• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerinizin eşyalarini ne yapacaksiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
bebişlerimize aldığımız beşik,araba, oto koltuğu gibi bebek eşyalarınızı kullanmayı bıraktığınız zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz? 2.el alımı-satımına nasıl bakıyorsunuz? mesela bebeğiniz için 2. el bişeyler aldınız mı hiç?
ben kardeşine saklıyorumm. eşyaları hem kız hem erkeğe gidecek renklerde sçiyorum belki biri kız biri erkek olursa oğlum pmebeler içinde büyümesin naniknanik

benim çocuğum yok şimdilik ama düşüncemi yazayım.
kardeşlerim ile yaş farkımız pek yok. muhtemelen doğumlar arasında çok zaman farkı olmaz.
bana lazım olanları, kardeşlerim kullanmıyorsa onlardan alırım. kendi aldıklarımı da kardeşlerime devrederim.
büyük parça eşyalar için böyle düşünüyorum, diğer çocuğa kadar evde tutmaya gerek yok.çok yer kaplıyorlar.

dediğiniz gibi; eşyaları alırken çift cinsiyete de gidecek renklerde seçmeyi düşünüyorum.

2. bebegım ıcın saklarım. eger kardesımın bebegı olursa da ona verırım.

Bende aynı şekilde 2. bebeğime saklıycam bütün eşyaları..Daha sonrada kızkardeşime veririm.o yeni evlendi,bebeği olunca kullanır..

ben 2.yi düşünmüyorum.oyüzden ihtiyacı olan birilerine veririm.erkek kardeşim evlenecek belki bebeği olursa ona veririm.

bende allah nasip ederse 2. bebeğime düşünüyorum bide kardeşlerim var onların bebeği olursa onlarada saklarım onun için her şeyin kalitelisini almaya çalışıyorum bebek arabası, mama sandalyesi vs.

ablam ilk kızının kıyafetlerini hemen senesine doğurduğu kızına giydirdi ..şimdi de bana verdi benim kızım giyecek nasipse..3 kişi sebeplendi..yatağı filan hala kullandığı için büyük eşyaları almadım..sadece giyecekleri aldım..

Bende 2.ye saklarım ya da kızkardeşime veriririm.

bende ufak gelenleri yengeme veriyorum 3. çocuğu olucak bayramdan sonra

bende 2.yı dusunuyorum bunun ıcın saklıyorum ama verdıgımde oluyor bır akrabamızın bebegı olacak ona verıyorum erkek olacagı ıcın ortak gıyılebılenlerı verdım.

Biz daha bir çok eşyayı almadık. Alırken renkleri iki cinsiyete göre uygun seçeceğiz.

Ablamın olursa ona olmazsa ikinci bebeğe inş...

hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor, ya bir yakınına, ya bir ihtiyaç sahibine yada 2.bebeğine vermeyi düşünüyor..ben de 2.bebeğim için saklayacağım kıyafetleri, oto koltuğu, ana kucağı, kanguru vs..2. bebekten sonra da artık faydalanması gereken ihtiyaç sahiplerini aramaya başlarım..
eşimin kızkardeşi kendi çocuğunun kullanmadığı giysilerini eşimle göndermiş..bu hareket nedense bana hakaret ediyormuş gibi gelmişti.. bu benim ilk çocuğum, herşeyinin yeni olmasını isterim, Allaha şükür alım gücüm de var..neden defalarca giydirip eskittiği şeyleri bana gönderdi diye kızmıştım..eşimle bir kaç gün tartıştık..aldım ama giydirmedim gerçek ihtiyaç sahiplerine vermeyi düşünüyorum..

bende ikinci bebek için saklıyorum ve sonrası içinde kız kardeşime ayıracağım hepsini bebek kıyafeti ne kadar eskitebilir ki sevgilerrrrrr

inşallah allah nasip ederse 2. bebeğe saklayacağım zaten hiç eskimedilerki.zaten bebeklerin yediği içtiği helal giydikleri haram derler ya

ben oğlumdan kalanları kızıma giydiriyorum iyikide saklamışım
kızmdan kalanlarıda ihtiyacı olan birilerine vermeyi düşünüyorum

hemen herkes aynı şeyleri düşünüyor, ya bir yakınına, ya bir ihtiyaç sahibine yada 2.bebeğine vermeyi düşünüyor..ben de 2.bebeğim için saklayacağım kıyafetleri, oto koltuğu, ana kucağı, kanguru vs..2. bebekten sonra da artık faydalanması gereken ihtiyaç sahiplerini aramaya başlarım..
eşimin kızkardeşi kendi çocuğunun kullanmadığı giysilerini eşimle göndermiş..bu hareket nedense bana hakaret ediyormuş gibi gelmişti.. bu benim ilk çocuğum, herşeyinin yeni olmasını isterim, Allaha şükür alım gücüm de var..neden defalarca giydirip eskittiği şeyleri bana gönderdi diye kızmıştım..eşimle bir kaç gün tartıştık..aldım ama giydirmedim gerçek ihtiyaç sahiplerine vermeyi düşünüyorum..

ben bu konuyu açtıktan sonra KK nın Yardım melekleri diye bi bölümü vrmış şimdiye kadar gözümden kaçmış o köşea.s. orda da bahsedilen bir dernek var. gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. ben çoğu zaman giysilerimi ayakkıbalarımı yepyeni olmasına rağmen verecek birisi bulamayıp attığım oldu . sizde kimseyi bulamazsanız linki bir inceleyein derim http://www.sevgidernegi.org/index.php/IHTIYACLARIMIZ.sevgi
özellikle çocuk kıyafeti ve ayakkabılara ihtiyacları varmış

şahsen ben kardeşimde olsa kimsenin verdiği kullanılmış eşyayı kullanmak istemem, eminin kardeşimde aynı şeyi düşünecektir, onun da ilk bebeği olacak, o da bebeğine herşeyin ilkini almak isteyecektir, bu nedenle 2. bebeğe saklarım, zaten 2. bebekten sonra eskir, dooooğrruuu çöpe atarım, haa eskimezse de köyde ihtiyacı olan çok, onlardan birine veririm heralde..

5-6 seneye kadar ikinci cocugu dusunmuyorum, esyalarla ne yaparim hic bilmiyorum

5-6 seneye kadar ikinci cocugu dusunmuyorum, esyalarla ne yaparim hic bilmiyorum

bende ilk bebeğimin eşyalarını saklamıştım düşünmediğimiz halde
yarısınıda dagıttım ihtiyacı olan kişilere
bebek arabasını yatagını hiç kaldırmadım hep öyle yatak odamda kaldı
yatağına yatmasa bile sonra karar verdik ikinçiye
sakladıklarımı giydirdim dahasınıda aldım
şimdi biri 10 biri 5 yaşındalar
kızkardeşime verdim bebeği yok ama
geri kalanınıda yine ihtiyacı olup alamayan akraba bireyine verdima.s

görümceminde kızı var ve fazla kullanamadıgı kıyafetlerini güzel olanları bana vermek istiyor.bende alırım yani eski çirkin olmadıktan snra neden almiyimki.tabi ki de kendimde alıcam ama onlarıda giydirsem ne olur ki.zaten kullanılmicak olsalar vermezler dimi kıslaarr:)

Son düzenleme:
Back