Bebekli Evde İşler Nasıl Yürüyor?

bende çalışan anne olarak anlatıyım kızlar 9 aylık kızım var mesai sabah 06:00-06:30 gibi başlar hazırlanma ve 07:30 evden çıkış eşimi işe kızımı anneme bırakıp işime geliyorum saat 09:00 oluyo 14:30 işten çıkıyorum alınacaklar varsa alışveriş yapıp kızımı almaya gidiyorum kızımı alıp eşimi alıp eve gidiyorum 17:00 evde oluyorum. kızımı babaya bırakıp hoopp mutfaga pratik yemekler yapıyorum pişme suresinde makineye çamaşır atıyorum. yemek yıyoruz kızımla tabi sonra bulaşık mutfağa biz oyuncaklarla ortalığa atıyoruz kendimizi uyku saatıne kadar oynuyoruz 20:30 kız babaya uyumaya ben mutfağa mutfak toparlarken çay hazır olur çay içip çamaşırlar asılır lavabolar yıkanır ertesi gün kıyafteleri kızın çantası gözden geçirilir yatış hafta içi hep bu şeklide c.ertesi temizlik(bazen onuda yapmayım gün boyu kızımla oynuyorun) pazar gezme günümüz çok şükür sağlıklı evlatlarımız uğraşacak huzurlu evimiz var işler bazen kalsın önemli olan eşiniz melekleriniz bizde makina değiliz kendimizede zaman ayırmalıyız

slm kızlar, 7.5 aylık bir kızım var benim
ben köfte yapıp buzluğa atıyorum çıkarıp çıkarıp makarna yanına kızartıyorum ya da parça tavuk alıp patatesle sallıyorum fırına. tüm yemeklerim bu tarz. yaşayacak kadar yemek yapıyorum salata yoğurt falan derken masa doluyor zaten. kızım küçükken yemek yiyemediğim günler olurdu bir yumurta kaynatıp ayaküstü yerdim ya da bi kase yoğurt atıştırırdım hemencik. temizliğe gelince, önemli olan çok dağılmamak bence. bazen elime geleni önüme gelen yere bırakıyorum sonra ev darmadağın olunca bunalıyorum. ama bi odadan birine geçerken hep gidecek şeyleri götürüp yerine koyunca ve arada gözüme çarpan yerlerin tozunu alınca en azından görüntüyü kurtarıyorum. diğer temizlikler için ben çalıştığım için haftada yarım gün yardımcı alıyorum. balkonları yıkıyor, evi süpürüp toz alıyor ve lavaboları temizliyor. bu işleri kendim yaparsam biraz agresifleşiyorum yorgunluktan, olan eşime oluyoryetişemiyorum çünkü.
temizlikmiş ev işiymiş çok takılmamalı insan.her anne muhteşemdir bence, emektardır her günü yalnızca bir defa yaşıyoruz,kadınlar dünyaya temizlik yapmak için gelmedi ya bebişler küçükken mıncırmak, ısırmak, yemek lazım onlarııı
hepinize kolay gelsin sevimli anneler

Doğru valla.. şuan mutakta iş beni bekliyor ama oğlum sallamazsan uyanıyor. Uysun uykusunu alsın diye bir saatren fazla duruyorum başında. Önce evlat sonra ev işi prensip bu olmalı
cok dogru ve bir o kadar. Zor donemleri oluyor. Hersey onlarla Ayri guzel be hersey geciyor.

Ama ben buzluga neler atiyorsunuz cok merak ettim. Farkli fikirler ciksr belki

cok dogru ve bir o kadar. Zor donemleri oluyor. Hersey onlarla Ayri guzel be hersey geciyor.

Ama ben buzluga neler atiyorsunuz cok merak ettim. Farkli fikirler ciksr belki
Ben genellikle acil misafir geldigi zamn ikramlik biseyler atiyorum cok ise yariyor 1 saatte 6 7 cesit sey hazir olmus oluyor pratik

Masalah hanimlar hem cocuklu hem becerikli annelik bu olsa gerek galiba
24 aylik kizim var cok sukur sıkıntılı zamanları atlattik çiş ogrendik sutten kestik bazen huysuz bazen yaramaz ama akilli yavrucum
Gun icinde uyaniriz kahvaltiyi hazirlarken oyuncakalriyla oynar , 13.30 14.00 arado uyur o arada brn yemek yaparim ew isimi kahvalti sonrasi onun keyfi iyiyse supurup silerim utum varsada o uyurken yapari.
Uyanacagi saatte babamiz gelir ew hanimiyim bu arada gunum tamamen kizima ewime esime ait cok da zevkle yapiyorum herseyi rabbim eksik etmesin onları

Buzluk pratikleri genelde pasta tarzi seyleri misafir gelecegi zman stok yaparim hem kalir hem misafire ikram ederim bu sekilde bziimide

Ben genellikle acil misafir geldigi zamn ikramlik biseyler atiyorum cok ise yariyor 1 saatte 6 7 cesit sey hazir olmus oluyor pratik

Neler mesela canım?

Ya canım ben bu ikramlığı buzluğa koyup çıkarma konusunda beceriksiz miyim neyim herkes tadı değişmiyor at buzluğa diyor, kapaklı saklama kaplarıyla koyuyorum, dolabım bosch nofrost, poğaçalar ve kurabiyeler kokuyor sanki, ilk tat gibi olmuyor, nerde hata yapıyorum acep?

davet için teşekkürler hayırlı olsun topic:)
34 günlük benim kuzum. yavaş yavaş uyku düzeni oturmaya başlıyo sanki
gece uykusuna yatş genelde 2:00
ilk uyanma 6 da emzirip gazını çıkarınca bi 10 dk daha kucağımda dik tutuyorum kusmaması için sonra doğru yatağına
ikinci uyanış 8-9 arası aynı şeyler ama bu sefer babası işe gitmiş olduğu için yanımda yatırıyorum beraber en geç 11e kadar uyuyoruz. uyanınca karnını doyurma, alt değişme, anneyle gülüşmeler derken ev işleri bekliyo tabi (kızımın gülücükleri paha biçilemez:)) bi yarm saat oyalanıyo ben son sürat evi toparlyorum. öğle uykumuza 1 gibi yatıyoruz 2 saat uyuyo o arada yemek temizlik hallediyorum. akşam gaz sancısı saatlerimiz var 6 ile 9 arası ağlama krizleri oluyo. babası gelince ona veriyorum kızına şarkı söylüyo:) bizimkide bi güzel sakinleşip onu dinliyoo. tüm gün aç kalmanın sonunda kız babasıyla oynarken anne yemeğini yer

Canim cok uzun sure kaldığı zamn oylr oluyo oyusden cok yapma bendede oluyodu bi ara ama iki cesit yapiyorum mesela cabuk tüketiyorum yoksa koku oluyo dedigin gibi bende sevmiyom oyle misafir geldiginde yapip kalani atabilirsin ben oye yapiyorum

ben yemekleri kızım olmadan önce günlük yapardım.. kızım olunca ilk 9 ay yemek miktarlarını çok yapıp yarısını dondurucuya attım. her yemeği de çorbayı da attım. ama kızım 9 aylık olunca ve bizim yediklerimizi yemeye başlayınca yemeklerin taze olması gerekiyor diye günlük yapmaya başladım. o da şöyle oldu. kızın sabah 6 gibi uyanır ve ona kahvaltı hazırlarken yemeğide koyarım ateşe. kıza babası bakar sekize kadar. o işe gidene kadar mutfakta işlerimi hallederim. gün bana kalır. işe bailayınca nasıl olacak hiç bilmiyorum.

canım bi de kilitli buzdolabı poşetiyle atmayı dene. benim de sanki kokuyor gibiydi. kilitli poşetle attım tabi havasını alıp. hem az yer kapladı hem de mis gibi çıktı..

Merhaba hanımlar 24 aylık kızım var en zor günler geçti benim kızım çok ağlayan ve zir uyuyan tiptendi onu uyutmadan önce büyük bir hızla evin her yerine makine açardım bazen o kucağımda yapardım bezende ilgusini çekecek şeylerle oyalayıp bazende yürütece koyardım sonra onu uyuturdum o uyurkende silme işini yapardım gerçi hala öyle yapıyorum sesten rahatsız oluyo çoğunlukla o uyuyunca yapıyorum uyanıkkende küçük vileda seti var o da yardım ediyo bana

Yemekleri ve çorbaları nasıl kaplarla dondurdun canım?

Avent wasabi ek gıdaya geçişte olmazsa olmaz bir pişirici mi? İlerde almalı mıyım? Katı meyve sıkacağım var, ek gıda döneminde işime yarar mı?

Davet için teşekkürler benim de haftaya 8 aylık olacak hareketli mi hareketli gündüz uykusunu sevmeyen bir meleğim var :) Ben hemen her işimi sabah hallediyorum kızım sabah 6da uyanır besleme alt değişimi vb oyun halısına bırakırım onu çünkü gün ilerledikçe oyun halısında durmamaya ve kucak istemeye başlıyor evi toplarım malzeme varsa yemek yaparım ben kızımın sebze püresinde ilk günlerde her gün taze sebze alma kıyma alma gibi bir işe girişmiştim ama olacak gibi değil artık toplu alıyorum bir haftalık 50grlık kıyma toplarını buzluğa atıyorum enginarını alıp yıkayıp limonlayıp dörde bölüp buzluğa atıyorum tek tek alıp kullanıyorum çok rahat oluyor tavsiye ederim:) diğer sebzeler zaten dolabın alt kısmında bekleyebiliyor. Bize gelecek olursak derin dondurucuya çok şey koyuyorum bezelye barbunya haşlanmış kuru fasülye bol bol yazdan doğranmış domates hemen menemen oluyorlar onlar:). Pişmiş dilimlenmiş tepsi böreği atarım hemen çıkar ısıt kek kurabiye ilk günki gibi kalır eğer yaptıracak birini bulursanız çiğden hazır dolmayı atın sonra çıkarın pişirin bir de suluköfte topları atarım süper olur:)

canım bi de kilitli buzdolabı poşetiyle atmayı dene. benim de sanki kokuyor gibiydi. kilitli poşetle attım tabi havasını alıp. hem az yer kapladı hem de mis gibi çıktı..
Aaa ilk defa duyuyorum ben bunu nerde ne diye satiliyo acaba ?

Hosgeldin kuzumm topigi cok sevdimm

Sarmayi buzluga atma kismina katilmiyorum pirincler kiriliyor oyusden ya bir yada iki gun oncden sariyorum yapragi mesela bugunde misafirm var buzlukda puacam var pztesi yapraak sardim bu sekilde halledince güzel oluyo aslinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…