Bebek Beslenmesi bebeklerimiz icin ek gidalar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dis cikaran bebeklerin gece slk kalmasi ve emmek istemesi cok olurmus onlarin memeyi dislerini surtmek icin kullanmakmis niyetleri acliktan degil yani bende "ne oluyor be saat basi yaaaa"diyordum kuzucugumun disleri kasiniyormusda ondanmis

kizlar pekmezle peynir bir arada yemiyor kizim peyniri cok sevdi ama pekmezi hic kabul etmiyor anasi kilikli bu kiz ayni ben

Kızlar bebişlerinize eti nasıl veriyorsunuz sebzelerle iyice eziyormusunuz yoksa blendırdan mı geçiriyorsunuz?

Doğrusu bendaha kırmızı et vermedim tavuk eti verdim oda tavuk suyundan çorba yapıp içine dittim etini küçük küçük öyle yedirdim.

benimki kırmızı eti pek sevmiyor ama tavuğa bayılıyor. blendırdan geçirmiyorum normal büyüklüte yapıp eline veriyorum kendi yiyor öle daha çok hoşuna gidiyor ama kızlar son iki gündür bir lokma bişey yemedi çok üzülüyorum sürekli beni emiyor. sıcaklardan mı iştahı yok yada dişlerdenmi bilmiyorum. Sabah Anneanesine bırtakıp geldim aklım hep onda çalışan anne olmak çooook zor arkadaşlar zeynebim aklıma geldiğimde içim cızzz ediyor. çok özlüyorum.

yoğurt meyve suyu vede çorba yediriyorum şimdilik meyveyi eh işe yiyor sayılır çorbayı seviyor da yoğurda bir alışamadı 2 - 3 gündür mayalanmıyor yediremiyorum. yoğurdunuzu kendinizmi yapıyorsunuz vede nasıl yapıyorsunuz? yapmıyorsanız doktorunuzun önerdiği marka varmı güvenilirlik açısından..

benim kızım sevemedi bir türlü ek gıdaları
önünde şaklabanlıklar yaparak ancak yedirebiliyorum istemeyincede agzını kilitliyo yada başını sallıyo cadı
meyve corba muhallebi yogurt veriyorum az az
yogurdu pek sevmiyor corbalarını yogurtlu yapıyorum bende
yogurt yapamıyorum ben ya günlük baby mix yada aynes veriyoruz şimdilik

Ben dr.umuzun önerisi doğrultusunda kırmızı etle başladım et vermeye bir daha ki ay tavuk eti ondan sonra balık vereceğiz dedi. Kırmızı eti iyice pişirip ya çatalla eziyorum ya da az blandırdan geçiriyorum ama püre gibi olmuyor tel tel oluyor.

Yoğurdu çok sevdi kızım, meyveden sonra en sevdiği şey. Yoğurdu iki günlük (yani gün aşırı) kendim mayalıyorum, her yaptığım yoğurttan ayırıp bir daha ki sefere maya ayırıp onunla mayalıyorum. Şimdilik severek yiyor. Sebze çorbası hala pek çekici gelmiyor, daha büyük çocuğu olan arkadaşlarım tavuğu daha severek yediklerini söyledi bir hafta sonra ona da başlayacağız bakalım. Sebze çorbasına değişik şeyler eklemeye başladım

Doktorumuz iki kere çekilmiş dana kıyması ile sebze çorbası hazırlamamızı söyledi ben düdüklüde haşlıyorum hepsini sebzeleri süzgeçli kısmına kıymayı da suyun içine atıyorum düdüklüde aynı anda pişiyorlar blenderden geçirdim hepsini bugün pürüzsüz bir kıvama gelene kadar ilk defa kızım bu kadar iştahla bir çorbayı içti çok sevindim yiyen bebek ne güzel oluyormuş yahu inşallah nazar değmez diğer günlerde güzel güzel içer

Canım ben baya bir ustalaştım bu yoğurt işinde şimdi anlatayım sana nasıl yaptığımı ufak bir cezvede kaynatıyorum sütü sonra sütün ısısı parmağımın dayanacağı sıcaklığa gelince mayalıyorum bir tatlı kaşığı yoğurda (silme tatlı kaşığı)bir -iki tatlı kaşğı süt ekle ve karıştır bir çay tabağında daha sonra bu karışımı bir kavanoza dök( ben genelde 200 gr lık milupanın mama kavanozlarını kullanıyorum )üzerinede kaynattığın sütü ilave et ve güzelce karıştır kavanozu bir örtüyle güzelce sar ve hareket ettirmeyeceğin bir yere koy 5-6 saat beklettikten sonra da biraz da buzdolabında kalsın al sana işte mis gibi ev yoğurdu inşallah tutturursun canım sonucu bekliyorum kolay gelsinyerimseniben

Ben cezvede sürekli taşırdığım içindir ki küçük bir tencereye iki bardak süt koyuyorum kaynamaya başlayınca 2 dak bekleyip kapatıyorum ve ılımasını bekliyorum. Bu arada 2 kavanozun içine birer tatlı kaşığı önceki günden mayaladığım yoğurdu koyuyorum o da oda sıcaklığına geliyor tenceredeki süt şükra'nında dediği gibi parmağının dayanabileceği sıcaklığa gelince( en önemli nokta sıcaklık meselesi) kavanozlara boşaltıyorum ve hiç karıştırmıyorum ben. Kapağın kapatıp aynen sarıyorum 5-6 saat bekletip buzdolabına, çokta güzel tutuyor. zamanınız varsa bence ne marka olursa olsun hazır yoğurt vermeyin kızlar, yoğurt yapmak inanın çok basit ve 10 dak. bir iş. Hadi bakalım kolay gelsin

bende aynen sizin anlatığınız gibi mayalıyorum kızlarr çok güzel tutturuyorum maşallah ..ama baya bi uğraştım tutturana kadar ilk başlarda güzel yapamıyordumm. galiba sıcaklığını tutturamıyordum mayalarkenn...bencede markası ne olursa olsun hazır yoğurt vermeyin bebeğinizee çok çok mecbur kalmadıkça tabi.

Bende altı ayına kadar mayaladım 4 aydan sonra başladım vermeye şimdi ise hazır yoğurt veriyorum içine birazda pekmez gezdiriyorum çok seviyo.

Kızlar çok güzel bir sitehttp://www.eremdora.com/ezgidora/index.php?check=21&kate=ÇORBALAR

merhaba kızlar
bız ek gıdalara baslıyalı 20 gun felan oldu,ama kızım hala alısamadı 2-3 kasıktan sonra agzını kıtlıyor resmen ,meme ıstıyor,gunluk yogurt mayalıyorum ,sebze puresını yada corbasını yapıyorum , etını haslıyorum ve meyve puresını yapıyorum ama cok az yıyor
sızler nasıl alıstırdınız ,farklı neler verıyorsunuz sevebıleceklerı?

slm canim benim kiz suan yemeye tekrar basladi allaha sukur 2 gundur super verdigim kasigi etraf yemiyor insallah boyle devam eder
canim ilk basta 2 , 3 kasik derken yiyorlar sonra alisip bir sure sonrada yemiyorlar anlayacagin biraz sabir gerekiyor zorlamadan ve tam ac oldugu zaman ver ben sabah kalktimi ilk kasik mamasi veriyorum oglen veriyorum uyaninca 3 gibi sepze veya meyve puresi aksamlari muhallebi ha yogurt veriyorum ama hergun ayni slklikta vermiyorum degistiriyorum simdi yiyor tekrar dis cikaracaginda sorun oluyor buyuk ihtimal umarim seninkide alisir yemedimi zor oluyor benimki sepzeyi yemezdi mesela bende meyveylen veya suyuylan karistirdim ve alisti sepzeyede

maşallah senın kuzuya ne güzel
inşallah benimkide yer
ben sabahları yumurta verıyorum haslanmıs ama cok az yıyor
oglen sebze corbası yapıyorum
aksam et haslıyorum ezip yedırıyoum
bunların arasındada yogurt ve meyve puresı verıyorum
sadece yogurt ve etı severek yıyıyor dıgerlerını ıkıkasık zor yedırıyorum
bırsuru milupanın kasık ve kavonoz mamalarını almıstım doktorumuz evdeyken verme kendın yap daha sağlıklı dedıgı ıcın vermıyorum aslında onun sebze corbalarını sevmıstı yıyıyordu bakalım ne yapıcaz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…