bebeklerimizin marifetleri...

bizimki de koltuğun tepesine oturup, cama pat pat vurmaya vebunu yaparken dede baba demeye bayılıyor, son zamanlarda sadece rap dinlemeye başladı ve elini rockçılar gibi yapmaya çalışmaya başladı, tam tutturamıyor işareti ama deniyoo. çok komik oluyor yaaa

bir de sibel can ın kıskıvrak şarkısına dans ediyoruz... görseniz gülmekten kırılırsınız...

şeker ya şeker

oğluşumun hala dişleri yok tay tay durabiliyo kendi tutunup rahatlıkla kalkıyo tekrar çömeliyo kendi başına tekrar yere inebiliyo sıralıyo seri bi şekilde bi kaç adım atabiliyo müzik duyunca dans ediyo yani olduğu yerde sallanıyo :) anne diyo baba diyo gel gel yapıyo eliyle cee yapıyo yüzünü elleriyle kapatıp gel dediğim zaman geliyo :) kızdığımı anlıyo ve devam etmeyim diye şirinlik yapıyo telefonla konuşmayı çok seviyo karşıdakine cevap veriyo kendince şimdilik aklıma gelenler bunlar RABBİM HEPİMİZİN EVLADINI KORUSUN

amin canım bizimkide alkış yapıyo ama sen sevdiği şey ağlama takliti herelde herşeye ağlıyo:sm_cool: perdeyle bize ce yapıyo değişik değişik gülme sesleri çıkarıyo.sevmediği bişey olursa elinden atıyo çirkin ol dedğimizde çirkn oluyo eeee eee dedğimizde başını sallıyo genelde bunu uyrken yaptığı için anlıyo e yi falan filan

eşim bayramda hastaydı oksuruyordu ..oglum baba nasıl oksuruyor dıyorum babasının oksurugunu taklıt edıyor cok komık oluyor.

alkış yapıyoruz...gel gel yapıyoruz...el sallıyoruz...yaramaz topların çalıştırma butonunu öğrendi..çalıştır diyince gidip basıp çalıştırıyor..topları at diyorsun atıyor içine...ışık nerde diyorsun avizeye bakıyor...makine nerde diyorsun çamaşır makinesine bakıyor..öyle işte hergün yeni yeni şeyler....aaaa diye bağırınca ben büzüyor dudaklarını ağlıyor...

biz yürümeye başladık :)
1-2 adımı yürümekten saymıyorduk ama c.tesi 4-5 adım falan atmaya başlayınca artık oldu bu iş dedik
darısı başınıza

sibelcim maşallah adaşımıza...çok maharetli bu oğlan...herşeyi erkenden yapıyor baksana...darısı başımıza dediğin gibi...

sibel gözün aydın bizimkinde daha heves yok herkes 1 yaşına basınca yürür maşallah ayakları güzelbasıyor kuvvetli diyorlar ama bizmki sadece tutuna tutuna yürüyor, bakalım desteksiz ne zaman yürüyecek

bızımkı bgun alkıs yaptı kahvaltısında. cok duygulandım ya.. bıseyı ılk yapınca ne heyecn oluyo demı. o ne anlatılmaz bı mutluluk. bugun oğrendıya aksam tekrar yapıyodu. ayagımda uyuttum yatagın aytırıyodum baktım uykusunda alkış yapıyo. cok güldüm..zemuszemus

bebekler öğrendikleri şeyleri uykusunda tekrarlarlar ömer ysufta uykusunda emekliyordu ilk zamanlar:) şimdide uyanıp ayağa kalkıyor sonra tekrar uyuyorkaydirigubbakcemile3

özlemcim bir kere başlayınca alkış konusunda önüne geçemiyorsun tvde herhangi bir programda en ufak bir alkış sesi duysa hemen eşlik etme telaşına giriyor :)

belkısçım valla çınar ağustos- eylülden beri tutunarak yürüyordu zaten
fakat araya hastalıklar ev taşıma işi falan girince tam çocuk kendi başına elini bırakıp adım atma niyetine girmişken 1 ay kadar yere bırakamadık neredeyse hergün annemler kayınvalideler falan birlikte kucaktan kucağa
eve taşınıp yerleştiğimizde sanki ayakta durmayı unutmuş gibi garipsedi yavrum :S
ancak toparladı eski formunu :)
fakat aklınızda olsun yürümesi için mutlaka bileklerini saran boğazlı ayakkabı alın
bu ayakkabılar adım atarken bileklerinin dönmesini engelliyor ve düzgün ve dengeli basmalarını sağlıyor
yarın fırsat bulursam ayakkabılarımızın resmini koyayım size fikir versin
bizimkine çok faydası olduğuna eminim

ege de alkış konusunda epey ustalaştı uykuda bile alkışlıyor bazen birde dün öpmeyi öğrendi çok tatlı ya şimdi uyuyor öpmemek için zor tutuyorum oğlumu dünyadaki en büyük varlık evlatlarımız iyiki anne olmuşum çoooook güzel bir duygu

Oğlumun 6 tane dişi var
Bayadır emekliyor 2 aydır koltukların kenarlarına tutunup yürüyor
anne meme mama baba gel hadi cici bumm (su) belirgin kelimeleri ayrıca mırıl mırıl bişeler döylüyor anlamıyorum bide bunları söylerken ellerini kollarını oynatıyor çok tatlı oluyor:)
kısa süre desteksiz ayakta duruyor
yerden bulduğu herşeyi ağzına atıyor
kovalamaca gıdıklamaca en sevdikleri
çok güsel sesi var müthiş şarkı söylüyor nana nana müzik kualğı da çok kuvvetli şarkının nağmesiyle aynı sesi çıkarıyor:)
alkış yapıyor müzikle oynuyor
elinde yediği bisküvi ekmek tarzı birşey varsa bana da ver bende yiyeceğim dediğimde ağzıma kadar koyuyor yavrum çok vicdanlıyız
Veee sinirlenince tepiniyor kafasını yerlere vuruyor

Son düzenleme:

maşallah tüm bebeklere

benim kzızım hiç bir şey yapamıyor şu anda ne emekleme ne yürüme tay tay bile duramıyor 2.dişimiz yeni çıkıyor desteksiz oturuyor ama bir süre sonra yana kaykılıyor oturup kalkamıyor yani çok üzülüyorum çok üzüntümü size anlatamam şu an bile gözlerim doldu

hayır bitanem sakın sakın başka çocuklarla kıyaslama .herçocuğun gelişimi farklı.onunda vardır bi vakti zamanı.bizimkiler biraz aceleci sanırım.abimin var denizden 12 saat büyük emekliyo ama basmıyo day durmuyo.benim 9 yaşında bi oğlum daha var o 9 aylıkken anca sırtının üstünden yüz üstü dönmüştü..sakın kaygılanma üzülme..

ayy ayyy bu tembel tenekeler annelerini nasıl da üzermiş...hayatım bazı bebekler sıralı bazısı ise hepsini birden yapıyor...seninki kayıt altındadır şimdi...bir gün birden kalkıp yürürse şaşırma...emeklemeden yürüyen çocuk eltimin kızı...hiç emeklemedi..16 aylıktı birden kalktı yürüdü...20 aylık hala konuşmuyor mesela...ama tahminim cümle kurarak patır patır birden konuşacak...bunların huyu suyu hep başka başka...desteksiz oturuyorsa 1-2 dakika sorun yok..gerisi kendi paşa gönüllerine kalmış...doktorlar öyle diyor ben değil:)))

evet zuhalcim en yanlış yaptığımız şey bu aslında birbirleriyle karşılaştırıp duruyoruz

hatta bazen şöyle ileriki yıllara doğru bi hayale dalmaya kalksam ay yoksa ben de durmadan çocuklarının sınav notlarını arkadaşlarıyla karşılaştıran tiplerden mi olacağım diye paranoyaklaşıyorum
yaptığımızın bundan farkı yok aslında

aylinin de dediği gibi her bebeğin farklı fiziksel saati var sadece güçlenmesine katkıda bulunacak şeyleri destekle
yüzüstü yere bırak falankollarının üzerine kalkmaya çalışsın çalıştıkça kasları güçlenecektir

o ayakkabıyı nerden aldınız sıbelcigim?ben ortopedık sordum bıkac yere yoktu. ılkadım ayakkabısı mı olacak yanı.

dr lar zaten satılan ayakkabılar ortopedık degıl anatomık dıyor. ortopedık anca amelıyatlı falan olanlar ıcın gereklı dıyor. elle rahat bukulen ve ayagını saran bısey olması yeterlıymıs. bende alıcam artık dısarı cıkınca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…