- 2 Eylül 2013
- 999
- 1.695
-
- Konu Sahibi sadevehuzurlu
cok dogru ve bir o kadar. Zor donemleri oluyor. Hersey onlarla Ayri guzel be hersey geciyor.Doğru valla.. şuan mutakta iş beni bekliyor ama oğlum sallamazsan uyanıyor. Uysun uykusunu alsın diye bir saatren fazla duruyorum başında. Önce evlat sonra ev işi prensip bu olmalı
Ben genellikle acil misafir geldigi zamn ikramlik biseyler atiyorum cok ise yariyor 1 saatte 6 7 cesit sey hazir olmus oluyor pratikcok dogru ve bir o kadar. Zor donemleri oluyor. Hersey onlarla Ayri guzel be hersey geciyor.
Ama ben buzluga neler atiyorsunuz cok merak ettim. Farkli fikirler ciksr belki
Ben genellikle acil misafir geldigi zamn ikramlik biseyler atiyorum cok ise yariyor 1 saatte 6 7 cesit sey hazir olmus oluyor pratik
Masalah hanimlar hem cocuklu hem becerikli annelik bu olsa gerek galiba
24 aylik kizim var cok sukur sıkıntılı zamanları atlattik çiş ogrendik sutten kestik bazen huysuz bazen yaramaz ama akilli yavrucum
Gun icinde uyaniriz kahvaltiyi hazirlarken oyuncakalriyla oynar , 13.30 14.00 arado uyur o arada brn yemek yaparim ew isimi kahvalti sonrasi onun keyfi iyiyse supurup silerim utum varsada o uyurken yapari.
Uyanacagi saatte babamiz gelir ew hanimiyim bu arada gunum tamamen kizima ewime esime ait cok da zevkle yapiyorum herseyi rabbim eksik etmesin onları
Buzluk pratikleri genelde pasta tarzi seyleri misafir gelecegi zman stok yaparim hem kalir hem misafire ikram ederim bu sekilde bziimide
çok güzel bir konu açmışsın. takipçisiyim bu konunun.teşekkürler sana..Emeğinize, ilginize sağlık kızlar.Şimdiden bile birkaç şey öğrendim.Uğradığınız için teşekkür ediyorum.
Canim cok uzun sure kaldığı zamn oylr oluyo oyusden cok yapma bendede oluyodu bi ara ama iki cesit yapiyorum mesela cabuk tüketiyorum yoksa koku oluyo dedigin gibi bende sevmiyom oyle misafir geldiginde yapip kalani atabilirsin ben oye yapiyorumNeler mesela canım?
Ya canım ben bu ikramlığı buzluğa koyup çıkarma konusunda beceriksiz miyim neyimherkes tadı değişmiyor at buzluğa diyor, kapaklı saklama kaplarıyla koyuyorum, dolabım bosch nofrost, poğaçalar ve kurabiyeler kokuyor sanki, ilk tat gibi olmuyor, nerde hata yapıyorum acep?
çok güzel bir konu açmışsın. takipçisiyim bu konunun.teşekkürler sana..
canım bi de kilitli buzdolabı poşetiyle atmayı dene. benim de sanki kokuyor gibiydi. kilitli poşetle attım tabi havasını alıp. hem az yer kapladı hem de mis gibi çıktı..Neler mesela canım?
Ya canım ben bu ikramlığı buzluğa koyup çıkarma konusunda beceriksiz miyim neyimherkes tadı değişmiyor at buzluğa diyor, kapaklı saklama kaplarıyla koyuyorum, dolabım bosch nofrost, poğaçalar ve kurabiyeler kokuyor sanki, ilk tat gibi olmuyor, nerde hata yapıyorum acep?
ben yemekleri kızım olmadan önce günlük yapardım.. kızım olunca ilk 9 ay yemek miktarlarını çok yapıp yarısını dondurucuya attım. her yemeği de çorbayı da attım. ama kızım 9 aylık olunca ve bizim yediklerimizi yemeye başlayınca yemeklerin taze olması gerekiyor diye günlük yapmaya başladım. o da şöyle oldu. kızın sabah 6 gibi uyanır ve ona kahvaltı hazırlarken yemeğide koyarım ateşe. kıza babası bakar sekize kadar. o işe gidene kadar mutfakta işlerimi hallederim. gün bana kalır. işe bailayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum.
Aaa ilk defa duyuyorum ben bunu nerde ne diye satiliyo acaba ?canım bi de kilitli buzdolabı poşetiyle atmayı dene. benim de sanki kokuyor gibiydi. kilitli poşetle attım tabi havasını alıp. hem az yer kapladı hem de mis gibi çıktı..
Hosgeldin kuzumm topigi cok sevdimmMerhaba hanımlar 24 aylık kızım var en zor günler geçti benim kızım çok ağlayan ve zir uyuyan tiptendi onu uyutmadan önce büyük bir hızla evin her yerine makine açardım bazen o kucağımda yapardım bezende ilgusini çekecek şeylerle oyalayıp bazende yürütece koyardım sonra onu uyuturdum o uyurkende silme işini yapardım gerçi hala öyle yapıyorum sesten rahatsız oluyo çoğunlukla o uyuyunca yapıyorum uyanıkkende küçük vileda seti var o da yardım ediyo bana
Sarmayi buzluga atma kismina katilmiyorum pirincler kiriliyor oyusden ya bir yada iki gun oncden sariyorum yapragi mesela bugunde misafirm var buzlukda puacam var pztesi yapraak sardim bu sekilde halledince güzel oluyo aslindaDavet için teşekkürler benim de haftaya 8 aylık olacak hareketli mi hareketli gündüz uykusunu sevmeyen bir meleğim var :) Ben hemen her işimi sabah hallediyorum kızım sabah 6da uyanır besleme alt değişimi vb oyun halısına bırakırım onu çünkü gün ilerledikçe oyun halısında durmamaya ve kucak istemeye başlıyorevi toplarım malzeme varsa yemek yaparım ben kızımın sebze püresinde ilk günlerde her gün taze sebze alma kıyma alma gibi bir işe girişmiştim ama olacak gibi değil artık toplu alıyorum bir haftalık 50grlık kıyma toplarını buzluğa atıyorum enginarını alıp yıkayıp limonlayıp dörde bölüp buzluğa atıyorum tek tek alıp kullanıyorum çok rahat oluyor tavsiye ederim:) diğer sebzeler zaten dolabın alt kısmında bekleyebiliyor. Bize gelecek olursak derin dondurucuya çok şey koyuyorum bezelye barbunya haşlanmış kuru fasülye bol bol yazdan doğranmış domates hemen menemen oluyorlar onlar:). Pişmiş dilimlenmiş tepsi böreği atarım hemen çıkar ısıt kek kurabiye ilk günki gibi kalır eğer yaptıracak birini bulursanız çiğden hazır dolmayı atın sonra çıkarın pişirin bir de suluköfte topları atarım süper olur:)