• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeklerinize nasıl yemek yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Benim oğlum aslında iştahsız değil. Boyu, kilosu da yerinde ama yedirmek için biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Ayrıca eline oyalayacak bir şey veya tv açmak gerekiyor. Yoksa yiyecek bile olsa çok yaramaz olduğu için kaşığı uzattığımda kaşığı tutmaya ya da vurmaya çalışıyor. Sonuç: her yer batıyor. İstediği kadar yesin desem 5-10 kaşık alır durur. Bazen yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum. Eskiden daha kolay yiyordu sanki.
Öbür taraftan eline elma dilimi ya da ekmek, bisküvi vs verdiğimde kendi kendine çok güzel yiyor.
Yemek istemediği zaman zaten ne yapsan yemiyor.Kafasını öyle bir kaçırıyor ki nerdeyse mama sandalyesinden düşecek oluyor. O zaman yedirmiyorum.
Siz napıyorsunuz? Tüm tabağı, sorun çıkarmadan oyunsuz, tv siz yiyen bebek var mı?

Bizimki de aynı canım. Doktor kızıyor buna iştahsız demeyin diye ama ben herşeyi oyunla yedirmek zorundayım. Acaba zorladığım için mi yoksa miktarlarını fazla mı veriyorum diye düşünüyordum ki , doktorumuzu değiştirdik ve menümüz de değişti. Bu sefer daha hafif bir menü. Mesela akşamları çok hafif yoğurt veriyorum sadece.O yüzden acıkıyor. Biz yemek yerken bize bakıyor , verdiğim şeyleri de itiraz etmeden yiyor. Çok fazla vermiyorum tabiki yine ama. Belki sen de miktarlarını fazla veriyorsundur ve emziriyorsan o da tokluk hissettiriyor. Sonraki öğünde biraz tok olduğu için yemek istemiyor olabilir.
Ben öyle düşünüyorum bilemiyorum ama. Bizimki de eline bişey verildğinde sanki çok iştahlıymış gibi mam mam diyor tabi öğün gibi yemiyor. Kırıntılar...
Yalnız doktor diyet listesi mi verdi nedir, bebeğim 1 haftada 10-20 gram anca almış sanırım :(
Şimdiye kadar o kadar emeğim boşa gidecek sanki. Çünkü ben de senin gibi büyük çabalarla ve oyunlarla hatta 2-3 kişiyle yediriyorduk.

Bu arada kusma alışkanlığı da çıkmaya başladı. Mama sandalyesine sürekli kafasını vuruyor yerken, acaba ondan midesi mi sıkışıyor ondan mı kusuyor nedir? Sabah kahvaltıda her zamanki gibi peynir ve cicibebe verirken öğürdü ben de yarıda bıraktım ısrar etmedim çünkü ısrar edince kusuyor artık.

Son düzenleme:
Benim bebeğimde seninkiyle aynı canım. Maşallah kilosu iyi 10 aylık 11,5 kg :nazar: Ama dediğin gibi oyunsuz TVsiz zor yiyor. Acaba biz mi öyle alıştırdık diyorum ben de. Mesela tok olduğu zamanlarda yesin diye TV ile oyalayıp da mı yedirdim acaba diye düşünüyorum. Belki iyice acıkmalarını beklemek lazım.

Arkadaşlar sanırım hepimizin ortak noktası bebeklerimizin kilosunun iyi olması. Belki de tok oldukları zaman da yedirdik bebişlerimize. Şimdi bizimkinin menüsü biraz az. Ama yine akşam ve ilk sabah başlarken zorla yemiyor sadece. Bir de bebeklerin sanırım bu aylarda damak zevki felan da oluşuyor sanırım. Bazı şeyi sevmiyor yemiyor, o da tok anlamına da gelmiyor. Çünkü başka bir alternatif verince yiyor.

sanırım benimki zayıf bir bebek.9aylık oldu 9kilo gelmiyordur.kaşığa antipatisi var,kaşık görünce ağzını kilitliyor,sadece elimle vediğim şeyleri yiyor.en sevdiği yiyecek kuru ekmek.o yüzden yemek verirken dudağına ekmek değiriyorum,ekmeği yemek için ağzını kocaman açıyor,bu sırada yemeği tıkıyorum.bir elimde onun lokması bir elimde tv kumandası reklam arıyorum,reklamlara bakarken yiyor.biberona da daha yeni alışıyor,hala alışmış sayılmaz,onun içindekini içmesi için de kucağımda oğlumla kapıyı açıp zile basıyorum,aparmanın ışığını yakıyoruz beraber,kapı tokmağına dokunuyor tık tık kimo diyorum daha ne anlatayım kedi gibi mivaylayıp köpek gibi havlıyorum yok yok yok yine de yemiyor

Bebeğim 11 aylık 10 kilo boyu 78 cm. şimdiye kadar hiç tv karşısında yemek yedirmek zorunda kalmadım şükür...
Eline yeni birşey vermem yeterli oluyor genelde.
Diş çıkarma dönemleri hariç tabi..

benim oglumda mama sandalyesine 1-2 ilgisini cekecek sey koymussam
sorun cikarmadan yiyor yoksa acta olsa cani sikiliyor ve mama sandalyesinden
kalkmak istiyor hatta kalkiyor bile su an 11 ay 3 haftalik ama onceden
oyunlar sarkilar danslar iki kisi zor yediriyorduk sukur simdi iyi.....

bebegi kucuk olanlar merak etmesin bugunlerde gececek duzeleck isallah....

aynı dertten muzdaribim..önceden ne güzel yiyordu şimdi hem dişler hem de hasta..hiç bişey vermesem banamısın demez..çok yoruluyorum yemek konusundan :(
işe başlıcam babaannemiz bakacak napıcam bu yemek işini diye karar kara düşünüyor..kaşıkla yedirmek çok problem oldu ama geçen gün patates kızartması verdim eline çok severek yedi..eline verdiğim şeyleri yemeyi çok seviyor her bebek böyle sanırım..

bende kızıma televızyonla yedıremıyorum, kazara acık oluyorsa dıkkatını dagıtıyor kasık geldıgınde agzını acmayı unutuyor... kapatınca devam. kılosu normalden fazla oldugu ıcın ben hıc zorlamıyorum. ama benım bebegım sızınkılere gore kucuk 7 aylık daha diş de cıkarmadı hala, ılerde nolur bılmıoyurm simdilik iyi maşallah.

Benim çocuklarımın ikisi de iştahsız maalesef. Bana çekmemişler, babalarına çekmişler:sinifsinif:
Son iki gündür bebeğim kaşığı reddetmeye başladı. Kahvaltısını falan sütle karıştırıp bulamaç yapınca asla yediremiyorum. >Elimle veriyorum. ayrı ayrı, peynirini, yumurtasını falan. Kahvaltıyı hadi bişşekilde idare ediyoruz ama sebze çorbasını ya da yoğurdunu nasıl yediririm bilemiyorum. İki gündür doğru düzgün ne yoğurt yedi nede sebze. Anne sütü de almasa hasta olacak yavrum. Çok moralim bozuk

Back