- Konu Sahibi Sylvia Plath
Su bile içerken yanından ayrılmıyorum tabikiKendi yesin derken de dikkat edin ama ufaltamadigi şeylere nefes borusuna kaçar allah korusun.. ben de veriyim eline bütün şeyler ama yiyene kadar yanından ayrilmiyon
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Su bile içerken yanından ayrılmıyorum tabikiKendi yesin derken de dikkat edin ama ufaltamadigi şeylere nefes borusuna kaçar allah korusun.. ben de veriyim eline bütün şeyler ama yiyene kadar yanından ayrilmiyon
Çare aç bırakmak benceBugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.
Kiyaslamayin çocuğunuzu. Kilosu onden gidiyormus. Aslinda yemek yemwk istemiyor. Vücudumuzu bir makine olarak düşünün aşırı yük ikazi veriyor. Vermese obez olur bence hersey yolunda zorlamayin. Cignemeyi biz öğretmiyoruz kendisi zamanla öğreniyor. Bakin hic cignemiyor degil biskuviyi krakeri çiğniyor diyorsunuz bir de küçük parçaları. Su durumda yerinizde olsam bisluvi krakeri cikarirdim hayatindan. Haxir gida abur cubur çocuklara gore degil yemediginde vermeyinYa, kilosu vb herşeyi önde gidiyor benim üstün cabalarim sayesinde çünkü iştahlı bir bebek değil zaten. Bir tanıdığım da bir yaşına kadar püre tarzı besledi ama onun bebeği kemik bile kemiriyor şuan. Hatta bebekken de öyleydi, uzatilan herşeyi yemeğe çalışırdı. Ben bu pure olayına da inanmıyorum artık.
sık sık bulamaç tarzı mı besliyorsunuz?Bugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.
Bebegim 2 yaşında nerdeyse aynı sorunlar var benim bebeğim de çiğniyor ama çiğnediğini tukuruyor sürekli.corba içiyor çorba yapmaktan yoruldum meyve yemez yogurt yumurta asla yemiyor tatil otel piknik vs hayal oldu benim için keşke ilk ek gidaya başladığım döneme geri donseydim asla çorba püre vs olayına girm3zdim benim 2 tane yemek termosum var gittiğim yere onu yaşıyorum O kadar yoruldum ki 2 yıldır anlatamam sanaBugün önüne küçük doğranmış kahvaltılık koydum. Sadece birini ağzına değdirip minicik ısırık alıp oynadi bir saat. Sonra yine fazla ezmedigim bulamaç kahvaltı yedirdim çünkü aç uyutmak istemedim. Hata ben de ilk başta çok sakındım çok. İstahsizdi video ile yesin dedim, blendiri hayatımıza soktum. Bir senedir kullanmıyorum ama buna rağmen hiç ilerleme yok. Yeşil fasulye yemeğinde bile fasulyeleri ikiye bölerek yediriyorum. Video ile o da zar zor. İstahsiz bebek ve üstüne yemek seçen bebek ve üstüne cignemeyi bilmeyen bebek çok zormuş çok.
Benim oğlum da kahvaltıda yoğurt tereyağlı yumurta cicibebe tarz-ı öğlen çorba akşam rendelenmiş yada ezilmiş meyce gece yatarken muhallebi yiyordu artık şu son 10 gündür tak etti birde yeni bakıcı ile çalışmaya başladık onun da etkisi çok olsu çiğnemesi icin krep pilav makarna köfte falan vermeye çalışıyorum fakat cok bir yol katedemedik... çok üzülüyorum çünkü seneye kreş e verirsek bu şekild e hiç beslenemez kimse de ordauğraşmaz... çene kaslarini çalıştırmadığı icin konuşması da zayıf... eline kraker meyve falan veriyorum ama yalayıp atıyor iştahlı degil yemeğe karşı hevesi de olmayınca herşey daha da zorlaşıyor... bana neler tavsiye edersiniz acaba bu süreçte benimki çiğnese bile yutmuyir bidedakikalarca ağzında lokmaTatlim sarp su an 26 aylik artik herşeyi çok şükür yiyor 18 23 arası pütürlü şeyleri çok fazla yemiyordu y3digi tek şey sabah akşam çorba idi sağolsun bakicimiz önce çorbalarına taneli tel şehriye koydu sonra hergun ısrarla öğle yemeğinde erişte yaptı akşamlar az da olsa ezerek verdim ama yine ana öğünü çorba oldu yani doyumluk değildi yaz tatilinde annemlerin yanına gittik inanır mısın orada kalabalıkla ve 11 yaşındaki yiğenim sayesinde alkışla oyunla bi anda çiğneyip yutmaya başladı lahmacun iskender bile yiyor şimdi hatta soslu çıtır mısır bile yedi biz şok.Ama bence gelişimsel bi durum zamani gelince yedi diye düşünüyorum şimdi.Allahima bin şükür çorba vs bıraktık artik Biz ne yersek onu yiyor herşey son 2 ayda acayip değişti sen de korkma Allahin izni ile yiyecek. Senin durumun nasıl peki neler veriyosun
Ben hergun eline çubuk kraker verdim balık kraker vs verdim bakıcı ablamız sabahları krep mücver vs yaptı ama öyle doyumluk değildi yine çorba ile tamamliyorduk hatta ben bebek ekmeğini bile rondodan geçirip un haline getiriyordum ama her akşam çorba icmis olsa bile akşam yemeğine oturttum bizimle ne yerse yedi sonrasını çorba ile tamamladım bizde kıymalı dolma çok ise yaradı dolma ve türlü yedirerek yavaş yavaş alıştırdım canim bi de muz zaten çiğnedikten sonra bi yutsa gerisi gelecek ama dedim ya 2 ay annemlerin yanında kalmam baya bi deneyim kazandırdı bize ve her yemeğin suyuna ekmek batırıp verdim ağzına vallahi bu hale gelmemiz 26ayi buldu ama Allahima bin şükür geride kaldı o günler sen sürekli eline biseyler ver tatlim dilinde eritebileceği şeylerle daha Kolay alisir Allahın izni ile bi bakmışsın herşeyi yiyor bebegin sabırlı olmak lazımBenim oğlum da kahvaltıda yoğurt tereyağlı yumurta cicibebe tarz-ı öğlen çorba akşam rendelenmiş yada ezilmiş meyce gece yatarken muhallebi yiyordu artık şu son 10 gündür tak etti birde yeni bakıcı ile çalışmaya başladık onun da etkisi çok olsu çiğnemesi icin krep pilav makarna köfte falan vermeye çalışıyorum fakat cok bir yol katedemedik... çok üzülüyorum çünkü seneye kreş e verirsek bu şekild e hiç beslenemez kimse de ordauğraşmaz... çene kaslarini çalıştırmadığı icin konuşması da zayıf... eline kraker meyve falan veriyorum ama yalayıp atıyor iştahlı degil yemeğe karşı hevesi de olmayınca herşey daha da zorlaşıyor... bana neler tavsiye edersiniz acaba bu süreçte benimki çiğnese bile yutmuyir bidedakikalarca ağzında lokma
Tsk ederim bunların hepsini uyguluyorum uygulamaya devam da edeceğim ina biz de bu dertten kurtuluruzBen hergun eline çubuk kraker verdim balık kraker vs verdim bakıcı ablamız sabahları krep mücver vs yaptı ama öyle doyumluk değildi yine çorba ile tamamliyorduk hatta ben bebek ekmeğini bile rondodan geçirip un haline getiriyordum ama her akşam çorba icmis olsa bile akşam yemeğine oturttum bizimle ne yerse yedi sonrasını çorba ile tamamladım bizde kıymalı dolma çok ise yaradı dolma ve türlü yedirerek yavaş yavaş alıştırdım canim bi de muz zaten çiğnedikten sonra bi yutsa gerisi gelecek ama dedim ya 2 ay annemlerin yanında kalmam baya bi deneyim kazandırdı bize ve her yemeğin suyuna ekmek batırıp verdim ağzına vallahi bu hale gelmemiz 26ayi buldu ama Allahima bin şükür geride kaldı o günler sen sürekli eline biseyler ver tatlim dilinde eritebileceği şeylerle daha Kolay alisir Allahın izni ile bi bakmışsın herşeyi yiyor bebegin sabırlı olmak lazım
Bak bi anda nasil yiyecek göreceksin yeter ki hergun eline biseyler ver Allahın izni yiyecek zamanı gelinceTsk ederim bunların hepsini uyguluyorum uygulamaya devam da edeceğim ina biz de bu dertten kurtuluruz