, o vakitte, elimdeki soğanların hepsini küp küp çiğden buzluğa atmayı düşünüyorum, superfreshin sebzeleri gibi... Bi de elimde 5 kilo patates var, 2 kilosunu haşlayıp buzluğa, diğer geri kalanları da kızartmalık doğrayıp tavada azıcık kavurup öylece buzluğa atacağım. Sonucun nasıl olacağı hakkında hiçbir fikrim yok ilk defa yapacağım çünkü, daha önce deneyenler yardımcı olabilir mi?

Bende çocukken cok katılırmışım canim devam ederse Demir'ine baktırın kan seviyesine falan
Katıldığı sırada yüzüne hafifçe üfle
Geçmezse topuguna cimcik at
sağol canım.. ben de size soracaktım ne yapayım diye. şaştım kaldım. evet kan değerlerine bibaktırayım. doğru diyorsun..

Esmanur18 Esmanur18 göğüs ucundaki sızı için bi çözüm bulabildin mi? Benim oğlanın görünürde dişi yok ama ben de aynı dertten muzdaribim.. Lansinohun şu lanolin kreminden sürdüm biraz iyi geldi gibi ama henüz tam geçmedi..
yok canım yaa. tam azalıyor gibi oluyor kızım gene aksam ağzında göğsüm varken kafayı çevirdi. acılar bir kat daha arttı. bende görünürde bişey yok ama hani bir yere ayağını ya da kolunu çarparsın morarır da dokununca ağrır ya.. işte bendeki de öyle ağrı oluyor emzirirken. ben de sol göğsümü daha az veriyorumve emdikten 5 dakka sonra diğerine alıyorum. ama öyle kolay kolay geçecek gibi durmuyo. krem de kullanmadım çünkü tahriş yok. morarma acısı gibi.

X