• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğimin çiğneme sorunu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sylvia Plath Sylvia Plath kusura bakma da kilosu önde gidiyorsa sen problemi çözmek yerine yesin de nasıl yerse yesin yeter ki zayıflamasın tombik olsun düşüncesiyle hareket etmişsin. Türk annesi 😂 iki gram verince süzülmez korkma

Bugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.
Çare aç bırakmak bence
Kardeşim 7 yaşına kadar annem tarafından sizin yaptığınız gibi beslendi
Ben de uzun süre meyve sebze püresi suyu. Hala sıkıntı çekiyorum bişeyleri çiğneyip yutmakta

Bilmiyorum ya çok karamsarlastim.nedense. sanki hiç beceremeyecekmis gibi. Başta hata yaptım.

İştahsız çocuğu iyi bilirim.
3 yaşında 12 kiloyu yeni gördü oğlum.
O yüzden video izletmek zorunda kalma, yemek seçme gibi şeyleri pek anlayamıyorum.

Kilosu önde gittiğine göre aman aç kalmasın da nasıl yerse yesin demişsiniz muhtemelen.
Video olayını kesin, ne yediğini görsün, bilsin.
Biraz aç kalsın ki önündeki şeyin tadına bakmak zorunda kalsın.

Arkadan püre geleceğini bilen çocuk çiğnemeye uğraşır mı?

Daha önce de konu açmıştınız sanki bununla ilgili?
Oyunla falan da çiğnemiyor mu?
Aç kalacak diye çekinip yine kolay yutacağı şeyler veriyorsunuz galiba. Ama bir yerde mecbur kalması lazım..

ablamın oğluda azı dişlerini çıkarırken çok ağrımış kanamış diye yemekleri yanlara alarak yiyemezdi
yemegi on dişleriyle ezer özle yerdi gerçi halaa aynı şekilde yiyor ,
sizinkide öyle birşey olabilir mi diş muaynesi falan yaptırın

Ya, kilosu vb herşeyi önde gidiyor benim üstün cabalarim sayesinde çünkü iştahlı bir bebek değil zaten. Bir tanıdığım da bir yaşına kadar püre tarzı besledi ama onun bebeği kemik bile kemiriyor şuan. Hatta bebekken de öyleydi, uzatilan herşeyi yemeğe çalışırdı. Ben bu pure olayına da inanmıyorum artık. :KK43:
Kiyaslamayin çocuğunuzu. Kilosu onden gidiyormus. Aslinda yemek yemwk istemiyor. Vücudumuzu bir makine olarak düşünün aşırı yük ikazi veriyor. Vermese obez olur bence hersey yolunda zorlamayin. Cignemeyi biz öğretmiyoruz kendisi zamanla öğreniyor. Bakin hic cignemiyor degil biskuviyi krakeri çiğniyor diyorsunuz bir de küçük parçaları. Su durumda yerinizde olsam bisluvi krakeri cikarirdim hayatindan. Haxir gida abur cubur çocuklara gore degil yemediginde vermeyin
Sadece sabredin beslenme alışkanlığını gozden geçirin.

Ben biraz çift taraflı çalıştım alıştırırken. Kahvaltısını püre olarak hazırladığım dönem oyalansın diye eline kayısı, şeftali falan verirdim. Sonra tam bir öğün olsun diye besleyici kahvaltısını yedirirdim.

Sonra kahvaltıyı biraz daha pütürlü hale getirdim melemen, peynir, çekirdeği çıkarılmış zeytin, ceviz ezilmiş kayısı/şeftali suyu gibi. O çocuğa eşim bakıyor olsaydı eminim 3 yaşında hala bulamaç yiyor olurdu.

İlk blw denemem 6. aydı. Havuç ve balkabağı küçük küçük doğrayıp haşlayıp önüne koydum. Eze eze yerken boğazını alıp öğürünce korkmuştum :KK48:

Sizin pek alıştırma vaktiniz yok. Biraz zorlamaya başlayın derim. Kıyamazsınız ama başka türlü alışmaz kolaya alışmış..

Bugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.
sık sık bulamaç tarzı mı besliyorsunuz?

Şu katı gıda konusunda travma yaşamış bir insanım. Kim sorsa ağlayarak anlatıyorum. =)) Benim büyük kız irmiğin pütürüyle öğüren, bir buçuk yaşına kadar günde beş öğün kusan bir veletti. Neler çektim, hatırladıkça dua ediyorum küçük kızımda da aynı şeyleri yaşamayayım diye. Öyle sürekli püre de vermemiştim halbuki, eline boğulma tehlikesi olmayan her şeyi verirdim ama yok, ilk lokmada sanki bir kova yemek yemiş gibi bir dünya kusmuk... (Allah'ım aynı şeyle sınama beni, amin! :olamaz::cry:) Ne oyunlar uydurdum aklınız şaşar, şuan 3,5 yaşında versem taşı kemirir. Çiğneme oyunları yaptık mesela, yumuşak meyvelerle. Geçtim karşısına hadi üç kere çiğneyip yutuyoruz bakalım kim kazanacak, gibi. Ben bir yandan yedirirken, önüne de mutlaka kendi tutup yiyebileceği şeyler koyardım; peynir, domates, ekmek parçaları gibi, artık hangi öğünse ona uygun şeyler. Pütürü kabul etmesi zor olduğu için önce çoğu yemeği yoğurtla karıştırarak verdim. Kendi kaşık tutabilmeye başladığında bütün yemeklerini kendi yemeye başladı. Ve fark ettim ki kendi ağzına bir şey tıktığında, benim vermeme oranla daha az öğürüyor. Böyle böyle alıştı. Bol deneme, oyun... Atlatacaksınız siz de. Ya parkta bakıyorum 7-8 aylık minnakların eline salatalık vermiş anaları. Özeniyorum valla. =))) Benimkiler piremses. Çiğneyip ağızlarına tükürsem hayır demezler tembel tenekelerim. :confused:

Bu arada yemek yerken çizgi film izletmeniz çoook büyük hata. Nedenlerini anlatıp uzatmayayım, bir araştırın. Yeme bozukluklarında çok rolü var bu alışkanlığın.

Bebegim 2 yaşında nerdeyse aynı sorunlar var benim bebeğim de çiğniyor ama çiğnediğini tukuruyor sürekli.corba içiyor çorba yapmaktan yoruldum meyve yemez yogurt yumurta asla yemiyor tatil otel piknik vs hayal oldu benim için keşke ilk ek gidaya başladığım döneme geri donseydim asla çorba püre vs olayına girm3zdim benim 2 tane yemek termosum var gittiğim yere onu yaşıyorum O kadar yoruldum ki 2 yıldır anlatamam sana

Diğer msjlara cevap yazacağım arkadaşlar çok kısa vaktim var ve şu soru kafamı hep kurcalıyor. Bebeğim mesela 3 - 4 yaşına geldiğinde cigne dediğimde çiğnemez mi? Mesela eline kemik verip, etlerini kopar dediğimde koparmaz mi? Aklı erince bitmez mi bu sorun?

of yaa tek değilmişim.. benim kız 2,5 yaşında yeni yenii çiğneyip yutuyor. uğraşınca ve gerçekten açsa yiyoo. onun dışında. ver püreyi yiyeyim modunda.
çalışıyor olmamın etkisi büyük bunda. ben başında olsam bütün öğünlerinde uğraşırdım. ama işte şartlar malesef...
kaç yaşında düzelir bilmiyorum. bakalım. Allah sağlık versin hepsine...

Tatlim sarp su an 26 aylik artik herşeyi çok şükür yiyor 18 23 arası pütürlü şeyleri çok fazla yemiyordu y3digi tek şey sabah akşam çorba idi sağolsun bakicimiz önce çorbalarına taneli tel şehriye koydu sonra hergun ısrarla öğle yemeğinde erişte yaptı akşamlar az da olsa ezerek verdim ama yine ana öğünü çorba oldu yani doyumluk değildi yaz tatilinde annemlerin yanına gittik inanır mısın orada kalabalıkla ve 11 yaşındaki yiğenim sayesinde alkışla oyunla bi anda çiğneyip yutmaya başladı lahmacun iskender bile yiyor şimdi hatta soslu çıtır mısır bile yedi biz şok.Ama bence gelişimsel bi durum zamani gelince yedi diye düşünüyorum şimdi.Allahima bin şükür çorba vs bıraktık artik Biz ne yersek onu yiyor herşey son 2 ayda acayip değişti sen de korkma Allahin izni ile yiyecek. Senin durumun nasıl peki neler veriyosun

Tatlim sarp su an 26 aylik artik herşeyi çok şükür yiyor 18 23 arası pütürlü şeyleri çok fazla yemiyordu y3digi tek şey sabah akşam çorba idi sağolsun bakicimiz önce çorbalarına taneli tel şehriye koydu sonra hergun ısrarla öğle yemeğinde erişte yaptı akşamlar az da olsa ezerek verdim ama yine ana öğünü çorba oldu yani doyumluk değildi yaz tatilinde annemlerin yanına gittik inanır mısın orada kalabalıkla ve 11 yaşındaki yiğenim sayesinde alkışla oyunla bi anda çiğneyip yutmaya başladı lahmacun iskender bile yiyor şimdi hatta soslu çıtır mısır bile yedi biz şok.Ama bence gelişimsel bi durum zamani gelince yedi diye düşünüyorum şimdi.Allahima bin şükür çorba vs bıraktık artik Biz ne yersek onu yiyor herşey son 2 ayda acayip değişti sen de korkma Allahin izni ile yiyecek. Senin durumun nasıl peki neler veriyosun
Benim oğlum da kahvaltıda yoğurt tereyağlı yumurta cicibebe tarz-ı öğlen çorba akşam rendelenmiş yada ezilmiş meyce gece yatarken muhallebi yiyordu artık şu son 10 gündür tak etti birde yeni bakıcı ile çalışmaya başladık onun da etkisi çok olsu çiğnemesi icin krep pilav makarna köfte falan vermeye çalışıyorum fakat cok bir yol katedemedik... çok üzülüyorum çünkü seneye kreş e verirsek bu şekild e hiç beslenemez kimse de ordauğraşmaz... çene kaslarini çalıştırmadığı icin konuşması da zayıf... eline kraker meyve falan veriyorum ama yalayıp atıyor iştahlı degil yemeğe karşı hevesi de olmayınca herşey daha da zorlaşıyor... bana neler tavsiye edersiniz acaba bu süreçte benimki çiğnese bile yutmuyir bidedakikalarca ağzında lokma

Benim oğlum da kahvaltıda yoğurt tereyağlı yumurta cicibebe tarz-ı öğlen çorba akşam rendelenmiş yada ezilmiş meyce gece yatarken muhallebi yiyordu artık şu son 10 gündür tak etti birde yeni bakıcı ile çalışmaya başladık onun da etkisi çok olsu çiğnemesi icin krep pilav makarna köfte falan vermeye çalışıyorum fakat cok bir yol katedemedik... çok üzülüyorum çünkü seneye kreş e verirsek bu şekild e hiç beslenemez kimse de ordauğraşmaz... çene kaslarini çalıştırmadığı icin konuşması da zayıf... eline kraker meyve falan veriyorum ama yalayıp atıyor iştahlı degil yemeğe karşı hevesi de olmayınca herşey daha da zorlaşıyor... bana neler tavsiye edersiniz acaba bu süreçte benimki çiğnese bile yutmuyir bidedakikalarca ağzında lokma
Ben hergun eline çubuk kraker verdim balık kraker vs verdim bakıcı ablamız sabahları krep mücver vs yaptı ama öyle doyumluk değildi yine çorba ile tamamliyorduk hatta ben bebek ekmeğini bile rondodan geçirip un haline getiriyordum ama her akşam çorba icmis olsa bile akşam yemeğine oturttum bizimle ne yerse yedi sonrasını çorba ile tamamladım bizde kıymalı dolma çok ise yaradı dolma ve türlü yedirerek yavaş yavaş alıştırdım canim bi de muz zaten çiğnedikten sonra bi yutsa gerisi gelecek ama dedim ya 2 ay annemlerin yanında kalmam baya bi deneyim kazandırdı bize ve her yemeğin suyuna ekmek batırıp verdim ağzına vallahi bu hale gelmemiz 26ayi buldu ama Allahima bin şükür geride kaldı o günler sen sürekli eline biseyler ver tatlim dilinde eritebileceği şeylerle daha Kolay alisir Allahın izni ile bi bakmışsın herşeyi yiyor bebegin sabırlı olmak lazım

Ben hergun eline çubuk kraker verdim balık kraker vs verdim bakıcı ablamız sabahları krep mücver vs yaptı ama öyle doyumluk değildi yine çorba ile tamamliyorduk hatta ben bebek ekmeğini bile rondodan geçirip un haline getiriyordum ama her akşam çorba icmis olsa bile akşam yemeğine oturttum bizimle ne yerse yedi sonrasını çorba ile tamamladım bizde kıymalı dolma çok ise yaradı dolma ve türlü yedirerek yavaş yavaş alıştırdım canim bi de muz zaten çiğnedikten sonra bi yutsa gerisi gelecek ama dedim ya 2 ay annemlerin yanında kalmam baya bi deneyim kazandırdı bize ve her yemeğin suyuna ekmek batırıp verdim ağzına vallahi bu hale gelmemiz 26ayi buldu ama Allahima bin şükür geride kaldı o günler sen sürekli eline biseyler ver tatlim dilinde eritebileceği şeylerle daha Kolay alisir Allahın izni ile bi bakmışsın herşeyi yiyor bebegin sabırlı olmak lazım
Tsk ederim bunların hepsini uyguluyorum uygulamaya devam da edeceğim ina biz de bu dertten kurtuluruz

Back