kızlar artık 8-9 ayı geride bırakıyoruz. bebişlerimiz ne alemde? neler öğrendiler, neler yapıyorlar. benim oğlum sizin bebişlerden küçük, daha pek bişey yapamıyor. ve ne zaman gelişeceğinşi merak ediyorum. buradan paylaşalım mı?
-benim oğlum hala emeklemiyor ama sürüne sürüne gidiyor. baya da hızlı sürünüyo :)
-dişlerimiz çıkmadı
-desteksiz oturuyoruz uzun zamandır (bunu daha önce yazmıştım)
-bugünlerde konuşmaya başladı. kendi kendine uzun cümleler kuruyor ama ne konuştuğu anlaşılmıyor.
-ağlarken bana kızıyor söylene söylene ağlıyor
-hergün yataktan düşüyor
her gün en erken 02:00 de yatıyor
emekliyor
sümüklüyor ağlamaktan
koltuklara tutunuyor
zıplamaya çalışyor
çok tatlı ya
uyuyamıyor farkındayım birşey yapamıyorum üzülüyorum
konuyu dağıttım galiba
Uzun uzun bişeyler söylüyor ama bunu anlayamıyorum..
Acıktıgında bilinçli bi şekilde mama diyo..baba dede diyo fakat bunları bilinçli söylediğini düşünmüyorum..
Kızdıgında bağırıyo..
Sinirlendiğinde uff diyo..
Emekleme hızı süper..Ben bile nerdeyse yetişemiyorum ona..
Bayadır tutunup kalkıyo ve tutunarak yürüyor..
Çok kısa süreli ellerini bırakıp öyle durabiliyo.
mobilyalara tutunarak ayaga kalkıyor ve o şekilde yürüyor..eline verdiğim yiyeceklerı ısırarak yiyebılıyor.oyuncaklarıyla daha dikkatlı oynayabılıyor.kapı çalınca kapıya dogru hızlı hızlı emeklıyor..annesinin ömrünü bitiriyor:)yürütecine binmek yerine ayaga kalkıp onu sürüyor..hayır dediğim zaman yüzüme bakıyor bakıyor bakıyor..sonra gülüveriyor ve yaptığı şeyi yapmaya tam gaz devam ediyor..daha aklıma gelmeyen pek çok şey...
bu tür sayılanların yanında benim kızım birde haddiiii demeyi öğrendi.bazen iki elinden tututp yürütmek için desteklediğim zaman ki bunu yaparken çok heyecanlanıyor.ben her seferinde hadi kızım hadi tay tay yapalım diyordum.dünde aynı şekilde yürütmeye çalışırken kendi kendine haddiii demezmi işte o an koptuk gülmekten.tabi ben her zamanki gibi bebeğimin ilklerinde göstermiş olduğum davranışı yaptım ve gözlerim doldu hemen onun artık bişeyleri öğreniyor olmasına.kaydirigubbakcemile3
bizim cadı döne döne evi fethediyor nerde zararlı şeyler varsa çöp kutusu kablo terlikler v.s anında orada bitiyor şu sıralar dizlerinin üzerine kalkıp emekleme hareketleri yapıyor
koltuklara tutunup çok rahat ayakta duruyor
anne hadi gell hadi gell diyor bol bol gece emmek için uyandığında bile hadi gell hadi gell diyerek uyanıyor
yemek veya su içmek istemediği zaman eliyle ittirip istemediğini belli ediyor
birisi odadan çıktığında arkasından ağlıyor yada kucak istediğinde ellerini açarak atılıyor
oyuncakları yere atıp arkasından nereye düştüğünü izleyip kahkajhalarla gülüyor ve onlarca kere attıklarını geri isteyip tekrar tekrar atmak istiyor
artık desteksiz oturuyor
bab mem mam gibi heceler söylüyor
bol bol bağırıyor
emekleme çabaları var bu aralar
dışarıdan içeri girerken ağlıyor (
kapıya doğru gittiğimde heyecanlanıyor
kedi delisi gördüğü zaman eller ayaklar ayrı oynuyor :))
Bizde emekliyoruz ve kablo + terlik hastasiyiz,
alt damaktan iki disimiz var,
kendi dilince bize uzun uzun hikayeler anlatiyor eger ona cevap vermezsek kiziyor,
Biryerlerden tutunarak ayaga kalkiyor ama tekrar yere inmek istediginde bizi cagiriyor (popomuz cook kiymetli) :roflol:
26 subat dogumluyuz biz bugün 8 aylik olduk
benim kızım tam 8.5 aylık oldu yaklasık bir aydır emekliyor
tutunabildimi nereye olursa olsun dikiliyor koltukların kenarlarında yürüyor
dikkatini ceken birşey gördügünde hızla ilerliyor seslenince resmen kacıyor bizden
bulasık makinesini görünce dayanamıyor geliyor hemen içine girmek istiyor
baba mama dede bli ay gibi kelimeleri söyleyebiliyor
uyanınca keyfi olugu sürece dikiliyor yatagına cagırıyor bizi onu almamız için
oyuncaklarını bi oynuyor bi oynamıyor keyfine kalmıs
dikilirken yere oturabiliyor kendi kendine
benım oglumun altan 2.5 dişi cıktı usttende 4 dişi şiş bırtanesı uç gosterdı...hala surunuyor komondo usulü..arda sırada dızlerının ustunde durmaya calısıyor ama 1 kac sanıye..ellerınden tutugum zaman yattıgı yerden ayakları uzerıne duruyor hop hop oyuunu oynuyoruz..artık rahat oturabılıyor ama okadar keyıfcı bır cocuk kı mumkunse karnının uzerıne uzanıyor topuyla oynama bayılıyor benıbulsana kıtabımızl beraber okumamız en keyıf aldıgı sey..yakalamacılık oynamayıda cok sevıyor ve butun cocuklara hasta onları gordugu zaman cıldırıyor kedılerde onun ıçın cok ozel bugunlerde kapıları kesfettı onları kapamaya calısıyor .anne annane dıyor babaya benzer ses cıkartıyor reklamlara hasta malesef ızlettırıyorum cunku oyle sorunsuz yemek yıyor.arabaya delı oluyor hannnn hannn sesını cıkartıyor ama kıcını hala yerden kaldıramadı paşa dedımya keyıfcı sırf bıberon rahat dıyede memeı red etmişti..
-benim oğlan bize göz atıyor iki gündür
-bir aydır kollarını bize uzatıyor kucak için
-müzik duyunca kafayı sallıyor, bacaklarını tepindiriyor, bazen de emekleme pozisyonunda yaylanıyor.
-mama yerken ham ham diyor
-yarım yamalak bay bay yapıyor
-gördüğü herkesin suratına saldırıyor, saçını kulağını çekip çenesini ısırıyor.
-kalabalık biyere gidince sırıtkan bir ifade takınıp herkesin kendine bakıp gülmesini istiyor...
:) ay bazen alışveriş merkezine gidiyoruz. benim oğlan karşı masada birilerinin güldüğünü görüyor mesela kendine güldüklerini sanıyor garibim. nasıl seviniyor. ben de ağlayasım geliyo oğlumun bu haline. o zaman gülen kişilerin yanına yaklaştırıyorum, birlikte dikkatlerini çekiyoruz. yoksa oğlumun kalbi kırılcak sanıyorum.
tüm alışveriş merkezinin dikkatini celbetmeden eve dönmüyoruz kaydirigubbakcemile2
benim oğlumda koşarcasına emekliyor, herkesle tokalaşıyor, müzik duyunca oynuyor, gel gel diyor, koltuğa tutunup kalkıp sıralamaya çalışıyor, baba, aba, hamm gibi şeyler söylüyor, bunun dışındada bişiler söylemeye çalışıyor ama analamıyorum henüz ben, kızdığı zaman bana 'ah' yapıyor, bişeye çok sevinirse eğer sarılıyor bana, bu arada bi tane dişimiz çıktı, ikincisinde ucu gözükmeye başladı, şimdilik bu kadar...........
Oğluşum emekliyor.
Ellerinden tutunca hemen kalkıyor.
Koltuğa tutunarak ayakta duruyor ve zıplamaya başlıyor.
Hu Allah dediğimizde sallanmayı üvey dedemiz öğretti.
Ama artık bütün müziklere seslere sallanıyor.
Baba , abba , mama ve bazı anlaşılmayan sesler çıkarıyor.
Ağlarken anne diye ağlıyor.
Bana çok düşkün oldu.
Kucağa gelmek istediğinde yüzüme bakıyor ve mızıldayarak kollarını bana doğru uzatıyor.
Yapma dediğimde yüzüme bakıp sırıtıyor ve yine yapacağını yapıyor.
Nerede tehlikeli şey var buluyor. Yürütece bindiriyorum. Heryere gidebiliyor ve çekmeceleri açıp kapatıyor.
Burnunu kırıştırarak sevimlilik yapıyor.
Çok sırıtık bişey çok güler yüzlü .
Çok çığlık atıyor.Çığlık atıp kendi kendine gülüyor.
Aklıma gelen başka şeyler olursa yazarım
Bu arada aklıma geldi.
Yüzümü iki elinin arasına alıp kendine çekiyor ve ağzını kocaman açıp yanağıma dayıyor.Dayadıktan sonrada aaauuuu gibi sesler çıkarıyor.Dişimiz daha çıkmadı.
27 şubat doğumluyuz. 8. ayımız doldu
ya okudukca cok guldum. hepsı aynı seylere meraklılar galıba.cunku bızımkı de terlık hastası. gorur gormez hızla surunuyo yanına.cop kovası, camasır makınesı de bunlara dahıl. dort dısımız cıktı.
koltuktan tutunup duruyo.
cok aglarken bıle hadısenın evlenmelıyız klıbınde mest olarak ızlıyo.
sacımı cekmeye bayılıyor.
agzı nereyedenk gelırse gelsın cok fena ısırıyor.
zil calınca cok sevınıyor.
çiçeklerı yolmaya calısıyo.
hayır dıyınce dırıyo bakıp sırıtıyo ve devam edıyo işine.
pipisiyle oynamaya bayılıyo.)))